Спешно моля за помощ (Аз не мога да работя като нормалните хора някъде при работодател) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Спешно моля за помощ (Аз не мога да работя като нормалните хора някъде при работодател)
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2538 пъти
Моля всички читатели да ми помогнат. С приятеля ми си направихме магазин/сервиз. Работим от 1 година и 1 месец. Ползваме фирмата обаче на приятел, защото е регистриран по ддс и така ще можем да издаваме фактури. А те са ни много важни. Лошото в случая е че този човек ни помагаше до сега и вадеше от собствения джоб пари да ни плаща осигуровките, понеже се водим като негови работници. Сега той си иска парите, а те са 6 000 лв! Няма от къде да ги вземем, за да му ги върнем. Не ни върви много работата и печелим пари само за храна и сметки. Не можем да заделяме пари дори да му връщаме по малко. Аз не мога да работя като нормалните хора някъде при работодател, защото имам психично разстройство Бордерлайн.

Едва със приятеля ми заедно успявам да работя някак. А той е инвалид, има проблем с единия крак и ходи малко и то с патерица. Ако прекратим дейноста, аз трябва да стоя цял ден в къщи между четири стени и да полудявам. Не мога да стоя дълго време сама и др. А приятеля ми трудно ще си намери работа с този инвалидизъм. Всичките ни усилия за този сервиз/магазин отива на вятъра, а аз няма как да се лекувам от разстройсството ми. В момента се лекувам и ми трябва шанс, за да продължа лечението си. Пия два вида антидепресант или по-точно един антидепресант и един невролептик.

Кажете ми какво да правя? Как ще възтановим скоро парите на този човек или поне по малко. Има ли някакви истински надомни работи в България? Как да припечелвам някакви пари допълнително? Пробвах с няколко РТС сайтове, но те се оказаха измани. Какво да правя хора, какво, дайте ми съвет, не издържам, помогнете ми, моля ви от сърце, моля ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: f2d7abeb2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не ги разбирам много тези неща, но на приятеля ти не му ли се полагат някакви помощи заради инвалидността? Консултирай се с някого или се разрови в Интернет, защото аз наистина не съм запозната, само съм чувала за такива помощи. Колкото до надомната работа... Майка ми преди се занимаваше с разни шивашки работи, вземаше у нас и шиеше, даже на мен ми даваше да й помагам. Беше си доста трудоемко, а и заплащането е твърде малко, затова не ти препоръчвам, но ако това е единственият вариант за момента, пак трябва питане насам-натам. От кой град си? Може би съм в състояние да ти помогна, ако сме от един и същи град. :-)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 071295c90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Първо провери дали на някой от вас няма право на ТЕЛК, щом приятелят ти куца, а ти имаш здравословен пролем може и да имате право на някакви помощи. После виж дали няма да си намериш някаква работа подходяща за теб, в която ще си работиш сама без хора. Ако примерно знаеш език можеш да правиш преводи, или ако умееш да шиеш да работиш като шивачка, ама не в цех, а у вас, нали ги знаеш онези малки ателиета в които правят всякакви поправки на дрехи. Та имам предвид нещо такова. Взимаш поръчката и после си я работиш вкъщи. Изобщо има доста варианти за надомна работа, но разбира се зависи си какви умения имаш. Колкото до приятелят ти, щом няма други здравословни проблеми може да поиска да му намерят работа от бюрото по труда, май имат специална програма за намиране на работа на инвалиди. Ама трябва да се поинтересувате как стои въпросът.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2ccbe159b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Сигурно няма да го публикуват, но в моя живот, точно когато съм се отчайвал, са ставали чудеса, които на никого не биха му хрумнали преди това.

Единственото нещо за да бъде чута молитвата е безнадеждността. Когато престанеш да се надяваш на парите си, на ума си, на красотата си, на способностите си, на правата си, когато се "отчаеш" от всички тези неща, тогава твоята молитва към Бога започва да се извършва по правилен начин и загубилите тази надежда хора имат най-хубавите молитви. Защото те викат отчаяно, загубили са всичко, нямат никаква надежда, отчаялите са ги лекарите, психиатрите, философите, адвокатите на тази земя, „мъдрите” от този свят, политиците от този свят, артистите, певците. Загубилият тази надежда започва да се надява на нещо друго. Ние обаче още не сме се отчаяли от самите себе си, от нашите способности и от спестяванията ни в банката, от нашата хубава къща и имот и се уповаваме на нещо друго, а не на Бога. За да стане чудо, с две думи е много важно да не се уповаваш на неща от този свят, защото те не могат да ти дадат нищо от това, което искаш. Затова трябва да си отсякъл всяка надежда от тази земя и да казваш в себе си: "Край! Само Бог може да ми помогне, стигнал съм до предела, до ръба на пропастта, отчаян съм!"

И когато кажеш „Нямам надежда!”, тогава започваш да се надяваш на Бога. Тогава е часът на Бога. Това ми го каза един мой приятел, беше парализиран. Когато стигаше до безизходица в живота си, душевна, емоционална, духовна, изкушения и т.н., той ми казваше: "Не мога повече, отчайвам се. Това е часът на Бога!"
Така ми казваше.
- Рано или късно ще стане чудо в живота ми!
- Откъде го знаеш?
- Разбрах от това, че загубих надежда. Отчаях се от човешките неща.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cf9426e115
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сегa, при докaзa зaболявaния, имa облекчения зa рaботещите нa собственa сметкa, не рaзбирaм зaщо сте ползвaли услугите нa друг, който пък, вероятно( aко имa вaши епикризи, удостоверение от телк или кaквото и дa е докaзaтелство зa зaболявaне) ползвa тези облекчения, кaто рaботодaтел.
От другa стрaнa, тaкa или инaче, помогнaл ви е, длъжни сте дa му върнете пaрите, или поне проверете, дaли е ползвaл някaкви облекчения зa вaшa сметкa, ще можете поне дa приспaднете от тaм дългът си.
Моят съвет е дa се консултирaте с aдвокaт, съответните синдикaти или поне с някой от инспекция по трудa.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6e8b91940c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И... още нещо от мен!
6 000 лв, които е вaдил от собственият си джоб, зa дa ви плaщa осигуровките.
Нa тоя " светец" не му е много светъл ореолa, мое мнение.
Лесно ще рaзберете, искaй дa видиш кaкви точно сa ви договорите, осигуровките, кaжи, че ще се консултирaш с aдвокaт, но с добър тон, примерно, aко ви спре договорите, имaте ли прaво нa борсa... хем дa не е зaплaшително, хем дa се издaде, aко се е възползвaл от зaболявaниятa ви( съществувa тaкъв вaриaнт)

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0fb03b3b7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Подкрепям номер 5. Как така точно тази сума. Освен това, той запознат ли е с вашите здравословни проблеми? Просто седнете и поговорете с него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0d593fad6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Aвторката - Страшно ви благодаря на всички за коментарите!!!
Към всички коментирали до тук - На приятеля ми се полагат някакви помощи и той ги взима до колкото е взъможно. Взима инвалидна пенсия и беъплатна годишна винетка. Взъполъвал се е до колкото може. Би могло, ако живее сам да получава плащане за тока, но там е сложно, трябва да живее сам, ако работи да са му ниски доходите и т. н. Относно шиенето - мога да шия само елементарни неща, нямам практика освен с мъжки ризи, които ги ших предварително скроени, подлепени и накрая друг ги глади. Не зная как точно да се възползвам от това, само мъжки и малко дамски ризи. Машина нямам, но ако има къде да ми изкупуват нещата би могло. С хора обаче не мога много да контактувам, имам социална фобия и не съм толкова добра и опитна в шиенето, а и цял ден съм с приятеля ми в магазин/сервиза. Все пак не може да прави сам всичко там, аз също работя. Ние се занимаваме с компютри. Ремонтираме лаптопи, настолни компютри и монитори за компютри, ааа и зареждаме тонер касети само за лазерни принтери. Само ако имаше как да си увеличим клиентите в тази ни област ще съм най-щастливия човек на света, да знаете!!! Мисля да пусна обява за нас в продавалник, какво ще кажете, ще ни намират ли хора от там? Ние сме от Стара Загора(аз попринцип от София, но живея при приятеля си в Стара Загора) и направихме сервиза в град Гълъбово. Приятеля ми сметна, че в Стара Загора има тверде много сервизи и няма да има място за нас, а и много е относително наема, който ще трябва да плащаме за помещението за магазина. Сега е късно да се местим в Стара Загора, не ни се иска, твърде сложно ще е и не бива да се отказваме точно на едната година от начинанието ни. Тук в Гълъбово решихме, че ще ни върви повече, защото има само един магазин за компютри и аудио и тв аксесоари и каса на Булсатком. Там си дават някои и компютрите за ремонт, но собственика си разполага със свое помещение и компютрите на клиентите понеже не разбира ги носи на куп на друго място за седмица да ги правят. Той не разбира нищо от компютри, а ние им правим всичко на място и на момента, не ги носим никъде. Затова няма други там като нас. Градчето е до ТЕЦА все пак, предполага се, че някои са малко по-заможни, въпреки че са малко този ни тип клиенти. Идват и страшно много роми. Ние нямаме нищо против тях, обръщаме им много внимание и се отнасяме наистина с внимание и понякога щедрост към всички. Правим често и компромиси, за да са ни доволни клиентите и да ги привличаме. РЕазлепили сме красиви флаери из целия град. Често идват нови хора при нас, но не ни достигат изобщо парите. Хора, ако шия мъжки и дамски ризи или само мъжки на работа докато правим и компютрите в свободните минутки докато се инсталират или нещо друго ще има ли на кого да ги продавам??? Някой може ли да ми помогне и да ме насочи? В Продавалник ще ги искат ли??? На кого да ги продам, на кого??? Кажете??? Другото, което сама от интернет съм се научила да работя с Фотошоп. Дори пробвах във един Английски може би сайт за предоставяне на векторни изображения собственоръчно направени да ги продавам. Нищо не се получи, Много слабо вървят продажбите на всички. Има само няколко изображения, с доста купувания и всичко останало е кръгла нула. Аз пък нямам и едно купено, а и са мижави стотинки, мижави. Чувала съм за сайтове, в които се ангажираш с някакви проекти, но нямам представа от истински, български почти няма и не съм на ясно. Има ли някой занимаващ се с такова нещо да ме насочи, да ми даде примери, да ми помогне, а и да има опит с такива сайтове??? Имате ли други идеи за нещо като надомна работа, има ли някой искарващ някак пари с компютъра например? Не владея езици. Има ли някой да искарва пари по някакъв начин допълнително???
Приятеля ми би имал облекчения за създаването на нова фирма, но не може да се възползва до 2016 г. защото е регистриран по една земеделска програма, която не позволява да работи повече от 4 часа на ден. А да направим фирма на мое има ще е много трудно, най-вече осигуровките ще ни скочат повече, за мен особено като президент на фирмата да го наречем. От земеделската програма отдавна сме усвоили пари и разделени с брат му, защото го направихме само заради неговия брат, а и стях си помогнахме да си купим кола, защото без кола приятеля ми не може да се придвижи дори до магазина. Има инвалидност 92%.
Колкото до измами относно онзи човек, който ни плаща осигуровките няма проблем, няма измама, но ни каза диретно вчера, че му тежим вече много. Възможно най-бързо трябва да реагираме, все пак и сумата се увеличава всеки месец!!! В ужасна безисходица сме, моля ви помагайте!!!
Аз нямам право на помощи, не се водя психично болна, не съм усвидетелствана, а и не бих искала да ме бележат за цял живот, да пишат, че съм луда, болна, невменяема като не съм. Ще е ужасно да ме водят психично болна. Помислете.
Не ме оставяйте, помогнете.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aa5f5e83e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ми ако сам собственик на фирма бих ти дал работа,ама не съм,дано някой такъв прочете това и да го направи.Пожелавам ти го.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2376ea1467
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хубаво е че мислиш за варианти, но с лъжи до никъде няма да стигнеш. Виждам много несъответствия в темата и коментара ти, които ме озъдачават.
Първо сама знаеш, че в българия на 70-80% от хората парите им стигат само за сметки и храна и не виждам никъква разлика с вас. Вие просто сте от тези 70% на които не им стигат парите.
Второ накуцващ човек с патерица, няма как да му дадът 92% инвалидност. 92% дават на човек, които не може сам да се самообслужва, а не шофьор, автомонтьор, компютърен специалист и другите му там длъжности.
Вие авторке, казвате имате Бордерлайн, е това не е психично разтройство /Бордерлайн означава на ръба/, Над 70% от българското население са на ръба на психично отклонение, заради липсата на работа и пари и свързаните с тях проблеми, така че и да идеш в психото, няма да те освидетелстват.
Какъвто и бизнес да имате ако не можете да изкарате пари за осигуровки и оцеляване, то бизнесът ви не е бизнес.
Намерило се е човек /има добри хора/, който да ви помогне с начинанието "нов бизнес", да ви поема част от разходите докато развиете бизнеса. Но вие не сте успели да развиете бизнеса, човекът е видял това и е с правото си, да си иска парите. Все пак той вижда купувате си автомобил а осигуровките ви той ги поема. Какво да си мисли човекът, автомобилът ви е нужен, но до покупката сте живели без него.
Озадачава ме, също това, че мъжът ти не може да се осигурява другъде/ като нова фирма/, защото е земеделски производител, но въпреки това до сега е бил осигурен като зем. производител и същевременно като автомотьор?
Молбата ти за помощ! Ние ако знаехме, как да си развием наш бизнес, България който дза работи, ако знаехме как да изкараме достатъчно пари, че да имаме за живеем и да ни остават да заделим лесно 6000лв мислиш ли, че щяхме да ти кажем идеята си безплатно?
Животът е суров, съжалявам, но на всички в БГ ни е трудно точно колкото на теб, дори на някои и повече, защото доста от хората, нямат вашите умения и вашите частни земи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b39f04b02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Слушай, наистина трябва да провериш какви са тези 6000 за осигуровки само за една година. Ами щом се водите негови работници, трябва да имате договор, който най-вероятно е за 4 часа. Ако е така, той плаща всички осигуровки за непълен работен ден. Много ме съмнява те да възлизат на тази сума. Виж си договора. Ако сте се договорили, той да ви плаща осигуровките, а пък вие после да ги връщате, въпросът е друг. Там никой не може да ти помогне, защото това си е договорка между вас - той ви прави услуга, като ви наема, за да можете да издавате фактури, а вие му връщате парите от осигуровките. Но все пак трябва да провериш сумата, мисля, че трябва да може - в НОИ. За здравните може чрез ЕГН през интернет да провериш дали си осигурявана изобщо, но за сумата трябва да питаш някой познат -личен състав, счетоводител

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2376ea1467
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Коментиращи няма какво да пресмятате осигуровките дали са 6 000лв или не са. Щом авторката е съгласна със сумата и смята, че няма измама значи е така.
Тези 6000лв са много за осигуровки за една година, дори за двама души, но сумата сигурно включва и ДДС по фактурите, които са издавани от име на авторката.
Ако тя е осигурявана като продавач, а мъжът й като специалист-автомонтьор, осигуровките им би трябвало да са 3500-4000лв, за една година, но дали са палщали ДДС по фактурите?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fa879497f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Авторката -

Към Номер 8 - Голямо благодаря!!!

Към номер 9 - Коментарите са ми изпълнени с абсолютната истина, нямам полза да лъжа, търся помощ и лъжите не биха допринесли въобще до такава. Но уважавам факта, че всеки има гледна точка. Наистина не им достигат парите на хората в България, аз не очаквам да живея в разкош, това което обаче е необходимо е да изкарваме пари да покрием разходите си, за да продължи да съществува бизнеса ни. Не ни достигат да плащаме осигуровките, без които не можем да продължим напред. Не търсим супер забогатяване, а оцеляване. След като не стигат често и за наема ни отиваме в друг процент... Относно приятеля ми е едно от всичките неща, които казвам без да лъжа, щом съм казала нещо значи е така. Не мога да изпиша три страници за да обясня подробно всичко молбата ми за помощ. 92 % с рани и силна деформация на двата крака и други участъци по тялото. Но сметнах за излишно. А аз се обеснявам в момента повече от необходимото само защото някой не ми вярва. Все пак пак казвам, че всеки има право на мислене и уважавам това. Няма значение като какво се е квалифицирал, в случая компютърен специалист. Автомонтьор никъде не съм споменавала. Дори кара кола с левия си крак от няколко години. Това за бордерлайна което казваш е доста далечна тема за обсъждане, защото това психично разстройство е много слабо известно в българия, изключително сложно и тежко състояние на личността. За информация Бордерлайн се нарича още Гранично личностово разстройство. Води се така защото симптоматиката е на границата между шизофрения и напълно здрав човек. Но ще ми трябват мнооооооооооооого часове писане да запозная някого абсолютно незапознат с това сложно разстройство. За автомобила - взели сме го преди начинанието. За края на коментара - не искам помощ за развиването на бизнеса, искам съвети и идеи за допълнително припечелване на някакви пари, които ще са в полза и в помощ.

Към Номер 10 - Точно такава е договорката м/у нас, да му върнем осигуровките, които плаща сега от себе си като услуга. 6 000 са защото 2 000 лв ни даде предварително на заем, а осигуровките на двамата на месец са общо 210 лв и 50 лв трябва отново на месец да заплащаме за услугите на счетоводителката заради новия обект. Изминаха 13 месеца от както сме на работа. От 1 Ноември 2012 г сме назначени с договор. Сметнете сами, това прави точно 5380 лв. Да, преувеличих като не казах 5380 а 6 000. Относно съмнения за плащането на осигуровки и каквито и да е измами няма място за съмнения.

Към Номер 11 - Занимаваме се с компютри. Назначени сме и двамата като Продавач консултанти, защото осигуровките за техник например са мнооого по големи...

Благодаря на всички коментирали.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: de33a7dd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Бордерлайна НЕ е болест. Всичко ти е в главата. Преборва се без лекарства. Трудно е, но не непостижимо. Самоконтр и медитация. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1e016fd546
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   За това, преди да започнеш какъвто и да е бизнес, се прави бизнес план. Ако не знаеш какво правиш, винаги свършва така.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6fa5dbedab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторката -
Благодаря Номер 14
За останалите коментиращи бих искала да вметна едно уточнение, тъй като не ме разбирате правилно, че не търся решение на "заболяването" ми, не търся анализи на коментарите и публикацията ми, а бих искала идеи и съвети относно допълнително припечелване на пари. Просто не сте ме разбрали правилно. Благодаря предварително дори.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6fa5dbedab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторката -
Никой нищо ли не знае, нещо примерно за набор на текстове, нещо чрез компютър???

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6fa5dbedab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторката -
Ако шия мъжки ризи, кой ще ми ги изкупи и мижави стотинки ли ще спечеля???

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 116fd043be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   наборът на текстове не върви много, защото все повече хора имат компютри, а и струва евтино. можеш да изкарваш пари с нещо по-високо квалифицирано - дизайн, уеб сайтове, но се изискват знания и умения, които не знам дали притежаваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2362c24507
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторке, сайтове за freelance има много.
Просто пиши в Google или Freelance или Freelance България та да ти излязат български сайтове.
Относно векторните изображения - достатъчно много ли си пуснала?
Ако са били само 5 6 може би просто хората не са намерили каквото търсят сред твоите.
Пусни повече, както и по-различни едно от друго, да има по-голям избор.
От друга страна пък - добра ли си?
Казвам го с най-добри чувства, но това, че можеш да работиш с Photoshop не значи, че си добра с него (не знам на какво ниво си).
Може да не ги правиш професионално а посредствени.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6fa5dbedab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Авторката -
Благодаря Номер 19, за web сайтовете не мога да правя.
Номер 20 - Добър съвет и коментар. Не зная дали съм добра. Горе долу, нещо средно, не от най-добрите може би, но не и от най-посредствените. Пуснала съм 4 изображения. Но гледам всички нови на хората са така, че даже и не много нови. Не знам, пуснала съм ги във Fotolia.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a40fef3322
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   до 13 ква медитацияя бе сладуранчоо? хахаха на никого не го пожелавам това даже и на тебе, авторката да не обръща внимание на такива '""запознати""""с граничното личностово разтройство

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6fa5dbedab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Aвторката -
Номер 22 - така е, не ме интересуват никакви съвети за състоянието ми, защото е много сложно разстройство...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker