Проблем с деветокласник. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с деветокласник.
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 1738 пъти
Здравейте!
Моля за съвет относно малкия ми син, който на 15 год. Най-очевидният проблем в момента е липса на всякакво желание да учи, отказва да пише домашни, да участва в дейностите на класа. Дразни се от всичко, крещи и ядосва за всяка дума, която му каже някой по-накриво. Иначе няма кой знае какви проблеми с дисциплината в час - просто седи и се занимава с телефона и отказва да чете и пише. Мисля, обаче, че нещата са по-сериозни, излизат извън училище - има логопедични проблеми /посещавахме логопед/, няма самочувствие, не може да "изиска своето", когато контактува с връстници и обикновено е или ядосан, или изгонен от групата им, "защото не ставал за нищо" /примерно като играят футбол - а много му се иска на горкото! /
Има по-голям брат /на 16 и половина год/. Струва ми се, че и баткото е част от проблема. Дали разликата във възрастта е малка или ние носим вина, но брат му доста го тормози /в смисъл, натяква му, че е дребосък, че нищо не разбира, присмива му се, когато се състезават в нещо винаги той побеждава и пр. Никога при конфликт не го защитава. Иначе баткото е пълен отличник, учителите не спират да го хвалят, но вместо да това да е стимул за по-малкия, той, напротив, веднага се отказва от всяко начинание, казва "не мога" и край.
Водили сме го на психолог, но траен резултат няма. затова моля за съвет - знам, че трябва някак да му вдъхваме самоувереност, но просто не се получава!
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: c022864877
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виш имай търпение към детето си аз самия съм на 15 в училище е трудно всички са диваци ама важното е да го завърши докрай подкрепяй го защото училището еди ден ще приключи а той там се учи как да постъпва в различните ситуации затова това училището не е важно дали ще присъства в някакви тъпи дейности или ще учи там най важното е за човека калява волята учи а търпение затова е а това за знанието което приказвате всички в интернет има всичко

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6ba46366dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо говорете с по-големия си син. Кажете му, че е не е правилно да се държи така с брат си и, че трябва да го уважава. Може би, ако те станат приятели и са в хубави отношения и излизат заедно, тогава има шанс децата да харесат и другия ви син.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 436f22503a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Доста серйозен разговор трябва да проведете с баткото относно държанието и останалата част... Една част е и заради Хормоните в такава възраст нормално но трябва един серйозен разговор да проведете и с 2 мата повярвайте ще има ефект просто трябва да им обесните до къде ще стигне всичко как един ден ще имат нужда един от друг в живота да си помагат или другото е че те си мислят че ви владеят и могат да си правят каквото искат и вие нищо няма да им направите но според мен.... не трябва да ги жалите и да внимавате с тях третирайте караите ги да ви помагат ако трябва ги ограничавайте просто да са в някаква дейност защото може това да излезе от контрол и да стане още по зле... Не искам да ви плаша но няма да е зле да обърнете и огромно внимание върхо самата вас може би проблемът не е в тях не знам не ви познавам лично.... УСПЕХ :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4aa1d6a9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тийнейджър

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7d51e810ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз бях такъв на 15. От хормоните е. Нужно е повече търпение и внимание към него. Всичко е наред. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker