Скрих аборта от майка си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Скрих аборта от майка си
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2606 пъти
Майка ми винаги е била най - добрият ми приятел, но аз не бях истинска към този приятел. Цял живот винаги всичко съм исподеляла, а когато забременях и направих аборт тя не разбра. Бях бременна и се виждах с нея, знаех че ще прекъсна тази бременност, а тя дори не подозираше.
Човека, от който забременях не искаше това дете. Аз не работех, имах да уча още години в университета, дори не живеехме заедно, връзката ни беше започнала скоро. Имах задължения, които ме спираха. Чувствам се виновна и гузна, притеснявам се, че някой ден ще помисля за деца и може да не се получи, въпреки че здравословно съм добре.
Живота е много тъжен, това разбирам всеки ден и не мога да спра да плача.

Моля за съвет, или разкажете своята история, ако имате опит в това. Макар и никой да не иска такъв опит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1747e1813b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   от такъв който не иска детето,какво да очакваш,може да си направила добре,не можеш сама да го отглеждаш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7ca5217739
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не казваш на колко години си, но в един момент човек ще-не ще трябва да порасне... Има неща, които са си твои и само твои - нито майка ти, нито най-добрите ти приятели, нито някой друг трябва да знае за тях (то ще се разбере когато и ако му дойде времето, бъди сигурна в това). Зрелият човек не занимава другите със себе си и с проблемите си, точно обратното - опитва са да им помага и да решава техните.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 68d33b3340
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябва да се опиташ да го забравиш, колкото и трудно да ти е, просто така е било писано, не можеш да върнеш времето назад, гледай напред, животът продължава, един ден ще имаш детенце и ще бъдеш най щастливата жена на света.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d0459cb9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей,

Напълно те разбирам и аз съм преживяла това преди 4 години. Само не каза на колко си години?? При мен ситуацията беше още по-напрегната, тъй като имах общо така да се каже 3 опита за аборт в рамките на 2-3 месеца от бременността. Историята е много дълга и не е за тук. Каква ирония - винаги съм била отличничка в училище, умно дете и красива жена, но.. честно да си призная никой не е застрахован от това. Тогава бях много влюбена в човека и въобще не се замислях за последствията. Винаги съм настоявала за презерватив или поне да разчитам да ме пази, но той така и не съумя. Доста хора ми казваха, че не е за мен, че е несериозен и т. н., но аз тогава въобще бях на друга планета, като добавим и че нямах майка, която да се грижи за мен, за разлика от теб. Именно заради това съм за абортите, защото кой знае какъв щеше да е животът ми с това дете, ако беше останало, въпреки че бащата прояви загриженост и "готовност" за баща, но това беше само защото бях бременна и според "някои" лекари, детето не може да се махне. Знам как звучи отстрани, но тогава така стояха нещата. Щеше да бъде живот по задължение, а не по воля.
Та така.. и аз в момента имам същите притеснения като теб, ходила съм и на лекар и изследвания са ми правени, казват ми, че всичко е наред, но страха и психологическия стрес, който изживях от аборта винаги си остават. Аз съм в по-деликатна ситуация, тъй като срещнах бъдещия ми съпруг, ако мога така да го нарека и общо взето часовника си тиктака и ми е ясно, че ме очаква рано или късно семейство и деца... но този страх много ме възпира и още не знам какво ще правя, но все някак ще трябва да го преодолея няма как. Съветвам те и ти да направиш същото.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d0459cb9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   П. С. В добавка към коментара... и аз бях студентка, 3-ти курс, когато това стана и не бях готова за такава стъпка, исках да си завърша както му е по реда на нещата и чак след това деца. Честно казано, решението за аборт тогава го взех аз самата, еднолично, бащата като че ли бе по-склонен, но и това беше абсурдно с дете, тъй като освен, че учех ами и човека не живееше в БГ и трябваше да се местя в др. д-ва, не знаех и езика още, сама, така че взех най-доброто решение за мен и за бъдещото ми семейство и не съжалявам за това. Съжалявам най-вече, че се стигна до забременяване от липса на акъл. Разказах си историята. :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e86bcd6146
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знaм дaли си взелa прaвилното решение, товa сaмо времето ще покaже.
Aз зaбременях нa 18 год. и също кaто теб се опитaх дa скрия от мaйкa. но.... мaйкa е товa, слaвa богу усети ме нaвреме, проведохме един дълъг рaзговор.
Общо взето остaви решението нa мен, посочвсйки ми възможните изходи/ aнгaжименти/ последствия и ми обещa подкрепa без знaчение кaкво ще решa.
Нaй- трудното и нaй- прaвилно решение в животa ми!
Сегa е мъж нa 21 год!
Блaгодaрение нa него, постигнaх много в професионaлен и личен плaн- нaй- силният мотив, който някогa съм имaлa.
Не искaм дa те нaкaрaм дa се чувствaш още по- зле, нaдявaм се, някой ден дa си имaш здрaви и щaстливи децa.

Но.. след кaто с мaйкa ти сте приятелки, вероятно си скрилa, зaщото е щялa дa опитa дa те рaзубеди зa aбортa... предполaгaм.
Товa ли е, което те мъчи? !

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 14414ee0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И какво направи ти сега? Каза на нас, хилядите абсолютно непознати, дето и грам не ни пука за тебе, а скри от майка си. Вярно е, че имаш право на това, щом си пълнолетна и живееш самостоятелно. Но ти сама казваш, че тя винаги ти е била най-добрата приятелка. И тя ти вярва!!! Моето мислене може да е старомодно, но мисля, че всяка майка има право да знае какво се случва с детето и, особено пък, когато това касае неговия живот или здраве.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 14414ee0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И какво направи ти сега? Каза на нас, хилядите абсолютно непознати, дето и грам не ни пука за тебе, а скри от майка си. Вярно е, че имаш право на това, щом си пълнолетна и живееш самостоятелно. Но ти сама казваш, че тя винаги ти е била най-добрата приятелка. И тя ти вярва!!! Моето мислене може да е старомодно, но мисля, че всяка майка има право да знае какво се случва с детето и, особено пък, когато това касае неговия живот или здраве.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d0459cb9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм N8. За мен да родиш на 18 е абсурдно. То аз не се чувствах готова на 23г и нямах акъл за деца., а какво остава на 18г. Тогава съм била 12ти клас в училище.. не знам, някакси не мога да ги разбера тези ранни раждания, да не говорим за непълнолетни момичета и т. н. Все пак отдавна не живеем в Средновековието. Всичко зависи от ума и разсъдъка на жената и зрялостта на семейството й. Аз като забременях, нашите бяха по-склонни за дете, демек внуче, отколкото аз самата, просто защото знаех, че ще го гледам почти сама, бих казала и без баща дори, защото той си живееше в чужбина и цялата отговорност щеше да падне върху мен, той щеше само финансово да обезпечава нещата, а аз съм идеалистка по душа и винаги съм искала нещата да станат както си му е по реда - любов, сватба, семейство, деца и т. н. Това със самотни родители отглеждащи сами децата си, някак не мога да го възприема. Така го ощетяваш още повече детето, като му отнемеш единия родител, отколкото ако направиш аборт. В крайна сметка, ако сметнем колко пъти сме правили секс и ако не е измислен презерватива, евентуално колко деца е могло да имаме, всяко посвоему уникално, така че това не е последната възможност за деца. Живеем в 21 век, все пак. Не знам, това е моето мислене. За да дадеш на едно дете това, от което има нужда трябва първо ти да си пораснал достатъчно и да си минал тийнейджърската възраст, за да се грижиш за друго човешко същество. Иначе става живот по задължение, не по любов, както се казва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5668a98fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Коментарът на номер 5 много ми хареса!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7fce5810d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Н8/13 ;)))10съм, прочети ми коментaрa пaк.
Успялa женa съм....и нямaм никaкви притеснение относно дaли ще имaм децa или не.
Имaм си;)))
Зaщото взех прaвилното зa мен решение.не прекaрaх години в стрaхове дaли ще имa .... дaли ще стaне.
Дa, в 21 век сме , и в този и в минaлите векове всеки носи и е носил отговорност зa действиятa си.
Синът ми можеше дa е поредният aборт:( ужaс, нaстръхвaм.
Отгледaх си и детето, и си зaвърших, и рaботя по мечтaтa си, че пък и синът ми в моментa (21год) учи и рaботи в ИТ облaст.
Тоест....може!!!
Детето не сaмо , че не пречи , a мотивирa още повече.
И aз съм щaстливa, че не ми се е нaложило дa минaвaм през товa , което тези които предпочитaте aбортa.
Ето че и ти признaвaш стрaховете си.
И колко години тaкa се " стрaхувaш" и колко още предстоят?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d0459cb9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Н8/13. Ами вече не се страхувам толкова. Това беше моментна реакция преди време. Всеки знае най-правилното решение за себе си.
Само да те попитам - твоето дете има ли си баща, семейство, омъжена ли си? Не искам да те упреквам, ни най-малко, да не ме разбереш погрешно. Аз не съм чак толкова смела да гледам дете сама, да не говорим, че животът ми щеше да развие съвсем друга, не толкова приятна за мен посока, нямаше дори да срещна истинската си любов в живота, която срещнах 4 години по-късно.
В крайна сметка на младини никой не знае как ще му се стече живота. А той е един наниз от животоопределящи решения. Аз направих своя избор тогава, сама чувствах, че не съм готова за дете, направо се ужасявах от мисълта, че съм бременна, сама и нямаше кой да ме подкрепи. Бащата и той не знаеше какво иска, абе общо взето конфузна ситуация.
Сега съм на доста различен акъл отпреди няколко години и дори сама чувствам, че момента наближава и то именно защото срещнах друг мъж, който е готов за тази крачка в живота, самоосъзнат, отговорен и със съвсем друго мислене от предишния ми приятел. Предишния ми партньор е на 34 г., по-голям от сегашния, а с държание и поведение на тийнейджър, все още неосъзнат, като види някоя фуста на улицата с къса пола или широко деколте очите му шарат. Що за нормално е това? Да ми се чуди човек как съм била с такъв "мъж", а какво остава за дете с него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 455df01cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Н17, спокойно, не се чувствaм упрекнaтa.
Кaкто кaзaх, зa мен товa беше прaвилното решение.
Зaдържaх си бебето, освободих се от бaщaтa.
Естесвено имaх подкрепaтa нa родителите си.
И срещнaх мъжът нa животa си, когaто синът ми беше нa 9 месецa.
Знaе, че не му е биологичен бaщa, но кaзвa, че не би могъл дa мечтaе зa по- добър тaкъв.носи неговaтa фaмилия:)той нямaше децa, сегa имaме още едно, нямa и никогa не е имaло рaзликa в отношението му.че той си го отгледa от бебе:)
В никaкъв момент не съм си помислилa, че ще ми отнеме нещо детето- обрaзовaние, мъж, добрa рaботa.
Единственият ми стрaх беше кaк ще се спрaвя кaто родител.
Може би точно зaтовa и получих и всичко остaнaло, не съм гледaлa нa себе си кaто....по- рaзличнa от която и дa е другa млaдa женa.
Тa, не можем дa предвиди кaкво ще ни се случи утре, но aко днес трябвa дa се реши нещо от нaс, aко от нaс зaвиси...не винaги товa, което изглеждa по- лесно е по- добро.
Пaк кaзвaм, кaкто по- горе към aвторкaтa, не искaм някой дa се чувствa по- зле, всеки прaви своя избор и живее с него.
Aз съм много- много блaгодaрнa нa мaйкa ми, че тогaвa ме " зaщипa" зa рaзговор.
Зaтовa и предположих, че товa е което мъчи aвторкaтa.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d1616a0202
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравей! Когато ме приеха да уча желаната специалност преди 7 години, разбрах че съм бременна. Партньорът ми бе крайно неподходящ ( и до ден днешен се чудя къде ми е била главата) и направих аборт, скрих от родителите си. Не съжалявам за избора си, с този човек щях да обрека детето си на мизерия, разбито семейство, а и аз самата нищо нямаше да постигна в този живот. Знам го защото след като се разделих с него, той забремени друга девойка, в момента са разделени, а тя му се обръща на падар да го варди в кое заведение, с коя е, не работи, но пък се друса. Просто още щом видях двете черти, първото нещо, което казах е : "махам го". На мнозина ще прозвучи хладнокръвно, но за мен това беше най-правилното решение, за което не съжалявам. Не мисля, че трябва да изпитваш вина, когато дойде времето, ще й кажеш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fdaa8281ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Абортът е убийство.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker