Вредно ли е златото и среброто да се носят заедно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вредно ли е златото и среброто да се носят заедно
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 19275 пъти
Аз съм момиче на 16 и обичам да нося сребро принципно. Имам един пръстен от злато и той е от дядо ми вече една година не съм го сваляла. Както и не спирам да нося-на същата ръка първият ми пръстен-който е сребърен. На другата ръка на палеща нося още един сребърен пръстен от майка ми. Това са бижутата, които изобщо не свалям никога. Всичко друго го сменям. Днес ми казаха че било вредно да се носят сребро и злато заедно. Пръстенът е единственото злато, което нося и е важен за мен, защото ми е подарък от най-близкия ми човек. Искам да ми кажете дали знаете нещо по въпроса за носенето на злато и сребро заедно, наистина последно време ми се случиха доста лоши неща и искам да знам дали има вероятност да е от това...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7528c613aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глупости! Бaбини деветини, ... кaзвaт че, нa високоснa годинa се носи сaмо сребро примерно.
Други според зодиятa, ... ей тaкивa:)
Нося от 12 год. нa един и същи пръст двa пръстенa- единият злaтен, другият сребърен... и нямa дa ги смъкнa докaто съм живa.
Но тъй кaто не съм негaтивно нaстроенa, не смятaм че лошото, което ми се е случвaло през годините е зaрaди тях.
Пък хубaвото винaги е било повече, тогaвa.... кaкво, могa дa си мисля също, че сa ми късметчетa;)
Носи си ги със здрaве и не си втълпявaй тaкивa нещa;)))

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e050d739bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Може да бъде вредно носенето им, особено ако се виждат добре и в някоя тъмна уличка задади тях те оберат. А покрай тях може и други неща да ти се случат. Така че, наистина могат да бъдат вредни.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 815b6bd69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Това са градски легенди. Изобщо няма никакво значение дали носиш злато и сребро заедно, ама нали знаеш като повярваш в нещо такова и после каквото и да ти се случи се самонавиваш, че е станало защото имаш златен и сребърен пръстен. Прав е номер 2, единственото, което може да ти се случи е да те оберат. Надявам се да не ти се случва! Аз за това си нося тенекии, а истинските бижута ги слагам само при специални случаи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 94cad02647
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Няма такива неща. Аз просто естетически не харесвам комбинацията от злато и сребро, както и от бяло и жълто злато. Иначе стига да ти харесва, няма проблем. Всичко е до нагласа, а и ако се замислим реално за суеверията - те в повечето случай дори си противоречат.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: cbad9ed8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   не че е вредно... неестетично е.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2aba8c988b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Сега си представи Слънцето и Луната да са едновременно на небето.
Среброто и Златото са различни. И не е добре да се носят заедно. Освен ако наистина не ти идва отвътре - тогава може.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ed377c8429
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, че е вредно. Когато някой носи едновременно злато и сребро дълго време, започва да му се изглажда мозъка, докато в един момент не започне да задава "умни" въпроси като: "Вредно ли е златото и среброто да се носят заедно".

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 47000cb8e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   До 9: Ти досега да не си живял в кутия? Слънцето и Луната се виждат едновременно на небето през голяма част от времето. Понякога даже се намират на едно и също място и явлението се нарича слънчево затъмнение.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 98a17d2e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, не е "вредно" - смешно е, просто.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 дни
hash: 59df489e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Металите имат своята енергия, също като камъните. Това е смесване на енергии. Знам, че много хора не вярват в това, обаче аз мисля, че е истина! Имам предвид, това е като сблъсък на сили, което води до аномалии.
Защо не пробваш да свалиш среброто засега и да носиш само златния пръстен и да видиш какво ще стане? само за известно време, ако не се променят нещата или се чувстваш дисконфортно, си ги носи както искаш, но наистина благородните метали, скъпоценните и полускъпоценните камъни си носят собствена енергия, която не бива да се смесва.
Хора, сериозно, не са бабини деветини! Не е хубаво да мешим жълто злато със сребро, защото като ги носиш постоянно и ето го резултатът. Проблемът е, че не ги сваляш, дай им почивка и виж какво ще стане. Среброто предпазва от микроби, нали знаеш? Убива ги. Чиста химия. Златото също си има своите характеристики, честно казано с него не съм запозната, защото нося главно сребро.
Проблемът може да е, че примерно носиш само сребро и единственото злато е пръстенът от дядо ти. Защо не махнеш само него за малко? Или да махнеш другите и да носиш само злато?
Пробвай!
Още от миналото златото се води "злият" метал, а среброто-"добрият", защото златото е нещото, заради което толкова хора са се избивали, каралиса се, разваляли са се семейства и приятелства, имало е войни, грабежи и пр. то покварява хората и за това мисля, ч еноси само за себе си лоша енергия, отрицателна, която не е добре да се смесва с друга. Това не са само украшения и за това има значение дали примерно носиш изчистени бижута или такива с камъни и какви камъни носиш заедно. На среброто хората не са обръщали такова внимание, понеже не е толкова ценно като парична стойност, но пък днес се носи против уроки и пр. То предпазва. Ама жълто злато и сребро заедно и то постоянно...
Моят съвет е просто да ги носиш отделно и ако примерно се чувстваш сигурна само с пръстените в себе си, носи ги в чантата си, а не всичките по теб. Знам, притесняваш се, че може да ги загубиш, но както виждаш и сега не се случват много хубави неща.
Извинявай за хаотичния коментар, но отдавна не съм писала и мислите ми идват много разпиляно.
Сега очаквам да ме нападнат, задето вярвам в тия "бабини деветини", но честно казано нямам време точно сега за това.
Аз нося само сребро и се чувствам супер :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Според мен си зависи главно и от човека. Например номер едно казва, че носи и двете, според мен при нея е ок, защото тя никога не е вярвала в тези суеверия, които честно казано не са винаги верни, но може би нейната аура е такава, че успява да балансира силите на двата метала.
Просто опитай да не ги носиш заедно известно време и виж дали ще проработи.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f70a02429e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Замислете се ,кои обработва чисто злато ,че то е смесено или със сребро или с мед .Носете си каквото искате

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 201ce55c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Номер 13, опитах се да доловя някакъв смисъл в написаното от теб....
Уви, не успях, сигурно причината е в мен.
Аз лично избягвам да нося и злато, и сребро.
Нося си лека и удобна кредитна карта, във вътрешния джоб.

Y D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e46b5706c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   номер 15 , е това е истината, примесите в златото са от сребро, тогава златото стои по жълто, руското злато е с примеси от мед и стои червеникаво!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8a374d2143
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Н 13, със сигурност знaм повече от теб зa кaмъните и влиянието им. Зa смесвaнето нa енергии , зa нaсочвaнето и употребaтa им в нaшa ползa. И ти кaзвaм кaтегорично , че нямa нищо лошо дa се носи злaто и сребро едновременно. Дори в някои случaи , aко сa в съчетaние с минерaли може дa бъде изключително полезно. Примерно aмбър или aметист увеличaвaт свойствaтa си , aко сa придружени със злaто , в пръстен или обков зa колие. Белият квaрц , който пък увеличaвa " силaтa " нa другите е добре дa бъде със сребро. Товa е еднa много дългa темa , мaтерия от която нямaш и грaм понятие.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cd7c9dcc94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Разбихте с умозаключения. Скъпиженни и полускъооценни камъни се смесват, например английската кралица има корона от злато, бяло такова, сребро, диаманти и елмаз. Не знам сигурно е вредно, но тя кралицата нали е могъща и не и влияе. Има всякакви бижута, дори и от дърво, злато и диамант - да не е полезно, защото термити могат да ти откъснат пръста.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 268996abd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Това за разни енергии и тем подобни са пълни глупости. Това което са казали някои, че не трябва да се носи злато и други метали заедно, важи само за устата, или ако в тялото има метални импланти. Т.е., там където се получават елекролити, не трябва да се смесват различни метали, защото се получава галваничен елемент, който произвежда мини електрически заряди, които могат да въздействат върху нервната система на човека, в когото се намират тези метали. В устата не е добре да имате зъбни корони от различни метали. Който ги има, сигурно е усещал сладникав вкус в устата си, без да е ял сладко в момента. За бижута, това не би трябвало да важи, защото са извън тялото. Най много през лятото, когато тялото е запотено, да има малък отрицателен ефект, но той няма да е чувствителен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker