За първи път с лещи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За първи път с лещи
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3966 пъти
От няколко дена съм с лещи, на 14 съм и чувствам лек дискомфорт. Когато съм на слънце ми сълзят много очите пък и вътре да съм пак има леко сълзене.. И сърбеж чувствам понякога, и парене. И се чудя дали това е, защото просто ги нося от доста скоро или има проблем? Когато още си ги слагах при лекарката и там също трябваше да си ги свалям (за да се науча), първо свалих едната и я сложих в едната чашка, свалих другата и я сложих в същата (без да искам).. и се съмнявам да не съм ги объркала (но мисля, че не съм). И все пак, тъй като диоптрите на двете ми очи са различни (на едното 3. 00, на другото 3. 25) дали ще ми стане нещо? Пък и в училище на дъската не виждам много ясно.. Е виждам си, но не е перфектно.. Може ли това да е, защото ги нося само от 6 дена?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: e0031885da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз нося лещи от години. Първоначално трябваше да свикна постепенно с тях. Първите дни да ги нося не повече от час- два и постепенно да увеличавам времето. Също така има различни марки и видове. Не всички понасят добре на всеки. От моя опит мога да ти препоръчам 3 месечните Optima FW от фирма Bausch & Lomb. От тях съм най-доволна. Също така за да не объркваш лява и дясна още в началото си създай навик да ги сваляш и слагаш като започваш винаги от една и съща. Например аз винаги започвам с лявата. С лещи или без зрението на човек е различно- на някои хора е по-остро, на други не толкова. Нормално е по-далечни предмети, надписи не винаги да ги виждаш толкова ясно. Все пак лещите не са микроскоп. Обръщай много внимание на хигиената. Винаги си мий хубаво ръцете при сваляне и слагане. Почиствай хубаво лещите с разтвор. В листовките е написано подробно как да става това. А ако прекалено ти се пресушават очите има капки изкуствени сълзи за тази цел. Но си взимай само такива, които са съвместими с меки лещи.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b3b3a7ab53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А съм на 13 и от съвсем скоро започнах да нося лещи. Не се безпокой за сълзенето и при мен бела така но с времето отминава. Но за това че не виждаш ясно, не мисля че е нормално, може би си ги объркала. Дано някой друг успее да ти даде по-полезен коментар от моя, но за сълзенето не мисля че е проблем.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f79772dbad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По-добре иди пак на лекар или си вземи нови лещи. Аз нося едномесечни лещи и чувствам дискомфорт само към края на месеца, като трябва да ги сменя. Съветвам те да си взимаш едномесрчни, защото тримесечните имат по-малко съдържание на вода. И внимавай като ги сваляш вече, ако объркаш кутийките може да си предадеш няква болест от едното на другото око.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7c916bac6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кой лекар въобще ти е позволил на 14 да носиш лещи? !?
Знаеш ли какви рискове крие това? Естетическите ти съображения, че очила няма да ти отиват и прочие глупости (не те виня, момиче си все пак) трябва да отпаднат в името на здравето ти. Малка си за лещи. На такава възраст лещи се носят само при положение, че диоптъра ти е прекалено висок и е неудобно да си със очила заради дебелината на стъклото и по-голямото натоварване, което се получава, но в твоят случай не е така, на границата м-у лека и средна миопия си. Носи си очилата, ако те е грижа за очите ти. Забележи между другото дали ще видиш офталмолог с лещи... защо според теб всички са със очила? :-)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 11a22a6086
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз също отскоро нося лещи (не редовно).

В началото ми отнемаше повече от половин част да ги слагам, но постепенно започна да ми става по-лесно. Сега ми отнема максимум 5 минутки.

Трябва да имаш и специална вода (разтвор), която идва с удобна кутийки за лещи (има място за лявата и за дясната леща). Поне в моята имаше удобна кутийка за лещи.

Трябва да ги слагаш в разтвора всяка вечер, а преди да ги използваш задължително да ги изплакнеш отново. След това сядаш на маса или където ти е удобно (не е препоръчително над мивката), взимаш едно огледало, постилаш си салфетки и много внимателно слагаш лещите на очите си.

Не е нужно да ти казвам, че лявата леща е за лявото око, а дясната - за дясното :)

В случай че ги изтървеш на земята или на мръсна повърхност, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги изхвърляш! Не искаш тези микроби да попаднат в окото ти и да стане инфекция.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ec29882d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също нося лещи от твоята възраст и в началото ми беше леко неудобно, докато свикна. Но сега дори не чувствам, че съм с лещи в повечето случаи.
Относно слънцето, не съм специалист, но мисля, че лещите отразяват по-силно светлината и затова силното слънце дразни повече. А за евентуалната размяна на двете лещи - от това няма как да се предизвиква парене. За да провериш дали си ги разменила, затвори едното си око първо, после го отвори и затвори другото. Ако виждаш еднакво добре и с двете очи, значи не си разменила лещите.
Евентуална причина може да е защото си сложила лещите наобратно - когато ги слагаш ръбчетата им не трябва да са издадени навън. Или пък не ги почистваш достатъчно добре - важно е да си измиваш ръцете хубаво преди махане и слагане, защото дори някаква малка частичка да попадне в окото, много дразни. Ако пък мине време и нещата не се оправят, може би просто лещите не са за теб, защото това си е индивидуално. По-добре в такъв случай да се консултираш с лекаря ти.
Надявам се да не съм досадила с този дълъг коментар, а да съм била от помощ. :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b1cd8de26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дискомфорт винаги има, все пак е чуждо тяло, но той се усеща само в първите часове след като си сложила лещите за първи път, после не би трябвало. По всяка вероятност са объркани. Пробвай да ги сложиш разменени. Друго, което ме съмнява е да не си ги обърнала. Предполагам си с меки лещи, които много лесно при почистване, вадене или слагане в контейнерчето се обръщат и макар, че после могат да ''залепнат'' на окото има дискомфорт и не се вижда хубаво. Взимаш лещата, измиваш я хубаво на дланта си и я поставяш на върха на показалеца си. Огледай я по краищата - ако са заоблени навътре и лещата стои като купичка значи са ок, ако са извити леко навън като чиния, значи трябва да я обърнеш. Поставяш ги и двете и ако пак има дискомфорт ги разменяш. Колко време си с тях на ден? Почистваш ли ги добре преди и след слагане и сменяш ли винаги разтвора в контейнера? Не знам какъв ти е разтвора, но аз ти препоръчвам Mono Green натурален всичко в едно за чувствителни очи.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 81a2f886c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може наистина да си объркала коя леща за кое око е - ако искаш пробвай да ги размениш и виж дали ще виждаш по-добре.

Може самите лещи да са от кофти материал, аз лично ти препоръчвам Purevision лещи (не е реклама, не съм обвързан с фирмата и тнт., просто съм доволен от тях).

Разтворът също има значение, както и дали си сменяш изцяло разтвора в контейнерчето през няколко дни.

Всеки път преди да си сложа лещите капвам малко разтвор в ръката си, слагам лещата, капвам разтвор отгоре и с мекото на пръста на другата ръка разтърквам лещата. Това е като почистване.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3069efe39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Спокойно, ще свикнеш. Аз съм с лещи от години и да ти кажа, понякога забравям, че имам нещо в очите, обаче и на мен в началото ми беше малко некомфортно. Само друг път гледай да не объркваш коя леща къде слагаш. Едно, че двете са с различни диоптри, друго, че понякога може леко да си замърсиш едното око и така да заразиш и другото. Изгради си навици, винаги първо да слагаш и да махаш дясната леща, освен това кутийките често са двуцветни, точно за да няма грешки. Моята е зелена и бяла и винаги си знам, дясната леща в зеленото, лявата в бялото. Освен това предполагам са ти казали, колко важна е хигиената. Преди да слагаш или да махаш миеш ръцете с топла вода и сапун! И винаги използваш пресен разтвор. Освен това лещите са си лични, т.е. не ги даваш на никой, дори и да има същите диоптри, защото риска от инфекции е голям, я да ти кажа много е неприятно. Един път ми се беше случило да си замърся очите и сърбеше и лютеше, абе, гадна работа. Ще свикнеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dedbf4dd90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз 8 години носих твърда леща само на едното око и дискомфорта така, и не изчезна. Парене, зачервяване, изсъхване, понякога сълзене да не говорим как се отразява слънцето и когато е ветровито. Подобрение в зрението не забелязвах да има когато съм и без лещата. Единствената полза беше, че не ме болеше глава. От 5 месеца спрях да я нося и сега се събуждам с главоболие. Реших се на лазерна корекция и поставяне на постоянна леща пък да видим. Та ако имах възможност за очила, аз лично бих предпочел тях. Има толкова хубави модели очила, който даже ще ти предадат по готин вид. За мен лещата си е наказило.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 28f5945613
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Спокойно , на твоята възраст съм и нося лещи от половин година.Когато си слагаш лещите винаги започвай с лява- дясна леща или обратното.Също така преди да поставиш лещата в окото си я прегледай за прашинки.Ако окото ти е по-чувствително ползвай изкуствени сълзи или разтвор Gelone и двата са много добри варианти :) Успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker