Трудност в общуването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трудност в общуването
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2173 пъти
Здравейте,

От известно време се интересувам от различни книги и статии на тема психология. Намирам доста интересни и полезни неща, но явно не ми е достатъчно. Моя основен проблем е свързан с общуването и най-вече с липсата на подходящ начин да изразя себе си, (може би поради голямата ми стеснителност и страх). Много съм чувствителна и ме е страх да не ме наранят. Не намирам много лесно приятели. Имам няколко приятели, с които се познавам от много време и разчитам основно на тях. В момента съм в период, в който те не са около мен, а на мен са ми необходими. :) Аз съм на 24 години и чувствам проблема си като на тинейджърка и имам огромното желание да се справя с него. Напоследък се опитвам да разговарям повече и да съм по-искрена, както и да не позволявам да ми се оплакват разни хора за какво ли не. Мисля, че хората не ме намират за много позитивна и общителна, а усещам, че мога да се държа и по друг начин, но не знам как и ми е много трудно. Чудя се дали можете да ми дадете някакъв конкретен съвет или да ми препоръчате подходяща литература. Ще съм ви много благодарна. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: bc3acd5a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мога да ти препоръчам творбите на Лилиан Глас. Тя е експерт в общуването и мисля, че наистина ще ти помогнат.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 30802ab052
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   все едно това съм го писала аз.. и аз съм на 24, а ти от къде си? :) :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2014b26e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не може всички да сме еднакви. За всеки пътник си има влак. Но щом не ти е конфортно и смяташ, че трябва да се промениш е хубаво. Всяка промяна е хубава, стига да те прави по щастлива. Просто се отпусни, не мисли толкова много, съдбата обича смелите. Знам какво е да ти липсват приятелите, но приятел не е този, който постоянно е при теб, а този който е до теб, когато си на дъното и на върха. За това човек има няколко истински приятели, другите са познати, с които можеш да се позабавляваш, да поговориш и т. н.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4f68eb98a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, в момента съм на 16 и минавам през това. Много ми е трудно.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c8dcf46a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз не искам да ставам като всички, просто осъзнавам, че се държа по начин, по който не се чувствам добре и не давам всичко от себе си. Не искам да ставам надувка, а да умея да се изразявам добре, хората да ме разбират правилно, да не правя неловки ситуациите, в които не знам как да реагирам. Случвало ми се е някой да ми каже нещо и аз да го приема за обида и да кажа нещо не на място. Осъзнавам по-късно, че може и да съм си въобразила. Просто се усещам готова за подобна промяна, но за някои неща не знам как да ги постигна. А и човек винаги трябва да се стреми към промяна към по-добро, нали?
Благодаря ви за коментарите :) Разгледах книгите на Лилиан Глас и си харесах една :)
А номер 2, не мога да ти кажа от къде съм, нали все пак е анонимно, накрая може да се окаже, че си ми съседка :D, но ако искаш мога да ти дам имейл и да разменим малко опит :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6882afd6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   това все едно аз съм го писала... само че аз съм тийнейждърка на 13 години... и аз като теб понякога имам трудности в общуването.... падам си малко „саможива“, тоест, обичам да съм с най близките си роднини и приятели.. и аз съм прекалено чувствителна и рева за най-малкото, повечето хора казват че е от пубертета, но аз аз съм си такава по природа :) най-големите ми недостатъци са стеснителността, страха и срамежливостта. наистина си точно копие на моята личост :) имам няколко приятелки с които се чувствам най добре и това е... изключително много ме е страх да не се карам с тях защото после не знам как ще си намеря нови фр :(((( майка ми постоянно се кара че съм прекалено срамежлива и затова ще си патя в живота... еми права е жената.... напоследък реших да се променя и да направя една крачка в живота си.... записах се на танци с една моя съученичка и започнах да общувам повече с хората, тъкмо когато реших че станах по- общителна, се наложи да се отпиша поради различни проблеми :( та затова те съветвам запиши се на някакъв курс където има много хора :) междудругото сега забелязах че темата е доста стара и едва ли ще одобриш коментара ми. надявам се вече да си преодоляла това :)))

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker