Лаптопът ми не е наред! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лаптопът ми не е наред! Помощ!
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3587 пъти
Здравейте, знам, че проблемът не е точно към Тийнейджърски, но реших, че връстниците ми най-ще ми помогнат, а и е вероятно да се е случвало и на тях. Така лаптопът ми е на Dell, не е нов модел, но се води много добър. Така де, ама аз го претоварвам понякога и той ме нерви.. преди няколко дни изтрих доста ненужни неща от него, които даже не знаех, че имам и всичко беше ок с паметта. Днеска го включвам, излиза, че windows се пуска обаче после началният екран десктопа става черен и само курсора на мишката си личи. И някак си влязах в една папка и се опитвам да намеря антивирусната си, защото казват че инало такъв вирус но не знам.. Случвало ли ви се е и може ли съвет? :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2da8a27753
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е вирус това, а си деинсталирал някакъв драйвер и сега не може да функционира уиндоусът добре.
Преинсталирай си уиндоуса.
Ако екранът става син, тогава вече може да е засегнат и хардуеърът и е добре да търсиш начин да смениш лаптопа докато имаш гаранция.
Dell преди 10-15 г. бяха лидери, но сега не е така. Това е просто именце, което китайските производители срещу лицензна такса лепкат на своите уреди, няма никаква интелектуална собственост на Делл вътре, а само името се използва, за да се хванат балъци като теб. Ако искаш чисто китайски компютър си купи Леново. Ако искаш компютър, произведен в Китай, но със японско, американско или корейско ноу хау си вземи Самсунг, Ейпъл, Сони и така нататък. Аз лично съм доволна много от Самсунг и от Тошиба като Тошибата издържа много на размятане и грубо отношение ха ха Успех

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f7904997b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не можеш просто така да изтриеш "доста ненужни неща от него, които даже не знаеш, че имаш"... Вероятно си изтрил и част от операционната система /О.С./ (нещо от директориите Windows, Documents and Settings, Program Files и т.н..).
Това е все едно да разпориш някого и да изрежеш и изхвърлиш от него някои органи, които не ти харесват (сърце, жлъчка, дроб, бъбреци..)
Занеси го на някой, който разбира от софтуер и О.С.-инсталации. Не вярвам да е от хардуера.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4acff9f78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Явно си поизтрил и неща, които не е трябвало и сега ще трябва да инсталираш windows наново. Лошото е, че има голяма опасност да си загубиш цялата информация, снимки, музика, филми... така, че преди да си преинсталираш windows потърси някой приятел, които разибра от тези неща да види дали не може да ти спаси нещата и да ги качиш на флашка и чак тогава да преинсталираш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 621a0bc087
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако беше изтрила файлове oт операционната система, тя нямаше изобщо да се стартира. Можеш да бъдеш сигурна че не си изтрила важни системни файлове. Остава възможността да са изтрити файлове отговарящи за desktop-а. Или нещо от папката на профила ти в Documents and Settings, отговарящо пак за desktop-а. Казваш че курсора го има, но екрана е черен. Какъв смисъл? Вижда ли се лентата с инструментите, менюто на Windows долу? Ако тя се вижда, следователно черния екран е дело на сменен тапет, или махнат с друга настроика. А липсата на иконите е поради изключен процес (файл) еxplorer. ехе отговарящ за визуализацията на desktop-а ( иконите ) Ако това е така, то проблема е във вирус. И се налака да натиснеш oт клавиатурата задържайки последователно и заедно ctrl alt delete и от таск мениджъра да видиш кой процес гълта процесорно време или е непознат и да го изключиш. После от горе на file - new task да напишеш explorer. ехе за да се появи desktop-а. От там да намериш файла, вируса и да го изтриеш и спреш от самостартиране.

Но ако лентата долу не се вижда, а е само черен екран и курсор. Това пак прилича на действие на вирус изтрил файлове за менюто и desktop-а, а може би и файлове от shell32. В такъв случай пак ще работи поне таск мениджъра. Пробвай да го стартираш и ако се отвори виж какви процеси работят.

За възтановяване ( ако все пак се наложи ) използвай Recovery Console oпцията от инсталациония диск на Windows Xp. А ако си с Windows 7, там е още по-лесно, при него автоматично оправя често срещаните пробеми ( замествайки нарушените файлове с нормалните )


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f117c51726
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Сорри за спама, ама да попитам, при отваряне на моя, почва здраво да ремигва и картината е ясна само като е на едно пръсче оворен, хич не става да се работи с него.... Дали би могъл да се оправи?

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9e99a21364
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Стана ми ясно, че не разбираш много много от компютри. Така че първият съвет, който мога да ти дам е да го занесеш при някой специалист или сервиз. Иначе може да влезеш през safe mod и с restore system може да върнеш на датата, на която работеше. Последното може да ти го направи и някой авер с елементарни познания от ИТ сферата. При мене safe mod е с F8. "Помпаш" при буут менюто и трябва да си там.

Успех! Иначе преинсталацията си остава чисто решение на твоя проблем.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9e99a21364
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стана ми ясно, че не разбираш много много от компютри. Така че първият съвет, който мога да ти дам е да го занесеш при някой специалист или сервиз. Иначе може да влезеш през safe mod и с restore system може да върнеш на датата, на която работеше. Последното може да ти го направи и някой авер с елементарни познания от ИТ сферата. При мене safe mod е с F8. "Помпаш" при буут менюто и трябва да си там.

Успех! Иначе преинсталацията си остава чисто решение на твоя проблем.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 630af0f2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Благодаря за съветите. Но съм сигурна, че не съм изтрила важни неща за windows, защото бяха инсталирани глупости за игрите. Гледах какво натискат другите в такива случаи и пробвах различни неща. Накрая натиснах F12 и после диагностики и сега правя тестове на лаптопа.
А чичо ми беше предложил да дойде дапреинсталира. Както и да е, Дано да не се налага сервиз, а и не ми казвха, че е много сериозно. Един ми каза че може да не се прави връзка с монитора, но не знам..
пс. Нямам син екран, всичко е черно и само курсора е там. Май не се изразих правилно предния път.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker