Съседката ми се държи странно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съседката ми се държи странно
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2502 пъти
Здравейте и от мен! Темата е много банална, когато стане дума за жилищни кооперации. Живея в много спокойно и приятно кварталче в София, но не е толкова спокойно на етажа. Засега живея с майка си и баба си, а до нас живеят млади хора - Около 30 годишни момче и момиче. Мога да кажа, че нямаме чак толкова сериозна дразга с тях, но момичето често ми прави забележки за говор на висок глас, което е напълно нелогично, тъй като те вдигат много по голяма врява, когато си канят гостите. Ние живеем със болна бабичка на легло, която създава много нерви на мен и майка ми, та се случва да повишим тон. Съседката се представя за социален работник, но в повечето дни стои в къщи и лежи. Всички хора имат нерви, ама да ми се прави забележка за извикване, което често се чува и при съседите, вече не го разбирам. Защо тя се държи така, след като никой не и прави забежка за виковете й, а на мен непрекъснато ми вика. Мисля, че който е живял или живее със стар човек, знае колко е спокойно положението. Възрастните хора обременяват, нервират и предизвикват конфликти. Изглежда, че съседката не го разбира. Махмурлук ли я мъчи, главата ли не я слуша, каква е причината. Или просто се опитва да доминира над мен, понеже карам 25 години, а тя се опитва да се прави на принципната кака. Поне за мен тя се държи прекалено инфантилно, защото е на принципа - Аз няма да се съобразявам и ще викам, а момчето до нас ще си навежда главата и ще си мълчи. Тя по цял ден прекарва в апартамента, пък нейното гадже работи от сутрин до вечер. Явно нещо не е добре с нервите. Когато е сама у тях се чува рязко извикване. И това не си го обяснявам. Ако продължи така, няма да я издържа. Говори по телефона на висок глас, майка ми я слуша по 20 минути в другата стая, не може да заспи.. Кой ще я търпи да се налага така. Ние сме хора с проблеми. Аз мисля, че това е една проява на неразбиране от нейна страна. Ние с момчето нямаме проблеми. Вероятно е свикнала да се налага на всеки.
Аз се чудя кой мъж ще се хване с нея. Момчето е много добро, търпи, мълчи и слуша.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5ee43d720a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спри да и обръщаш внимание, подминавай я и не я слушай. Това са хора, които са зле с нервите и ги дразни най-малкият звук. Имам такива съседи под нас, които са ми правели забележки, че съм ходила посред нощ, отваряла съм врати. Е това са шумове, които са за кратко, аз даже купони не правя, не пускам музика, никога след 10 часа, а ако пусна преди това е много тихо. Чашата преля когато дойдоха да се оплакват, че чували как пиша по клавиатурата. Моля??? Тогава осъзнах, че тия хора са зле с нервите, и спрях да им обръщам внимание. Когато започваха да ми тропат, започнах и аз с всичка сила да скачам и да им тропам и изведнъж спряха. Започне ли се тропот взимам едно шише и удрям по пода с всичка сила. Оттогава спряха, аз разбирам да съм шумна, но винаги съм се съобразявала, но те точно това са усетили и искат да си изкарат ядовете на мен. Просто им тегли една майна и това е.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 812da3ace4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно е невротичка. Болестно състояние. Нищо не можеш да направиш за съжаление.
Знам, че ще ти е трудно следното, но защо не купиш една кутия бонбони и да й звъннеш на вратата. Почерпи я и й кажи, че се извиняваш, ако сте били по-шумни от обикновенното. Виж, дали ще се вразуми от този жест.
Ако пак реагира с опънати нерви, значи е за хапчета :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e469971c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Съседката ти може да е бременна и за това да е под стрес... Може пък и друга сериозна причина да си има.
И ти и тя имате вина. И ти и тя сте с трудни характери. Колкото имаш право да повишаваш тон ти, толкова има право и тя. Който от вас не може да издържи другия просто ще трябва да си намери друго място за живеене.

А ти като мъж на 25 год. какво правиш още при майка си? ! Само не ми излизай с това, че има нужда от помощ. Спокойно можеш да живееш самостоятелно и да работиш, съответно да прашташ пари на майка си и на баба си и от време на време да ги посештаваш (например по празниците).
Я се стегни и се дръж като мъж.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c7c06c0318
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора:
Имам чувството, че си най близо до истината №2. Има характерни признаци на такава. Иначе съм спокойно момче, но щом се е стигнало до избухването ми, значи обстановката е неспокойна.
Иначе съм съгласен с №3, обаче не е по мое желание, колкото и клиширано да ви звучи. У нас никой не е добре, нито е пълноценен, ако остане сам. Преди една година ме оперираха в гръдна хирургия, а и операцията не беше лека, понеже ми рязаха целия гръден кош през средата. Пенсионираха ме по болест и сега се възстановявам. Документите са ми доказали колко съм трудоспособен. Не е нужно да се доказвам пред други хора. Вие не звучите сериозно с това изказване. Безкомпромисните обвинения ги излагайте на показ там, където заплатата позволява квартира и отделяне от родителите. И въобще оценките на сляпо водят до излишни критики. Не си мислете, че това показва кой е мъж и кой не. Знаете ли колко хора познавам, които изобщо не живеят при родителите си, а се събират в някой купен апартамент да се наливат и друсат, а после да изкарват отлична оценка в университета за престиж пред хора като вас. Това са мъже нали? Покажете го това ново обществено правило.
Няма ли да коментирате съседката и целодневния престой в апартамент под наем? Жена на 30 години е.
Не само вие, а всички като вас прекаляват с тези брътвежни текстове. Все пак благодаря на всички коментирали.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c1459ec508
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Моля те, не й купувай бонбони! Съвсем сериозно! Някой да ти прави забележки и да ти държи сметка, а ти да му купуваш бонбони и да се извиняваш? По-добре не.
Все тая защо си при майка си още - не обсъждаме това в момента. Макар, че ако искаш, може и да го обсъдим.

Решението: Следващият път като ти звънне на вратата, отваряш и казваш "не ме занимавай" и затвори. И повече не й отваряй. Ако ти прави забележка, когато се засичате във входа - пак й го кажи същото "Не ме занимавай". Но само веднъж. Без да се обясняваш, без да казваш нищо повече! Следващият път като те види и ти каже пак нещо - прави се, че не я виждаш и не я чуваш. Ще видиш как известно време ще се опитва да ти привлече вниманието, за да може да си изкара нервите на теб, и после ще стихне, защото вижда, че просто не я отразяваш! Ако ти направи някой номер (примерно да ти нацапа вратата с нещо), защото от такива хора може да се очакват подобни неща - изчистваш си вратата и се правиш, че нищо не се е случило. Просто я игнорираш! Тя ще се умори.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c7c06c0318
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Автора:

Съседката е такава от няколко години, не е бременна. Тя и приятелят и живеят далече от родителите си, но уви не ги виждам много зрели. Тя е бруталната нерва. Нито има толкова страшни проблеми, нито оправдание, че не си търси работа. Аз живея в неспокойна обстановка, аз имам право да викам, аз имам право да се нервирам, защото аз живея и гледам бабичка на легло, защото не аз лежа по цял ден в апартамент. Въпреки това гледам да съм тих. Важното е, че ние не правим забележки за шум, а тя прави и се опитва да доминира. Това са кифленски несгоди. Мразя да ме определят колко съм мъж. Тя и съседката се опитва да ме определя, ама нещо е уцелила гредата. Това момче как я издържа. Живее в апартамент под наем, командват го, хокат го... Работи като вол от сутрин до вечер, плаща наема, момичето се излежава по цял ден. За мен това не е човек, който се държи като мъж, освен ако "будала" е нова мъжка черта, знам ли. Аз съм самостоятелен човек, няма какво да се доказвам. Това е една от причините комшийката да не ме харесва, защото един път бях казал, че никога няма да стана балък, и да работя за наем, а гаджето ми да седи по цял ден у нас. Тогава нямах предвид нея, но тя си отключваше вратата и го е чула. Явно се е припознала в думите ми. Аз имам чувството, че само такива девойки ще ме пратят да живея далече от родителите. То пък и какво чувство е, то е ясно. Един зрял човек разбира, че възможностите на всеки са различни, няма да ме праща да живея сам.
Така, че няма какво да обсъждам годините си, държа се като мъж, защото не съм и няма да бъда балък(съседа и другите чехльовци). :-) Мога да си живея колкото искам с родителите си. Ако искам ще се хвана гадже и само по празниците няма да съм с родителите си. ;-) Напук на професорите и всички спазващи новите обществени правилници. Живейте си както вие искате, а не както обществото ви налага. Мъж мога да бъда, ако ще и до полата на майка си да остарея. Мъжете се гледат по делата, не по комерсиалните задължения.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a77e0ec698
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей авторе, искаш ли едно мнение от мъж?
Прати баба ти у съседката, че да видим колко ще е спокойна. Описанието напомня за истерично момиче, а и не съм сигурен за социалните служби, но такива едва ли ги взимат там... Колкото до номер 3, трябва да се знае следното: Или си милостив човек, или не си. Автора проявява страшна доблест и търпение, присъщи не само за мъж, а за истинските хора. Аз бих го похвалил, че търпи да го нервират, но е останал и помага. И щом съседите ти живеят под наем, те да се изнасят. Навремето слушах такива като номер 3, не съм прокопсал много. Бързах и аз да ставам независим, но така и не случих на нормални жени. Разбрах защо имат интерес да живея отделно от родителите. Едната две години ми слага рога и ми казваше, че трябвало да напусна апартамента на майка(тате почина), да си намерим жилище. После разбрах кой е идвал и какво е правил...
Неудобно е да ги води при майка, също и да кани клюкарките на лафове. Като пораснеш още малко и ще ти стане ясно, защо се мразят снаха и свекърва, макар че ми се струва, че вече ги разбираш нещата. Не ти трябва да слушаш съветите на номер 3. Няма никакво значение при кой живееш. И ще ти трябват доста пари, че да тичаш по квартири. Номер 3 от чужбина ли пише? Или не е чувал, че в България едвам свързват двата края. Аз живея с майка, но аз работя. И аз ли трябва да се стегна?

М36

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: cb5c525e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не си ли чувала че "социален работник" е още една дума за проститутка?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker