Неудобно ми е да се храня пред хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Неудобно ми е да се храня пред хора
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2778 пъти
Здравейте, на 18 г. съм сигурно ще разберете темата ми от заглавието. Попринцип не съм срамежлива и общувам с хората много добре без да се притеснявам, дори и с непознати. Но имам един проблем и то не знам защо, когато ходя в ресторант пълен с хора ми е неудобно да ям, нямам представа защо явно се притеснявам и започват леко да ми треперят ръцете. Нямам представа как да се справя с този проблем, опитвам се да се отпусна но не се получава, как да го преодолея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9c3434ca41
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дишай дълбоко, концентрирай вниманието си върху храната и това че ти си там, за да заредиш себе си с енергия. Напълно забрави, че има други хора покрай тебе.
Притеснения в други ситации имаш ли?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: eefbf6a43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди имах такъв проблем. И знаеш ли какво правех, за да го преодолея? Говорех. Постоянно. Говоря, говоря, хапвам. И така малко по малко, без да се усетя, си изяждам всичко. Не знам, доста е странно, но при мен имаше ефект. Пробвай... Между другото интересното при мен беше, че се появяваше периодично това притеснение. За щастие от доста време нямам проблеми :-)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 05b333aa43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, храниш се все пак, не се самозадоволяваш пред тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f70c0c6255
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И aз имaх този проблем.случвaло се е дори с родителите ми нa гости с нощувaне, мaйкa ме води нa зaведение или мaгaзин, дa си хaпнa скришом, зaщото после.....глaд.
Опитaй с нещо дребно нa улицaтa, в движение.примерно ябълкa или вaфлa.отхaпвaш си , когaто ти решиш, в остaнaлото време просто ти е в ръкaтa.нa терaсaтa или прозорецa в къщи, нaблюдaвaйки хорaтa.
После в aвтобусa.при приятелкa. Aз тaкa зaпочнaх дa преодолявaм притеснението си.Е, тотaлно се освободих, когaто зaбременях;)))))- тогaвa дори веднъж си " изпросих" един портокaл от случaйнa , непознaтa женa.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b1d48b2588
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм тка,спокойно,отпусни се това е нормална човешка нужда както спането,ходенето до тоалетната и др. Няма от какво да се притесняваш.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 663f694ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   АВТОРКАТА: Номер 1, напротив нямам притеснения в други ситуации, и напротив на улицата и в парка не ме бърка да хапвам нещо пред хората които минават. Може би си мисля че само мен гледат и от това ми идва притеснението
Благодаря ви! - ще се постарая

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a760ddec02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   №6, ходенето до тоалетна е естествена човешка нужда, но е общоприето да не го правим пред други хора.
До автора - изобщо да не ти пука за другите - все едно ги няма.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f950380804
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пусни си някой филм с култ към храната - да те надъха
да се наядеш като дзвер :)
Може и да гладуваш един ден и да идеш на ресторант
:)
Готварски предавания гледай ;)
Само не прекалявай че може да качиш бонус килограми
което е кофти.
Ако това ще те успокои - виждал съм циганин да яде в
контейнер нещо мазно ... - не ми направи никакво впечатление ;)
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2cbd95e317
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто не ходи по ресторанти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 18f419d432
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей,
тършувах из нета понеже съм на 20 години и все още имам този проблем, таа..се бях стреснала нещо да не ми има , но се радвам ,че открих тази тема и разбрах, че не съм сама ..и аз се опитвам да се пребора с това и се надявам да се случи явно е на някаква психическа основа и внушение, мен ме е страх да не повърна което е още по-тъпо и затова ми се свива апетита особено ако е препълнен с хора ресторанта , а пък по същия начин съм общителна личност.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9d65c559b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   То, по принцип не е правилно да се храним пред хора. пред компютъра, пред телевизора, да говорим или да извършваме каквото и да е действие докато се храним.
Когато се храним без разсейване, храната се усвоява по-качествено, чувството на ситост идва когато е реално, а не по-късно, че да преяждаме и усещаме повече удоволствие от вкуса на храната.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 49f6a5819b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   На мен също ми се наложи навремето да се справя със сходен проблем. Работя като журналист, често правя интервюта, понякога човекът ме кани в дома си, друг път - се срещаме в кафене или ресторант. Като бях млада репортерка, си мислех, че да се храня на делова среща е просто непрофесионално. Сега като върна лентата си давам сметка как директно съм обиждала хора по този начин. Веднъж се срещаме с един художник в ателието му. Разговаряме. Влиза жена му с поднос кафе и лично направен за случая от нея сладкиш. Е, аз даже една троха не опитах от него, нито пък си изпих кафето. Само задавах въпроси и си мислех, че съм един такъв велик професионалист. Ужас просто! Но че е "ужас" го разбирам след 20 години практика. С времето осъзнах, че храната сближава хората. Към днешна дата гледам срещата с даден човек да е в средата на деня, за да мога да го поканя на обяд. Когато всеки си взема по парче от общата пица, разговорът върви по-леко, бариерите падат, създава се приятелска атмосфера, някъде на масата стои един диктофон и интервюто само се прави помежду другото. По проблема на авторката: замисли се дали твоето притеснение не е всъщност нежелание да се сближиш с останалите. Казваш, че си общителна. Но общителността е възможно да е чисто и просто социална роля, заучени реплики, а де факто да не си готова да допуснеш човека отсреща до личното си пространство. Защо, мислиш, когато един мъж ухажва жена, я кани на вечеря? Именно затова - да скъси дистанцията чрез споделянето на храната. Атавизъм в чист вид. По пещерно време да дадеш част от плячката си на жената, значи, че тя е "твоята жена"; да разпределиш мамута сред племето, значи принадлежност към това племе. Ние много подценяваме символиката на храната. Моят съпруг казва, че изключително го възбужда жена, която се храни с апетит. Прави асоциация с апетита й в леглото. Аз, като се замисля, се чувствам неловко в компанията на мъже, които вместо пържола и вино, си поръчват пастичка и портокалов сок. Има нещо в това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 234afc33d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не си само ти! За мен храненето е ритуал и е много важно да съм спокоен и да се наслаждавам на храната. Да имам пълна концентрация върху вкусовите си рецептори, да си се наслаждавам и да ми текат лигите от кеф. Това няма как се случи, когато 5 човека ти блещат някви работи с пълна уста и те ангажират с някви простотии.. Точно затова и не виждам смисъл в ресторантите, уж хората отиват да се хранят, а всъщност май отиват за да говорят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker