Жестоката цена, която плащат "известните личности". - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жестоката цена, която плащат "известните личности".
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 5268 пъти
Известността, неотклонно блазни все по - голяма част от човешката маса.
В безумния си стремеж да станат известни и да се натрапят в очите на света, много хора загърбват личността, принципите и най-лошото – самите себе си.
Завладяни от манията за някаква известност, пари и скъпи бижута, тия хора попадат в клопката на вълчия глобализъм, откъдето измъкване вече няма.
Продават себе си, телата си, душите си... всичко. Стават някакви роботизирани същества, крайно отдалечили се от нормалния човешки живот, от семейството и ценностите си въобще.

Каква е цената която изплащат всички известни личности?

– Жестока е!!!

За да бъдеш известен във време на глобализация, ти всъщност сключваш сделка с дявола, в буквалния смисъл на думата.

Започват разни продуценти, сценаристи и лансатори да ти дават заповеди как да се обличаш, какви дрехи да избираш, какво поведение да демонстрираш, как да се държиш пред широката публика.. С две думи - някакви шефове и господари имат пълна власт над собственото ти Аз.. и те контролират!
Ти не можеш да бъдеш себе си, нямаш това право.

Повечето певици, актриси, политически лидери и т. н., биват жестоко експлоатирани от тия, които ги назначават.

Ако шефа ти каже - " ще ми отдадеш тялото си, инак няма да те назнача на този пост ", Ти го правиш, защото просто изпълняваш договора, който си сключил/а със самия дявол. Масово, известните жени са минали през леглата на абсолютно всички по-висшестоящи от тях "мъже", които след като ги употребят, ги лансират нагоре, в йерархията на "известните". Това е цялата схема и цената която плащаш, за да бъдеш известен.

Разбира се, ако само за миг поискаш да бъдеш себе си, да се облечеш или държиш по свой вкус или просто да приложиш нещо свое, моментално някой те потупва по рамото и ти казва че НАРУШАВАШ ПРАВИЛАТА! А това ти е забранено.

"Елитът" те използва за да може чрез теб и твоето поведение, да натрапва на света определени норми, визия и държание. Ти играеш по този план, и ако в един момент решиш да се измъкнеш, губиш всичко...
Започват да сриват кариерата ти, заплашват че ще навредят на семейството ти, във вестниците на първа страница се повяват заглавия от типа че взимаш наркотици, че проституираш и т. н.
"Елитът" винаги знае как да те очерни, когато усети, че не играеш по неговите правила. Пресата и цялото медийно пространство е в ръцете на глобалната клика и Тя може да пише и говори за всеки човек, каквото си поиска.. Или по - точно – каквото и е угодно да каже или напише.

Разни чичковци могат да разполагат с най-милото ти - Твоето тяло.. Могат да те употребяват като вещ, ала ти нали все пак си известен/известна.. Какво значение има едно тяло? !?
Заради известността, ти си загърбил/а всичко мило, ти не си човек вече, а робот! Нямаш спирачки, нямаш ценности, просто не си себе си...


Рапърът Еминем разказваше преди време в едно свое интервю, че в определени моменти просто не е знаел кой е... Чудил се е къде е останала неговата личност, неговия стил...
Той казваше - "Аз се обличах, по начин който не ми харесваше на самия мен, използвах фрази в своите песни, които ми се диктуваха от други хора, не пеех това, което аз исках"..

След това Еминем е започнал да се отдръпва от целия този фарс, дори е започнал да прави песни в които открито разобличава своите "шефове"... тоест, тия които контролират света задкулисно. Разбира се резултатът бил, че те моментално започнали да очернят името му, убиват най-добрия му приятел, довеждат го до пълна депресия от която той е бил на хапчета.

Това е цената, която всеки известен изплаща...
Ти имаш пари, сцена, прожекторите светят за теб, ала си в ЗАТВОР. Не си себе си!
Нямаш личност и си под непрекъснат и масов контрол - Експлоатация!

Струва ли си да изплащаш тази цена? Да робуваш на парите и да бъдеш вещ в ръцете на глобалните изроди? Струва ли си това, или би било по-добре ако си нормален човек с ценности, личност, семейство и авторитет..? Всеки мъдър човек, би предпочел второто, пред първото!

Ала тия, които се продават и дори подаряват за слава и кинти, са слабохарактерни и свършват наистина зле.

Тръгвайки по този път, ти ставаш парцал...
Да, може да звучи грубо, но такава е истината.
Ти не разполагаш с тялото и душата си, някой друг разполага с Тях, ( Демонът ).
Ти не си Свободен, избрал си по собствено желание да имаш господари които да издевателстват над теб..
Струва ли си всичко това, заради едни шибани слава и пари?


Не си заслужава!
Наистина не си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: b19ddb8857
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяко нещо си има плюсове и минуси, това е. Имаш пари и слава, но нямаш свобода. Това не е нито лошо, нито хубаво. Просто всичко в живота е така - единство от плюсове и минуси. Ако ги няма минусите, няма ги и плюсовете и обратно. Да си никой, също си има своите минуси и плюсове. Свободен си да си себе си по отношение на мислене, душевност и т.н., но си ограничен откъм пари. Кое е по-добро? Тук няма по-добро и по-лошо, всичко опира до приоритети.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7c22a40c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Права си до някъде да. Аз също не искам да съм известна няма смисъл за какво ми е. Нашите имат пари, ако искам мога да се реализирам. Издателства са предлагали да ми издават книги и какво ли не, ама аз не искам. По принцип, обожавам да чета и пиша книги, приказки, но го правя за забавление, а не за да ги давам на някого, да ми ги публикува. За мен, известен човек е този, който, чрез таланта си е харесван от другите, и не е зависим от никого.

Ще ти дам един много хубав пример, за това как подтикват продуцентите певиците и актрисите да им вървят по свирката. Значи, сигурно си чувала, новата песен на Майли Саерс (забравих как се казваше), да като текст песента ми допадна, но когато едни мой приятели от класа, ми показаха клипа бях потресена. Шокирах се. Тя беше чисто гола (имаше само ботуши) и танцуваше стриптис на пилон. Ужас просто. Снима се вече и в такива списания, не знам си какво. Хората сега я мислят за курва, която проституира, ама не е така. Чудесно момиче е, ако я видиш. Просто продуцентите я карат.

Гадно е не мога да го отрека това. И всичко заради слава. Не си струва просто. Когато някой е известен той не е казано, че трябва да е с простотия. Може да станеш известен и ако правиш нормални неща. Има много готини депутати. Тате ги познава повечето български политици, приятели са, идвали са у нас ние сме ходели у тях, пичове са. Разбират се. Не са такива, каквито ги виждате по новините. Батко ви Бойко например е готин (по характер) с чувство за хумор и така. Яки са, повечето поне. И те са като нас.

Съгласна съм с теб напълно те подкрепям на сто процента. Не успях да прочета всичко, което си писала стигнах някъде до петия абзац, но от това, което прочетох споделям мисленето ти.


Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f68d392771
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И сега какво се очаква да направим? Да отменим кастингите си за статисти в най-новия филм от поредицата "Непобедимите", защото да си известен е лошо? Или да съчувстваме на известните личности и да плачем от мъка всеки път, когато ги видим по телевизията за н-ти път? Това си е техен избор и ако можеха да казват "Не! ", щяха да го направят. Вярваш ли, че някой/някоя спи с шефката/шефа си заради договора, който бил сключил/била сключила или е манипулиран/а някакси, а не го прави с цел издигане и повече пари? Доказателства против това има навсякъде - аз и милиони хора, които не са спали с никого по подобни причини. Щом ние можем без слава, значи и тях никой не ги спира да откажат. И не ми излизай с ова, че имали някаква велика дарба, която да споделят с публиката! Повечето известни личности са пълни некадърници, а съвсем малка част има умения. Е, накрая те ще получат това, което искат и то на цената, която са склонни да платят! Защо им е и нашето съчувствие? Това го няма в договора. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 456b6e093f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласен съм с всичко написано от автора. Дори в коментарите има една, която държи да блесне, макар и в анонимен сайт. Падналото ангелче с пореден опит за оригиналност, но изглежда не се получават нещата. Хората слабо се интересуват от такива фантазии и приумици.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fae5853947
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   E, и? Немога да разбера смисъла? Какво ни казваш? " Колко е тежко да си известен? " Пълен смях! Гледай си в твойта паничка, " известните" не ги мисли!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7c22a40c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   №4 за какво ми е да блесна в анонимен сайт говориш глупости. Какво лошо пък съм казала сега? Не мога да ви разбера. На всеки мой коментар ли ще му намирате кусурите. Точно пък пред анонимни да блесна.???? Нещо си се объркал. На мен живота си ми е хубав. Както казах не искам да съм известна, още по-малко пък в анонимен сайт. Просто ме остави на мира не виждам какво лошо съм писала в коментара си. Сега къде съм писала, че сме богати и заможни? Покажи ми къде е това, щото аз не знам. Бахти и песимистите. Такива като тебе не мога да ги трая просто. Искала съм да съм известна в анонимен сайт - глупости. Да, сигурно ти, който си анонимен и не си ме виждал даже, знаеш много по-добре какво искам аз от мен нали? Ха ха жалък си просто. Стига си завиждал. Аз поне не си измислям за живота си, а ти дали ми вярваш или не хич не ми дреме важното е че е истина.


Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e6cebe4dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   "Сега къде съм писала, че сме богати и заможни? "
"Нашите имат пари, ако искам мога да се реализирам. "

Паднало ангелче, не съм номер 4 и нямам намерение да се заяждам. Много те уважавам и точно затова ще ти кажа каква е истината и се надявам да ме разбереш правилно. Повярвай ми за твое добро е да я разбереш.

Бил съм като теб навремето и затова си позволявам да ти дам съвет. Аз съм бил и беден, и богат. И знаеш ли какво разбрах? Всъщност няма значение дали си беден или богат, просто в различните случаи правиш компромиси с различни неща. Например ако си богат, имаш много приятели и не можеш да разбереш кой ти е истинския приятел. Както вие сега имате много приятели (вкл. и депутати). Ако си беден, ти остават малко приятели, но всичките истински.

Да си богат, не е по-добро, не е и по-лошо. Просто е по-различно. От бедния също можеш да научиш много неща, на които богатите няма да те научат. Всеки човек на този свят си има нещо различно от повечето хора, с което да се гордее. Един е материално богат, друг - духовно, трети - има талант и т. н. Но няма нужда постоянно да изтъкваме какви достойнства имаме. Тук целта е да си помагаме или поне да си съчувстваме. Няма нужда да натрапваме различията си постоянно.

Например ако ти си болна и търсиш съвет тук, ще ти бъде ли приятно, някой вместо да ти помогне да ти натяква, че е много добър спринтьор, което няма нищо общо с темата? Извинявай и не ме разбирай погрешно, но твоето изгежда точно по този начин и затова хората се дразнят. Не го бъркай със завист. Или ще ти бъде ли приятно във всяка втора тема ни в клин, ни в ръкав, този да се изтъква как може победи Хюсеин Болт и че вие сте супер смешни в сравнение с него, понеже не можете да бягате и наполовина колкото него?

Ето така изглеждаш ти отстрани. Повтарям, за твое добро го казвам и не те упреквам по никакъв начин, не правиш нищо лошо, просто действаш от позицията на твоите знания и представи. Но не го прави, защото демонстрирайки постоянно различието си, сама се обричаш на самота и отблъскваш хората. В най-добрия случай ще привлечеш хора, които само ще се преструват на приятели. Нямаш нужда от такива, вярвай ми. Колкото по-скоро го осъзнаеш, толкова по-добре за теб.

От добронамерен

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ad0cb9276a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №8 Ти сама подчертаваш финансовото си състояние. Ти се возиш в частен самолет, нали? Ех, тъжно е да си от плутокрацията. Търсиш си внимание, понеже всичко около теб е изкуствено, дори приятелите. Ученичка пълна с комплекси, горката. Не се заблуждавай, не е толкова хубав. Ако беше толкова хубав, нямаше да си правиш труда да се обясняваш. И в този коментар се хвалиш. И сайта трудно те изтрайва, показват го минусите на всеки твой коментар

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1f30181748
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Затова ли убиха Tupac? Защото беше истински. Опитаха се да съсипят кариерата му, но место това го направиха по-известен. Опитаха се да го убият, но направиха така че да живее вечно. KILLUMINATI.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7c22a40c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ок №9 май те разбрах както трябва. Виж, аз си имам истински приятели от класа ми. Те са ми доказвали. И с другите се разбираме, ама с тях сме по-близки.
Колкото до депутатите - дядо ги е познавал сега и тате. Той всъщност се разбира доста добре с тях. Приятели са, не за да иска нещо от тях, а просто така. Те са ни канели у тях. Казват, че с брат ми сме сладки деца (съгласна съм да сладки сме естествено).
Може би ще се вслушам в думите ти. Първо, защото виждам, че наистина си добронамерен, а не изпълнен със завист като тоя под теб. Второ, защото си личи, че си човек преминал през това.

№10 ще се направя, че не съм прочела коментара ти. Няма да се занимавам със злобари като теб. Знаеш ли колко ме интересува мен дали ти ме изтрайваш или не. Да не казвам през къде ми е. Все ми е тая дали ще имам две или пет звезди. То това да ми е проблема - че някой ми завижда. Знаеш ли колко ги има такива като тебе, ако трябваше да плача, след като някой ме е обидил само, защото ми завижда, трябваше вече да имам чаша от сълзи. Недей така. Нали не смяташ да ми пишеш навсякъде. Така де игнорирам те просто. Ако трябва да те обиждам или започна да го правя, а бе не ти се иска.

А да още нещо по темата.
Авторе, сигурно се сещаш и за американската певици Риана. Тя също е много хубав пример, с който мога да си послужа. Между другото знаеш ли какво забелязвам? Че това с продуцентите се случва само на американските "звезди". Поне според мен де. За мен сащ никога не е била свястна държава. Но за жалост съм била и там.
Примери с американски "звезди" мога да ти дам много Джъстин Биибар, Риана, Маили Саерс, Селена Гомез, Остин Махоум, Лейди Гага... безброй са. И за всичките се говорят неверни неща. Е, може би ще се съглася с това, че Джъстин е обратен, ама с другото като, че е пушил марихуана няма.
Всичко е заради известността - за това казвам, че си и права. Както и да е...


Падналото ангелче :*

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 432b312615
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   "№10 ще се направя, че не съм прочела коментара ти. Няма да се занимавам със злобари като теб. Знаеш ли колко ме интересува мен дали ти ме изтрайваш или не. Да не казвам през къде ми е. Все ми е тая дали ще имам две или пет звезди. То това да ми е проблема - че някой ми завижда. Знаеш ли колко ги има такива като тебе, ако трябваше да плача, след като някой ме е обидил само, защото ми завижда, трябваше вече да имам чаша от сълзи. Недей така. Нали не смяташ да ми пишеш навсякъде. Така де игнорирам те просто. Ако трябва да те обиждам или започна да го правя, а бе не ти се иска. " - Викаш не си ме прочела, а? :Д

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 201577eb01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ангелче, Биийбър е канадец, а Риана е от Барбадос. Те не са американци Барбадос е английска островна държава.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b7f3d5d9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Първият коментирал всичко е казал. :)
Така си е. Няма изцяло лошо и няма изцяло хубаво нещо. Човек избира приоритети си, може и да си ги смени след време, но какъвто и избор да направи винаги ще има и добри, и лоши страни.
За един обикновен човек: да се ожени е хубаво, ще си има семейство и ще има деца; да, но семейството води до ограничение - оттам насетне си пряко зависим от мнението на партньора си по редица въпроси, пряко зависим си от това как децата ти ще се чувстват /на тях, примерно, надали ще им е приятно всяка година да живеят в различен град, а на теб може това да ти се харесва/ и т. н. Е, избираш.
Известните наистина са притиснати от стени, от по-висши. По всякакъв начин можеш да станеш неудобен на някого. Независимо дали си певец, актьор, сценарист, режисьор или журналист. Можеш да станеш неудобен и търсиш вариант да се измъкнеш. Дали някой те задължава да се из**каш с някой? В десетки случаи може би, но в хиляди - не. Поставят ти въпроса - правиш еди-що-си и получаваш еди-какво-си или не го правиш и се измиташ от офиса ми. И ти решаваш оттам насетне.
Аз не желая да бъда известна само поради една единствена причина: ще ограничат свободата на словото ми. А то ми е най-важно. Това е изразът на моята личност. Може би бих могла да изгубя тялото си, да ти кажа - не ми е много важно, само дето ме придвижва насам-натам; какво ще облека също не ми е жизненоважно, а и прическата и грима не са ми от първостепенно вълнение. Но изгубвайки свободата на словото си, ей тогава аз губя израза на своята личност. А изгубя ли него, рискувам да изгубя и самата си личност, тъй като тя няма да има база да се гради.
А и, да ви кажа, зависи до каква степен е известността. Ако е в умерени граници, в рамките на града или областта, няма толкова много граници. Ако е в рамките на държавата, рамките малко се свиват. А превърне ли се в световен мащаб, ей тогава вече са те газили и още повече желаещи да стъпват отгоре ти прииждат.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8fc54e7ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

18.   Каква е цената която изплащат всички известни личности?

– Жестока е!!!

За да бъдеш известен във време на глобализация, ти всъщност сключваш сделка с дявола, в буквалния смисъл на думата.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c6cf4e603e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не знам колко "жестока" е цената, но те са се съгласили и успели да я платят, а и не се отказват от пътя си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker