Заеквам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заеквам
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2510 пъти
Здравейте , момче на 18 съм и от както се помня заеквам.Това е породило от ранна детска възраст - уплашил съм се от нещо и така си е останало явно.

Но заеквам само когато говоря с други хора , чета в клас и въобще когато около мен има хора.Това е от притеснение да не сбъркам или нещо подобно , но го правя подсъзнателно.Знам какво трябва да кажа , но просто се секвам и не мога.

Някой друг с такъв проблем ? И намерил ли е някой решени на проблема ?

Става ми просто неудобно вече.Разбира ме се и всичко е наред (с хората които разговарям по Skype , по телефона , на живо) , но понякога ми идва в повече.

И съм забелязал , че повечето пъти когато заеквам , заеквам на определени думи , но не винаги е така.

Благодаря Ви предварително :) !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 493b259eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момче младо, ти се притесняваш, бъди по спокоен. Хората, които говорят без да заеква и те бъркат и какво толкова? ! Просто не се стягай много, опитай се да бъдеш малко по спокоен. С времето ще се оправиш, не се притеснявай.

Филип32

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1c3f54d9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Този проблем се лекува при логопед. Трябвало е родителите ти да те заведат още в началото, но може да не са знаели. Няма значение, че си вече голям, пак може да се работи. Нека не те притеснява, че при логопеда има повече деца, а не възрастни. Просто, тогава е най-подходящият период за корекция. Намери непременно добър логопед. И се научи при всяка възможност да пееш. Чувала съм, че по време на пеене не се заеква и говорният апарат с времето преодолява спазмите.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5b1fa9fc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз също заеквам, но не обръщай внимание. Ако ти се подигравата го правят, защото ти завиждат

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 48581a6529
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти
Много добре разбирам проблема ти защото и аз някога заеквах. Точно на твоите години започнах да се лекувам и повярвай ми вече нямам и следа от заекване. Дори трябва да ти кажа, че съм преподавател и говоря пред публика. Много е важен начина на говорене и начина на дишане. Не бързай и преди да започнеш да говориш поеми дълбоко дъх. Изработи си бавен начин на говорене. И ако можеш спри да говориш около 20 дни. Така забравяш грешният начин на говорене

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 522ed0b4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз заеквам от 3 годишна момче, и лек няма. Ходила съм на логопед до 14 годишна възраст, с лимоните ли не пробвах, с пеенето... Не помага. Аз също заеквам, на определени думи. Забелязала съм обаче, че повече заеквам на съгласните. На етапи е моето заекване. Искам да кажа, че пред чужди хора заеквам много, отколкото пред познати, но напоследък отново доста взех да заеквам. Имало е дни, когато си казвам днес няма да заеквам, защото ми писна. Получава се, но напоследък не съм го правила, тъй като ставам много рано и едва ли ми е до това. Дори да ти кажа да не мислиш за заекването, няма да се промени нищо. Заекването е станало част от ежедневието ти, че е породило непоносимост и всеки път, когато се опиташ да поговориш с някого, се страхуваш да не зацепиш някъде. Нормално е. Аз съм свикнала. Важното е да не се отчайваш. Оставиш ли се някой друг да говори вместо теб, значи няма да можеш да защитиш някой ден и децата си. Не трябва заекването да е причина за нещата, които не правиш. Трябва сам да се оправяш. Опитай се да надделееш над страха си.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 02f46fc3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Повечето хора, които заекват се затрудняват най-много на определени думи или по-точно- букви: напримет думи, които започват с гласна, често О, след някои съгласни- М, К и др.... Има определена техника, по която се учиш да говориш, дихателни упражнения. Пробвай да ходиш на логопед. Поинтересувай се, разрови из се форумите и интернет, намери някой, който е успял да помогне. Сам няма да успееш да се справиш. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 64b8dab906
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   мисля, че тези който заекват са много сладки :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e88afc4503
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   споко аз примерно съм на 26 години и преди 1 година разбрах че като се притеснявам и разговарям с човека отсреща започвам да заеквам а принципно до тогава не го бях забелязал но иначе нервен ли съм те там грешка нямам :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bfc718a7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, много се радвам,че не съм само аз във тази ситуация.На 14 години съм и винаги заеквам например в час по Литература или когато трябва да говоря пред хора това всъщност трябва да ми е най-малкия проблем,но кажат ли ти продължи да четеш просто идва едно притеснение и заеквам много на буквите К,Т и други.Понякога ми е идвало да се разплача,но си казвам,че няма смисъл никой не ме разбира и съм в нищото.И аз не знам как да ти помогна,но ти препоръчвам да пиеш лавандула цвят понякога ме успокоява.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker