Измама на Женския пазар - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Измама на Женския пазар
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 2144 пъти
Здравейте, осъзнавам, че съм постъпил доста глупаво. Въпросът е какво мога да направя сега.

А ето я и случката. Случва се февруари месец на Женския пазар в близост до метростанция Лъвов мост. Приближи ме гологлав мъж от турски произход и започна да ме пита дали съм лоялен клиент на някои от телекомите, като каза, че иска да зарадва болната си племенничка с нов телефон и да съм му помогнел. Разбира се каза, че ще има и пари за мен- 100лв. Аз се съгласих, заедно с още един от ромски производ се качихме в такси, също карано от ром и отидохме чак до Илиенци- в тамошния Мтел. Дадох им номера си и единият слезе да го провери, върна се и каза, че телефон няма да мога да взема на изплащане, ще може само таблет с цена 260лв и изплащане за 2 години. Отидохме, подписах договора и му го дадох, служителката даде устройстовото и тук аз попитах как се разбира, че не аз ще плащам сметката, той каза ето- казвам на служителката да прати фактурата на негов адрес- Сливница 115, а аз сляпо повярвах. Гологлавият мъж взе договора и устройстовото- даде ми 20лв за услугата, като с таксито ме оставиха на най-близката метростанция.

Днес обаче получих фактура, за която съм почти сигурен, че е от таблета. Въпросът е какви са ми възможностите от правна гледна точка. Всякакви съвети и препоръки ще са ми от полза.

А моят съвет към читателите е: НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НЕПОЗНАТИ, ОСОБЕНО НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР И КВ. ИЛИЕНЦИ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: f9c29ecd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изобщо няма да започвам темата, колко мисловна дейност си вложил в целият този процес... Какво е пречило да човека сам да си направи договора? Ще ти кажа.. пречило му е да плаща таксите.. А ти най-вероятно нищо няма да можеш да направиш, договорът е сключен най-вероятно с теб, с твойте данни т. е ти си отговорен да внасяш сумата всеки месец... Можеш да направиш нещо само ако имаш доказателства-черно на бяло, но ти най-вероятно нямаш... Това, че той е казал да му се прати фактурата на него няма много значение, същото е като ти да кажеш, че си си сменил адреса и да започнат да ти я пращат на новия адрес, но ти продължаваш да я плащаш нали така...?
Дано намериш решение на проблема си..

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bc13265467
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Малее... с какъв акъл ма непознати турци и мангали услуги ще правиш... За съвет и препоръка - да, ама договори и лизинги на твое име?! Ми то предварително е била ясно, че е измама.

Нищо не можеш да направиш! Освен да обявиш таблета за откраднат пред полицията, ама ще ти загубят маса време и нали се сещаш колко ще го намерят... то колата като ти задигнат или къщата като ти оберат нема никой (сигурно по-малко от 1 на 1000 случая разкриват, и ти връщат вещите след 2 или повече години докато трае разследването и делата, ако изобщо ти ги върнат..). Взел си таблета, сложил си си подписа -значи официално, според закона, той вече е твой и е у теб. Сега, ако го счупиш, загубиш, откраднат ти го, подариш го - това не означава, че няма да си доизпалтиш лизинга до края.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7bb0775b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако договорът е на твое име, обяви телефона за откраднат. Ще ти издадат нова сим карта, а старата, която е в пича с племенницата ще бъде блокирана. Поне няма да говори друг за твоя сметка. Иначе, ще си плащаш таксите и вноските и другия път мисли, преди да направиш такава глупост.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ce18fdb68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, леле, майко! Ти да не си на 8? Как може да се хванеш на толкова елементарен номер?

Вече нищо не можеш да направиш, те не фигурират никъде. Само твоите данни фигурират и ти си си отговорен. Да си мислил, никой не ти виновен. Като си толкова умен, ще си плащаш и ще си носиш последствията. Дано другия път да вложиш елементарна мисъл.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6213406738
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   И в добавка към горните коментари бъди благодарен, че си получил толкова ценен урок само за 260 лева. И си го припомняй всеки ден до края на живота си. И петорно повече, преди да подписваш каквото и да било.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bc13265467
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5, и аз точно това си помислих - можеше да изгори по-късно и с много по-големи суми... Да не говорим ако попаднеше на имотната мафия какви бели можеха да станат!

Никой няма да ти даде в живота, млади човече - всеки ще гледа да ти вземе! А ти ако решиш да дадеш от сърце, защото си добър човек - първо много хубаво си помисли дали си в състояние и имаш ресурс да го направиш. Само доброто намерение не стига!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4f10fdeac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Както каза някой по-горе, радвай се, че си "изгорял" само с 260лв. Че можеше да е мнооооого по-зле. И, Авторе, няма никакво значение дали случката е Женския пазар или Илиянци. Можеше и пред Шератон да го срещнеш тоя (е, да по-трудно ще е, но не е невъзможно). Оня ден един колега ще си купува кола и от автокъщата му казали да си остави личната карта, за да регистрират колата. Ама нашия човек естествено не си я дал - колко кредити могат да изтеглят от негово име...

Птичето

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 52e62ec15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   После се чудим как политиците толкова лесно ни карат пак и пак да гласуваме за тях.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3f96b0c9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Баламурникът автор.

Късно ли е вече да подавам жалби в полицията и реално може ли да стане нещо от това....защото имам и интернет да плащам....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker