Бездомни хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бездомни хора
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3329 пъти
На 8 март излязох за да купя подаръци за майка ми, леля ми и баба ми. Разходих се до центъра на Варна. Бях навън няколко часа и за това време видях около 8 бездомни хора, които бяха до кофите за боклук. Това е всеки път когато изляза дори за малко. Бил съм и в София - там е дори по-зле.

Защо има толкова много хора на улицата? Какво са направили те за да се озоват там, без нищо? Защо всички стават слепи щом зърнат тези хора? Те невидими ли са? Защо са ни толкова безразлични? Това нормално ли е за една европейска "държава" като нашата? ! А какво можем да направим за да им помогнем, дори малко?

Моля споделете мнението си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: f1e7075d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ако има как щях да ги прибера всички в нас, но има едно нещо наречено съдба. искам следващия път да питаш един бездомник за какво му е жал най-много и за кое се радва най-много. напиши тука после какво ти е казал.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f3037c188b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стремя се да помагам на такива хора, когато имам възможността разбира се. Друг е въпросът, че човек първо сам трябва да си помогне... Както и да е, това е друга тема. Виждам, че хората масово са се пуснали по течението, загубили са ценностите си. Кофти. Всеки е забил поглед в списанието или (по-лошо) - в айфона си. За Бога, има хора, които гладуват, а ти си гледаш в айфона? Има нещо сбъркано, или в мен, или в другите. Току-що прочетох една вълнуваща история за момче, което е помогнало на стара жена и вътрешно ликувам. Има надежда. Благодаря ти, авторе, за темата, ти също ми връщаш вярата. Нека правим добро.. :-) Защото, както казаха в един филм, един ден ще остане нищо друго, освен това, което си сторил.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b346f94239
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Първо, не всички са бездомни. Има доста хора, които си имат дом, пък макар и в някое гето, но "работят" като просяци и клошари. Ако не знаеш при циганите това са си традиционни професии и даже нарочно се опитват да изглеждат по-мръсни и по-жалки, защото така имат повече шанс някой да ги съжали и да им даде пари.
Второ, това не е само в България. Живяла съм в чужбина била съм и на екскурзии в други държави и просяци и бездомници има навсякъде, даже в Париж! Бях потресена когато една вечер прибирайки се с приятели от дискотека минахме през един подлез. Имаше доста хора, които си бяха сложили дюшеци и си спяха там.
Трето, някои от тях доброволно са избрали да живеят така. Имам приятелка, която известно време работеше в една организация занимаваща се с такива проблеми и я питах няма ли начин да се помогне на тези хора. Тя ми обясни, че част от тях не желаят да живеят в нормални домове, защото това означава да плащат сметки, данъци, да спазват правилата и т. н. а на улицата се чувствали свободни, а зимата се отварят приюти където винаги могат да преспят и да получат топла храна безплатно.
За това проблемът е доста по-сложен от колкото изглежда и решението не е в даването на дом и намирането на работа на тези хора, защото една част от тях просто не желаят това. Знам и на мен понякога ми става мъчно като видя някое детенце голо и босо да проси посред зима, ама се сещам, че и да му дам пари не му помагам, защото вечерта идват майка му и баща му, взимат парите и отиват да ги изпият в близката кръчма. За това не го и правя. Виж понякога им купувам храна. Ако са наистина гладни приемат, но съм имала случай цигане да ме напсува, че не съм му дала пари, а съм му купила баничка. Ясно беше, че не беше гладно, а парите бяха за алкохол и цигари. Е, как да го съжалявам?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ae3aa7eb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отговора е много прост ЗАЩОТО САМИ ПОЖЕЛАХМЕ ТОЗИ НАЧИН НА ЖИВОТ НАРЕЧЕН "ДЕМОКРАЦИЯ"

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 084dc79118
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Подкрепям изцяло №3 с едниствената разлика, че аз причислявам всички под едни знаменател, а тя твърди, че това важи само за "някой от тях". Тези хора не желаят и не искат да живят "нормално".
Ок, родил си се беден, но образованието в България е безплатно, учебниците до 7 клас са безплатни, ако си искал да се издигнеш щял си да бъдеш отличник до 7 клас, от там са щели да се намерят хора, които да ти помогнат с учебници по нагоре, трябвало е само хъс и желание. Тези хора нямат, нито хъс нито желание, изтървали са всичките шансове, които им дава държавата /обществото/, обаче, не искат да копаят, да отглеждат животни, макар образованието и квалификацията им да стига само за тази професия.
Всеки човек се ражда един и същ, после само и единствено неговите усилия и желание го подреждат в стълбичката на обществото. Има доста извести личности по света които са се родили в бедни, в окаяни условия, но с хъс и желание са постигнали световна известност.
Например ти авторе си имал по големи шансове от Слави, да постигнеш нещо "известност". Ти си се родил във Варна, той в плевенско село. Разликата между вас двамата е размера на положените усилия.
Никой не иска, бездомните да станат световно известни, но могат сами да изкарват хляба си на село, копаейки картофи или пасяйки овце, те не искат, те са на мнение че трябва да им се помага да достигнат спокоен живот без никакви усилия от тяхна страна. Е никъде го няма това.
Обществото прави достатъчно за тях, предлага домове и хана за през зимата, предлага три месечен престой и храна в дом, ако искаш да си устройш живота, според образованието да си намериш работа и квартира, тоест начален старт. Но те не искат да го ползват или лежат там три месеца и биват изхвърляни. Мога да ти изброя поне 4 манастира, които предлагат да живееш там и срещу труда си в манастира, да получаваш легло и храна. Но бездомниците искат наготово.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bae52f9ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съдба, какво е написал/а номер 1.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 46cae62654
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съветвам те да прочетеш книгата A Street Cat Named Bob (за съжеление в момента не съм в България и не следя българсктие издания - по точно не мога да ги дочакам). Това е автобиографичната историята на наркозависимо момче от Лондон, как остава на улицата, как става "невидм" за другите. Но един ден намира една котка (Боб), за която почва да се грижи и преосмисля живота си.
Мога да ти кажа, че из Франкфурт, Копенхаген, Виена и Париж винаги се срещат бездомни и просещи. Но веднъж чаках на едно място за мой познат, който щеше да се забави с час, но на десетина метра от мен се намираша, седнал на земята в дрипите си, просяк. Аз съм по финансите и икономиката и започнах да наблюдавам. На всеке 15 мини се изпразваше съдаржанието на шапката пред него, като се оставяха най-дребните монети. За тези 15 минути, средно хоратя му оставяха между 60 до 100 евро, а дори не беше час пик. Работата беше, че въпросния просяк прекарваше по 3-4 часа там, от месеци. Беше ясно, че изкарва в пъти повече от трудещ се гражданин. А друга вечер, заварих човек да си свети с iPhone в кофа за боклук и да извади красива лампа, която попадна на другата сутрин в местния антиквариат, за доста солидна сума.
Трудното с бездомните е, че не винаги знаеш кои е там по собствена воля. В България давах за просяк, в близост до ндк, който "изкарвал" по 1500 ЕВРО на "хубав ден". Замисли се, дали би искала да помагаш на подобен човек и дали тези които най-много се нуждаят от помощ, няма да намерят и друг начин?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 04b81d6ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Автор:

Според мен не всички са такива мошеници, които се правят за да изкарват повече пари. Сред тях има хора, които са били пре*бани от жалката ни "държава" и такива, които просто са нямали късмет.

Във Варна на центъра има един мъж с инвалидна количка, който винаги е там когато мина. Той не може да си намери работа, защото освен че няма крака, има проблем и със зрението. Една зимна вечер беше съвсем сам в студеното, опитвайки се да се придвижи. Оставих някой лев и го попитах дали мога да му помогна с инвалидната количка. Той просто отговори, че трябва сам да се придвижва. Този човек се намира там откакто се помня.

Друг пример е една жена, която често се намира до Пикадили. Стои пред вратата, обикновено разплакана, защото няма пари за лекарства. Виждал съм я много пъти и обикновено е невидима за повечето.

Има улични музиканти в подлезите на Варна до центъра, които също винаги са там, свирейки - от бедните. Изглежда никой не им оставя нищо, защото винаги чашките са празни. Освен тях там се намират и други бедни хора, които също нямат какво да правят освен да просят.

В София (че и във Варна) неведнъж са ме спирали стари жени, които нямат пари за лекарства. Или те са ме спирали съвсем случайно, или просто съм ги засичал в близост до аптеките.

Друг път срещнах един мъж, който имаше гадна инфекция на левия си крак в близост до софийски мол. Той също нямаше пари за лекарства и затова просеше наблизо.

На 8 март в близост до Червения площад имаше една жена, която просто беше на земята с покрита глава и просеше. Тогава също имаше много хора, но тя просто бе невидима.


До Номер 7,

Имам книгата за Боб, както и продължението и. Случайно попаднах на клип с Джеймс Боуен и Боб и после прочетох повече за него и котарака му. Още не съм ги прочел, но и това ще направя :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b346f94239
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До 8, автор.
Да, има и много бедни хора, които наистина нямат друга възможност и на тях обикновено давам пари, най-вече на бабите, защото те цял живот са се трудили, а сега получават мизерна пенсия е наистина просят за да имат какво да ядат. Ама като видят някой млад мъж в цветущо здраве да ми разправя как бил гладен и как нямал пари направо го подминавам, защото от километър му личи, че просто го мързи да работи.
По тоя повод ще ти разкажа една истинска случка, която ми се случи преди няколко години. Една вечер се прибирахме с мъжът ми от някъде и на улицата ни спря прилично изглеждащ мъж. Бил гладен. Купихме му сандвич и се заговорихме, каза че останал без работа и за това просел. По това време с мъжът ми работехме в Кремиквци (преди да го фалират) и все още се търсеха хора за работа в заводите. Та предложихме на просяка на дойде и да видим дали няма да можем да му намерим работа. Чакахме ден, два, три... не дойде. Две седмици по-късно пак го срещнахме да проси. Не ни позна и пак почна с това "Гладен съм! Нямам работа! " Да, ама тоя път не му се вързахме на номерата. Ясно беше, че той не иска да работи и му е по-лесно да преживява с просия. Е, кажи ми как да помогнеш на такъв? Като той не иска помощ. А някой да го храни безплатно. Та от тогава видя ли такъв, на езикът ми е да му кажа, да иде да си намери работа. Аз, дето се вика 45 кг с мокри дрехи, мога да работя, а един млад як мъж не може. Хайде, де!
От 3

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 71ca880494
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   съгласна с 3 и 5. освен всичко написано, винаги съм се чудила защо бездомните не отидат в някое село, вместо да ровят по кофите, има толкова изоставени къщи и пустееща земя. могат да си гледат плодове, зеленчуци и поне няма да са гладни (ако приемем, че наистина са такива). щом бабите и дядовците на село могат, значи и те могат.
предполагам, че в даден момент наистина свикват с положението, че все някой им дава по нещо и няма нужда да се напъват.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c26d8c1343
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз не съм съгласна с хората, които твърдят, че това е съдба. Всеки сам решава какво ще прави в бъдеще. Бездомните хора са такива, защото като деца не са учили, защото не са искали нещо повече от кофа за дом. Защото ги е било мързел.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 90d8547156
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Точно съдба си е! Някой хора са някали възможност и да учат!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5a229df34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Те могат да плюят колкото си искат по комунистите, но по тяхно време нямше безработни и бездомни клошари които да се изхранват от кошовете за буклук. Децата не проституираха и не умираха от наркотици. Болниците и стоматологиите бяха безплатни и всичко беше много по-евтино. Никой не можеше и не би посмял да се опита да ни потурчи по такъв нагал помиярски начин с курвенска двулична нахилена муцуна както сега - с чалга и смотани турски сериали. ""Демокрацията"" уби и малкото самочувствие което имахме като нация. Сегашните ни продажни управници направиха държавата ни най-корумпираната в света.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 87c1b66af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Съгласна съм с 11, но не смятам, че липсата на образование им е проблемът - 80% от българите имат само средно образование и доста имат само основно или дори никакво, но с труд се оправя винаги човек.
Аз идвам от планинско, много бедно село, с малцинствен произход съм, но се изучих, работейки. Всеки има шанс, стига да иска.

На номер 13 препоръчвам филма „Последният лов“ на БТВ, има го в YOUTUBE по комунистически за гледане - безплатно. Там ще видиш, от къде са се взимали парите за уж „безплатните“ неща през кома.
Безплатен обяд няма. Просто тогава сте живяли за сметка на бъдещите поколения /10 мил. долара външен дълг/ и на братския съветски народ, който ви е субсидирал с около 6 мил. долара ГОДИШНО и ви е давал без пари ресурси. Сметката за „безплатното“ платихте след 89та и плащате до ден днешен, оставяйки на децата си пълен леш и практически гонейки ги от държавата. Срам!

П.П. Авторе, не съжалявай „бездомните“ от центъра на Варна. Аз живея в центъра там и наблизо е пунктът им, в който предават събраните хартия, желязо и пластмаса. Всяка вечер идва голям камион да събира сортираните неща от гаража-пункт. Въпросните „бездомници“ си имат домове по крайните квартали, просто си печелят хляба с боклуците. Питала съм ги - докарват си по 20-30 лв. на ден без всякакви данъци. В боклука има доста пари, но на нас не ни дреме. Браво на тези хора, защото са добри за околната среда и преживяват все пак доста добре без да имат шефове и даначни да им дишат по вратовете.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 613dfc6bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Какво имаш в предвид под "нямат възможност да учат", 12? Всеки има възможност да учи, но не всеки има желанието да го прави! *в твоя случай не трябва да е "някой", а "някои"

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 46cae62654
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 10ти.
Как мислиш, че ще стане това ?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6012937c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Всеки ден прекосявам центъра на София, знам наизуст репертоара на уличните музиканти, репликите събуждащи съжаления на бездомните хора, недъзите на просяците. Като изключим музикантите, на които ми е кеф да давам пари, мога със сигурност да заявя, че 99% от останалите нито са бездомни, нито са сакати (освен тези, които нарочно се осакатяват). Работех в една пицария, беше на Витошка. Ходех на работа доста рано и виждах как същите тези "бедни хора" слизат от едни лъскави коли, а вечерта съответно ги прибираха. Не казвам, че им е супер приятно да живеят така, но определено няма да видиш много от тях да спят в кашон под някой мост. Да не говорим, че съм се спирала по средата на улицата буквално с отворена от изумление уста, когато една баба, която знам от години да проси прегъната на две, в един момент се изправи като 20 годишно момиче и започна да гони някакъв човек. Дори не искам да си спомням цинизмите, които излизаха от същата нейна уста, която преди няколко секунди ми бе отредила "Господ здраве да ти дава... "
Няколко пъти съм предлагала на някой, който ми е искал пари под претекст, че няма за хляб, да му купя и хляб и сирене и каквото му се яде. Нито веднъж предложението ми не бе прието, даже си изпросих "страхотни" епитети по мой адрес. Е, как да помогнеш на такъв човек???
Ами майките, които дрогират бебетата си? Да сте видели някое бебе будно? Просто винаги спят в скута на просещата майка. Де и аз да имам толкова кротко дете...
Има хора, които наистина имат нужда от помощ и биха я приели на драго сърце. Биха приели дори само една усмивка. Но как да помогна аз, как да помогнеш ти, как да помогне правителството на човек, на който не му се иска да бъде спасен?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 71ca880494
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   16, нямах предвид да стане официална политика. мисълта ми беше, че има маса изоставени къщи и цели пустеещи села. едва ли собствениците им биха имали нещо против някой да живее там, а и много от тях дори не биха разбрали. какво пречи на бездомните да потърсят такъв вариант?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ea474cd0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   На мен също ми е много гадно, когато видя такъв човек. Веднъж дадох стотинки на един, а след това хубаво се наревах, защото нямаше как да му дам повече. Знам, че има и хора, които не са честни, но ако сме скептични към всички, ще спрем да си помагаме един на друг. Не всички са измамници..

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 46cae62654
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   "Ок, родил си се беден, но образованието в България е безплатно, учебниците до 7 клас са безплатни, ако си искал да се издигнеш щял си да бъдеш отличник до 7 клас, от там са щели да се намерят хора, които да ти помогнат с учебници по нагоре, трябвало е само хъс и желание. " - Да, защото аз с удоволствие, ще взема човек, завършил само до 7миклас на работе...

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fa4052a817
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   Здравейте!
Забелязах, че темата е стара повече от две години, но реших да пиша с надеждата да открия такива хора. Търся българи останали поради една или друга причина без дом. Може и семейства, които възпитават децата си на български обичаи и традиции. Може и цигани, но с много силно българско самосъзнание. Не деля хората по цвят на кожата или по произход, но задължително да говорят много добър български език, да пишат грамотно на кирилица и да имат желание да се трудят и да се усъвършенстват.
Можете да ми пишете на лични съобщения във фейсбук. Казвам се Десислава Георгиева (във фейсбук изписани на латиница).

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b346f94239
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   А вие да сте чували, че просяците си имат организация? Че тия "гладните и болните" изобщо не са такива, но работят за някого и съответно нарочно се правят на болни и нещастни за да изкарват повече пари? Защото си имат норматив колко пари трябва да дадат на шефа, а всичко над таксата остава за тях. В замяна шефовете ги пазят и не разрешават на други бездомници да просят в територията им. Преди години пред една църква редовно просеше едно момче с табелка, че е ням. Една вечер се прибирах от там и го видях когато идваха шефовете му да го приберат. Говореше си и още как! Даже се разправяше с тях за своя дял от парите (явно смяташе, че заслужава повече). Така, че хич не се връзвай на номерата "гладен съм, болен съм и т. н. " Същото е и с клошарите! Нарочно се правят на по-нещастни, защото имат по-големи шансове някой да ги съжали. Като ги види да си каже, "о горкият, рови по кофите, ето ти 5 лева да се нахраниш... "
А истината е, че много от тях сами са си избрали такъв живот. Някой пък са стигнали до кофите заради собствените си пороци и пристрастеност, я към хазарт, я към алкохол, я към наркотици.
Някъде бях чела историята на известен спортист от близкото минало, който имал висок стандарт на живот и уважение, докато не почнал с хазарта. В началото залагал малко, обаче после станало направо болестно състояние. Не ходел на тренировки за да залага, изгонили го от отбора, продал всичко за да си връща дълговете и за да продължи да залага и накрая от гордостта на България бил стигнал до кофите, но дори това не го спряло и всеки пък като изкарвал някой лев веднага тичал в близката игрална зала. Разбира се, вече не го пускали в лъскавите казина, ама ходел да играе в кварталните дупки. Е, как да помогнеш на такъв човек? ! Мъчно ми е само за пенсионерките (въпреки, че повечето са твърде горди за да просят и за това продават цветя (личи си, че са собствените им цветя) или ти предлагат да ти измерят теглото срещу 50 ст. ) или за малките дечица, които са пратени да просят от родителите си и ако не го правят-следва бой. Ама да ми разправят, че млад мъж в разцвета на силите си няма възможност да работи и е принуден да проси... я, колко много строежи има, на всякъде се търсят общи работници! Ама нали, там трябва да се работи, а не да дремеш цял ден на сянка с табелка "Болен съм" въпреки, че от километър си личи, че не си.
За това не ги съжалявай толкова, защото 90% сами са го избрали, а останалите 10% са стигнали там я заради наркотици, я заради алкохол или заради хазарт.
Казах ти, единствените, който наистина за гладни са пенсионерките с минималните пенсии. И винаги когато мога им давам пари, защото ми е мъчно. Цял живот са работили и накрая какво-200 лева подаяние. Даже един път ми стана още по-мъчно. Спря ме една баба и ме помоли да си купя цветя за 1 лева и като я погледнах, ми се доплака... оказа се, че я познавам! Беше пенсионирана учителка от моето училище! Извадих си портмонето и и дадох всичките си пари. За съжаление не бяха много. Не исках да я засрамвам като и кажа, че ми е преподавала, но реших, че като я видя пак ще и дам повече пари и ще видя дали мога да помогна и с нещо друго. За съжаление след това колкото и пъти да ходих там, никога повече не я видях. Все още се чудя дали ме позна, дали нарочно не ходи там защото я е срам? Във всеки случай с удоволствие бих помогнала с каквото мога на нея или на жените като нея. Освен това понякога давам пари и на уличните музиканти, особено ако свирят нещо, което ме кара да се усмихна.
Така, че не е толкова просто. Много от тях НЕ искат да им се помогне и този живот си ги устройва идеално.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 40c48da4a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Аз живея в Германия, в Град Брауншвайг и доста често в центъра попадам на такива хора, клошари пият си бира най- спокойно без никой даже изобщо да ги заговаря.

Веднъж една жена се спря да ми поиска 1 Евро, по принцип свикнал съм да давам, но нашите бяха против да помагам на бездомници. Клошари колкото щеш в центъра на града има ги всякакви. Един даже спеше на пейката до спирка, намираща се срещу аптеката, стана ми жал за човека, но не ми се искаше да го закачам или заговарям

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 876526236c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   По времето на Социализма, когато бяхме Народна Република България и всичко принадлежеше на българскя народ, такова чудо нямаше! Тогава всеки човек имаше гарнтирана работа, осигурено жилище и достоен живот. Откакто в България дойде циганската демокрация, АДЪТ СЕ ОТВОРИ!
Въпреки, че сега виждаме навсякъде бездомници и просяци, медиите продължават да се опитват да ни заблуждават, че през демокрацията сме по-добре отколкото по времето на СОЦА, когато хората по онова време, за разлика от сега, са биле спокойни и щастливи. Тогава никой не се е притеснявал, че може да си загуби работата, жилището или че ще стои гладен. Такава мизерия като сегашната, тогава това беше абсурд.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker