Съвремието -свободата или..? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съвремието -свободата или..?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 1709 пъти
За ваше съжаление нас не ни роди "червеното знаме". Накъде отиваме? Къде е моралът? Къде е човешкото? Имаме ли воля за промяна или всеки си казва -не аз, а някой друг ще се опита да промени нещата и ако стане, стане...
Кой, ако не ти. Ти- точно ти-азът: аз-някой, някой аз или защо пък не -някой друг аз. Кой от всички има смелостта?
Имаме ли държава, нямаме! Или аз намирам нищо близко до понятието "държава" в нашата кочина, точно така -кочина.
Живеем в една рамка налагана ни от, от, от КОгО? Напоследък въпросителното местоимение -КОЙ е мн. полулярно дотолкова, че и аз започнах да се питам Кой, кой е? но уви никой не ми е изяснил все още.
Е и все пак не ни остана нищо за губене, освен да изгубим себе си, което отдавна може би се е случило. Човекът-ти, си изгубен или по точно заклещен в "обществото", а то от своя страна е изгубено в наложения опит за "демокрация" на импровизирана власт.
Преход? Изгубени в прехода или просто ненамерили себе си в настоящия момент. Моята представа за преход, доколкото изобщо мога да имам такава не съвпада с 25 години. А дали изобщо е имало преход или просто времето е спряло и събитията продължават да се преповтарят отново и отново? С дни, месеци, та дори и години. Години прогонили хиляди младежи извън границите на нашата родина- България, в която времето е просто цифри нахвърлени на листи хартия, озаглавени "календар". Както казах времето е спряло, разлистваш календара без реална промяна.
Да живееш в една измислена демокрация, натрапвана ти от хора, които имат видна нужда от офталмолог, не ни се отразява добре на нас-младите не, че на някого другиго би влияло положително. Но все пак бъдещето е в нас младите-не съм ли права? Може би "управляващите" не мислят, че съм права. То всъщност рядко си проличава, че те мислят за народа си.
Та така "демокрацията" се натрапва ужесточено, а когато хората започнат да осъзнават, че такова понятие в "държавата" ни едва ли някога е съществувало.. започва едно "повишение" на пенсии е и?
Да се продадеш за 50 лв -колко жалко? колко ли? а ми много. Но все пак какво друго може да се очаква.. Стойността на парите винаги е относителна.
Заслепено от алчност и омраза, "управлението", казва свободни сте да протестирате, Свободни никой не е свободен.. И какво изобщо значи това? свободата е борба. И явно действително е така борба, ама физическа??? Или поне така изглежда от случващото се пред парламента.. А към тези, които казват, че окупаторите пречат на другите да учат- напротив те ги учат, учат ги на най-важнорто -ДА БЪДЕШ ЧОВЕК.
Та мисълта ми беше, нека бъдем мечтатели, да взимаме всички положителни моменти, предоставени ни от живота и да ги пазим вътре в себе си, надълбоко. Имайте воля за промяна. Това, че някой "държи" вашата свобода в ръцете си и не я оценява не значи, че не можете да скочите и да си я вземете. Но първо трябва да го пожелаеш-ВОЛЯТА Е ВСИЧКО.
Както се пее в една напоследък актуална песен: "Всичко, което ме убива ме кара да се чувствам жив"
Но все пак какво ли разбирам аз -едно 16 годишно момиче, обикновен средностатистически тийнейджър

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9980e6e6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е реална и неподправена демокрация, тя няма да стане по идеална. Демокрация е възможност за развитие на личната свобода, за развиване на собствени идеи и бизнес. Дава право за демонстративно надмощие на едни хора над други с ограничени възможности. Показваш си величието пред по скромните хора, дразниш ги. Тя е родила правилото за оцеляване на силните. Всъщност, тя е дала старт на агресивната простащина в страната ни. Да не си мислиш, че демокрацията е за обикновените хора? Демокрацията е система, която псевдо интелигенцията използва срещу обикновените хора от работните среди, за да ги експлоатира. Тя е отмъщението на буржоазията. Не вярваш, добре. Един човек решава да учи Биология за да стане зоолог, но животът му е такъв, че няма кой да му плаща семестрите. Принуден да си намери работа и да учи на работното място, но се преборва и взима жадуваната хартия(Висшето). После този човек бива изместен от някой, който съдбата целунала по челото, защото се родил на по хубаво място. Нашето момче е изместено и прокудено, тъй като е мързеливо и некадърно, това се повтаря папагалски. Демокрацията работи на този принцип. Хората се лъжат, че им дава свобода, та те са по репресирани от всякога, само обърни внимание на роботското им поведение. Защо всички се движат в една и съща посока, правят еднакви неща, обличат се еднакво, създават масово общество, не толерират различните хора. Ето ти един банален пример: Голям процент от младите хора пият, пушат и се държат еднакво така, че все едно е закон. Те обичат и мразят еднакви неща? Това не е ли сходно с това, което мразят от дъното на душата си - Комунизма? Всички имат идентично разбиране за живота, като в Северна Корея, ама там мисленето води до разцвет, а не до деградация и регрес. Демокрацията е реката, в която пасажите от пирани надушват кръвта на раненото същество и го разкъсват безпощадно и свирепо. Когато реката им пресъхваше, част от тях оцеляха и си намериха нова река(Демокрация) Тези пирани скандират оставка и окупират университета, дали е правилно? Дали университета е мястото за такива неща? Един ден реката ще пресъхне отново, но този път завинаги!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9cf8adc9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ще ти дам следния съвет! Прочети и се интересувай за групата Билдерберг(тези, които управляват света) прочети с какво те пръскат от небето и с какви неща те тровят с храната и как вместо да те лекуват само поддържат болестта, за да те точат максимално. Нещата са много по-сложни от нашата си малка държавица. Запитай се защо запада(в лицето на консули и там пратеници разни) идват и говорят със студентите и ги окуражават да продължават! Запитай се в коя страна след като са се намесили големите сили е станало по-добре! Ирак ли? Египет ли? Някоя друга африканска страна ли или пък някоя страна от южна америка, където корпорациите източват хората до последно. Има план съветвам те да проучиш всичко, защото това, което се случва в страната ни е продиктувано от ГОЛЕМИТЕ СИЛИ! Запитай се защо нито едно правителство до сега не спря източването на България! Близо 30 млрд годишно от нашите пари отиват в чужди компании, а бюджета на страната ни е 19 млрд. Само си помисли колко много неща могат да се променят ако страната ни не е член на МВФ, ЕС и останалите там създадени организации, които са с създадени с цел само да поробват страните и да ги вкарват в задължения, защото България, за да е в ЕС плаща повече пари отколкото печели! Има много въпроси, които хората не си задават и излизат да протестират без и те да знаят защо. При комунизма хората се храниха с хубава храна, а сега ядеш боклуци. Тогава се е градяло сега се руши, тогава е имало някаква изградена система, а сега има система на хаос, анархия и разруха. И не не ме разбирай погрешно... аз не съм комунист, но това през последните 23 години е в пъти по-зле!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f9d4cde635
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер едно, ти си страхотен човек. Ех, ако повечето бяха като теб.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2b1dee6c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Има правилен и неправилен строй. В правилния хората живеят добре, в неправилния мизерстват. Тук демокрацията никога няма да проработи, защото хората не са свикнали да поемат отговорността за своя собствен живот. Много по-лесно им е да прехвърлят отговорността на властта, родителите, родното място, прогнозата за времето и т. н. Такива хора си искат социализма, когато е имало за всеки по малко, независимо дали си кадърен или не. Ще трябва да минат доста поколения, докато се изчисти този синдром от българите. Докато не сменим "този трябва да ни оправи" с "какво АЗ мога да направя за собственото си развитие", положението ще е същото. А свободата е най-висшата ценност, към която трябва да се стреми едно общество. Не бъркайте свободата със свободия.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f9d4cde635
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 2 и номер 3 - браво!!!
Ето едни истински хора с работещ мозък.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8069fab9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сърдечни благодарности към номерата 4 и 6. Аз също се радвам, защото сте разбрали какво искам да кажа. Все пак има хора с работещи мозъци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker