Aвтомобил - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Aвтомобил
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 6417 пъти
Искам да попитам кой автомобил е наи-лесен и евтин за подръжка модел и марка ако може да ми кажете? За извънградско кое е по-добре по-голяма или по-малка кола?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: ecd86db25a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Голяма!!!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 410b56f642
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автомобилът с най-евтина поддръжка, който в същото време предлага добро качество, комфорт, икономичност (извън града малко над 4л/100км, а ако си намираш хубав дизел от някой тираджия за 2 лв, ще ти излиза почти без пари пътуването - с 40 лв ще можеш да минеш цяла България по диагонал и то с висока скорост) и динамика, е Ford Focus 1. 8 tdci (задължително 2000 или 2001 г., защото по-новите имат по-претенциозни и скъпи за поддръжка двигатели и не стават за нашия "качествен" дизел). Ако може да е от серията Ghia е просто перфектно.

За 3 300 - 3 500 лв можеш да си намериш доста добър екземпляр, но преди да го купиш задължително го прекарай през сервиз, за да си сигурен, че няма някакви скъпи и неотложни ремонти, че иначе ще береш ядове. А при огледа ако имаш познат, който разбира, го вземи да хвърли едно око, за да не прекарваш 20 коли през сервиз. А и да види дали няма прикрито изгнило по ламарините и ходовата част, че тръгне ли да гние...

Послушай ме, няма да сбъркаш. Гаранция ти давам, защото аз съм с такава кола и съм много, ама много доволен. И изобщо който и да е купил такава не е съжалявал. А аз имам наблюдения върху всички коли и ти казвам, че по-добра няма да намериш.

После при обслужването гледай да търсиш някой сервиз, който не е прекалено лъскав и скъп, но ще ти върши качествена работа. Разпитай познати в твоя град и по форуми къде как работят и колко взимат, защото има сервизи, които взимат в пъти повече от други и пак си оставят ръцете.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2f4b4dddff
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   Трабант. А най-евтино излиза служебният автомобил, така че се преориентирай към такава длъжност :Д

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f09d6f5bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ами аз имам Рено Клио, сравнително евтино е за подръжка, но си е типичната градска кола, малка и маневрена. Не, че не съм я карала и по магистралите, разбира се няма проблем, но е малка и като почнат тия с големите джипове да те задминават е малко неконфортно, обаче количката си е супер! Моята е дизел и дори ми излиза още по-евтино отколкото ако беше на бензин. Обаче си зависи ти къде ще я ползваш. Предимно в града или предимно за дълъг път. Ако ти трябва кола за дълъг път, все пак си вземи нещо по-голямо и по стабилно.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6679b59684
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За извънградско е по-добре да е по-голяма. иначе бъбреците ти слизат в петите. Според мен рено и ситроен са евтини и лесни за поддръжка, но това си е мое мнение. Пробвай в някой авто форум за по-точна информация

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4504cb278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   VW е добър вариант(аз не карам такава кола, но ако някога сляза от марката БМВ, това бих си взел). Не си купувай форд, опел, френска и особено италианска кола!!! Японските са много хубави, здрави са!
Това е откъм поддръжка, сега веднага някой друг който кара рено или форд ще ме сръчка, но хора който са имали по 1- 2 коли и не се интересуват повечко от коли е нормално да не разбират(не искам никого да обидя! ). А това, че уж че по класните марки като bmw, vw, mercedes са със по- скъпа поддръжка бих казал: да ама не! тъй като моята кола bmw e34 525i 94' е влизъло за 9те години които го имам 2 пъти в сервиза! а на брат ми мерцедеса C 220 05' мисля че до сега само за смяна на масло е влизъла в сервиз! Да частите са скъпи, но колите не се развалят и рядко ти се налага да купуваш нещо! Който е карал немски автомобил(изкл Опел) знае!
Преди година си продадох Chevrolet Aveo 1. 4 карах, чисто нов съм си го купувал, и слава богум че не си бях продал старото БМВ, такава грешка от типa chevrolet или ниско качествените dacia недейте да правите, защото когато колата мине 50000км само в сервиза ще стой, отделно че не са конфортни.
Относно горивата, ако ще пътуваш често, най- евтино излиза с пропан- бутанова уредба, аз повечето си коли съм ги карал с такава, по евтино е от дизела.
Лек път на всички, бъдете толератни на пътя, аз съм такъв :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d63b070605
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   до 7

Не е ли малко тъпо да обобщаваш японски, немски, форд, опел? За Форд мога да ти кажа, че наистина са калпави, но за сметка на това имат някои модели, които са изключително сполучливи. Фокусът е сред тях. Най-мразя да се обобщава. Японските били хубави. Ами има десетки известни и безизвестни японски марки, а всяка марка по още толкова модели, а всеки модел по толкова години, модификации, двигатели и какво ли не. Това прави милиони варианти за японски автомобил, а ти с лека ръка казваш японските са хубави. Ако всички японски бяха толкова хубави защо Тойота изтеглиха милиони коли от пазара заради дефекти? И защо ли елегантно пропускаш многото електроника, съответно задължителен скъп сервиз при всяка повреда, скъпите и трудните за намиране части и т. н.? Същата работа е Опела. Да, като цяло е боклук, но отново има сполучливи модели, особено след 2004, например Астра.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4504cb278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   N7 съм, виж номер 8 специално за японските коли не смятам че е тъпо да обобщя че са хубави. Марките японски автомобили, за които ти говориш така или иначе няма как да се сдобием с тях на българския пазар, а обощено: nissan, mazda, honda, mitsubishi, toyota са си качествени автомобили!
Сега за форд и опел, естествено че тук там имат по някои модел който си заслужава, но аз лично не бих рискувал; фокуса не знам как е, признавам; но форд транзит съм имал, знам го как е, а съм се возил и в мерцедес микробус.
Мога да ти кажа с на брат ми служебния форд, който беше на 120 000км му блокира двигателя- такова нещо не бях виждал(не знам модела малка кола, 2010 мисля че е модел). Мисля че много можем да говорим за темата, иначе опел през 90-те години имат: frontera и omega два качествени и добри автомобила, не искам да зословя, ама ако вляза в автосерзив попринцип, най- вероятно колите преди мен, които трябва да изчакат са да някой ford и opel.
Никой собственик на автомобил не искам да обидя, много бих могъл да изпиша по темата, ще се радвам ако и други хора пишат.
В крайна сметка ако колата се експоатира добре, мисля че всеки би могъл да бъде собственик и на форд и опел разбира се, аз обаче не съм от хората който биха го направили, не го и препоръчвам на никой!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 58f4424ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най- добрия вариянт за българските пътища е АЗЛК 2140д.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c193ab5c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хора, и аз се интересувам от голяма кола (трябва ми главно за извънградско), която да няма кой знае каква поддръжка. Иска ми се да е удобна за извън града и да е сравнително бързичка. Моля Ви, споделете и помогнете! :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e6eb477441
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   На всички, които искат съвет за автомобил, мога да кажа, да забравят форумите. Тук всеки си хвали неговото и го изкарва, че 20 годишната му кошница гори по-малко, отколкото производителят е дал по документи, когато е била нова. Най-добре е да се пита автомонтьор, но не от типа "гаражен майстор". Отидете при някой, който има добро име на специалист и през ръцете му са минали хиляди автомобили. Освен това мисля, че да се сравняват коли втора употреба ( каквито повечето българи караме ) е тъпо. Аз примерно може да съм много доволен от моето Рено, понеже съм имал късмет, но да речем Иван, който се е "набутал" с грохнал автомобил, да не иска и да чуе за тази марка. Всекидневно ставам свидетел как хора, които са имали само 1 автомобил, раздават съвети наляво-надясно, със самочувствието на автомобилни инженери. Не мога и да се съглася с номер 2, относно разхода на Форда. Може да е супер автомобил, но тези разходи около 4-4,5/100 са фантастика. Да, постигат се, но с нова кола и при скорост до 100 км/ч. на равен път. Ако караш по баир нагоре и понастъпиш малко повече, забрави да гори толкова. Лично според мен, нещата които все пак можете да направите при покупка на автомобил втора ръка са следните:
1. Ако имате възможност, отидете директно в чужбина и купете колата от там. Хубавите екземпляри са по-скъпи, отколкото същите в България, понеже тук масово се внасят проблемни автомобили, замаскирани колкото да се продадат.
2. Задължително пълен преглед в избран от вас сервиз.
3. Автомобил със сервизна книжка, до момента на покупката.
4. Ако купувате дизел, имайте предвид, че това са коли на много километри, понеже се купуват, за да се карат много. Приказките за "бабата, която само в Неделя ходела с колата на пазар" или за "дядото, който лекичко я одраскал и се уплашил", са за наивници.
5. Изберете си кола, която наистина можете да поддържате, за да не се окаже в един момент, че повече стои пред вас, отколкото се кара. Няма кола, която не се чупи, особено втора употреба.
В крайна сметка всичко е до късмет.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f38e6a4d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Колата за извънградско за мен е Вектра Б. за 3000лв има страхотни екземпляри фейслифт, които са много здрави и евтини за поддръжка, спрямо алтернативите в класа.
Ако се спреш на такава търси бензинов двигател 1. 8 или 2. 0 и евентуално му сложи газ, но дори да не сложиш газово, извънградско с нормално каране трудно ще качиш повече от 6. 5 разход. Друг вариант е 2. 0 дтл 101кс, но с него не съм много запознат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker