Цветни лещи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Цветни лещи
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1916 пъти
Искам да попитам за повече информация спрямо цветните лещи. От няколко години се глася да си взема. Но не знам много. За това искам да попитам, ако някои знае нещо повече:
Какви лещи трябва да си взема, за да не си повредя очите?
На колко време трябва да сменям самите лещи (изобщо има ли вариант, в който да не ги сменям)?
Ако се сетите и още нещо споделете информация, моля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: c55f8560d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм с цветни контактни лещи на Адоре. Моите освен, че са цветни са и с диоптър. При добра хигиена няма как да ти навредят, обаче трябва да спазваш няколко правила (това важи за всички лещи не само за цветните). Никога не си слагаш/махаш лещите ако не си с идеално чисти ръцете преди това, защото рискуваш инфекция. Когато си махаш лещите, ги слагаш в специална кутийка пълна с разтвор за лещи (продават се в оптиките). Винаги помниш коя леща в коя кутийка слагаш, не е хубаво да разменяш лявата и дясната леща, защото също има риск от инфекции. Освен това, след всяко вадене на лещите от кутийките сменяш разтвора с нов и периодично миеш кутийките с топла вода и сапун. Не си позволявай да спиш с лещи, очите ти се изсушават и чувството е доста неприятно, а самата леща сякаш блокира в окото (е, после се оправя, ама чувството е гадно).
За съжаление няма лещи, които са завинаги. Има еднократни, месечни, тримесечни и шестмесечни. Просто с времето материалът се променя (стават по- твърди и се надраскват) и ако не искаш проблеми трябва да си купиш нови. Освен това не те съветвам да ги носиш повече от 12 часа на ден, даже и това е много, защото вечер ако цял ден съм била с лещи има едно неприятно парене в очите. Освен това гледам поне един ден седмично да си дам почивка на очите от лещите и тогава ползвам очила.
Абе, аз ги нося защото нямам избор, с 3 диоптъра съм, но честно казано не разбирам защо някой доброволно ще се подложи на това мъчени, ама щом толкова искаш... пробвай.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8793210a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам цветни лещи, но не ги нося, понеже очите ми са светли и самите лещи са светли, но на мен ми стоят доста тъмни.. И аз мисля скоро да си взема някакви по-готини, иначе дали могат да навредят на очите - ДА, могат, така че ги носи рядко.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4a7140c5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Едни хубави, модерни очила са хиляди пъти по-добри, удобни и безвредни от всякакви лещенски мизерии.
Не прави компромис със очите си! По-добре направи такъв със суетата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c55f8560d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, не става дума за суета, а за фактът, че имам проблем с очилата. Освен късогледство имам и астигматизъм и с очилата трудно успявам да преценявам реалните разстояния, освен това с очилата периферното ти зрение е ограничено, а съм млад шофьор и ми е много по-комфортно, че и безопасно да карам с лещи, а не с очила.
Номер 1

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 96fdb8971f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По принцип както казаха по-горе добра хигиена-миене на ръце, като в началото е по-трудно слагането/доста/. Друго- не се мие контейнера със сапун и вода, а със разтвора за лещите. Най- добре да е мултифункционален. Друго, друго не се стои много с тях- изсъват очите, не се спи с тях.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4a7140c5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До No1,4 (от No3).
Същата работа съм като теб и от 5-годишна възраст нося очила - и то сериозни диоптри и астигматизъм, различни за всяко око. Всичките ти аргументи против очилата са несъстоятелни (за астигматизъм, разстояния, перифеврно зрение, комфорт, шофиране и т.н.) и са на психологическа основа.
Даже по-добре ще ти е да шофираш изобщо без очила - там чак толкова фини неща няма за гледане, а зрителният апарат си изработва такива методи за ориентация и преценка, които при "нормално зрящите" са направо необясними... Така хвърлих в шах една очна лекарка - с дългогодишна практика и утвърдена като отличен специалист, която след редица прегледи ми каза, че реалното ми зрение е много по-добро от оптическото такова (което го мери директно и обективно с измервателната апаратура при разширени зеници).
Така че не си пълни главата с щуротии - признай си поне пред себе си, че става въпрос за суета, и оттам-нататък "от 10 кладенеца носиш вода", за да се самоубедиш в "предимствата" на лещите пред очилата.

Напротив - стъклата на очилата са фиксирани спрямо зрителния ъгъл и могат много точно да отразят астигматичната деформация на възприеманата катина, особено за цилиндъра - не случайно когато в кабинета ти определят остротата на зрението с експерименталните очила (където гледаш "Е"-та и "Ш"-та на стената) ВЪРТЯТ цилиндъра, за да определят точния му ъгъл... Нали се сещаш, че при лещата подобна фиксация просто няма как да се случи, понеже тя се извърта в окото ти както й падне още при поставянето?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker