Търся себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търся себе си
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2090 пъти
Ще започна с това, че не съм щастлива, макар привидно да имам всичко необходимо, което да ми осигури спокоен, нормален и щастлив живот - здраве, любов, спокойствие, приятна работа. Има някаква празнина в мен, която никога не успях да запълня. Мислих, че ако направя еди-какво си, ако постигна нещо повече, ако имам някакъв предмет, ако спечеля пари, намеря голямата любов, само още малко... и ще съм там, на мястото, във времето, където ще е моето щастие... но не се получава. Опитвам се да намеря себе си чрез различни занимания, с различни хора, в книгите, филмите, изкуството, спорта, различните религии и т. н., но мен ме няма никъде. Като изгубена съм насред нищото, понякога усещам, че се задушавам. Опитвам да си внуша, че трябва да се радвам на това, което имам, вместо да страдам за това, което нямам. През по-голямата част от времето се получава, защото не ми остава време да съм на саме с мислите си, но когато се случи; когато се намери нещо да отключи тези мои емоции идва истината. Мисля си, че ще открия верния път, когато вече ще е късно и нямам да имам време да го извървя и да му се насладя, както бих го направила сега. Вероятно звуча объркано и ненормално, а ако ме познавахте лично, бихте ме припознали като най-здраво стъпилия на земята човек.
Дали някой друг се е чувствал така? Вие открихте ли себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 28a567f247
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Мисля си, че ще открия верния път, когато вече ще е късно и нямам да имам време да го извървя и да му се насладя, както бих го направила сега. "
Недей да мислиш така. Погрешно е. Огледай се около себе си и виж положителните неща. Животът е за да се живее, а не да се разбира и проумява.
Мисля, че всеки има "празнини" в себе си, които се стреми да запълни. Всеки иска нещо, което няма. Това е двигателят на живота, онова, което ни тласка към действие. То поражда въпроси у нас, кара ни да търсим отговори и да си чертаем мечти и цели.

Ж18

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f502e91570
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стигнала си до екзистенциална криза. Време е да обърнеш сериозно внимание на духовното си развитие. Но истинското - не религиозното такова.

А и сигурна ли си, че се занимаваш достатъчно сериозно и задълбочено с всичките тези неща, за които пишеш, че да не можеш да откриеш част от себе си в тях? Не се ли плъзгаш малко по повърхността, а да си мислиш, че правиш нещо?
Все има нещо на този свят, което е в състояние да те докосне, дори и негативно да е.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fb2c5c6f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен това е най-трудното. Аз също имам подобни моменти. Мисля, че повечето хора са така. Когато постигнат дадено нещо, то вече не е цел и започват да търсят ново предизвикателство. Така има градеж. Аз също се чувствам незавършена, нещо ме чопли отвътре, имам нужда да разбера какво е. Дано скоро дойде момента да намерим липсващото парче на пъзела!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d662a754de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката: Точно това имам предвид номер 5. Някакво парченце от пъзела ми липсва, за да се почувствам завършена. Дано да го намерим скоро. Номер 4, всяко едно нещо, с което се захвана ме докосва, и го проучвам в дълбочина. Перфекционизъмът ми не позволява да бъда повърхностна към каквото и да било. Благодаря за отговорите. Ще се радвам, ако някой сподели как е намерил себе си, в какъв период се е случило и какво се е променило след това. Може би е сменил жилище, населено място, компания, хоби или е осъзнал нещо, което му е убягвало преди?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fb2c5c6f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм 5 - аз се почувствах много по-завършена, когато направих неща, които винаги съм отричала и смятала, че не съм за мен. Изправих се срещу един мой страх. Определено това ми дойде като студен душ, като пробуждане. Сега съм по-отворена да експериментирам и пробвам. Наистина отрих нови неща и в себе си, в заобикалящата ме среда и хора. Опитай и ти! Успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 81f47831d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Момче, на 17
Боже, имам чувството че аз съм го писал :Х Толкова точно и толкова както аз се чувствам..
Това, че не съм сам малко ме успокоява, макар и да не решава проблема, може би и при теб е така.
Успех в търсенето.
Мога да ти дам съвет да обръщаш повече внимание на важните за теб неща и тези, които ти доставят удоволствие и да не се тормозиш много-много :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3951c62564
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Яздене на кон, сеене на зеленчуци. На 25 съм и имам същия проблем като теб. Когато се докосна до земята и засадя нещо отгледам го и това ми оправя настроението. А язденето ще балансира енергията ти. Да през другото време ми е пак така, но само защото не мога да имам живот на село. Но скоро ще се махна от града. Забележи, че на времето хората са били по щастливи по-запълнени емоционално. Сега имаме повече неща, но избягахме от корените си и хората страдат повече от депресии и тн. Когато се върнем към природата, ще се върне и щастието. Затова моя съвет е направи си почивка с приятели до някой връх преспиване в някоя хижа с хубава гозба за обяд и вечеря. Малко сред природата ще те оправи. Макар че е по-добре през лятото, защото е по-приятно сега пак може да опиташ!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1eefbab422
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мисля, че тепърва откривам себе си. Боря се с пороците си, пречат ми доста. Тва което разбират другите момчета от "да бъдеш мъж" е пълна идиотщина и смешка.
Да държиш на пиене, да пиеш бира, да пушиш, да е**ш и да си е**л преди навършване на 18 г. или нещо такова...
Глупости! Пълни.

нямат никакъв респект към момичетата, само за секс мислят.
Не оценяват това което имат... и т. н.

Бил съм използван и подиграван, но е време тая година това да го променя. Да стана по-уверен и да им покажа че Те са смешни и са некви тъпи Das-man-и ;)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ad3e499770
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей :). От доста дълго време чувствам празнина, но за разлика от теб рядко се захващам да правя каквото и да било, защото никога резултатът не ми е бил достатъчен. Да, може да се каже че в редките случаи когато предприемам крачка, то тя е голяма и, както последния път, преобръща живота ми с главата на долу. Смяната на населеното място не може и няма да смени мирогледа ти. Скоро се преместих в нов град - пълна промяна в социалното обкръжение (не знам само защо не се страхувах, защо след като за пръв път, напуснах семейното гнездо, не се почуствах самотна, сама), запознах се с нови хора, правих напълно непознати за мен неща, и празнината я нямаше, но за съжаление я нямаше за не повече от два дена. Когато за пръв път от преместването си успях да остана сама с мислите си, въображението ми се развихри, започнах да си създавам свои си малки приключения и не след дълго се натъжих. Внезапно, толкова бързо ми се прииска да изчезна.... Както и да е, сякаш в онзи момент не бях там, където трябваше да бъда, не бях с някого, с когото трябваше да съм... Дълго съм се питала какво трябва да направя, за да премахна това усещане. Разшифровани идеи много, но една така и не успях. Питала ли си се някога, дали има нещо, някакъв страх или нужда, която не признаваш дори на самата себе си, дори когато си сама, дълбоко потънала в размисли, когато няма друг съдник освен съвестта ти?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0c5d70374b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   тоест, нещо ти липсва в този живот. опитай се да го идентифицираш по метода на изключването.

- имаш ли приятел/и, на които можеш да се обадиш в момент на много силен афект ил итрябва да изчакаш да се вземеш в ръце и тогава си позволяваш да звъннеш? Ако трябва да чакаш - може би ти липсва истински близък човек.

- винаги ли е било така? Ако преди животът ти е бил по-изпълнен, помисли какво си загубила.

- е ли това голямата любов или копнееш за нещо повече?

- си ли често сред природата?

- може би не се чувстваш полезна и значима, дори работата ти да е приятна. Ако е така, можеш да се запишеш доброволец някъде и да помагаш един път седмично.

- време ли ти е за деца, как го усещаш?

- остава ли ти време да си обърнеш внимание: за козметик, спорт, четене на книжка, ходене на кино или отдаваш цялата си енергия на работа/ връзка?

В общи линии човек има нужда от социални контакти (семейство, приятели), от поддръжка на здравето (вкл. и психическото) и от постижими цели, към които да върви. Ако имаш всичко това и покрив над главата си, някаква увереност в бъдещето и пак нещо ти липсва, то може би си имала някакви прекалени и неясни очаквания от живота и може би е време да се радваш на това, което си постигнала, защото който има всичко това е наистина успешен човек, вярвай ми, не всички го могат и го постигат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker