Развратът унищожава нацията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Развратът унищожава нацията
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 7911 пъти
За съжаление във времената на тържествуващ либерализъм, политическа коректност и мултикултурализъм, сме докарани до там, че трябва да доказваме добре известни истини и да обясняваме очевидни неща, отричани и изопачавани от пропагандаторите на толерастията. Ярък пример за това е, вредата от промискуитета (безразборните полови контакти), който ни е представян като забавен стил на живот от масмедии и различни „прогресивни” организации, движения и отделни личности.


Воденето на разпуснат полов живот обаче, не е вредно единствено за отделния индивид. Когато това поведение добие масов характер, то става крайно вредно и опасно за нацията. А чрез непрестанното облъчване, най-вече на младите, от страна на различни медии, се цели именно масовото и повсеместно разпространение на разврата. И до голяма степен това се случва. А плодовете на това безумие тепърва ще берем.

Преди дни един лекар си позволи да повдигне този твърде важен въпрос и бе на бързо охулен, след което темата потъна в гузно мълчание.
Става въпрос за шефът на българският лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, по чиито думи, не малка част от репродуктивните проблеми на българките са резултат на лоша хигиена и венерически заболявания, следствие от разюздан полов живот.
Този извод бе подкрепен и от гинекологът д-р Росен Петров. Според него българките, особено по-младите, в голяма част са подвластни на промискуитета, а това е една от главните причини за увреждане на маточните тръби и възпрепятстване на забременяването.
Вместо да се повдигне сериозен дебат в обществото по тези въпроси, доктор Райчинов бе заплашен със закани за съд и му бе поискана оставката, от пациентски организации представящи жените с репродуктивни проблеми у нас.


Самият факт, че масовото разпространение на разврата е достигнало до там, да се налага председателя на лекарския съюз да прави подобни изявления, е повече от притеснително. Чест прави на медиците, че се опитаха да повдигнат въпроса. Очевидно, „заслуга” за сегашното положение имат и двата пола. Не може да се търси вина и само в отделни поколения, тъй като възпитанието и ценностите се предават от родители на деца. Истинската причина за това плачевно състояние на обществения морал е самата система, която ни е наложена.

Консуматорството и внасянето на пазарни отношения във всяка една сфера на живота, съчетано с натрапване на завоалираният културен марксизъм на Франкфуртската школа (маскиран с понятията политическа коректност и мултикултурализъм), буквално унищожават фундаментите на цивилизацията.
Една от идеите на марксизма е именно отпадането на традиционното семейство и преминаването към безразборен полов живот. Днес, чрез средствата на модерната пропаганда, промискуитета на жените се представя като образец на поведение за младите момичета. Достатъчно е да се погледне един сериал като „Сексът и градът”, представящ разпуснатия начин на живот като нещо много престижно. Истината, обаче е, че подобен „стил” на живот не води единствено до здравни рискове и репродуктивни проблеми. Психологическите последствия, духовното ограбване и нищета на индивида, далеч не са за подценяване.

Промискуитетното поведение се явява като основна пречка, преди всичко на това, да установиш истински и дълбоки отношения с партньора. А това е една от предпоставките човек да се изгради като пълноценна личност, която да е полезна не само на себе си, но и на обществото. Със затъването в този начин на живот, чувството за собствена принизеност, неувереност и усещането за често неразбрана и необяснима вътрешна празнота се затвърждават у човека, колкото и да ги потиска и външно да демонстрира друго.
Подробно няма да се спираме върху психологическият аспект на този тип поведение, но е необходимо да посочим и някои от страните му, които вредят на обществото. Особено опасно е когато подвластния на промискуитета започне да възприема другите не като личности, а като средства за задоволяване на нагона му. Използвайки и захвърляйки други, щетите които нанася вече не се ограничават до собствената му личност, а се прехвърлят и върху обществото. Трябва да кажем и че хора свикнали на такъв живот рядко създават семейства, а когато го направят, обикновено се провалят, поради навика, превърнал се в тяхна втора природа. Такъв поведенчески модел от своя страна има пагубно влияние върху формиращата се детска психика. Това вече пряко се отразява върху възпроизводството на нацията.


Има и друг сериозно подценяван и слабо изучен момент, който касае генофонда на нацията.
Всеки, занимаващ се със селекция на животни, може да потвърди колко важно е, едно девствено породисто животно да бъде оплодено от породист мъжки екземпляр. При първоначален полов контакт с непородист екземпляр, дори и да не се стигне до бременност, а в последствие да бъде оплоден от породист мъжкар, качествата на потомството силно се влошават и не могат да бъдат възстановени. Нещо повече, това може да се случи и при чифтосване, дори когато женската не е девствена, но се стигне до бременност от непородист мъжкар. При селекция на животни, това се съблюдава строго. Но то е напълно игнорирано при хората. Поради властващата политическа коректност, тази тема е табу. Това явление се нарича телегония и като теория, предполага, че съществува въздействие на гените на предишни сексуални партньори на една жена, върху поколението и от следващите й партньори.
Вместо да бъдат подробно изучени тези механизми за да се разбира и има предвид влиянието им при хората, информацията е старателно потулвана или неглижирана и представяна, като несериозна хипотеза (макар да има потвърждение при наблюдения).


Не случайно някога предците ни са държали на девствеността на девойката и не случайно, се е гледал рода на младите и е трябвало съгласие от родителите. А за промискуитетно поведение, индивида е бил отхвърлян от общността. Всичко това са механизми гарантиращи физическото и духовно здраве на народа ни. Механизми, които са забравени или целенасочено унищожени.

Виждаме как поведение, отхвърлено с право като вредно и разрушително, от традиционните ценности на европейските народи (в частност нашият български народ) ни е натрапвано и насаждано от съвременната културно-политическа система, господстваща в голяма част от света. Това е очаквано, тъй като „закваската” на тази система е бунта срещу традицията и ценностите на обществата. А доразвити от Франкфуртската школа, тези идеи целят унищожението на традиционната цивилизация, основа на която е именно традиционното семейство. Това е черно на бяло написано от Маркузе и не е никаква тайна или конспирация. За това и пропагандирането на разврата е удар насочен срещу семейството, целящ унищожаването му.


Налагането на тези либерални „ценности”, най-вече на Запад, доведе до изключителен по своите размери морален колапс. Обществата там бавно загиват, именно заради подмяната на ценностите. Раждаемостта на коренните европейци е незначителна, навсякъде европейските народи се топят. За сметка на непрекъснато увеличаващата се популация на придошлите, чужди етнически маси. Последното се случва, защото те отказват да възприемат разрушителните либерални „ценности”, а просто се възползват от слабостите на тази система. Най-добре го правят мюсюлманите. И причината за това е, че те не само държат на своята ценностна система, но дори се стремят да я наложат. И е нормално да успяват, тъй като всеки морал е по-добър, от липсата на такъв.
Ако европейските традиции не бяха стъпкани и не бяха заменени от морално разложение, подобен сценарий е просто немислим. Наблюдава се разцвет на исляма на Запад заради моралният колапс на обществата и почти пълното унищожение на традицията там, която е компрометирана и малцина се завръщат към нея.
Същевременно поради толерастията, исляма не е критикуван, за това е и основната видима алтернатива на моралната деградация. Той, разбира се, не е единствената алтернатива, но е именно видимата такава, защото европейската традиция и ценности са поругани и демонизирани от левичарите и либералите. Собствените традиции, ценности и култура на европееца, национализмът му, са представяни за зло. А това е единственото спасение за европейските народи – завръщането към корена и към истинския морал. Това важи и за нашият народ.
Не си ли спомним примера на предците, не се ли върнем към техните ценности, ще бъдем унищожени и това ще е нещо естествено.


Силата на една общност е първо и най-вече в здравите семейни връзки.
И ще спечели тази общност, която отхвърля промискуитета, всепозволеността, толерастията и мултикултурализма и залага именно на традицията и семейството.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 37d521188f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така става, когато се живее без Бога.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9e68f2964d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много правилно. Всеки трябва поне малко да се замисли. Медиите и американците влияят много. Всеки тийнейджър в днешно време си мисли, че трябва да прави секс всеки ден (няма значение с кого), понеже ако не прави не е нормален, а задръстеняк. А тези които не правят и не го намират за редно от толкова рано да водят полов живот се чудят кое не им е наред и мислят че на тях им има нещо, а всъщност е точно обратното.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0f2a52d85d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Много интересни неща научих от тази публикация. Аз отдавна разговарям с приятели на тази тема, за морала в България и изказвам една съвсем необосноване моя теория, която няма как да подкрепя с такава добра терминология като теб, но горе долу мислим в една насока. Споделям с приятели, че може би чалгата е "явление" планувано десетилетия по- рано, именно, за да унищожи тези ценности в малките. Примера, който им се дава със лъскавите неща и продажбата на жените, за да ги имат. Точно това говоря доста често с приятели и ме мислят за луда. Казвам им, че това е един от начините да ни заличат като нация. Тези другите политически фактори, за които говориш, както и психологични и философски школи и формирования, не съм запозната, за което благодаря, че се обогатих малко в тази насока. Бях говорила в ефир на тема: "Развращава ли чалгата" преди време. А сега споделям с американци за положението тук. Мога да пиша много, но предпочитам да завърша така: Няма друга такава държава! :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cc97df040c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1000 процента съгласен с теб аз съм красив млад и различен мъж имам ужасно много обожателки но гледайки отстрани живота на моите връстници и познанството ми с едни видни български дерматолози и лекари бих искал да кажа че положението е трагично летвата на въздаржание ценности морал и т. н пада все по- ниско и по - ниско сякаш обществото ни толерира простащината селянията вулгаризма първичността нима аз лично съм идеалист перфекционист смятам че чрез отделни средства не искам да споменавам какви населението търпи промени към упадък. И странното е че работейки с много хора заключението ми е че няма възсрастова граница в това винаги съм смятал е възрастните ще са еталон за подражание пример образец какъв да се стремя страхувам се че от години точно тази възрастова прослойка ме изненадва най - много тъй като гледам чета следя определени истории публикации и именно те с държанието си и примерите си неприсъщи за тях моделират своите отрочета, за това мен са ме възпитавали с лишения болка за което съм благодарен на нашите че сега всичко мога знам 2 и 200 искренно се радвам на този пост. На 23 съм

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c0c03e384f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Затова винаги ще бъда с един и същи мъж!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 01080da3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Много добра статия. Време е да се заговори за тези неща. Те витаят из въздуха, навират се в очите и ушите ни, но се правим на много съвременни и адаптирани.
Знаете, ли че има ли една жена повече от един сексуални партньори в живота си, вагината започва да мирише. И това е от разнасянето на всякакви видове бактерии. От по-безобидни до образуващи възпаления и рак.
Едно девственно момиче може да мине и цял ден без подмиване и никой няма да разбере.
Докато една жена "с минало", трябва задължително да се подмива често, иначе всички ще си изповръщат вътрешностите.
И тук презерватива не е спасение, защото "гадинките" обитават и пиринеума на мъжа и тестисите и слабините като цяло.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ea1d7ba13
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Либерализмът е само едно перде, което закрива всичка мръсотия около нас! Тоталитаризъм, това е решението. в тоталитарните страни има висока степен на грамотност. Дискотеките са центровете, където разврата има най голяма активност. Чалгата също допринася за това, както и американските филми за колежани и тийнейджъри! Деструкцията тръгва от 14 до 19 годишни момчета и момичета. Подрастващите и безотговорните им родители допринасят за убиването на ценностната система в България. Запада не може да управлява Изтока, той се проваля.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e6b9fc1a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Прочетох твърде малка част от тези словоизлияния, но разглеждаш нещата твърде дуалистично - за теб развратът е непременно лош, а обратното - непременно добро. А да ти е хрумвало, че обществото трябва да премине и през лошото, за да осъзнае доброто и така качествено да промени съзнанието си? И така изведнъж "лошото" придобива силата на "добро". И че никой не е виновен и не трябва да съдим никого, защото всеки действа от позицията на неговите знания и трябва да извърви дълъг път, за да стигне до истината? Все едно да съдим първолака, че не може да решава интеграли. Нали трябва да премине през незнанието, за да стигне до знанието. Знанието и истината се раждат в борбата между доброто и злото и след тяхното обединение в едно. Виж символа Ин-Ян и се замисли, отвори си съзнанието.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4cbeb4dc95
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Много хубава тема. Не с всичко съм съгласен на 100%, но посоката на мисленето е вярна. Вярно е и това, което казва коментар №6 към края.

Това обаче не е единствения фактор за намаленото възпроизводство и качество на българите. Към факторите, влияещи силно негативно върху фертилността трябва задължително да включим: 1) употребата на изкуствени, хормонално обогатени, ГМО храни, при растителните - пръскани с пестициди и торени с изкуствени торове; 2) употребата на противозачатъчни таблетки и препарати от жените; 3) ВАКСИНИТЕ, поставяни от най-ранна бебешка възраст, независимо от волята на индивида; 4) замърсяването на околната среда в материален (химически отпадъци, промишлени газове и прах) и ментален (чалга, комерсиализъм, консуматорска психика) план; 5) злоупотребата с алкохол, тютюни дрога, освен разврата; 6) употребата на всякакви химически козметики, "енергийни" напитки, стимуланти, фат-бърнъри, препарати за бързо отслабване и бодиболдинг и т.н.

В заключение - ситуацията е наистина ужасяваща. И единствения изход от нея е - човек наистина да живее СЪЗНАТЕЛНО - да мисли с какво се храни, какво гледа/слуша, на какво възпитава децата си и какви мисли споделя с приятелите си. "Отпускането по течението" ("малко ще се заба-а-вя.. днеска му отпускам кра-а-я, до кра-а-я...") е равносилно на СМЪРТ - физическа, биологическа, духовна...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 01080da3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много добра статия!
Да моралното падение е наистина замислено съвсем съзнателно от великите държави с цел да ни унищожи като нация.
Всички велики империи са загинали именно заради разврата.
Погледнете чалга-певиците. Всички приличат на жрици на любовта. Концертите им са истински оргии, където се прави всякакъв разврат. Те самите са достигнали до там с разврат.
Погледнете младото поколение. Всички искат любов. Но всъщност секс. Защото любовта е възвишено чувство и не е задължително да има секс. Като пример - възрастните хора. Те непрекъснато си помагат от сутрин до вечер, но при тях няма секс.
Е, тогава какво ги държи? Любовта. Това е истинската любов, безкористна, повече даваща и малко вземаща.
Спомням си като дете даваха някакъв английски сериал. Там млад човек умираше и едва на смъртното си легло, откри любовта си на момичето. Беше я крил, беше обожавал момичето и дори за ръка не я беше докоснал. Ето колко велика може да е любовта!
Но днешното поколение не му се дават добри примери. На него още от 3 годишна възраст му се дава да зоба от чалга-културата. И така на 11 то е като разгонено животинче, готова да се съвукуплява и да мисли, че това е любов.
Да, нацията ни се унищожава умишленно.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 382d2d34fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Авторът е написал доста дълго мнение, за мен лично най-важното, което може да се изведе от него, е, че безразборните сексуални контакти имат вредни последици върху здравето на жените (а и на мъжете) и могат да увредят фертилността - това действително се явява проблем за бъдещето на нацията. Държа обаче да направя уточнение - броят на двойките, които имат репродуктивни проблеми, е голям, а една от причините може да е именно тази, но в никакъв случай не е единствената. Това, че едва двойка не може да има дете, се дължи не само на проблеми при жената, а и на проблеми при мъжа. При мъжете вредни фактори са тютюнопушене, употреба на алкохол в големи количества, нездравословен начин на хранене, работа при вредни условия и т. н. Донякъде разбирам защо жените са се почувствали обидени от думите на д-р Райчинов - в крайна сметка ако при една жена причината е в разпуснатия начин на живот, при друга е съвсем различна ситуацията, не е редно да се обобщава така.
Много хора говорят за връщане на традиционните ценности и патриархален дух. За мен обаче и това не е истината. В някогашното патриархално общество, в което са живели българите, са съществували много несправедливости, особено спрямо жената. Говорим за проблеми с фертилността - дори и в днешно време има мъже, които не искат да приемат, че е възможно проблемът да е в тях, не искат да се изследват и да се лекуват, а обвиняват жената. Това е остатък точно от патриархалното мислене - ако на семейството не се ражда дете, започват да шушукат, че жената е "ялова", върху нея падат негативите, а мъжът е в ролята на жертвата, въпреки че всъщност може да е обратното. Изобщо липсата на равноправие между мъжа и жената за мен е една от основните характеристики на онова общество - на мъжа е позволено много повече, ако заглежда други жени, ако изневерява - е, хайде сега, мъж е, простено му е, ако е жена - знаете как ще започнат да я наричат хората. Така че има много лицемерие и неправда и в онзи начин на живот, за мен решението не е връщане към него, а по-скоро нещо средно между него, и това, което имаме сега. Трябва да се работи за подобряване на сексуалната култура сред младите - в училище да им се разяснява повече за полово предавани болести, за хигиена на половия живот, а особено важно при момичетата - как да не се поддават на натиск от страна на приятеля си и да не започват полов живот, без да са убедени, че са готови - към обучението трябва да се подходи наистина сериозно, да се включат лекари, училищният психолог, а да не е отбиване на номера. Ето това по мое мнение може да са направи на практика, за да се подобри положението, а не само да въздишаме по патриархалния морал.
Накрая за чалгата и моделите на поведение на младите - мисля, че повечето търсите най-удобното за българите обяснение, което ни представя като жертви на лошите и коварни "Велики сили", които искат непременно да унищожат България. Ами замислете се - не се ли е слушало още преди 1989 год. турбофолк - даже да не са го пускали по радио и телевизия, хората са си разменяли и записвали касети с такава музика. Изглежда, че просто на голяма част от българите чалгата им харесва, особено като са на маса, защо примерно младежите в други държави от Източна Европа (Чехия, Полша, Унгария) не слушат такива песни? Не може да се забрани, може да са направи опит да се възпита по-добър вкус в младите, само че и това е много трудно, защото в България всичко е твърде сложно и противоречиво - ако за едни Лили Иванова е пример за добър вкус, за други е соц-кич.
Много може да се пише, все пак хубавото е, че авторът на темата ни провокира към една интересна дискусия.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 01080da3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, едно време мъжете не са изневерявали. Всички са ходели са на църква, обществото е порицавало открито женкарите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2be2d90137
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Номер 10 кои велики държави и защо искат да ни унищожат като нация? Хайде стига сме обвинявали външни фактори за простотията и байганьовщината на българина. Още едно време Алеко Константинов много добре си го е написал.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f9d995cbdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Авторе, от написаното разбирам, че ти си мислиш, че ние-тинейджърите, сме с промити мозъци и сеем разврат, но е точно обратното!!! Ние имаме цели в живота и мечти, а наркоманията, разврата, чалгата и неприличните думи са създадени от "децата на 8090-те", т. е. от вашето поколение и вие ни заразявате с него!! В практика не ние сме виновните, а тези, които ни пробутват този разврат и безредие. Но безразборния секс е имало винаги и ще има. Ако въобще знаеш малко история, гърците, римляните и индийците са били развратни народи. Ако си чел "Декамерон" на Джовани Бокачо ще разбереш, че разврата си съществува от самото раждане на човечеството. Половите контакти са трета необходимост след храната и водата, но някои хора с власт искат да ограничат това право на човека само, за да вкарат ред, но нищо не се получи така, както го искат. Изразих се много хаотично, но искам да кажа, че и ние сме хора със съзнание и мислене!!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dc77c78888
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Поне да го беше написал сам, то всеки знае copy paste.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 571fc9cfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Битие 6:12

" И Бог видя земята; и, ето, тя бе развратена защото всяка твар се обхождаше развратно на земята. "

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fba7b05efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Моля, моля! Стига сте обвинявали чалгата за поведението на младите! Аз слушам чалга откакто се помня и не съм правил безразборен секс, не съм изневерявал на половинката си и не съм възприел вредните съвети, които присъстват в някои текстове. Защо ли? Защото съм умен, родителите ми са ме възпитали добре и мога да различавам доброто за мен от лошото. Ако повечето деца не са такива, то вината не е в чалгата или порно каналите, а в родителите, които са свършили работата си през пръсти. Щом аз можах да се развия като нормален човек въпреки "ужасяващото влияние на чалгата", значи всеки би могъл. Стига сте изкарвали децата ни жертви на пошлата музика, защото повечето от тях са жертви на родителите си! Преди да заявите, че аз съм някакъв мутант и частен случай, ще отбележа, че познавам още поне 3 души (приятели от училищните години), които също слушат чалга и не се държат така, както предполагате вие, но и те са случили на СЕМЕЙСТВО!

Учителите били такива, чалгата била онакава, а ние сме невинни! Докога ще се бършете с другите и ще ви е страх да приемете и своята вина? Един опростен пример, за да разберете по-добре за какво ви говоря: ако някой ти каже да скочиш от последния етаж на жилищен блок и го послушаш, ти също ще си виновен, защото си го послушал! А от години такива като вас се опитват да убедят обществото, че е виновен само първия човек, а другият е трябвало да скочи като добро и послушно дете.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d076472e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Според мен основен виновник за разюздания полов живот и разпада на нациите(не само нашата нация страда от тези проблеми) е лесно достъпната контрацепция.

Иначе това, че ако една жена е "отворена" от мъж с "кофти" гени, а после ако забременее от "качествен" мъж, ще има "кофти" поколение, е някаква пълна измислица. Жената ако иска може с банан да се отвори и после да забременее от най-расовия мъжкар. В крайна сметка жената се ражда с набора си от полови клетки, и тяхното ДНК не се променя с времето. На мъжа ДНК-то на сперматозоидите се променя с времето, защото тестистите непрекъснато генерират нови сперматозоиди.

Мисля, че основните пречки за "унищожаването" на нацията са следните:

- късен и нестабилен брак
- без или малък брой деца

И за всичко това са виновни презервативите (ще ги използвам за общо наименование на всички видове контрацепция). Не се шегувам. Какво ви позволяват презервативите? Позволяват ви да си прайкате секс с когото искате без риск да забременеете. Ама после свиквате и искате още, и още, и още. И накрая този човек ви писва и си викате - искам нов човек. И с новия човек почвате пак с презервативите яко секс. И после с трети човек много секс...

Минават 5 години, вече си мислите, че е време да се ориентирате към нещо по-сериозно, защото все пак да успеете да имате деца. С човекът който сте естествено отново правите секс с презервативи. В един момент си казвате, че с някой от предишните ви е било по-добре или, че има нов човек в социалната ви среда, с когото искате да опитате. И опитвате, ама той повече ви харесва, пък предишния и той ви се обажда и с него ви е било харесало.

Минават още 5 години, вече сте се спряли с някой човек, но вече сте на 35 (жена да речем) и ви е трудно да забременеете. Нищо, вие почвате да ходите по клиники за репродуктивна медицина, да си правите ин-витро и тнт. И накрая на 37 годишна възраст раждате едно бебче.

Сега си представете, че нямаше презервативи и още с първия или втория човек, с който се хванете забременеете неволно. И сте още на 22. Репродуктивният живот на жената е пред вас, една жена може без проблеми да ражда дори до 40 и нагоре. Ако имате дете на 22, след 5-6-7 години като нищо ще се замислите за още едно.

Това са хипотетични ситуации, но пак казвам според мене основният причинител на всичко това е не Франкфуртската школа(но не оспорвам, че там са били борци за "свобода" от традиционният начин на живот), а КОНТРАЦЕПЦИЯТА.

И аборта, разбира се.

Ако се забранят презервативите и абортите, България ще се оправи. Половината бремености годишно се превръщат в парче месо в кошчето за боклук.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 01080da3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Номер 17 и номер 14,
Моля кажете как точно родителите ви, ви накараха да правите безразборен секс.
Вие дори не се чувате какво приказвате, не разбирате какво пишете.
Вие сте елементарна представителна извадка на младите. Ръководещи се от инстинктите си, ами те и животните са на същото ниво. Секса бил като храната и водата.
Ами иди попитай един животновъд, от какво се интересува стадото му. Ще ти каже, че да е нахранено, напоено и като се разбесуват хормоните, да се облекчи.
И на всичкото отгоре имате нахалството да обвинявате родителите си, за вашата деградация. Как не изпитвате срам, чудя се! Мъже над 20 годишни, когато стане дума за секс са големи, когато стане дума за вина - тя мама е виновна.
И такива хора ще създават семейства и то стабилни. Утре за всяка неприятност в семейството си - родителите са виновни. Твърде много харча - мама е виновна. Пристигна сметката за ток и вода - мама да я плати.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2a2624787d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Не ви харесва днешния разврат /не че на мен ми харесва/, но не виждам нещо по добро. Ако се върнем малко по назад, по време на соца повечето семейства са създадени с меркантилна цел не точно много пари, но жителство, принадлежност към влиятелно семейство и др. Въобще в България днес, ако погледнем семействата, които са заедно от по време на соца, надали ще открием 7-8% семейства в които да личи любовта, другите 92-93% просто търпят, заради хората, за да не говорят хората.
Още по назад, преди соца, женитбите или са били договаряни между родителите на младоженците или момата е крадена и пак се е стигало до търпене цял живот, за да не кажат хората "парясан/а".
Единстваната разлика с днешните млади българи е че ползват правото си на избор и са отказали да търпят заради хората, неприятна за тях връзка.
Рядко почти никога, дори и сега, момиче не тръгва да прави секс, заради самия секс, преди да прави секс това момиче има надежда за бъдеще с даденото момче, с изключение проституцията, която пък е най-древната професия.
Да вмъкна нещо, автора казва, че секса с различни мъже действа пагубно на фертилността на жената и превръща поколението в нерасово, как тогава авторът може да ми обясни, това че дъртите проститутки имат в повечето случай над три деца, верно от повече от един мъж, но пък над три броя. Дали са расови тези деца незнам, но като виждаме майките им не можем да търсим расовост, можем само да кажем, че са расови циганета.
Дали чалгата като ориенталска музика пречи на фертилността на жените можем да видим в ромските квартали. Ако там жените не са плодовити, защото от бебета слушат и танцуват чалга, от къде тогава толкова деца в махалите? Там има жени с по 15 деца, които цял ден слушат и танцуват чалга.
От там можем да стигнем до въпроса Кое кара ромките, въпреки че слушат и гледат чалга, да са в повечето случай, цял живот с мъжа, който е взел девственността им?
Кое кара абрабките в арабските страни, чиято музика и танци се танцуват еротично в полуголи костюми, да спазват правилото едни мъж в живота? Еми родителите, хорските шушукания, отхвърлянето от обществото им ако прекрачат границата и бъдат с чужд мъж.
С това доказах, че такта, текста или клиповете на дадена музика, не могат да повлияят на избора на младите за безразборен секс.
Стигам до извода, че единствения начин да се подейства на младото общество да намали и дори да се откаже от развратността е родителите да говорят с децата си, и ние околните хора да накараме, тези които са прекрачили границата, да се срамуват. Но пък тогава ги лишаваме от исконното им право полагащо им се от демокрацията, да избират начина си на живот.
Попадаме в омагьосан кръг, дали да действаме против демокрацията, която ние избрахме или да оставим разврата да се развива. Дали личният живот е наистина личен или е обща тема на разговор? Дали да оплюем даден известен в професията си, постигнал нещо с лични качества човек, заради личния му живот? Някой беше споменал Лили Иванова, та на нея дали да обсъждаме славното и творчество или да обсъждаме броя на съпрузите и липсата на деца?
Какво право имаме да оплюваме действията на младите като те действат точно така като ние възрастните "уж" искаме. Ние показваме на младите, чрез одобрението на известните личности, че това е правилният начин на живот, е не всеки млад може да постигне славата на известен, но всеки може да живее разюздан живот като известните. Така подсъзнателно младите изпълняват нашите желания, да бъдат като известните, е не чак толкова славни, но поне толкова разюздани.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d6231d4b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Аз все още чакам отговор на въпроса си кои велики държави и защо искат да ни унищожат като нация?

Номер 13

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 01080da3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Номер 20,
Вие искате да кажете, че ако някой харесва даден артист, той казва на детето си: Искам да правиш безразборен секс, защото Стефан Данаилов да кажем има незаконен син.
Аз съм в недоумение от ужасната ви изобретателност, да прехвърлите цялата отговорност на родителите си.
Това просто граничи с фокусничеството. Утре може да кажете че въздуха, който дишате е заразен от грешни люде.
Вие просто не искате да поемете отговорността за вината си. Това е цялото младо поколение. Безумно развратно и безумно готово да сложи родителите си на позорния стълб.
Имаме ли право да обсъждаме това?
Как да нямаме? Като такива наклонности разяждат нацията ни изкорен. И това, което вие наричате личен живот, всъщност е публичен разврат и в него няма нищо лично, нищо тихо и нищо интимно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b1cbec4a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

23.   Имам само един въпрос към автора, че и към лекарите. Докога само жените ще са виновни? Те да не развратничат сами? А и докторите по-добре от всеки друг трябва да знаят, че много често причините за безплодието не са у жената, а у мъжа. Ама на, когато някоя двойка няма деца, тя е виновна, а никой не се сеща, че той може да е подвижна торба с болести хванати по време на свободния ергенски живот. Защото всички твърдите, че "Сексът и градът" влияе зле на морала, ама в същото време се възхищавате на разни мачовци, които всяка вечер са с различна и се гордеят от факта, че никоя жена не може да ги опитоми. А иначе, че нещата не са добре, не са. Не е нормално деца на 12 или 13 да правят секс, но и това да заключиш дъщеря си вкъщи и да очакваш да остане девствена до сватбата си, при положение, че днес хората се женят около 30-те, също е безумно! И не ми казвайте, че едно време бабите ни... да, били са девствени, ама на колко са ги женели? На 15-16-17, а не на 30 !
Така, че като спрете да мерите с двоен аршин, ще призная, че в много отношения сте прави.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 69addc7ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Съгласен съм с автора, разврата ни съсипва, за това обаче трябва да се говори по медийте, а не във анонимни форуми

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c1f28c7181
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Номер 19, виждам, че нищо не си разбрал от думите ми. Родителите не те карат да правиш безразборен секс, а те "програмират" грешно или изобщо не те "програмират", което на по-късен етап от живота ти може да доведе и до безразборни контакти. Ако беше чел внимателно думите ми, щеше да знаеш, че не обвинявам своите родители за абсолютно нищо, но не всички са късметлии като мен.

Интересно е как ме сравни с номер 14, който явно е анаеробен организъм, защото за него въздуха не е в топ 3 на необходимостите на всеки един човек и щеше да е мъртъв, ако мозъкът му не дишаше автоматично вместо да го пита дали иска въздух. Направи ми услуга да четеш внимателно или поне да не споменаваш повече номера ми, ако още не си наясно какво съм казал по темата. Ще ми възразиш ли с някакви смислени аргументи или просто ще се опитваш да извъртиш думите ми, за да изглеждаш като победител и най-правия при все глупостите и безцелните плюнки, които сипеш към момента? Размахването на пръст се прави тогава, когато докажеш правотата си, а засега ти не я доказа - всъщност дори не знаеш какво се опитваш да обориш. Колко патетично! Ти май си от онези, които висят на опашката без да знаят за какво е тя. :)

Номер 17

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7f94ed4117
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   Ами номер 23 не е виновен който яде баницата, а който я дава. Нали знаеш, че мъжа отива при жената и мъжа сваля жената, а не обратното. С други думи щом има мачовци които спят със всяка която им попадне значи има и жени които си свалят гащите на всеки мускулест мачо който им попадне прав ли съм? Казваш аджеба мъжа бил торба с болести, а изниква въпросът от къде ги е хванал тия болести - от някоя целомъдрена жена - едва ли? :D :D.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2a2624787d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   №22 Радвам се, че ме подмладихте, но не казах точно това, което вие твърдите.

Например:
Дете на 4-5 в детската градина посяга да целува дупето на друго дете с обяснението тати прави така на мама и казва, че я обича и аз те обичам другарче мое, затова си събуй панталонките. После, след като учителките питаха майката, "защо така се държи детето ви", тя обяснява "ами ние живеем в гарсониера под наем и спим в една стая".
Децата както и големите си допълват картинката в съзнанието от визуални спомени. Като ако ви кажа "красива поляна", веднага щом прочетохте това в кавичките, мозъка ви изрисува зелена поляна с разноцветни цветя и... Ето мозъка ви има запазени картини за да опише веднага словосъчетанието "красива поляна", няма да се учудя ако и на трева ви замириса.
За детето- Хубаво е да обичаш и как тати показва на мама обичта си? точно така и аз ще покажа на приятеля си в градината, че го обичам, че ми е най-близкият приятел.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3112131bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Нямам спомен Маркс да съветва хората да се насочат към промискуитет, въпреки предвиждането му, че ще отпадне традимионното семейство, традиционното, с неравенството, зависимостта и експлоатацията между половете. Това не е точно така, това една от традиционните клевети срещу марксизма, както прословутата, че "жените ще станат общи"! (а интересно защо мъжете не! ) Съгласна съм обаче, че промискуитета е постановка на либерализма, той е оръжие на едрете буржоазия целящо разпадане на идентичносттта, стабилността на хората и тяхното по-лесно манипулиране

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 01080da3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Номер 25 и номер 19, дори и даден родител да е живял по разюздан живот, това не закон, че ти непременно ще бъдеш развратник.
Ти наистина си доста безволев, насъбрал си доста омраза, но защо - твое да си е.
Човек е роден със свободна воля и ако не одобрява развратния начин на живот, напълно успешно може да го избегне.
С помощтта на Бога, с молитви и с неосъждане, задължително неосъждане на родителите си, може да постигне много.
Прочети, в нета има много истории, за това как деца на алкохолици са трезвеници или деца на развратници си живеят във въздържание.
Но някак много по-сладко е да прехвърлиш вината на родителите. Докато човек живее със това самосъжаление, горкичкия аз роден съм от грозни патици, как да стана бял лебед. От самосъжалението нищо не излиза, то е лош съветник и обикновено е от врага човешки, за да се обезсили и обезволи набелязаната жертва.
А от там нататък пътя е много опасен.
Номер 19

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c1f28c7181
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Номер 19 (който е и 29), и на теб сигурно ти става приятно, когато се оправдаваш пред останалите. Не знам защо посочваш номера 25 и 19 като един и същ човек, щом само единият от тях си ти, но май пак се измъкваш от отговорност - този път за написаното от теб. Поведението ти е на родител, който бяга от отговорностите си, но иска да убеди себе си и останалите, че няма никаква вина за издънките на потомството си, което май е доста дейно съдейки по силата на защитната ти реакция тук.

Истината е, че вината на родителите я има и винаги ще я има, докато някои родители не са съвестни като други. Никъде не казвам, че само те са виновни, но и те имат участие в провалите на децата си. Примири се най-накрая, че родителите имат задължение да възпитат децата си и не можеш да очакваш всяка грозна патица да се саморегулира и да стане бял лебед, докато татко й и майка й си живеят живота. Нито пък да си казваш: "Виж как се оправят онези деца в Нета! Я и аз да го ударя през просото, а моите сами да се оправят и ако не им се получи, ще се позова на примера с пияницата и детето му, защото явно те са дефектни, а аз съм родител за чудо и приказ! " Спри да прехвърляш своята отговорност на генетиката, децата си или Светия дух и да се чудиш защо все се намира кой да ти я върне обратно, защото тя си е твоя! :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 883f0f3637
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Дълбок анализ от автора и отлични познания. Ще си позволя да коментирам без да имам особено разбиране от медицина, генетика и тн, тъй като се развивам в съвсем друга насока.

Аз съм също човек като всички други, жена на 20 , която е живяла и живее в това порочно време. Преместих се на друго място, в този Запад, където повечето ми връстници са абсолютно същите като тогавашните ми съученици. Живяла съм в семейство, което впоследствие се разпадна, тъй като родителите ми се разведоха, смея да твърдя, че не съм била учена на каквито и да било ценности от който и да е близък човек, учили са ме на друго, но не и на това. Реално, всичкият този контекст е предпоставка аз да съм също толкова нестойностна жена, колкото много други. Но не съм. Така че очевидно човекът или мисли самостоятелно, или не.

Естествено, това, че съм отшелник, така да се каже, е очевидно. Може и да съм странна в чуждите очи. В университета се разхождам сама, не излизам по заведения, не ходя по събития, знам, че не е правилно да бъда асоциална. Но когато съм ходила някъде, не съм си прекарвала добре. Няма как да ме убедят, че аз съм странната, защото това че 50 човека ще се напият и ще правят безразборен секс в сравнение с 1, който няма, не доказва кое е правилно и кое не е.

Аз си имам своето призвание и на него отдавам значение, това е смисълът на моя живот. Няма как да повярвам, че аз съм грешната, когато мисленето ми е логично и съвсем основателно.

Странно е да си нормален. Ако е така, за мен е гордост да съм странна. Няма как да чувствам нещо нередно щом мнозинството мисли по един начин, а аз по друг, когато съм убедена в правотата си. То и Галилей са го мислили за луд, примери има много, няма да задълбавам.

Всъщност по-нормално е, по-голям брой хора да мислят грешно, отколкото по-малък. Както красивите хора са по-малко на брой, така и умните. Да имаш качества е по-трудно, отколкото да нямаш. Всичко е логика.

Така че авторе, моят съвет към теб е, да отстояваш своите принципи, но да притъпиш малко романтичната си тревожност, защото светът не е идеален, и човек не е способен сам да го промени. Важното е ти да знаеш, че правиш дори и малко, за да внесеш късче доброта.

Хората не сме достигнали до такова развитие, за каквото мечтаеш, тъй като явно сме още в доста ранен етап от развитието си. Едно умно общество не би имало каквито и да било пороци. Сигурно има нещо такова, сигурно има свят, където няма болести и зло. И също толкова сигурно е, че за да са успели да стигнат до това, са стигнали до пълен колапс преди това, поне аз така си мисля. За да се осъзнае нещо, то трябва да се изпита.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d2fc48c56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Номер 1 ви го е казал най-точно, религията наистина помага в морално отношение. Не вярвах, че има хора като номер 31,пък и жена, това е нещо като моя женски вариант, само че по-учен :D
Като цяло ми е през оная работа дали разватът унищожава нацията или Света, обаче нямаше как да не похваля номер 1 и да не изтъкна 31... :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 68c905e0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   №32, докато четях горните коментари, точно това което си написал се породи в главата ми. Религиите точно за това са измислени, да измислени, но от мъдри хора, по умни от болшинството по него време. Едничката им цел е била именно тази, да сплотят и облагородят полудивата тълпа. И в голяма степен са постигнали целта си. Спомнете си, по кое време и как настъпва златният век за българите, естествено, след покръстването и приемане на Християнството. Спазвайки 10-те Божи заповеди(това всъщност е морала за който пише автора), неминуемо човек се държи възвисен, близък до Бога, а сега се навъдиха много безбожници, обикновени консуматори, мислещи само за моментната наслада, а какво ще е бъдещето им, и през ум не им минава. По горе има негодуване от дами, че не само жените са виновни за разврата. Бих им припомнил поговорката за лудият и зелника. "Не е луд който яде зелника, а този който му го дава". Умните нямат нужда от разтълкуване на поговорката, но понеже я вмъквам към темата, ще си позволя да опиша какво искам да кажа с нея. Ако жената си държи "ЗЕЛНИКА" скрит и мъжа няма достъп до него, ще бъде ли спасен от изядане? Разбира се, че ДА! Има и друга поговорка," правиш ли се на овца, вълци винаги ще те намерят". Щом по чалготеките има толкова крехки агънца, как няма да се навъдят вълци? Ако агънцата поумнеят(като седемте козлета, от приказката), вълците само ще се облизват, но козлетата и агънцата ще оцеляват и ще имат бъдеще. Но как да вярваш вече и на църквата? Виждате в какво я превърнаха комунистите-лицемери. За 50 години комунизъм я превърнаха във второ ДС, няма поп който да не е доносник, виждате какво става в манастирите. Най светите места се поквариха, ние искаме морал в обществото. Тези които трябва да го насаждат у миряните, го нямат в себе си, как да поучават другите? Настоящият патриарх е много свят човек, дано успее да възроди църквата, да я въздигне на по високо ниво от всякакви политически партии, крайно време е, тя да задвижи живота ни към добро. Вижте как мюсюлманите като войници се подчиняват на религията си, затова и морала при тях е на по високо ниво, турските сериали им го насаждат. Никой не ни е виновен за сегашното състояние, ние сами сме си виновни, сами копираме негативното от другите, защото пороците са по сладки, но последствията жестоки. Каква майка може да стане момиче, което се хвали, че на 15 години е спало с 20 мъже, друго, което е правило няколко аборта, трето, което се омъжвало 5 пъти? От такива ли майки ще очакваме бъдеще?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9c73b5a3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

34.   Айде стига с това, че все жените били виновни за това или онова. Не бил виновен който яде баницата и прочие оправдания. Истината е една - предлагане има, защото има търсене. Толкова. Затова и жените проститутки и компаньонки многократно превъзхождат числено същите мъжки. А що се отнася до това, каква майка щяла да стане тази, дето спала с толкова или онази, дето се развела, е хубаво отговорите да не лежат на обществени неписани догми, а всеки да си определя сам за себе си, като се абстрахира от тях. Всеки има глава на раменете си. Както има едно правило в криминалистиката и журналистиката - никога не предполагай. Не знаеш какъв е конкретният човек, за да го дамгосваш, без дори очите да си му видял. По същата логика мога да питам що за баща ще стане от някой женкар, който е изчукал стотици, взел си е една за пред хората и продължава да чука други. Другото, което прави голямо впечатление е, че откакто жените станаха като мъжете по отношение на секса, тогава мъжете се сетиха, че това не било хубаво и приемливо. Не им харесва, защото мерят с двоен аршин - за тях може, за жените не може. Може и още как. В 21 век все още да слагаш спирачки на природата само на единия пол и да я ограничаваш заради някакви криворазбрани морални принципи говори за средновековно мислене. Криворазбрани са, защото се опитват да ги наложат само за единия пол. Жените също имат право на секс и на удоволствие от секса. Не е лошо да ги има тия морални принципи, но за да съществуват, трябва да участват и двата пола. Не едните да смятат, че за тях е в реда на нещата и мъжкарско да скачат от една на друга, докато в същото време клеймосват тези от другия пол, задето правят същото, което и те самите.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b8885f5c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   До №5 : Остава и той да бъде само с една жена и всичко ще е наред!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b8885f5c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   №13/21, отговорът е в езотерични източници, които ти най-вероятно презираш. В този смисъл няма какво да те се обяснява-поразрови си от любопитство, открий си сам отговора.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 68c905e0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   №34, очаквах подобна реакция от страна на подобно мислещи като Вас жени и очакването е вече реалност. Ето затова се скапваме и морала е на ниско ниво, защото има много мислещи като Вас жени. Все търсите равнопоставеност, все хленчите за еманципация, станахте кранистки, станахте космонавти и какво ли не, но мъже никога няма да станете, колкото и да се напъвате, защото Бог така е решил. Щом Бог така е решил, би трябвало да се примирите с този факт и да не търсите това, което няма да намерите. Живота го показва. Един мъж би оцелял сам в тежка ситуация, но една жена, не би оцеляла. Не съм чувал да има изнасилени мъже от жени, но обратното е ежедневие. Защо го смятате за насилие, нали секса според Вас е равнопоставен, би трябвало да завиждате на изнасилените, излязъл им е късмета. Жалко, че има мислещи като Вас. Що се отнася до тези Ви мисли-" А що се отнася до това, каква майка щяла да стане тази, дето спала с толкова или онази, дето се развела, е хубаво отговорите да не лежат на обществени неписани догми, "- а на какво да лежат разсъжденията, на Вашето становище ли? Нали обществото(болшинството)решава кое е морално и кое не. Ако питат такива като Вас, сигурно щяхте да искате да се чукате още на 12 години(то циганите вече го правят, дори раждат на толкова, като тях ли искате да сте)? Явно нищо не сте разбрали от това, какво съм искал да кажа за "зелника". Умните жени са го разбрали, на такива като Вас, няма нужда да се разтълкува, няма да го разберете. Целта на мъжа е да сее(това е дарба от Бога), а жената е нива за засяване, а не септична яма за запълване. Ако няма "зелници" под път и на път, мъжете ще си стоят в къщи и ще похапват това което им дадат техните жени. А за такива ненаситни като Вас, има подходящи работни места(маркирани с червени фенери), там може да търсите равнопоставеност в секса. Нали така разсъждавате-:"Истината е една - предлагане има, защото има търсене." Ето, че стигнахте до моето заключение за "зелника"-станахте прекалено комерсиални и започнахте да предлагате екстри, дори за по 5 лв, за които в миналото не са и помисляли. За съжаление, сами се превръщате в девалвирала стока, а после мъжете виновни. Една стока струва толкова, колкото заслужава. Сами си направете извода колко струвате, щом вече се чукате за 5лв.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b8885f5c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   До №37: И защо да няма равнопоставеност в секса? Тези истории, че само мъжът има право да поиска секс, когато му скимне, както и това, което се случва в леглото да е под негов контрол, че жената е втора ръка човек, че не е и човек всъщност, се дължи на ортодоксалните религии-всичките такива до една. И всички от мъжки пол им припяват, когато им изнася това, разбира се. Мацката от въпросния коментар е права, че щом има търсене, има и предлагане. Мъжът е част от тази игра и пряк участник в нея и то по собствена воля. А по въпроса за това какъв кеф е да те изнасилят въобще няма какво да се каже - супер сбъркано! От твоя коментар струи голяма комплексарщина по отношение на жените изобщо и със сигурност имаш причина за това. А за еманципацията на всяка цена съм съгласна, че нещата не са много чисти поне що се отнася до отношения между мъжа и жената - хем искаме да сме силни, хем да бъдем покорявани и т. н. Получават се едни противоречия понякога... Но като цяло в еманципацията няма нищо лошо. На мъжете не им харесва много жената до тях да е независима финансово, да има мозък, че и да го използва-просто няма как да бъде управлявана толкова лесно, колкото им се иска.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 26016d0d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   38, обясни, ако обичаш, как да разбирам "комплексарщина по отношение на жените". И защо мислиш, че 37 е комплексиран. Не съм писал досега в темата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 68c905e0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Към №38, от №37. -" А по въпроса за това какъв кеф е да те изнасилят въобще няма какво да се каже - супер сбъркано! От твоя коментар струи голяма комплексарщина по отношение на жените изобщо и със сигурност имаш причина за това. " - №38, аз също смятам изнасилването за нещо сбъркано и недопустимо. Но за съжаление, то стана плод на този Ви разюздан " еманципиран" секс, на тъпата Ви логика, защо мъжът може да има повече от една жена, а жената да няма повече от един мъж. В миналото са се водели много войни и голяма част от мъжете са бивали избивани, оцелявали са малко и точно недостига на мъже е породило многоженството(така всяка жена е имала възможност да роди дете, защото това й е отредено от Бога). Сега с този безразборен секс не целите това, а задоволявате една криворазбрана суета и демонстрирате "еманципирана" равнопоставеност пред мъжете, но това ще ни струва скъпо. Досега никой не се замисляше за ниската раждаемост, но този срив в обществото, може да стане причина да изчезнем като нация. Сами унищожавате нежността на жената, сами унищожавате нейната привлекателност. Нормалните мъже вече бягат от такива жени. Пачаврите търсят развратните мъже по кръчмите, изкусяват, дават "зелници" на семейните, защото други не им обръщат внимание. Не бери грижа за мен дали имам комплекси, нямам такива, но ме боли, че младото ни поколение се скапва. Едно момиче което започва да се чука на 15 години, не може да възпита нормално дете. Човек който не е получил възпитание, не може да даде такова и на децата си, ето това е ТРАГЕДИЯТА ни, защото липсва МОРАЛ!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0d7d7903ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   37, а вие си направете извода колко струвате и колко сте надеждни, щом плащате 5 лева за септична яма. В 21-ви век не смятам, че Бог е отредил това или онова. Как пък Бог все отрежда в полза на мъжете? Отговор - защото преди векове самите мъже са решили да е така. Бог в тези неща не се бърка. Що се отнася до другите ти ненормални плещеници, биха били валидни преди няколко века. Днес вече колкото и да не ви се иска на мъжете, жените са ви равни във всяко едно отношение, включително и секса. Действителността, срещу която се плюнчите, го доказва. В белите страни всъщност отдавна е така и не се струва ненормално на никого. Но там манталитетът е друг, не като на ганьо балкански. Дарба било това тяхното да сеят. В природата ако мислеха така животните... Твърде насериозно се вземате заради наличието на един определен орган, когото самите вие сте си обожествили и смятате, че всичко почва и свършва с него и сте повече от жените заради това. Ами не сте. Колкото и да се оплаквате и да плюете, жените вече и по закон навсякъде имат същите права, каквито и вие. И, доколкото съдя от наблюденията си, много сами жени оцеляват сами с децата си в тежки условия, защото надареният от Бога да сее е решил, че ще сее други ниви и е пълен с морал, щом е зарязал жена си и децата си. Относно изнасилванията ще кажа само едно - само болни изроди могат да си мислят, че сексът е доминация. Защото изнасилванията в повечето случаи са не с цел задоволяване на нагона, а с цел подчинение. Ама такива дървени философи като теб надали могат да се замислят за това. Още повече, че доста възрастни жени над 70 стават жертви на изнасилвания. Сред жените такива изроди няма. И да, не е моя работа какво мисли обществото. Не един и два живота са били съсипани заради неговите догми и заради липсата на собствен акъл и мнения в стадото. Обществото нито ме издържа, нито ми е на масата, нито завися по някакъв начин от него, че да му позволя да определя какво ще правя и как ще живея.
П. П. Това, че съм ненаситна, се харесва на мъжа ми. Проблем нещо? Харесвам и обичам секса и отдавна секс не се прави през дупка в чаршафа или само като си обвързан.
38, не искат да има равнопоставеност, за да са сигурни, че жените няма да правят това, което и те самите - да бъдат с една и да чукат други. Те да слагат рога, на тях да не им слагат. На тях им се иска това да е само тяхна привилегия. Вече не е и затова жените станаха какви ли не по техни определения. Само дето не се замислят, че жените всъщност правят същото, което и те. Присмял се хърбел на щърбел, дето има един лаф.
34

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 68c905e0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   41(34), пролича си, че не само между краката те сърби, а и езика ти страда от същият проблем. Нямам намерения да ти съдействам за неговото разрешаване, т. е., не бих искал да ти давам възможност да си чешеш езика с елементарни словоизлияния. Но, придържайки се към темата, зададена от автора, смятам за необходимо, да взема за последно, отношение по твоите тъпизми. Благодаря, че все пак си се включила в коментарите, нека децата узнаят какво значи ЛИПСА НА МОРАЛ. Идеален пример си за това, просто разсъжденията ти го показват. " Сред жените такива изроди няма. И да, не е моя работа какво мисли обществото. Не един и два живота са били съсипани заради неговите догми и заради липсата на собствен акъл и мнения в стадото. Обществото нито ме издържа, нито ми е на масата, нито завися по някакъв начин от него, че да му позволя да определя какво ще правя и как ще живея. " - Много ми е интересно да науча, какво според тебе е МОРАЛ, вероятно го объркваш с "МАРУЛЯ". Какъв е човека, който не се интересува от общественото мнение? Нарича се асоциален, т. е., човек който отхвърля общопритият морал. Не ми е грижа за твоето възпитание(вече е късно да ти се дава такова), но утре ще влееш в това общество, едно отроче без възпитание, каквато си ти самата. Кой според тебе определя "догмите", отричаш религията, отричаш обществото, отричаш мнението на мъжете, кажи КОЙ, може би ти си тази която определя кое е морално. Ако е така, то твоето място е на магистралата, там е работното място на подобни моралистки!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6f0a441cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   До №39: В резултат на достатъчно опит и немалък процент приложена психология по отношение на въпросното мнение. Когато събереш тези две неща, не е много трудно да стигнеш да този извод. Такива, като автора на този коментар, много обичат да квалифицират всички жени като пачаври. Някоя мацка, по която си е падал, добре го е подредила и това е резултата - всички жени са к... и и държавата пропада заради тях.
До №41: Коментар един път! Поздравления!

№38

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d2799ab8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Лелел, че възвишен мъж бил този 42. Кой те моли за оценка и съдействие за каквото и да било? ! Кой изобщо ти дава право да поставяш в сбърканите си категории хора, които не познаваш? Като не отричаш религията, може би си чувал, че не ти си този, който ще съди другите? Излиянието ти щеше да е смешно, ако не беше плашещо и навяващо съмнения за някакво душевно разстройство. При все моите разсъждения имам вече почти 16-годишен брак и прекрасни деца. Това, което ме интересува е мнението единствено на съпруга, децата ми и родителите ми. Останалите нямат работа да се бъркат в живота ми и да определят как и какво да правя. А съпругът ми е достатъчно уверен мъж, за да се чувства застрашен от равноправна жена до себе си. Той се грижи и да нямам сърбежи между краката. Просто съм една щастлива и доволна жена с нормален мъж до себе си. Като съдя по злобата, с която плюеш по жените обаче, не мога да кажа, че ти си доволен от живота си. Само неудовлетворени и незадоволени хора могат да съскат по тоя начин.
Пък и има решение на толкова наболелия ви проблем - като жените са такива и онакива и не ви харесват, станете гейове. Средновековието никога няма да се върне и колкото по-рано свикнеш с тая мисъл, толкова по-безболезнено ще преживееш равноправието на жените и факта, че не си нищо повече от тях.
П. П. Значи модераторите пуснаха тоя пост, макар че е пълен с обиди и лични нападки, но преди време не пуснаха мой пост в друга тема, който не съдържаше и четвъртинка от личните нападки, отправени в тук пуснатия. Избирателна модерация?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cea5745328
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   На мъжете не им харесва много жената до тях да е независима финансово, да има мозък, че и да го използва-просто няма как да бъде управлявана толкова лесно, колкото им се иска.

============

Номер 38 не се безпокой, някой мъже отдавна си плащат на проститутки и въобще не ги интересуват жените и какво харесват.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2a2624787d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

46.   Реших да се включа, защото съвсем не съм съгласна с №42. Човек като №41, които има собствено мнение, съвсем не е асоциален, той просто не е "Дас мен", като №42.
Какво всъщност е морал? Моралът е част от етиката, чиято граница е поставена от законите в даденото правово общество на дадена държава и щом №41 не нарушава законите на държавата, то тя не е неморална.
№42 Намаш право! НЕ Е морално, нито законово твое право да задължаваш някой да вярва в дадена религия или бог в 21 век, само защото той живее в едно общество заедно с теб.
№41 е права като казва, че религията е измислена от мъже в тяхна полза.
№42 Много грешиш като в №37 казваш, че някоя от днешните жени иска да стане мъж, те просто искат да имат свое мнение носят си своя глава на раменете и отдавна не е нужно да живеят според догмите написани от мъже преди 2 000г в библията. Това, че на вас мъжете не ви харесва, че жените въпреки пола си, могат да работят тежък физически труд "кранистки, космонавти и др", могат да изкарват дори повече пари от вас в днешно време и вече не са зависими от вашето благоволение да им подхвърляте коричка хляб като на домашен любимец, както през средновековието си е лично ваш проблем. Това че днешните жени отказват да са робини заради пола си и доказват, че могат да се справят и сами, въпреки че вие пишконосците искате да им втълпите, че без вашето благоволение те са загинали, защото мъж преди хиляди години е написал така в библията, че вие сте собственици на дома, вола, осела и жената в семейството. Жените отдавна не са част от бялата техника в дома ви независимо, че все още я внасяте в дома си с бяла рокля и това мъжете трябва да го приемете. Трябва да приемете че жените имат също толкова мозък в главата си и могат да си вземат сами решения за живота си. Че отдавна вече жените не са агнета, а равни на вас вълчици, които не са по малко кръвожадни от вас и това че имате "махало" в панталона съвсем не ви прави нещо повече.
Зададе се въпрос! Кой е виновен сеячът или нивата за поникналото семе? Всъщност е виновен вятъра на промените. Отдавна вече /по закон написан също от мъже/ агнето не е виновно, че е изядено от вълк, и нивата не е виновна че е покълнала, и зелника не е виновен че е изяден. Виновниците са вълкът сеячът и лакомникът! Ако се водите по библия/религия, то вие мъжете сте собственици на жената и вие сте тези дето трябва да си пазите нивата си, зелника или агнето, защото те нали уж са ваша собстевност. Обаче вятърът на промените е дал право на нивата да избира сеяч и това не ви харесва, дал е право на агнето да избира вълкът, които ще го изяде и то "непослушното агне" избира вълците според високия им гръб. Лошото обаче идва тук, че в последно време, последните 25г, българските вълци сте доста омършавели и дори в доста случай по дребни от новородени агнета и обикновенно, агнето или пробва повече от едни вълк, или бяга при вълците в чужбина, че те поне имат внушителен вид и отдавна нямат проблем с това, че агнето е пробвало и други вълци. Сеячите в чужбина отдавна не им е това на дневен ред, да броят колко собственика е имала нивата преди тях и оценяват самата нива според качествата на почвата й, не според броя на бившите сеячи. Но ти №42 не наричаш неморални или асоциални сеячите в чужбина, ако те не се съобразяват за мнеинето ти за нивите им.
Темата е за разврата на цялата нация без изключение на мъжете. Работата е там че мъжете сте също толкова морални колкото жените в днешното общество. Моралът не е нещо което трябва да го спазват жените, а за сеячите да не важи. Моралът е за всички поравно. И ако сте морални би трябвало да не се влияете от нивите наоколо, а да си гледате вашата нива. Да убеждаваш някого, че само жените са виновни за липсата на морал е точно като да кажеш, че ти сам си виновен за ограбването на къщата ти, крадеца е невинен независимо, че е счупил катинара и да държиш да осъдят теб да полежиш в затвора. Обаче и по писани и по неписани закони, сеячът, които сее чужди ниви е по виновен от себственика на нивата за случилото се, и този които яде чужд зелник е по виновен от собственика на зелника. На този принцип ако жените са собственици на зелника, дори да оставят зелниците си на перваза на прозорците си, то пак този които ги яде ще е виновен.
Да, на мнение съм, като повечето европейци, че не проститутките са виновни за проституцията, а клиентите им. Ако има търсене, има и предлагане! Затова в доста държави проституцията преди време е била спряна, само като със законови мерки са наказвали клиентите, а не проститутките. Няма друг начин и това е доказано в историята, доказани са и виновниците за появата на проституция, когато се наказват клиентите проституцията изчезва.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0af260cc95
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Много силен коментар на 42! Последвалите многословни писаници само доказват това.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4e5ced4068
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   До №45 - естествено, че има, даже може и да са мнозинство! Как няма да има - проститутката не е част от връзка, тя нищо не дава, нищо не иска, няма да полагаш усилия никакви и за нищо, абе плащаш, чукаш и си тръгваш! Карай си на проститутки и дерзай! Само че това определено е до време - ще ти трябва и някоя домашна помощница да ти готви и пере, безплатно, естествено! То да плащаш за всеки кеф не става! Ако сега го прави майка ти, тя няма да е вечна. И тогава ще се сетиш, че трябва да баламосаш някоя, ама тя ще иска и по-сериозни взаимоотношения и става кофти. Пък проститутката няма как и да ти готви. Тъй че тези лафове някъде другаде ги пласирай! А пък ако си обвързан и не те интересува жената до теб и си ходиш да си плащаш за секс, за какъв морал говорим, според един коментиращ по -горе?

№38

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d6231d4b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   Номер 38 да права си - проститутката не изисква нищо в замяна - това е бързият и лесен начин да постигна това което искам от жените - секс. Защото не виждам какво друго може да ми даде една жена, нито пък виждам причина да се съобразявам със женски капризи и претенции каквито са характерни за повечето жени. Що се отнася до прането аз сам се пера поне от 1-ви курс и не е нужно жена да свърши тая работа, за готвенето има пицарии и ще мога да си го позволя (вместо да си давам парите за лакове, гримове, почивки и фризьорски салони) И ще пиша каквото си искам - ти не си в позиция да ми забраниш ясно? ! А що се отнася до морала бъркаш ме с потребител 42 той е моралиста.

45.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 68c905e0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   "46. Реших да се включа, защото съвсем не съм съгласна с №42. Човек като №41, които има собствено мнение, съвсем не е асоциален, той просто не е "Дас мен", като №42. " - №46, не мислех повече да участвам в подобни дебати, защото не виждам смисъл. Да се опитваш да се надприказваш със самонадеяна жена, е все едно да се опиташ да спреш вятъра. При тази Ваша логорея, няма смисъл да си губя времето. Ваше право е да си поставяте оценки и да определяте жизненият си статут, но обществото е онзи критерий, който поставя ДОГМИ(колкото и да ви е неприятна тази дума, особено на №41). След като коментирате по мое становище, не мога да не взема отношение и да изложа мнение. Относно мнението Ви за асоциализацията, и първобитните хора са имали мнения, но не са били социални същества, тогава не са живели в общества, започнали са да се социализират, едва след като се образува първобитно-общинният строй. Дори диваците са признавали обществото и са се съобразявали с него, а вашата подзащитничка не иска да признава правилата на обществото. То нищо не й давало, значи е нещо чуждо за нея. А човек който не признава обществото, не признава и законите му, не признава и порядките му, не признава и морала, защото Вие сама пишете, че МОРАЛА е в законовите граници на правовото ни общество!? За какъв морал ми говорите, щом не се признават порядките на обществото? Нали законите определят тези порядки.? Говорите за порядки на западните общества. Защо ще гледаме какви са тамошните порядки, защото са Ви по изгодни ли, това измива ли гузната Ви съвест. Щели да отидат да се "засяват" там, там нямали претенции към "нивите", ами ходете, щом не признавате порядките на тукашното общество, прав Ви път! Там и проституцията е призната за занаят, тя влиза в тамошните морални норми, това ли искате да се въведе и тук? Защо тогава се обиждате, когато Ви посочвам магистралата, нали за Вас всичко е морално? Що се отнася за религията, никъде не съм писал, че щом един човек не е религиозен, то той е неморален. Изразих мнение, че религията може да помогне за по добър морал, нищо повече. Четете добре и мислете логично, не изопачавайте написаното.
"№42 Намаш право! НЕ Е морално, нито законово твое право да задължаваш някой да вярва в дадена религия или бог в 21 век, само защото той живее в едно общество заедно с теб. " - това са нелогични разсъждения, посочете къде съм писал за задължителна религия? И не забравяйте, че темата е за МОРАЛА, а не за антиморала, който Вие защитавате. Не искам повече да се занимавам с такива"моралистки", живейте си живота, има кой да дава оценки, явно ще търсите чужди общества, нашето не Ви е изгодно. Извинявам се, ако съм обидил някой, но "магарето си не оставям в калта", предизвикат ли ме, не си мълча. Пост №33 е първият ми който написах, никъде лично, никого не съм засегнал, защо някои жени са се засегнали, значи се припознават в написаното от мен. А истината боли, "гузният негонен бяга", затова и започнаха оправдателни нападки, без да съм искал обяснение от някого. Съжалявам за острият си език, още веднъж се извинявам, но и с хвалби до никъде няма да стигнем. Морала не иска хвалби, а правила и то ОБЩЕСТВЕНИ! Нека №41 опише какво за нея е морал, много ми е интересно да науча.

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker