Направих първият си аборт и се чувствам ужасно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Направих първият си аборт и се чувствам ужасно
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2979 пъти
Преди няколко дена направих аборт.. не съм раждала.. не съм забременявала.. не съм правила аборти до сега.. С моя приятел сме заедно около 2 години искахме много дете но не ни се получаваше 3 месеца и в най- лошият момент забременях а приятелят ми точно преживя спат с работата си.. първо решихме да го задържим но после решихме че е по-добре да го махна защото просто в този момент няма да се справим аз съм едва на 23г и направих аборт и сега ме обхвана страшно чувство за вина не мога да спра да плача и да мисля колко съм виновна и сама на себе си не мога да простя мислих че ще съм по-щастлива ако го махна че ще направя толкова много неща но не знам как да преживея всичко това..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: b54a8a9f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И да плачеш, и да не плачеш миналото няма да върнеш. Излишно е да се самоизмъчваш. По-добре, анализирайки преживяното, си направи добре изводите как да постъпиш следващия път. И нататък - малко по-ведро!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 72fcb68080
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз съм сигурен, че щяхте да се справите, но явно сте се уплашили. Не ви виня, но лошото е, че може и да не можеш да забременееш никога повече. Трябвало е да помислите по-добре, защото при нераждали жени абортът е много опасен и може да има сериозни последици.

Станалото - станало. Пожелавам ви скоро да си имате едно хубаво детенце и този път да сте по-смели. Ще се справите, бъдете сигурни!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 64cb9c2069
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моли се, някой ден да ти се случи отново... Как е възможно, да правиш опити за бебе ( аз така разбрах) и накрая, да вземеш и да го убиеш... Нищо не те оправдава, дори и това с работата... Та циганите, как гледат по 10 чавета??? Все пак сега имате спад, но нямаше все да е така...

Късмет, но това ще ти тежи доживот!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d449c2c9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Така както си написала заглавието, сякаш очакваш да има и втори и трети аборт...

Постъпила си много много глупаво и с право съжаляваш. На приятелят ти нещо не му потръгнало в работата и айдее убиваме бебето. Баси, ето защо абортите трябва да са забранени за здрави прави хора, които са забременяли доброволно, ама после са си сменили мнението ей така хоп... сякаш казваш "ейй, таз пола вече не ми харесва, ще я хвърля".

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 94f1d3d54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не си единствена. Майка ми е постъпила така. След това сестра ми са я извадили наобратно (имало е известни усложнения). Тъпочко си постъпила, но нищо. Няма защо да ти е гадно. На никой няма да му пука дали си абортирала или не, няма смисъл да си го слагаш, защото само твоя живот си тровиш. Не им вярвай на хората на бабешките глупости дето ги говорят. Чувството за вина незнам от къде идва и кой го насажда, всичко са глупости.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3fa525a3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина цял живот ще ти тежи, не за друго, а защото си добър човек и си искала бебе, и си правила опити. Просто сте се уплашили...
Едва на 23 си? Аз съм едва на 24 и имам дете на 4...
Не сме правили опити, не сме имали планове с приятеля ми, заживяхме заедно, но все мислех, че ми е рано, да все пак бях на 20... Докато не ми засъсня, но не го приех сериозно, защото и друг път ми е закъснявало, като работех на студа 45 дни...
Преди това, преди години баща ми се разболя и от притеснение не ми беше идвало 3 месеца, а дори не бях спала с момче.
Затова не се впрягах. След това си направих тест, положителен...
Втори тест : положителен... Уплаших се и за да се уверя, дадох на мъжа ми единия тест, за да видя, нещо става ли, сбъркан ли е теста.
На мен 2 чертички, на него 1 и разбрах, че не теста е побъркан, а аз съм бременна. Точно тогава и на мъжа ми му намалиха заплатата, а и на шефовете единия син почина и те дори нямаха намерения да я вдигнат отново някога. Котато той поговори с тях, че съм бременна и дали ще му вдигнат някога, те му казаха как не те е срам в такъв момент... А той поговори, защото му предложиха от друго място, същата работа, но за много пари. Обаче му беше супер гадно да си остави шефовете, тъй като сина им му беше много добър приятел и го изгубиха... Като му отговориха така, той напусна и отиде в другата фирма и до днес си е там и му плащат добре. Всичко това се случи, когато аз бях едва във 2-рия месец.
Тогава му казвах, че няма да се справиме, че са му резнали заплатата и няма да имаме пари дори за памперси.
Той ми даде правото да избирам, колкото и да искаше да си имаме дете. Каза ми тялото е твое, ти ще го носиш и не те задължавам с нищо, за да не кажеш, че искам да те вържа с бебе, че все едно искамда те задържа при мен с това. Имаше една инжекция, която щеше да ми купи, за да не правя аборт. Аз не исках да махам бебето, но ме беше страх от голямата крачка, но си изкарах бременността, не ми беше тежко, дори приятно (едно усещане, че в теб се развива живот) и като родих все едно се преродих с бебето, много пораснах, заедно с детето, то ме научи на много неща.
Винаги е неподходящ момент, ако ти го налечеш така този миг, ако си изплашена и човека до теб. Аз ако не бях задържала тогава бебето си, още щях да казвам, че ми е рано и нямаше да правя планове.
Освен това знам, че ако бях прекратила бременността си, винаги щеше да ми тежи и 5 деца да имам след това, нямаше да върна никога първото, нито останалите 5 щяха да го заместят.
Не те обвинявам, решението е било твое, разказвам ти моята история.
Недей друг път да мислиш, че момента е неподходящ, винаги ще е такъв, ако не приемаш бременността си.
Mss Sadness, 24 :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 026b06fb69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре, не сте били готови за дете - случва се.
И аз съм правила два аборта, и при двата бях със спирала.
Но след като вече бях родила дъщеря ми.
Да, аборта е кофти работа, особено преди да си раждала - така е; но станалото - станало, в никакъв случай не си насаждай вина, отърси се от това чувство колкото може по-бързо; не го задържай и подхранвай, важно е ДА СЕ ОСВОБОДИШ ОТ ВИНАТА.

Знам колко е гадно и колко е трудно; но спри да мислиш за това, просто не мисли. Плачеш и ти е гадно защото постоянно го мислиш... спри да го мислиш, отклонявай си вниманието и мисли за нещо друго.

Пак казвам, не си виновна!! Остави всичките приказки от сорта "убила си си бебето" и подобни. Просто не обръщай внимание. Дай Боже дано да можеш да си имаш детенце когато дойде времето за това!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0e053aac24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до авторката- ами не се измъчвай-станалото -станало! не си имала друг изход и така-и аз на твое място бих постъпила като теб- приятелят ти е преживял фалит в работата си и това е много неподходящ момент в който да забременееш наистина! взела си правилното решение-въпреки че абортът не е хубав-но понякога се принуждаваме да го правим-не им обръщай внимание на онези по-горните дето те обиждат- много ми е чудно как някои хора си позволяват да съдят другите без да са се поставили на тяхно място! -ние жените и момичетата постоянно се принуждаваме по една или друга причина да правим аборт- как ще гледаме това дете ако нямаме пари? или ако са ни изнасилили-в най-лошият случай или ако нямаме изход-като при теб -така че недей да тъжиш и да си слагаш вина -другият път моментът може и да е добър и дано скоро забременееш! момиче на 19

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker