Куца ми харизмата. Някакви съвети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Куца ми харизмата. Някакви съвети?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2683 пъти
Напоследък ми се струпаха доста неопровержими доказателства, че ми куца харизмата. Още по-важното е, че това е нещо, което в много голяма степен оказва влияние върху успеха в живота като цяло. Даже повече от това по какъв начин вършим нещата. Е, добре, че поне го осъзнах на време, все пак още съм доста млад (на 20 и няколко) и имам време да се поправя. Дано обаче това качество да не е вродено и да подлежи на някакъв контрол.

На кратко винаги правя всичко както трябва, до сега не съм имал пропуснат срок, всичко, което съм измислил си работи без грешка, НО... винаги когато трябва да обера лаврите и плодовете от добре свършената работа, все се намира някой, който умее да се подмазва, има харизма и без да си е мръднал пръста обира каймака, а за мен си остава работата. Не ми тежи работата, но все пак човек прави нещо, за да бъде оценен. Да не казвам колко пъти под носа ми някой ми взима повишението, досега можех директор да съм станал.

И в живота често така ми се получава. Може да правя нещата перфектно, обичам да изпипвам, всичко да е без забележки, но дойде ли време да "предложа" плода на труда си, хората просто не ме взимат на сериозно. Дори колата си не успях да продам, а я пуснах на безценица (първо пробвах с висока цена), при положение че беше в перфектно състояние. Обаждат ми се хора, викам и така и така, можеш да я прекараш през сервиз да видиш, че е перфектна, но още по телефона хората някакси си не се убеждават и си мислят, че искам да ги измамя. Пробвам с "Просто ела и виж, сам си прецени". Пак нищо, не ме взимат на сериозно и това си е. Можеха просто да дойдат и да я видят, но по телефона целият им ентусиазъм утихва само като говорят с мен. А представете си, ако трябва да се видя с тях на живо. Изобщо много е зле работата.

Имам най-прекрасната съпруга, но това е само защото тя успя да види истинския човек зад тази липса на харизма, иначе с жените също съм много зле и никога не ми обръщат внимание, въпреки че смятам, че имам качества на мечтан партньор (умея да балансирам между романтика и мъжкарство) и не съм грозен, макар че не съм и Мистър Свят.

Добър, благ, честен, верен на всяка цена човек съм, но пък не мога да се отпусна да общувам. Изглеждам леко мрачен дори и хората си мислят, че съм някакъв сухар, а не съм такъв, сърдечен съм, но не мога да го покажа.

А аз имам намерение и бизнес да правя някой ден, след като се науча достатъчно добре на занаята си. Сами разбирате, че така колкото и усърдно да работя, няма как да се получат нещата. Очевидно е, че трябва да подобря уменията си да общувам, убеждавам хората и излъчването си като цяло.

Имате ли идея как направя така, че хората да се отнасят по-сериозно към мен и да подобря влиянието, което оказвам на хората, и впечатленията, които оставям?

Благодаря предварително и успехи през новата година на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: d49d518723
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще се радвам и някаква книга да ми препоръчате

Автора

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7bcdf9ad6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм така, пич. Примирил съм се вече. По принцип винаги гледам да се отнеса добре към човека насреща, а често той интерпретира държанието ми по точно противоположен начин. Просто някои хора явно сме си така. Забелязвам обаче, че като съм наистина мотивиран за нещо се променям и действам към хората без да мисля как те ще ме приемат - а то сякаш тогава ме приемат най-добре.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7b96aed0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Едно
ще ти кажа - вярвай в себе си. Имай повече самочувствие и увереност в
това, което правиш и най-вече в себе си, като бъди сигурен, че ще успееш
и ще постигнеш целите си. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5276e3b84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами според мен как си ги написал нещата просто липса на късмет в последно време не трябва да те отчайва сигурно е просто съвпадение иначе ако беше така помисли си как спечели жена си как почна работа и още куп неща които си направил не се депресирай и нещата сами ще си дойдат

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5e1ff77fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Потърси "законът за привлимането" от Естер и Джери Хикс, те имат много книги, цяла поредица. Там обясняват как практически да привличаш в живота си това, което искаш, а не което не искаш.

Също има един сайт sebepoznanie. com, там има много добри статии.

Успех и гледай да не търсиш приемане и одобрение от другите, вярвай в себе си, както те посъветваха по-горе.
Ако те усетят, че си неуверен, ще те смажат, грубо казано... това се излъчва и винаги се усеща, дори и да не го покажеш. Но ти звучиш позитивно, мисля, че няма причини за притеснение.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6181cd4911
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора: Благодаря за коментарите. Поуспокоихте ме малко. Иначе намерих една книга, която ме накара да осмисля някои неща. Ако някой се интересува, казва се "Психология на успеха" на Уилям Аткинсън.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: faffe33ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мисля, че трябва да разчиташ толкова на харизма. Има много успели хора, които не изглеждат особено привлекателни. Бил Гейтс, например, няма вид на особено приятен тип, нито пък на мъжкар. Но все пак е успял много.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2e617fa7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Харизмата е отражение на характера и твоето лично светоусещане!!! Повече самочувствие

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8eb41584aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Курс по актьорско майсторство. Ако графикът не ти позволява или ще се срамуваш от другите хора просто си набелязвай готини/впечатляващи сцени от филми, предавания, реалния живот и си ги разигравай пред огледалото в свободното време. Особено комедийни, гангстери, разлигавени флиртуващи жени, и тн:) Може да се окаже доста забавно:)
Ефектът е адски добър когато се пречупиш. При мен силно подейства, но нямах твоята нужда. Въобще на обратния полюс съм, даже през последните години съм помъдрял и гледам да се събирам и вразумявам като държание, ама понякога пак ми избиват токовете. Наследствено е, отдавна го знам, баща ми е такъв турбо гъзар и обича да се прави на лош.
Иначе танци, купони, ходене по жени – от платените например:) Много неща помагат. Това последното обаче не ти го препоръчвам щом имаш свестна жена,по-добре си я зачитай и уважавай. С моята постоянна така се прецаках заради слабия ми ангел че още не може да се оправиме!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0949d2bcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм същата, но проблема идва от липса на самочувствие според мен.
Момиче на 14

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1f01da3fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Искам да те попитам защо се оплакват от липса на женско внимание? Нали вече имаш съпруга!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7dccf65285
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм момиче на 20 години и през целия си живот съм имала същото усещане. Моят най-бърз пример : Аз съм имала досега само един приятел, с когото съм и до момента. Неговият най-добър приятел има приятелка от 2 години, която дълго време му изневеряваше, защото не го обичаше. Въпреки това днес хората наричат мен лицемерка и флиртаджийка, а нея момичето, от което трябва да взема пример. (Като се има напредвид, че тя съвсем точно каза, че харесва моя приятел и ако й се отдаде шанс би спала с него, но всички го приеха нашега. А тя до ден днешен го кани на кафе молейки го да са само двамата). Приятелите на моя приятел постоянно ми я хвалят, а на мен ми казват, че съм като дете и се показвам като лош човек. Излизам лицемерка, защото се опитвам да се разбирам със всички, винаги се усмихвам и винаги гледам да угодя на всички. Те виждат, че с надеждата да ме одобрят, понякога не си казвам мнението и ме наричат лицемерка. Не лъжа в думите си, а просто ги спестявам. За да не ме намразят, че мисля различно... А флиртаджийка ме наричат, защото съм чаровно момиче и все се намира един мъж, който да се опита да ме заговори (въпреки че това се случва много рядко, сигурно по веднъж-два пъти на година), на което аз отвръщам само с "Съжалявам, не желая да говоря с Вас". Знам, че е грубо, но го казвам, защото така го чувствам. А в мига , в който се заговоря с някой приятел и все се намира някой злонамерен човек да пусне слух за мен. Сигурно си мислите, че за да говорят такива неща за мен, значи има нещо вярно. Да, ама не. Аз считам, че приятелство между мъж и жена няма, затова винаги съм дистанцирана от другия пол, защото ако бъда прекалено мила, хората започват да си мислят, че ги харесвам, което не е така. Просто гледам да съм еднакво мила с познатите си, независимо от пола. Всъщност съм изключително срамежлива, неуверена ии хората го виждат. Не разбирам защо всички имат коренно различно мнение за мен от това, което в действителност е вярно. И знам, че аз просто не умея да комуникирам. Не умея да показвам какъв човек съм , защото ме е страх и срам как хората ще ме възприемат. Имам нужда хората, които са важни за близките ми да ме харесвам, да ме одобряват и да считат, че съм стойностен и достоен човек. Аз знам, че съм, но трудно мога да го покажа на някого и той да ми повярва... Добре, че имам прекрасния човек до себе си, приятелите (3 момичета да бъдем точни) и семейството си. Приятели до преди 2 години нямах, но тези ме видяха какъв човек съм наистина. В действителност контактите ми са много голяма трудност. Обикновено в разговорите винаги се гафя, казвам нещо глупаво, бъркам елементарни факти, само защото ме е страх какво ще кажа и винаги гледам да кажа това, което ще се хареса на човека отсреща...
Не знам дали проблема ми е подобен на твоя, не знам изобщо къде ми е проблема. Знам само, че и аз като теб не мога да оставя правилното впечатление на хората около себе си. И това ми тежи изключително много.
Не мога да ти дам никакъв съвет, но ще се радвам да чуя другите хора какво имат да кажат.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8b70919ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Казваш, че не можеш да се отпуснеш да общуваш - това ти е най-големия проблем според мен. Може би приемаш нещата твърде насериозно и затова се стягаш. Притесняваш се да се държиш естествено и да си кажеш истинското мнение, защото някой може да не го одобри. Реално погледнато обаче, какво ще се случи ако "сгрешиш" някъде? Предполагам нищо толкова сериозно. Приемай нещата с чувство за хумор, бъди уверен в себе си и другите ще започнат да гледат по-различно на теб!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0b3bc84ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Съчувствам ти, приятел, но истината е, че харизмата и излъчването или ги има човек, или ги няма. Това са вродени качества, които за хората, притежаващи ги, са нещо нормално - те не се стараят да са такива, не се правят на нещо, което не са, а просто поведението им е естествено и по някакъв начин привлича хората, открояват се от тълпата.

Не може всеки да е Брад Пит или Скалата, но всеки човек е уникален сам по себе си. Компенсирай за тази липса с нещо друго - всеки е добър в нещо. При теб явно е работата, продължавай да даваш всичко от себе си и бъди малко по-уверен все пак. :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4dfec976f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Нещата, които си описал много приличат на моята участ. Аз също мислех, че нямам харизма. Но сега направих малка промяна. Ново работно място, където нещата са много добре. Нищо общо с предишното подценяване. Въпрос на нагласа. Понякога ние сами си втълпяване. Аз бях чел, че зодия дева, която съм са скучни, перфекционисти но други обират успехите и т. н. и бях повярвал. После си намирах четива, които да опревергаят вярванията в зодиите и сега започвам да се изтръгвам от този комплекс

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1764560fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Звучиш като човек, който е здраво стъпил на земята и знае какво иска от живота. Таке че, половината път си го извървял. С повече търпение и упоритост и другите неща ще се наредят. Има много книги, които биха ти помогнали. За момента се сещам за две:
Dale Carnegie - How to win friends and influence people
(абсолютна класика, ако не си я чел, я прочети задължително) и
How to Talk to Anyone: 92 Little Tricks for Big Success in Relationships
Нещо, което си пропуснал да кажеш за себе си е външния вид. Как изглеждаш, как се обличаш, спортуваш ли? Имай предвид, че тези неща са изключително важни в общуването с непознати хора (близките ти хора те приемат така или иначе такъв какъвто си). Голяма част от комуникацията протича на невербално ниво и явно има неща в теб, които карат хората да не те взимат достатъчно насериозно. Ако имаш повече килограми - отслабни, ако си слаб - започни да хапваш повече и да тренираш. Но като цяло, ако не спортуваш, започни. Отразява се изключително добре на самочувствието и цялостната кондиция на човек. Обръщай внимание и на облеклото ти. Започни да си купуваш по стилни дрешки и да се глезиш. Това значително ще повлияе на самочувствието ти. За да започнат другите хора да те уважават трябва първо самия ти да започнеш да се уважаваш и взимаш насериозно. Казвам ти ги всички тези неща, защото и аз съм минал по този път. И аз много се дразня, когато някви лекенца и подмазвачи вървят нагоре само, защото знаят как да се държат и според мен е жалко наистина стойностни хора да тъпчат на едно място и да не се развиват. Дано ти помогнат съветите ми.
Успех! Знай, че с упоритост всичко се постига.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6181cd4911
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До 11 от автора

не се оплаквам от липса на женско внимание, говоря за периода преди да срещна жена си, просто го дадох като пример. Иначе нямам никакво намерение да ходя по чуждо - нито ми е слабост, нито бих причинил такова нещо на жена си. Една изневяра би ми струвала повече усилия (за да я прикривам), отколкото удоволствие, пък и просто не ми идва от вътре да правя такива неща и съм против (за себе си, де, другите не ме интересуват, който си сметне за нужно да си го прави и да си носи отговорността).

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d776080620
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Как беше приказката точно не се сещам, но е нещо от рода - няма смисъл да мислиш какво другите си мислят за теб, те са твърде заети да си мислят ти какво мислиш за тях.

А относно израза да бъдеш себе си е малко неточен. Не се преструвай, защото човек не е артист в ежедневието си, и ако не ти идва да се усмихнеш например, недей, фалшивата усмивка се познава. Но от друга страна, понякога се налага да направиш усилие да си по-мил, всичко зависи от ситуацията. Например не може да идеш на интервю за работа и да гледаш като пън.

И се опитай да звучиш по-уверено, не се сравнявай с другите. Ти вярваш в себе си и трябва да го демонстрираш, когато е необходимо. Идеята е, че трябва да осъзнаеш, че твоят труд е от полза за другите и за да можеш да дадеш нещо от себе си, се изисква тази увереност. Тя трябва да бъде част от теб, тя е резултатът от усилията, които си положил и заслужава да бъде на показ. Така гледай на нещата и ще видиш как ще започнеш да общуваш по-добре.

И няма нужда да си най-забавният в компанията и тн. Когато един човек работи добре, то се вижда, не е нужно да се правиш на палячо. От друга страна, има много хора, които са любезни, защото вътрешно знаят, че не са достатъчно компетентни в работата си. Това се вижда от по-опитните и зрели хора, тъй че това, което си сега може пък да е в плюс, защото не се преструваш. Само малко ти трябва, за да бъдеш по-харизматичен.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: a1fa94c42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Авторе как е живота ти към днешна дата и харизмата?
Според мен просто не си работил точното работа щом те пренебрегват или не живееш в точния град.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker