Чувствам се виновна и това не ми дава мира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се виновна и това не ми дава мира
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1481 пъти
Здравейте!
Вчера разбрах, че е починал съпругът на една моя приятелка. Преди няколко месеца имаше нужда от кръвопреливане, но аз нямах възможност да дам кръв, поради неразположеност. Миналата седмица, когато разбрах че отново има проблем /чух от трети човек/, се почудих за обаждане в конкретния момент и реших да го оставя за по-късно. Да предложа помощта си…макар отново да не можех да помогна с кръв /този път заради хапчета, защото съм болна/ и с пари, тъй като сега започнах нова работа. Просто исках да окажа подкрепа, но така и не се обадих да я изразя. До вчера, когато просто изказах съболезнования.
Тази ситуация, ме накара да изживея наново и лятото на 2013. Когато почина баба ми. Жената, която ми беше най-добрият приятел в момента и която изживя целият си живот в мъки, а беше най-добрият и прекрасен човек, който познавам.
Ракът взе поредната си жертва, а само тези които са се сблъсквали с ужаса на неговото съществуване знаят за мъките на болния и своите собствени от безсилието им пред тази коварна болест. Не спирах да се усмихвам и да се старая да я развеселявам, когато нещата отиваха все по на зле, просто спирах себе си от сълзите и гледах да вдъхвам на нея кураж, а на себе си вяра че когато всичко свърши тя ще е на по-добро място и аз не трябва да съм егоист, да рева че искам да остане когато я гледах колко се мъчи. Знаех, че краят е близо когато пожела майка ми /след 1 година безработица и току що започнала нова работа/ да отиде при нея. Не можехме да си позволим да е така, особено когато ми наближаваше отпуската и смятах да я прекарам до баба 1 седмица и планирано пътуване в чужбина 2рата. Още на вторият ден от престоя ми обаче баба поиска отново мама. Не знаех какво да правя. Не само ме беше страх да не умре в ръцете ми, но и ако отивах да спя вечер нямаше да я чуя ако ме вика. Затова не си замълчах, а споделих нуждата майка ми отново да дойде. За мен…предсмъртните желания трябва да се изпълняват. Майка ми също искаше да е при нас, но не знам от стрес или какво, в един момент след като дойде да я гледа каза, че е трябвало да бъда по настойчива и силна, трябвало да я отменя поне тази седмица.
Чувствах се ужасно…Болеше ме и да си тръгна бързо от там, но изпитвах и известно облекчение. Трябваше да се грижа за други неща, а и да подготвя пътуването си. Взех си сбогом с баба, няма да обяснявам колко тъжно и тежко беше всичко. Само ще кажа, че знаех че тогава я виждам за последно така. Два дни по-късно започна да губи разсъдъка си, мама казваше че просто е гледала в пространството и не е познавала кой кой е… затова не я чух и по телефона…а преди говорехме всеки ден… Заминах в чужбина и макар множеството проблеми тук в България, си изкарах невероятно…Чух се с брат ми няколко пъти и казваше колко е страшно положението…Приятеля ми също имаше проблем, но аз…се чувствах далеч. Не исках да мисля, защото знаех че изминалата година и следващите месеци са сиви и черни. Изкарах прекрасно, забавлявах се и се чувствах млада. А след като се върнах бях на сватба и бях щастлива. Макар че бях с чувството вместо сватбата да отида да видя баба, се повлиях от вече заявения списък с гости и реших да изчакам идната седмица. Вечерта докато бях на сватбата баща ми каза, че положението е много лошо. Но трябваше да отида на последния си работен ден, когато ми съобщиха че баба е починала….
Не минава и ден без да мисля за това, как я предадох и се забавлявах докато тя беше в агония… Че не я видях за последно, а отидох на сватба, че не и занесох чай защото забравих когато ме беше помолила. Знам че е на небето и ме гледа и би ме успокоила, но аз не мога да си го простя. Че отидох на тая сватба и че не се обадих на приятелката си да я попитам дали мога да и помогна…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 194faca47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вероятно, ако бях на твое място, щях да се чувствам по абсолютно същия начин.. Но не бива да се обвиняваш. Не ти го казвам, за да те успокоя, а защото наистина е така. Замисли се - баба ти не е разпознавала никого, дори да си била там до нея, тя нямаше да го разбере. А ако можеше да го разбере, сама би те отпратила, за да не я гледаш в това й състояние и да страдаш още повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker