Как да останем будни, когато ни се спи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да останем будни, когато ни се спи
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 11629 пъти
Здравейте! Няма да ви бавя много, та... въпросът ми е как може човек да остане буден, когато има нужда от сън и почивка?

Тъй като наистина имам ужасно много домашни, уроци, занимания и просто мечта ми е да си легна към 23.00-00.00 часа някой ден... винаги стоя до късно, било то да си напиша домашно или да си донауча по някой предмет.

Наистина, колкото и да стоя и да уча, и подготвям за училище - никога не съм готова, никога! Вече ми омръзна с това стоене до 04.00 часа сутринта, да си лягам 2 часа преди училище, да ме боли главата целодневно и да ме болят очите.

Пия кафета - по 3 на ден най-малко... хапвам си по нещо, за да ми дава енергия... пускам си музика да ми звучи нещо, да не записвам... не знам вече.

Нито социален живот водя, нито мога да изляза с приятели, нито да гледам сериал/филм... всичко трябва да ми е концентрирано в училище и уроците...

Как да се справя според вас с всичко това? При положение, че има хора, които се справят с всичкия този стрес, дори водят социален живот, излизат всеки петък и събота и не излизат от глобалните мрежи... Как?!?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4fa6331ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Значи се прибираш от училище в 1 часа следобед и учиш 13 часа ? Това изобщо истинска история ли е ? Ако спеше по 2 часа на денонощие, да си умряла отдавна.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fcba05dfcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   През деня, ако намериш някакво време се разходи в парка или на някое спокойно място.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 92b7ca523d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Как може да лягаш в 4 часа сутринта? Учиш толкова много, явно искаш да научиш нещо и да успееш, но оставаш неудовлетворена от постиженията си. За да може да мислиш и да се концентрираш върху това, което си учила е нужно да си отпочинала. А последното се прави с един хубав сън. Пробвай това: след като се прибереш и се нахраниш, отваряш капака на фризера изкарваш леда, след това пълниш един леген със студена вода и си потапяш левия крак(китката на крака ти) и след това дясната китка на ръката ти. Стоиш така половин-1 минута и след това си сядаш на стола(не да лягаш! ), спираш всякаква музика! Четеш си уроците 1 час най-много два и затваряш всичко, защото ако продължиш да учиш следва обратният ефект. Като затвориш учебниците, поразходи се из квартала, бягай, ходи до магазина абе изобщо прави неща, които да те отдалечат от уроците. След това пак сядаш да учиш 2 часа макс и влизаш във Фейсбук да релаксираш до 22:00. Лягаш и ставаш в 5 или 6. Ако си момиче стани в 5, ЗА ДА преговориш всичко, което си учила предния ден(аз ставам в 6, защото съм момче и се приготвям за 10-15мин. ). Пиеш си кафето и си вземаш хубавите оценки. Петък след като се прибереш, удряш един сън до 17:00 примерно. След това излизаш с приятели/приятелки, т. е петък учебници не отваряш. И събота четеш уроците по 2-3 пъти макс, без да ги учиш и неделя след 2 прочита ще ги наизустиш... И когато учиш не мисли за нищо друго и се концентрирай напълно. Колкото повече, толкова повече. Мисля, че си умна! Пробвай този метод дано ти помогне. При мене помага, не знам как ще действа при тебе. Не е хубаво да нямаш социален живот и постоянно да учиш. Ще си затворена в себе си, ще ти викат зъбур, задръстена и там подобни! Не, че всеки, който учи много е зъбър или трябва да ти пука за хорското мнение, но те в случая ще са реалисти. Важно е да съчетаеш ученето с релаксация, изобщо да учиш, но и да отделяш време за любимите ти занимания/хора. Дано съм ти помогнал!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 92b7ca523d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Как може да лягаш в 4 часа сутринта? Учиш толкова много, явно искаш да научиш нещо и да успееш, но оставаш неудовлетворена от постиженията си. За да може да мислиш и да се концентрираш върху това, което си учила е нужно да си отпочинала. А последното се прави с един хубав сън. Пробвай това: след като се прибереш и се нахраниш, отваряш капака на фризера изкарваш леда, след това пълниш един леген със студена вода и си потапяш левия крак(китката на крака ти) и след това дясната китка на ръката ти. Стоиш така половин-1 минута и след това си сядаш на стола(не да лягаш! ), спираш всякаква музика! Четеш си уроците 1 час най-много два и затваряш всичко, защото ако продължиш да учиш следва обратният ефект. Като затвориш учебниците, поразходи се из квартала, бягай, ходи до магазина абе изобщо прави неща, които да те отдалечат от уроците. След това пак сядаш да учиш 2 часа макс и влизаш във Фейсбук да релаксираш до 22:00. Лягаш и ставаш в 5 или 6. Ако си момиче стани в 5, ЗА ДА преговориш всичко, което си учила предния ден(аз ставам в 6, защото съм момче и се приготвям за 10-15мин. ). Пиеш си кафето и си вземаш хубавите оценки. Петък след като се прибереш, удряш един сън до 17:00 примерно. След това излизаш с приятели/приятелки, т. е петък учебници не отваряш. И събота четеш уроците по 2-3 пъти макс, без да ги учиш и неделя след 2 прочита ще ги наизустиш... И когато учиш не мисли за нищо друго и се концентрирай напълно. Колкото повече, толкова повече. Мисля, че си умна! Пробвай този метод дано ти помогне. При мене помага, не знам как ще действа при тебе. Не е хубаво да нямаш социален живот и постоянно да учиш. Ще си затворена в себе си, ще ти викат зъбур, задръстена и там подобни! Не, че всеки, който учи много е зъбър или трябва да ти пука за хорското мнение, но те в случая ще са реалисти. Важно е да съчетаеш ученето с релаксация, изобщо да учиш, но и да отделяш време за любимите ти занимания/хора. Дано съм ти помогнал!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c03522d249
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Амфетаними, пико, кока, лсд и морфин хаха, бъзикам се. Преди време се явявах на изпити и също като теб исках да остана будна, за да уча. Пиех енергийни напитки и кафета с литрите, четях по цели нощи и накрая знаеш ли какъв беше резултата? Като отидех на изпита все едно не бях чела нищо, в главата ми беше каша. Бих те съветвала да се наспиваш, тялото ти се нуждае от това. Не си струва заради една оценка, която може да се поправи, да си хабиш здравето!

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7ad39fdcb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   На каква възраст си?
Щом говориш за училище значи си тийнеджър. Спроед мен проблема ти не са многото уроци, а не моженето да плануваш дейността си. Как така всяка вечер до 4 сутринта, какво е това нещо, ти дори и учебниците да изяждаш би трябвало да можеш да се справиш с всичко на дневна светлина, тоест от 15 до 17 часа трябва да си готова, по 10 урока всеки ден по всеки предмет ли ти преподават.
Затова кажи кой клас си за да ти помогнем да се научиш да плануваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 430b621b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ама дори и втора смяна да си, как така стоиш до 4:00ч всяка нощ? А родителите ти, не го ли забелязват?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6031f679cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Първо - недей да пиеш кафета и дори газирано, особено след 19:00. Кафето не се отразява добре на нервната система, а да не говорим колко вредни са газираните напитки най-вече за здравето ти. Вместо това ти препоръчвам зелен чай. Действа ободрително по същия начин като кафето, само дето е полезен :)

Всъщност това, че кафето те ободрява и държи буден е просто мит. Може би действа възбуждащо, но само за кратко. Според мен всичко е до воля. За да стоиш будна когато ти се спи - просто не си лягай. Знам колко тъпо звучи, но това е единствения начин.

Имам объркан сън от поне 8 години и така и не съм го оправил. Старая се да бъде колкото се може по-нормален, но едва ли не всяка седмица го обърквам... и трябва да стоя буден за да го оправя. Днес си легнах в 6:10 сутринта и се събудих към 14:30. Вчера по същия начин. И деня преди това също.

Забелязал съм, че когато излизаш и просто си навън, а не пред компютъра или някоя книга, се ободряваш. Просто се разхождай навън вместо да си лягаш. Направи си една дълга разходка, а когато се прибереш няма да ти се спи повече :)

В нашата "държава" системата е развалена. Учителите днес не се съобразяват с учениците. Дават ви тонове домашни и очакват да са готови утре. Очакват да научите 10-те урока за контролното, което е след 3 дена. Опитват се да ви сринат психически, за да може след това някой друг да ви дърпа конците по-лесно. А вие да се подчинявате. Това нормално ли е? Какво става ако се опълчиш? Превръщаш се в поредната кифла или в поредното п****е.

От личен опит ти казвам - трябва да си лягаш навреме. В училище ти дават безброй уроци и домашни. Ти не си робот. Не трябва да отделяш всичкото си време за ТЯХ. Важната си ТИ. Забавлявай се. Отделяй време за уроците си, но не забравяй да отделяш време и за себе си. Нарисувай нещо. Утре също е ден :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 340ebda37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами можеш да бъдеш по концентрирана например. Не знам в кое училище учиш, но да отделяш много време за учене(ако не спиш следобед) просто ми се вижда невъзможно... И дано да имаш високи оценки, не ти трябва толкова социален живот и фейсбук, колкото ученето! Аз те подкрепям, но това е на практика невъзможно толкова много часове да учиш...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3a014dd4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като за начало искам да попитам на каква възраст си, защото ако ходиш на училище значи, че си малка и това никак не е полезно за организма ти, но предполагам, че ти го осъзнаваш? Моят съвет е да си направиш програма през деня, която да спазваш. Примерно понеделник - 7:30 до 13:30 училище, 14:00 до 16:00 домашни и така си нареждаш по часове всички занимания за всеки ден. Разбира се някой дни ще имаш повече за учене, ще ти отнема повече време, но повярвай ми много ще ти помогне, стига да спазваш този режим. Но в началото ще ти е трудно все пак да си лягаш рано, след като в продължение на толкова време си лягаш след 00:00 и най-важното - намали кафето, най-много по едно на ден!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ab2060994a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Трябва да си по организирана. Направи си разписание кое кога ще правиш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 196e8f6c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила, ти да не би да учиш ядрена физика?
Аз също съм ученик, но времето ми стига. Ще си съсипеш здравето с това будуване и кофеина, които приемаш.

И просто от любопитство - кой клас си и в ПГ ли учиш?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3d8961e8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако спиш по 2 часа на ден и това се превърне в ежедневие, няма как да не ти се спи. Добре е да спиш поне по 7-8 часа в денонощие, а за тази цел трябва да бъдеш по-организирана в ученето и другите занимания.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 103ae59da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не искам да те карам да ставаш пушач. Аз лично не пуша, но и аз имах същия проблем. Една моя приятелка е пушачка и ми препоръчва да излизам на терасата, да запаля една цигара и от там ми става лошо и заспивам. Не е задължително да я изпушваш докрай, само половината или 1/4. Не обичам да пуша, но се насилвам и само с това заспивам. Не знам дали ще ти помогне, но това лично на мен ми действа и затова реших да го споделя! Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6e8c727df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 3, какъв е номера със студената вода?

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 22cf45bb1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ще ти кажа истината в очите и силно се надявам да не я прескочиш и да кажеш, че това не е вярно. Проблемът ти е, че си неорганизиран/а/ и не можеш да се съсредоточиш, и най-вероятно се разсейваш след което се сещаш, че имаш работа за вършене. Силно се мъчиш с този 'режим' и ако не влезеш в крак скоро, ще си развалиш здравето и успеха. Послушай ме, аз съм студентка и съм виждала такива като теб. Също така, тези, които са успешни, виждам го с очите си, са тези, които си вършат работата първо (през деня) и знаят как да си почиват добре (аз отдавна не работя посред нощ, може да работя 10 часа през деня, но след това спя). За да свършиш добре една работа, трябва да знаеш да си почиваш добре. За да не се обвиняваш, че почиваш, трябва да знаеш, че си продуктивен. За да си продуктивен, първо вземи и се наспи и си направи график, и се насили да го следваш. И не се самообвинявай, не помага, също не помага да си скептично настроен/а/ към цялата идея за съставянето на график.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 11105d308a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   А в колко часа сядаш да учиш? Защото не ми разказвай, че сядаш да учиш веднага след като се прибереш и да 3-4 часа сутринта още имаш за доучване. Или първо се мотаеш сума ти време и изведнъж н 10 или 11 се сещаш, че имаш уроци и домашни. Защото ако е така няма как да ти съчувстваме, че не умееш да си разпределяш времето. Ами по-добре пробвай да се прибереш у вас и да седнеш да учиш веднага след училище и ще видиш как със свеж акъл ще се справиш и много по-бързо и много по-качествено и като бонус ще си легнеш в приличен час. Защото просто няма как да ме убедиш, че си толкова заета, че нямаш време за 7-8 часа сън! Той дори американския президент сигурно успява да спи, пък какво остава за една ученичка.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 993cd6ec71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Като се наспим преди времето, в което е необходимо да сме будни.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 54982d16c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Липса на организация и концентрация. С друго не мога да си го обясня. И аз съм била ученичка. Като бях студентка бях редовно и работех на 4 часа и пак не съм си лягала в 4 часа сутрин. И съм имала време за излизане - може да е било веднъж седмично, но съм го имала. Или се опитваш да носиш "много дини под една мишница" или си най неорганизираният човек на света. Преразгледай действията си, защото явно проблемът е в тях.
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fad4e4c94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Трябва да си умряла досега ако така 2 часа спиш а и като си пускаш музика, пиеш кафета и какво ли още не.. не мисля че това нещо ти помага аз дето спя 6-7 ч. и не съм се наспала много много ми се затварят очите и не мога да ги отворя нямам представа защо и един път заспах в час докато писах какво диктува госпожата и ме събуждаха даже не знаех за това преди да ми кажат а ти не знам но няма смисъл от това учене ако спиш 2 часа на ден и родителите ти въобще не ти ли се карат нещо друго? Не съм сигурна че ще учиш толкова много време..

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: dfd68e1ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От авторката: първо искам да благодаря на абсолютно всички, които отделиха от ценното си време да ми драснат някой ред, да ми дадат съвет и да ми помогнат.

Доста неща ме попитахте, ще се опитам да отговоря на основните неща. Първо, истинска история е, хаха... не съм решила да си правя базик с хората тук, не мисля че е етично.

Уча в английска гимназия и представа си нямате какъв ад е. И не, не преувеличавам, нито си измислям... идея си нямате колко се старая да успея в това място, защото малцина са тези, които са успяли да постигнат прилични резултати.

Колкото и да не ми вярвате, да, сигурно и нон стоп да чета и да уча - НИКОГА, ама НИКОГА няма да съм подготвена по всичко... нямате си и представа как по всеки един предмет имам да уча всичко в детайли като тръгнете от изобразителното изкуство и музиката (това беше в 9-ти клас) до по-важни предмети като литературата и математиката.

10-ти клас съм и от сега живея под стрес и никак не водя нормален живот, а за след няколко години направо не ми се мисли.

Принципно се старая да си организирвам нещата, да съчетавам полезното с приятното и никак не обичам да си губя времето като знам, че имам да си уча по три разказвателни предмета за следващия ден примерно... та, да, старая се веднага след училище да почвам с домашните и уроците, но ми е толкова трудно да помня след училище... адски изморена съм, имала съм 7 учебни часа преди това, връщам се вкъщи, хапвам си набързо и пак почвам с уроците...

И това ме убива! Ако не започна веднага да чета по нещо, започвам да се мотам, да си губя времето и става... но наистина след училище трудно уча - изобщо не съм с всичкия си акъл, изморено ми е и ми се спи, а пък ако си легна - работата се втича още повече...

Единственото ми развлечение е компютъра и танците. Ако не ходя да танцувам и да се движа, ще съм тотално забила отвсякъде, казвам ви... не съм излизала с приятели от ужасно много време... с една близка моя приятелка последно се видяхме миналата коледна ваканция? !

Отклоних се от темата, но като цяло това е. Наистина никога не мога да смогна, да си науча по всичко или да запомня голяма част от уроците ми. Толкова много материал, толкова много факти... отделно като си за изпитване по няколко предмета, с кой да почнеш най-напред? В същото време пък ще имаш и контролно, но пък не трябва да забравяш и презентацията, която трябва да направиш... отделно си и на състезание по английски или някоя олимпиада... понякога се чудя само на мен ли ми се случва всичко това или просто съм сбъркана и не ми е вродено да се справям с лекота, както останалите около мен? !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a57d815dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Знам, че темата е от преди две - три години, не съм сляпа. Държа да започна с това, за да не ми се нахвърля всеки, който види това (ако има такъв). Пиша, защото наблюдавам подобни проблеми и при много други ученици, така че все на някого ще съм полезна.
Уча в една от най-добрите гимназии в София (не ми се дава повече лична информация) и съм наясно с високите изисквания на повечето учители и училища. Въпреки това вкъщи никога не съм учила повече от два часа, независимо от изпитите. Средно уча по петнайсет минути на ден. Оценките ми са отлични по предметите, на които държа и които искам да изучавам и в бъдеще, и никога под четири по другите. Просто се НАСПИВАМ и си ПОЧИВАМ през нощта и през деня, отивам на училище със свежа глава и следя внимателно и записвам какво се говори през часовете, а през междучасията си отмятам половината домашни. Когато се прибера, гледам телевизия или играя в Интернет докато ми омръзне и когато вече просто няма какво друго да правя, си написвам останалите домашни с желание. Допълнително учене не ми и трябва, защото когато не съм преуморена и мисля трезво, внимателно търся логиката във всичко, което ми говорят в час и задавам въпроси. А когато разбера как работи нещо, вече няма нужда да го помня наизуст - винаги мога да го преоткрият отново. Ще дам пример с математиката, защото е една от точните и логични науки, но това важи и за всички останали - вярвате ли, че е по силите на някой човек да запомни всички формули, които са му давали от първи клас? Естествено че не! Но ако знае защо те да верни и от къде произхождат, много след като ги е забравил, може сам да ги намери отново.
Така че едно обобщение до всички ученици: не зубрете, а мислете! Тия глави не са ви само за прически, нито да ги тъпчете с безполезни факти, които да забравите една седмица след класното. Използвайте по предназначение мозъчните си гънки.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0b09d925a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Остави телефона и всичко ще се оправи. Ако трябва го оставяй в другата стая. Ще имаш време за всичко и щи си научаваш за нула време

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker