Обраха ме! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обраха ме!
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3282 пъти
Аз живея сам от 5 години. В тази кооперация в, която живея са ставали много кражби и обири. Не може дори и 1 стотинка да оставиш до вратата и след 2 минути я няма. Един път даже и хванах да ограбват съседа, вечер докато излизам и чух отдолу шум, понеже вратата му е желязна и дрънчи много само да се бутне с пръст, но поне не му взеха нищо на човека аз само пляснах със ръце и те избягаха. Пък не мога да се изместя защото съм на 60 години и знаете не е лесно сам, сина ми е в чужбина дъщеря ми и тя се подготвя да заминава и оставам сам, колкото ми е гадно сега и това. Аз съм електротехник и заварчик, работя в мазата си, понеже тя е оборудвана със всички уреди и правя нещата, който трябва да направя и после ги нося на хората. А кооперацията ми е 5 етажа а мазата е най-долу и нищо не се чува, понеже пробивам заварям режа със ъглошлайф. То няма какво да се вземе един компютър на 7 години, който използвам, за да си говоря със сина ми, но те не са го взели само са го разкачили и захвърлили до вратата и два телевизора от детството на сина ми и един стар усилвател и дивиди. Взели са дивиди-то и телефона ми които беше забравен там, понеже се зареждаше. И са ровили на всякъде из документите ми в най-долното чекмедже на гардероба ми, разпръснали са ми инструментите навсякъде съборили са всички подправки или, каквото имаше в шкафовете. Добре, че ключовете за колата бяха с мен, че да не вземат и нея, тя е всичко каквото имам. Като се върнах не можах да повярвам, не знаете какво е чувството да се върнеш и да те е страх да влезеш във собствения си апартамент. Излязох на вън, за да изчакам малко, не знам може още да са вътре, но за щастие никой не излезе, върнах се. Влизах много бавно в къщи, беше ме много страх, защото ми се случва за втори път и първия път бях малък и се връщах от училище, баща ми беше на работа, и аз понеже съм малък и не знаех и ми разбиха главата. Направо не знаете какво е чувството да не се чувстваш на сигурно в къщи, да не ти е така топло да ходиш по 10 пъти в минута да проверяваш има ли някой, при всеки звук да припадаш. Вечер да не можеш да спиш да свети на всякъде и пак да те е много страх да нямаш чувство за сигурност в собствения си апартамент.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 45dbb90366
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Добре де, вземете някакви мерки-домоуправител няма ли?
Сменете входната врата или я направете да се заключва.
Сложи си СОТ на апартамента-не е повече от 20 лв на месец. Смени си вратата на ап. също-с блиндирана или на съществуващата ако е по-масивна, сложи още 1-2 ключалки, направени от ключар с повече резба.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 57d12a6022
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, колега,
Не се притеснявай толкова, така е в държавата ни. Нашето семейство е с рекорд, преди няколко години ни обраха апартамента, после къщата на село, колата разбиваха 9 пъти, а всеки от нас е обиран поне един път в градския транспорт. Вчера ме обраха в метрото, даже си споделих тук яда.
Със сигурност това са хора от твоя вход, които са млади и са търсили пари, иначе щяха да ти оберат мазето за инструментите.
Ако нямаш сложи си врата с повече и по-сложни ключалки/касови/. Не се страхувай, макар че чувството наистина е много гадно, да знаеш, че някой ти пипа вещите, че влиза там, където смяташ, че си в безопасност. Няма да дойдат втори път, като са видели, че си неподходящ. Разбирам те много добре и ти съчуствам.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c769837bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Вчера в дома ми е влизал крадец... Нищо не е взел, но оставил на масата 20 лева и бележка - "Не е хубаво да се живее така!"

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 523d30f9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Към номер 5.. това просто ме разби.. нас не са ни обирали но аз съм на 11 сама съм в момента и изтръпвам като прочетох текста.. аз живея в блок във формата на буквата П на 9 етажа но тъй като няма хора да минават покрай последните етажи братовчед ми е в същият вход обаче със 5 етажа на горе.. тоест 8-мият етаж и всичко било наопаки.. хубаво че нямаме кола.. имаме си метро и няма кой да ни го открадне.. ;д

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker