Как се отглежда куче? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се отглежда куче?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 5168 пъти
Е, успях най-после се съгласиха да ми купят куче. Няма да бъде в нас, но пак ще го взимам от време на време.
Въпросът ми е как се гледа куче? Ще бъде голямо най-вероятно Немска овчарка или нещо подобно, но незнам нищо. Кога трябва да се води на ветеринар и чипове и всякакви подобни неща, хранене и другите неща които рябва да се правят.

Благодаря на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: d526c3c69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има много полезни книжки за тази цел. Аз лично имам куче, но го отглеждам в къщи и е по различно. Важно е да направите нужните имунизации, да подберете подходяща храна и да го научите от малко на хигиенни навици. С времето се трупа и опит.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e4cbd5597f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Препоръчвам горещо да си вземеш куче от развъдник. Гарантира се произхода му и няма да ти пробутат някой мелез с неустановени генетично заложени болести. Вярно е, че е по-скъпо, но според мен си заслужава.
Ваксините са три - когато е на 1 месец, на 2 месеца и на 3 месеца. Третата ваксина, която е против бяс се слага всяка година. Трябва през определено време да му се прави обезпаразитяване - вътрешно и външно. Вътрешното е хапче, което трябва да изяде, а външното обикновено са капки, които се капят по кожата по гръбнака и се оставят да попият. Храната ти ще си я прецениш. За бебета е една, а за възрастни кучета друга, но това е указано на опаковките. На опаковките е указано и колко е дневното количество храна, което трябва да се дава. Royal Canin е много добра храна и имат разновидности за почти всякакви породи, но е доста скъпа. Големите кучета ядат много и може да те разори (без майтап). Има една марка Chappi - храните са добри и не са много скъпи. Бебетата трябва да се хранят 3-4 пъти на ден. Постепенно, като растат храненията се разреждат до 1-2 на ден. Чип мисля, че слагат когато се прави първата ваксина. Задължително трябва да предвидиш "легло" (може и обикновена възглавница), достатъчно големи купи за храна и вода, каишка и повод, топка с подходящ размер (задължително) някакви други играчки (най-добре въжени). Ще ти трябват и шампоан (специален) и някаква четка за разресване.
В общи линии, като разбереш какво куче ще имаш можеш да провериш всичко в интернет, при ветеринаря или в някой читав зоомагазин.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 39aebb7d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Значи много зависи каква порода ще си вземеш. Естествено, не изключвай факта, че всяко куче си е различно, не можем да поставим абсолютно всички под общ знаменател.
Казваш, че ще е голямо, добре, но тогава как ще го държиш у вас. За да го вземеш трябва да имате двор. Хайде докато е малко е лесно, ама после.
За това, бих ти препоръчала, да си вземеш по-малко като да кажем - пудел, пинчар или някое друго. Моето е малко. Аз го гледам у нас, в моята стая повечето време стой. Сигурно му харесва.
Отначало, баща ми като ми го купи, трябваше да му бием ваксини и го карахме на ветеринар. Не, че сега е по-различно. Пак си има своите грижи, живо същество е все пак, не е предмет.
1. Обръщай му повече внимание, играй си с него, за да те свикне по-бързо.
2. Не забравяй, че трябва да му купите и каишка, която е против бълхи. Съветвам те, ако имате възможност да му вземете по-скъпа, защото издържат повече. По-евтините се изхабяват много бързо и това е гадното.
3. Карайте го по-често на ветеринар, особено, ако смятате да си взимате бебе, а не голямо куче.
4. Разхождай го по-често навън за да се "запознае" един вид с квартала, в който му предстой живее.
5. Хубаво ще е, ако му купувате кучешка храна, от специални магазини, а не му давате домашна като да кажем супа например с хляб. Но, не го и глезете. Моето примерно, сега свикна само на кучешка храна и като му давам друго, дори и да е месо или кокал не иска. Само стой и го гледа учудено, все едно не знае какво е това.
6. Желателно е, щом ще е голямо да си има своя къщурка, ако имате двор кажи на баща си да му направи една. Става лесно или му купете.
7. За да не му е студено през зимата нека отначало стой горе при вас, докато е малко, а после постепенно да свиква в самостоятелна къщичка.
8. Давайте му да се храни най-много по три пъти на ден. За да не остава гладно, но и да не преяжда.
Винаги с храната му давай и вода. Гледай водата да е повече, тя му е по-нужда. И нека яденето да е в определено количество, защото има кучето, който колкото им дадеш толкова ще ти изядат и като после вече са прели ги боли стомаха и ти създават само излишни главоболия и обикаляне по ветеринари.
9. Възпитавай го от малко да те слуша. Възприемай го като свое дете. Аз лично така правя и е по-добре отколкото да се отнасям с него все едно е предмет.

А колкото до породата има много хубави кучета. Щом искаш да ти е голямо не си взимай питбуул или родвайлер, защото като пораснат стават злобни, някой по-големи и от теб самата (като се изправят не в реалният си вид) и на пръв поглед изглеждат страховити.

Може би, ако бях на твое място щях да си избера булдог, защото много ми харесват. Повечето от тях лесно свикват към новата среда, играят си с теб, лесно помнят, не са капризни, бързо се възпитават, не лаят много и са добри пазачи. Ти си решаваш разбира се, избора си е изцяло твой.



Йоана ?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6d795accd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не забравяй никога, че повечето ти съседи (всички, които няма куче) не се радват на кучета ако им се врат в личното пространство и затова:
1. Куче се гледа като се разхожда само вързано, освен вътре, в кучешките оградени градинки.
2. Ако лае - трябва да се държи с намордник - докато се научи да не лае по цял ден.
3. Ако има и най-малко съмнение, че може да ухапе някой - разхожда се само с намордник.
4. Като си върши естествените нужди - ти трябва да му ги събираш в пликче.
5. Всички други неща - ваксини, хранене и учене да лочи пръчка са лесни и ще ти ги каже всеки кучкар в градинката докато се чудите какво да си говорите. Това ще бъдат и хората, с които ще си общуваш оттук нататък най-често в следващите 15 години. И не забравяй точки 1, 2, 3 и 4! Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 88ec7c8239
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За ваксините и чиповете ще ти каже професионалист. Отиди при ветиренар и го питай той ще ти каже кога да ходиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker