Към семейните - Ходите ли на почивка всяка година? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Към семейните - Ходите ли на почивка всяка година?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3254 пъти
Здравейте и от мен.
Семейна съм, голяма мечта ми беше. Но не знаех, че щом се задомя ще бъда затворена у дома. Така го чувствам, защото разходките в парка или в центъра на града не ме удовлетворяват. В първите години ходехме със съпруга ми на почивка по 2 пъти в годината - веднъж за седмица и веднъж за 3 дни - някъде из БГ - и винаги беше прекрасно! Но тази година никъде не сме били и не знам дали ще отидем. Теглихме кредит да си купим жилище и така останахме с 2/3 от доходите си. А чакаме и бебе... Имам чувството, че някой ме е хванал за врата и ме души - толкова натясно се чувствам. Аз съм човек, обичащ да пътува и дори не си падам по лукса - обикновено отсядаме в хижи или малки семейни хотели.
Като чета в някои форуми - ми има хора дето все пътешестват, даже по чужбина, на някакви круизи с големи кораби ходят... А ние уж сме с що-годе хубави заплати (като платим вноските за кредитите, на месец ни остават към 1000лв), не пушим и не пием, пък не можем да си позволим из БГ да пътуваме.

Вие пътувате ли често? Колко често ходите в отпуск? Ако не ходите често - как издържате? Не се ли задушавате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: c68a71c869
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Виж сега мисля, че мога да ти помогна. Това, че имаш дете и си семейна не значи, че не трябва да ходите на почивка. Напротив на детето му се отразява по-добре, ако се калява още от малко и посещава повече места. В твоя случай обаче виждам само няколко варианта.
1. Да се опитате до колкото можете да пестите. Дори и по 20 лева да отделяте на месец пак ще бъде нещо.
2. Да ходите до по-близки места. Например в други градове, който са ви близо пак е нещо.
Иначе да отговоря на въпросите ти.
Ние често пътуваме до други държави със самолети. Мама казва, че като сме били още малки с брат ми сме били само по България, но после сме започнали и в други страни да ходим. При някой пътя е кратък, но при други държави не е никак.
Зависи много с какъв самолет пътуваш, ако е частен се съобразяват само с теб. Примерно, на мен ми прилошава по някога когато пътя е по-дълъг и спираме или повръщам в плик (ужас)...
Когато мама е в отпуск винаги ходим. Тя е учителка за това, когато почива и ние също не сме на училище, преподава при нас, където аз и брат ми учим. Баща ми може да си вземе по всяко време отпуск, просто назначава временно (колкото ще отсъства) някой друг за да се оправя с компанията му докато него го няма.
Понеже си споменала ние отсядаме в хотели (винаги) когато сме в други страни, в повечето случай тате резервира всичко няколко седмици преди да отидем на почивката. А когато сме на балкани някъде в България (което не е честно) отсядаме в хижи.
Хм... с кораби да били сме доста пъти до Гърция преди две години със яхта отидохме.
1000лв са доста висока заплата предполагам, че би трябвало да ви стигат щом не пиете, не пушите, пак не ми става ясно за какво ги харчите.
Опитайте се да пестите. Например тате и мама си имат банкова сметка. На месец тате може да спечели 30 000 (например), ама вкъщи носи само 3000 другите си ги влага в банка и когато ни трябват тегли необходимата сума. Няма да казвам колко има на негово име в банката, защото няма да ми повярваш, знам го, защото аз самата не повярвах мама като ми каза, а тя много добре знае, защото по някога и тя си пести в банка когато и остава заплата.
Това е общо взето, но смятам, че щом сте теглили кредит пестенето ще ви се окажа трудност все пак късмет всеки заслужава да отиде на почивка някъде.


Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 024de45410
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като чета проблемът при теб не е финансов. И моят съпруг е така, не обича да пътува и това си е. За един уикенд не мога да го изкарам от София! За това почнах да ходя без него даже и в чужбина. Имам си една приятелка и с нея си ходим двечките. Харесваме си някоя екскурзийка за 3-4 дни и давай. А иначе лятото съм на море, ама пак без него. И морето не обича. И да ти кажа, не е толкова зле. И аз си почивам за малко от него и той от мене. Защото ако тръгна да се съобразявам с него направо ще се побъркам затворена вкъщи по цяло лято! А на него като не му е кеф, ми не го насилвам! Първата година след сватбата го заведох на море, умря от скука и реших повече да не го тормозя. Сега всеки си прекарва отпуската както му е кеф. Аз на морето, той в града (ако изобщо си вземе отпуска, че е такъв работохолих, че и 1 ден да остане вкъщи и се побърква, почва да отваря служебния майл от вкъщи, като се види с колеги, уж на кафе, пак само за работа говорят... ). Та за да не се побъркаш, това е решението, обаче трябва да си имате абсолютно доверие иначе ще има ревност и скандали. Е, за мой късмет ние явно сме успели и сега само го уведомявам кога съм си планирала поредната екскурзия или ваканция и той идва да ме изпрати или да ме посрещне.
Животът е твърде кратък за да го пропиляваме в терзания и ако ти се пътува, намери начин да го направиш, със или без съпруга си.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0f3c456edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Задушаващо е, да! Смятам, че не е много трудно поне веднъж месечно да се излиза извън града. Не говорим за някаква далечна дестинация. Дори може да е само за един ден - просто на разходка някъде наблизо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 630688c191
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Хората май не ходят многоо по почивки, гледат да не харчат излишно, макар, че лятото морето е пълно и зависи кой колко може да си позволи. Иначе по хотелите за бебета не се плаща така, че е почти същото.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c464e7f9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Да, пътуваме винаги когато имаме възможност. И аз много обичам да пътувам и имам нужда от това да посещавам нови места. Само че в твоята история има нещо което ми стана странно. Струва ми се че си от този тип жени, който се жени за да купонясва, а не за да поеме отговорност. КАзваш, че брака ти е бил мечта, ок ама изглежда си си представяла прекалено захаросана приказка изпълнена с обич, пътувания, веселби и т. н. А брака на първо място е отговорност и оттам забавленията отиват малко на заден план, особено когато се изплаща жилище или се ражда бебе. Хубаво е двойките да попътуват преди брака или преди вземането на важни стъпки като дете и апартамент. Няма как просто тежките задължения изяждат парите и свободното време и няма как да остава толкова за забавления. Но все пак ако с мъжа ти имате общи интереси и искате и двамата да пътувате ще намерите някакъв компромисн вариант. Но ако ти искаш да пътуваш, а мъжа ти иска да пести ще е много по-сложно.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6680bb36fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Падналото ангелче не пропуска тема, в която може да сподели, с колко много финансови възможности разполага...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c68a71c869
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Към №6

Първо не аз разполагам с парите, а родителите ми.
Второ аз поне за разлика от теб се опитвам да помогна на автора, а ти какво? Дори не пишеш по темата.
Трето когато ми оценяваш коментара на 2 звезди просто показваш, че ми завиждаш, като пишеш във всяка тема, че го казвам също ми затвърди тезата.
Четвърто автора е питал сам дали ходим или не, аз просто отговарям на въпросите му.
Обяснявам му, къде е по-хубаво да отиде и как?

За това мога да ти кажа, че коментара ти просто е излишен.


Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1f51091fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Подкрепям номер 6.
Призовавам коментарите да са от хора с подобен стандарт на живот до този на авторката. Ясно е, че има хора, които и на яхти се возят, но в тема като тази няма как и не могат да помогнат и да искат. Освен всичко авторката изрично е казала, че не иска лукс почивки, а хижи и малки хотели. Тоест-коментар 1 не е на място.
Ангелче, излишно е да говорим за завист. Има хора, и аз в това число, които си предпочитат своите финансови възможности-дори да са малки. Не мога да завиждам на ЧУЖДИ пари. Те са си ЧУЖДИ, не МОИ.
А по темата-авторке, аз пък съм от другата страна, мен мъжът ми от къщи не може да ме изкара в двора даже. Не си падам по промени, пътувания и тн. Но разбира се, винаги го подтиквам, ако има къде да отиде, да излезе, дори на почивка и без мен. Давам си сметка, че съм си такава, и не искам да му преча. Опитай се да си спестяваш за себе си и да пътуваш нанякъде и без съпруга си. Но ми се струва, че има доста време дотогава-все пак си бременна, ще ти се роди бебенце, после няколко месеца ще го кърмиш, после ще прохожда... Струва ми се, че ще мине доста време, докато въобще отидеш на почивка-с мъжа ти или без него. Скоро ще имате други приоритети. Успех и да ти е здраво и хубаво бебчето!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c68a71c869
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към №9 не казвам, че всички ми завиждат, а само такива като №6. Между другото по твоята логика не трябваше и коментар шест да бъде одобряван, защото и той не е на място. Аз съм отговорила на въпросите на автора и съм се опитала да му помогна, а той/тя дори и не си е направил труда да даде съвет. Изблици на завист навсякъде мога да видя, не е желателно и тя/той да ми ги демонстрира излишно. Коментара също е излишен, защото не помага на автора по никакъв начин.



Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c9db0eb0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Какво толкова като е писала, то поне си е вярно. Направила ли ви е нещо, че се палите толкоз. Ще е минус за нея, ако си измисля, а тя казва истината. Какво само се занимавате с Надя, после не и били завиждали. Що просто не си гледате вас и не я оставите на мира. Като и пишете глупости само се излагате... Просто спрете. Във всяка тема ли смятате да и пишете. И като гледам само нейните коментари сте оценявали (и адресираните до нея) защо нали не завиждате? Глупости само говорите...

По темата:
Та... аз ходя на море примерно по два пъти в годината. Един път с майка ми, леля ми и братовчед ми във Варна, а втория път с баща ми, гаджето ми и семейството му до Синеморец. Стига ми два пъти не ми трябва повече. :)
Но пък вие както каза Падналото ангелче (надя) можете да отидете на по-близки места разнообразие си е все пак. Знам, че не е лесно човек да пести, но когато има желание по принцип, има и начин, а когато няма желание, има само причини. Спокойно и баща ми взима към 700лв. като бодигард, оправяме се, мама ни праща пари също, тя живее в друг град и така.



А да до Падналото ангелче - Наде не им обръщай внимание, те ако не ти завиждаха, нямаше да ти пишат. И с мен е така. В една тема дори получих адресирани до мен коментари от дузина мъжки индивиди дето не знаят какво говорят (пияници явно) за това да не ти пука, а и какво ще се занимаваш с интернет мишки... Зарежи няма смисъл. Ти сама го каза в една тема, като ти пишат не променят факта, че сте заможни. :**

Йоана ?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f8cf03f388
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Сега към авторката авторке живота не е искам искам искам.
Хем искаш жилище, хем дете, хем почивки. Е така не става, човек си разделя живота на етапи, етап за почивки, етап за матерялно осигуряване /коли жилища вили/ и етап за деца и после пак етап за почивки.
Всеки си позволява това, което може да постигне. Ни енапример разполагаме с 400лв като платим сметките и ипотеката а сме тричленно семейство. Почивки на хотел не можем да си позволим, но никой не ни спира да си направим пикник близо до града.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4f444628bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Здравейте приятели,
вчера попаднах на изключително полезен сайт, който предоставя информация за градският транспорт в София, разписания, маршрути....интересното е че показва маршрутите на карта. Със сигурност, ако използвате градски транспорт ще ви бъде от полза и затова ви го споделям. www.razpisanieto.bg

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b6a9fa535c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Ние всяка година ходих по няколко пъти на почивка. Хубаво е да останем малко сами без децата. Тази година ще ходим в Пампорово, открих една страхотна оферта в Почивка. бг за празника. Това ще бъде моят подарък за мъжа ми, надявам се, че ще се изненада.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 59a2b20385
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Покрай децата не остава много време да отделим внимание на половинката, затова е хубаво от време на време да си правим подобни почивки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker