Дисекция на тормоза! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дисекция на тормоза!
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 1764 пъти
Такаа, това е много болна тема на много хора по света и в България! Винаги съм се чудел защо има тормоз психически, а понякога се стига и до физически тормоз между хората!? Значи в момента съм студен и съм подложен на някаква атака от групата на "готините" колеги, в училище също съм мишена на такива нещо, но не това е проблемът аз не си го слагам на сърце и аз им отвръщам! Но винаги съм се питал защо им е да го правят, при положение, че никога не съм почвал да ги обиждам първи или каквато и да е провокация от моя страна.

Лично аз съм стигнал до следното заключение и съм си направил някои изводи, чувствам се почти като психолог :D! Та така наречените "готини", "вървежни" момчета(при момичетата е същата схема) действат като глутница, отначало не те обиждат и не ти правят никакви проблеми, но този период трае около 1-2 месеца, през този период те наблюдават всички и си пробват реакциите им като пускат някакви шегички или го наблюдават в различни ситуации(например той е притеснителен и трябва да говори пред класа за нещо) и този, които се издънва на тестовете бива набелязан от групата! Постепенно шегите се обръщат само към конкретното лице, което са набеляза ли, че не е толкова общителен или нещо, с което се отличава в негативен аспект! Тук дори лицето да е физически по здрав от тях, това няма да ги спре ако той не им прехвърли керемидите :D! Първата работа е да го дискредитират пред останалите, най-използваният начин е като му измислят осмиващ прякор и започнат да го повтарят непрекъснато пред други извън тяхната група, също така започват да измислят подигравателни истории свързани с прякора!
По този начин те изолират лицето от останалите и по този начин той става беззащитен на обидите, защото каквото и да каже то никой няма да се застъпи за него, докато при тях е точно обратното каквото и кажат те винаги ще се смеят и ще имат поддръжници! Тук основният проблем е че никой не иска да подкрепи лицето, когато то отвръща на обидите, защото се страхува да ни изпадне в неговото положение. И дефакто те прилагат старата поговорка:"Разделяй и владей". Изолират лицето и го превръщат в аутсайдер, по този начин другите, които са извън групата на "готините" започват също да използват обидния прякор, за да се докажат, че и те също са готини и не са като аутсайдера. С това групата на "готините" печели репутация и респект и всеки иска да влезе в тяхната група или поне да не го закачат. Общо взето "аутсайдера" е превърнат в гарант за това другите да не изпадат в неговото положение и да бъдат отлъчени от останалите, те също нападат аутсайдера, не толкова директно и грубо, но самото му назоваване с обидния прякор е достатъчно! В тази ситуация на "аутсайдера" не му остават много варианти освен да физическо решаване на проблема, тоест да им хвърли един бой! Дори и да не може да ги набие, самата физическа съпротива ще накара групата да им писне всеки път да се бие с него и ще намерят друг! Но повечето "аутсайдери" се пречупват психически и те наистина започват да вярват в обидите и прякорите, с които ги обиждат и не смеят да се защитят. Тук е най големия проблем, да не им отвърщат, ако атаките са само с осмиващи шеги и прякори, то вие и да им отвръщате няма да има никакво значение, тъй като вас никой няма да ви подкрепи, но ако нещата прераснат до физически тормоз, както става най-често, то тогава трябва да им дадете отпор, задължително! За жалост останалите не могат да осъзнаят, че ако се обединят групата на "готините" ще се обезсили от самосебе си, тъй като ще са вече малцинство и общо взето те самите ще се превърнат в аутсайдери. В повечето случаи "аутсайдерите" ги атакуват, когато на групата й стане скучно или пък разговора им зацикли и те си правят шоу на негов гръб! Също така "аутсайдера" е премахнат и като заплаха за групата относно момичетата, тоест той вече е дискредитиран и репутацията му е под 0, а това ОГРОМЕН минус за интимния живот на "аутсайдера". Общо взето това много прилича на отношенията при животните, по слабите ги отделят от групата и ги изяждат!
Най-важното е "аутсайдерите" да не се пречупват психически, ако ви обиждат и вие обиждате или и вие удряте, то това ще откаже групата и тя ще смени мишената, но затова трябва да се преборите с вътрешния си страх и да откриете какво ви е направило слаб в техните очи и да го отстраните, защото в бъдеще ще се срещате и с други групи!!!

Но и до ден днешен не мога да разбера защо го правят? Какво толкова им доставя удоволствие това? Дали са имали проблемно детство, властни родители или пък са били подложени на тормоз вкъщи? Завист?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: cb169733c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам възможност внимателно да ти прочета анализа, но това, което описваш на английско е известно като bully. Има ги навсякъде в училище, на работа и т. н. Потърси и ще намериш много писано по тази тема.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c6f2cc8e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добри разсъждения.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d32e65a37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Правят го, защото и хората са като животните. Съвестта се изгражда след пубертета.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b9d83fbfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правят го за да прикрият собствените си недостатъци и комплекси. За това се събират на групички, иначе сами са никои. Обикновено жертвите са индивидуалисти, които не се бутат в стадото. Справяне с добро няма, крепи ги това, че са заедно. Можеш да се разправиш с тях по отделно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b4fffb22fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   В кой университет си?

Университетът трябва да е място за изграждане на образовани и културни личности, не за проява на селяндурщина и глутническо поведение. Аз докато бях студент (2007-2012) нямаше такива обединявания на групички, в които дадена групичка да е срещу даден студент. Говоря за ФМИ в СУ.

В училище имаше и винаги ще има, но там може да се приеме за нормално. Ако човек след 19-20 годишна възраст не е започнал да мисли самостоятелно, а се води по "лидера" на социалната си група, значи е много тъпо парче.

Иначе аз също като по-умен пич с очила (демек изглеждащ като типичния зубър) съм отнасял доста обиди в даскало, но за мен това е по-скоро похвално. Щом ме обиждат, значи че се явявам заплаха за тях. Щом АЗ, сам човек, съм заплаха за цяла глутница, значи правя нещо правилно. Като цяло ако се поинтерсуваш от еволюционна психология и типичното "алфа" поведене ще видиш защо лидерът на глутницата трябва да се показва като по-силен и агресивен. Това му вдига социалната значимост в очите на членовете на глутницата му.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c4d558614e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До №9
Мда прав си, иначе когато съм бил поотделно с тях, никога не са ми казвали нищо, но когато се съберат тогава действат така и това ми е чудно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker