Искам да си отворя автокъща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да си отворя автокъща
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 12282 пъти
Става въпрос за това, че искам да си отворя автокъща, но честно казано си нямам никаква идея какво е нужно за това (освен място, коли, рецепция и т. н). Няма да е луксозна, а става въпрос за коли 2-ра употреба.

Но често казано си нямам никаква идея какво, как, къде и тъй подобни. Разбирам само, че трябва да си отворя фирма, да имам офис и всичко останало, но нищо повече.

Искам да попитам дали тук има хора които също имат такива автокъщи (автопаркове) или познават хора които имат. И да споделят мнение относно това :).

Благодаря на всеки отзовал се на въпроса/проблема ми :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 97eeee9d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Самият факт, че чакаш някой на готово да ти даде инфо е достатачен, за да разбереш, че не е твоя работа да правиш каквато и да е фирма.
Освен това си забравил да ни дадеш важна информация
1. Начален капитал
2. Твоето образование, години, ОПИТ в тази сфера
За да работиш в каквато и да е сфера ти трябва опит. Почни работа в Автокъща, направи си връзки с доставчици на такива коли, проучи законодателството.
2/3 от всички фирми фалирват. Това е не само у нас, а и в целия свят, защото пазарът се освобождава от неефективните. За да оцелееш трябва да си по-добър или по-евтин от настоящите пазарни играчи. Огледай си бранша - нима няма и в момента заситеност на този пазар? Можеш ли да доставяш по-добри коли на същите цени или по-евтини коли със същото качество??? С какво си по-добър или по-евтин от сегашните автокъщи? Колко автокъщи си посетил в живота си? Къде трябва да се намира такава къща и от къде ще са колите???
Съвет - работи 10 г. в този бранш, събери сам начален капитал БЕЗ кредити и почвай. Мисля, че ти просто искаш да лапаш от меда без да осъзнаваш, че преди това трябва да си хванал кошер, да си го облагородил, да си отгледал пчелно семейство и да си го нахранил със захар.
Един икономист, 29 г.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: eeb88ce92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Твойта работа е от краката за главата. Първо се научи как се прави бизнес. После си задай въпроса защо ако аз например съм потенциален клиент, трябва да купя от теб, а не от конкурента ти. Какво предимство предлагаш пред тях? Знаеш ли, че само 1 на 10 новостартирали фирми оцеляват 5 г., а една на 10 оцелели 5 г. оцелява още 5. И знаеш ли защо? Защото не става само с ядене. Ако си мислиш "той оня там има и оцелява защо да не оцелея и аз", няма да стане. Оня оцелява, ама той е врял и кипял в този бизнес, а ти ще си г-н никой от начало. Като за начало се научи как се прави бизнес. Сега информацията е по-достъпна и безплатна от всякога. Наблегни най-вече на маркетинговата част. Поинетересувай се малко от Герила маркетинт, 3М, АИДА, бизнес план си направи, пазара проучи и т. н. Намери си доставчик, намери си пазар. Можеш да започнеш от един блог

http://bizblog. bg/

Прочети де що има на този сайт. Ще намериш много полезни неща. И наблегни на една книжка от този сайт, безплатна е. Пише за бизнес модела на Икеа, много е полезна.

Един финансист, 28г.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 209249629c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Много як коментар, №1!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7c9d2e253f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пич то всичко е чудесно ама, знаеш ли какъв начален капитал ти трябва, за да направиш автосалон?
Знаеш ли как ще става схемата с вноса на колите?
Ако не знаеш, аз също незнам, а и да знаех нямаше да ти кажа :) защото щеше да си ми конкуренция.
Ще ти споделя обаче един наистина ценна информация: никой, никога няма да те открехне как става ей така на харабията и да ти каже как той го прави! Важи за всеки един бизнес.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f520606919
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Защо ли ми се струва, че за да прокопсаш в този "бизнес" трябва да си доста яка мутра? Всички "лесни" бизнеси отдавна са окупирани от не особено интелигентни и порядъчно лоши "момчета".
Дори и всичко друго да е идеално, не виждам как ще започнеш без едно поне 15-20 хил. евро. Взимаш парите он някого, внасяш 5-6 таралясника и... една нощ гаража ти пламва. Каручките, разбира се, не са застраховани поради стремеж към пестене на средства... А конкуренцията не спи...

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c627ff8f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чакай малко №5 да имат хората бизнес и да го поддържат или развиват, съвсем не се дължи на големите им мускули или на не особено високата им интелигентност. А да завиждаш на този, който има някъкъв бизнес, като го наричаш тъп, говори за широкия луфт между ушите ти.
Пламтящите конкурентни гаражи бяха преди много години, а и ако си толкова ограничен да спестиш и от охранител, разбира се че ще се намери и толкова завистлив та да те запали.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f0a5ac48a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди година и малко отворихме къща, без връзки и без да сме работили в автотърговски къщи 10 години :D вече сме регистрирали над 400 продажби и доста крупна сума "припечелени" пари съвет инвестирай в скъпото и качественото, според мен началния капитал трябва да е рисково голям за да ти се получи.. всичко е риск печели риск губи. Добро място, силна инвестиция, не взимай акъл от никой но го имай на предвид и ти си човека!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 76b2b00b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Само коментари едно и две са верни.
Нямаш ли кои да ти помогне и да ти каже кое къде кво що ЗАБРАВИ да стане.
А мутрите си перат парите през автокъщите от наркотиците и други неща.
...А и зависи какво е за някои крупна сума припечелени пари,ако са 800 900 лв от кола,заеби затваряи ,ще спестиш.
..по между другото кво стана отвори ли си къща.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7f108958ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Бил съм в този бранш няколко години. Смея да кажа, че това си е доста рисков бизнес. Защото автомобилите не са бързо конвертируема стока, като храна, напитки, горива цигари и т. н. Повечето хора, които имат автокъщи това не съм им основните доходи точно поради тази причина. Имат по още един бизнес паралелно. За да имаш атокъща, трябват три неща. Много технически познания по атвтомобилите като цяло, сериозен капитал и много добри познания на пазара за коли втора употреба в западна европа, защото 90% от колите по българските атокъщи идват от там. Хамалогията и нервите, които трошиш също не са малко. Някои ако си мисли, че само ще седи зад рецепцията и ще пребира паричките жестоко се лъже. Ако има малка къща с до 15 коли можеш по добре да ги подбираш, но повечето неща трябва да си вършиш сам, защото няма да ти оставят пари да можеш да плащаш на много персонал. Ако имаш повече коли ще трябва да ги пазаруваш на едро у чужденеция и няма да имаш възможност да ги преглеждаш технически една по една преди да ги купиш, и после ако се окаже някоя, , издала богу-дух, , ще ти виси години на плаца до като някой балама се излъже да я купи. Или търсиш възможно най-ефтиния майстор да я закрепи до като само мине през нотариоса. И пак никой не ти дава гаранция, че това ще се продаде. Виждал съм коли, които с години седят за продан в някоя къща. В България както по цял свят, хората чакат промоции за такива неща. Тоест хем да е бомбон от вътре, отвън и технически, хем да е на подаръчна цена. Не бързат, а седят и чакат търпеливо кой ще го предложи това на най-атрактивната цена. Вече хората се изхитриха и всеки иска да удари кьоравото. Ако решат, че ще дават много пари отиват при дилъра. Той поне им дава сигурност със истински гаранции за тия пари. Няма да ги набрулят в някоя никому неизвестна къща до околовръснато. Аз лично повече не бих си вложил парите в такъв бизнес.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker