Мобилният оператор --> М-Тел или Мен-Тел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мобилният оператор --> М-Тел или Мен-Тел
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 3426 пъти
Здравейте! Искам да споделя историята ми и моля някой да ми помогне :)! Отивам в магазин на Мтел с баща ми, за да си направя Микро-Сим понеже си взех телефон (разбира се не от Мтел) който е с Dual-Sim, но 2-рата карта трябва да е Мирко :) Отивам и те ми казват: За да ви направим картата Micro-SIM вие ще ни дължите 19, 90лв. Баща ми вече си извади портмонето, и служителката отиде до склада, за да вземе една Mirco-SIM карта. И след това казва на мен: "Ти да не е да си със смартфон, за да искаш Mirco-SIM? " и аз отговорих с "Да. ". След това почна да говори на баща ми: "Внимавайте и следете сина си, да не ви направи голяма сметка с този интернет на смартфона си, за да не изкарате нас виновни! Ако искате да сте сигурни, че няма да имате такива проблеми, можете да минете на тарифен план, чрез който имате 1 000SMS към всички мобилни оператори в България, Неограничен интернет и 1 000 мин. към Мтел. Замислихме се, казаха на баща ми, че ако иска да го направим, а ако не иска няма. Той се замисли и след това и каза: "Хайде, правете го! " и ето го дадоха ми новата Mirco-SIM и като попитах: "А със старата какво да правим? " и служителката отговори: "До 2 часа тя ще се деактивира и Mirco-SIM картата ще е със същият номер, който е обикновената. " И подписахме договора и като се връщам в нас, чета го и какво забелязах: 50SMS към Мтел, 150МВ за сърфиране в интернет и 100 мин. към Мтел. Викам си окей няма проблем. Но като минаха 2 часа рестартирах телефона си, за да се запазят промените по Mirco-SIM картата си и получих съобщение, цитирам:

"Zdraveyte, izbraniyat ot Vas paket s mobilen internet e aktiviran. Priyatno sarfirane v mrezhata na Mtel! Za informatsia: http://m. mtel. bg/surf"

И си викам: "Хайде сега да пробвам Micro-SIM картата (като старата обикновена карта е сложена в другият телфон) и звъня, а той другият телефона звъни. Викам си да го изключа, изключих го и след това ми казаха: "Телефонът на абоната е изключен или извън обхват! " Звъня от Mirco-SIM картата и какво да видя. Различен номер от стария ми. [До тук се случи вчера, 07. 04. 2014г. ]

[Тук вече е 08. 04. 2014г. (Днес)] Отивам в Мтел, същият магазин и същата служителка, отивам аз и казвам всичко това и тя каза: "Съжалявам, имало е повреда и няма как да я оправим! " като и казах за прекратяване на договора на Mirco-SIM картата и тя ми вика: "Няма друг начин освен ако не платите неустойките си! " Е как така да ги платя заради тях. Моля помогнете ми, какво да направя, за да прекратя този договор.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: e01041928d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На твое място веднага взимам баща ми и отивам да им вдигам скандал!!!!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 07741d98e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=352726

Заплаши ги с КЗП и съд, те са длъжни да си оправят бакиите. В случая вашата вина е, че някой не е прочел договора. Искайте да говорите с управителя , ако отново Ви се озъбят и им обяснете, че има закони и те са направени, за се спазват и от КЗП много ще им се зарадват и ще им тряснат поредната глоба. Обадете се и на *88 и вижте там какво ще Ви кажат и ако трябва запишете разговора.
Ако решите да останете на този план за периода на подписване на договора, е хубаво месец преди изтичането му да отидете в някой офис на М-тел и да подадете молба за прекратяването му.
След изтичането на предизвестието обаче номерът става неактивен. Друг вариант е да преподпишете, но вече да гледате какво подписвате.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3583c4b2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм служител на Мтел. В пълното право си да прекратиш договора без никакви неустойки в който и да е магазин до 7 дни и до 30 дни в същия магазин от който си я взел. Попълва се стандартна бланка с обяснение, че не желаеш, ще ти предоставят входящ номер с който да чакаш решение за прекратяване, при нас се е случвало не веднъж и всичко е било наред. Ако си отишъл в магазин на Хенди или някой от партньорската мрежа - няма да се получи. Трябва да посетиш само Мтел магазин. Понеже виждам, че си младеж - за тарифен план мога да ти предложа да разгледаш loop тарифите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a5e9c2d4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти че имаш права, имаш. Обаче нали знаеш в БГ кой се интересува от тях-никой! Опитайте все пак в защита на потребителя или нещо такова, но нямаш голям шанс!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cf9a89d4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Винаги са били некоректни, особено за договори, винаги се намира начин да "метнат" някого. А жалко е, че няма оправия после, неустойките са високи, а и вие не сте искали с баща ти да имате нов номер. Те са направили все едно нов договор на нов клиент и освен това са били толкова нагли, да не си оправят грешката. Мисля че трябва да подадете жалба към самият/та служител/ка. Освен това нека си понесе отговорността, защото няма как вие да дължите нещо, което не сте искали. Първо са ви прекарали с безплатните минути, второ и основно с номера на сим картата. Това е тяхната политика да се правят на ни чули, ни видели, но мисля, че ако сигнализирате бързо и го раздухата в медиите най-вече, първо ще ги стреснете, второ проблема ще се реши, защото никой не обича анти реклама, нали.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cf9a89d4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   До номер 3, а ти знаеш ли колко твои колеги умишлено се правят на разсеяни. И ако вярваш в жалбите, че някой от вашите служители дори ги чете, вярвай си. Работата на тези хора е в медиите, да ви научат и тези дето не знаят.... Ти докато си взимаш заплатата от Мтел, няма как да очакваме да кажеш лошо за тях....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f50adea0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   О, те винаги така действат! Пробват се, и ако мине номера... ако не мине - после се правят на две и половина, и на приятно разсеяни...
Няма път, в който да не съм минал от там, да ги помоля да направят или променят нещо, и те да са направили точно това, за което сме си говорили и както сме го говорили... Дори когато ходя само да си платя сметката - последният им номер е да "забравят" да ми върнат рестото.
Иначе я клубни точки объркали, я пуснали услуга, за която не сме си говорили, я нацъкали по-висок план от договореното.. Променят плана и не казват, че губиш преференциите за любим номер и трябва да го въведеш вече в групата "семейство и приятели". Договаряме някакъв план със SMS-и, а после се оказва, че бил без SMS-и, а те се плащат отделно и то - доста солено, абе въобще... Като изляза от Бг направо ме е страх да ползвам телефона, че кой знае какво чудо ще ми навъртят като разберат че съм навън.
Въобще - ходя там не просто с опасението дали може случайно да стане някаква грешка, ами с въпросъа - по какъв ли точно начин ще ме прецакат този път?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39266928bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Ако смартфона ти има wi-fi въобще не е трябвало да подписваш договор с оператора за мобилен интернет. Можеш да си ползваш интернет с телефона НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО от твоя кабелен интернет който вероятно имаш вкъщи за настолен компютър/лаптоп. Просто трябва да си вземеш един рутер, ако нямаш, и с лан за пс-то и смартфона с wi-fi-то който ще се свърже с рутера ти автоматично и ще си ползваш интернет на тела напълно безплатно от домашния ти интернет. Ако не вярваш може да си извадиш всички сим карти от телефона и да видиш че няма никаква връзка с оператора за интернета. Само трябва да се обадиш преди това на оператор за да кажеш да ти спре интернета през оператора (това за всеки случай, застраховка просто, да си сигурен, че нищо няма да навиеш за интернет) колкото и да те уверяват, че имат ниски цени и прочие казваш не благодаря и искаш да ти го спрат. (тъй като си ползваш интернет на смартфона напълно безплатно през wi-fi от интернета ти вкъщи- това няма смисъл да им го казваш). Аз така направих и нямам проблеми. А за другото не зная, скандал да им вдигнете, няма да се стреснат и да се оправят нещата, те са монополисти (виждал съм жена как им казва че ще ги съди, след като са я излъгали, и те й викат върви съди), затова потърси в защита на потребителя или нещо такова, но чрез скандал нищо няма да стане, само още повече ще се омразите.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d2b1623a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Абсолютно всички мобилни и интернет доставчици са мошеници. Затова, когато се наложи да подпиша нещо го вземам вкъщи и си го прочитам от край до край. Когато договорът ми наближи да изтича, отивам директно при конкуренцията, казвам какви условия ползвам и те веднага в стремежът си да ме привлекат, като клиент ми предлагат по-добри. Не подписвам нищо при тях, казвам че ще си помисля и се връщам при старият си доставчик. На него му поставям ултиматума, че ако не ми предложи по-добра оферта директно си тръгвам. Тази схема работи, съвсем случайно го установих в яда си към Мтел. Имах договор, при който ползвах 2000 минути към един номер в мрежата на Мтел и плащах такса от 6, 90 на месец. С течение на времето осъзнах, че този план не ме устройва и след като договорът изтече отидох директно във Виваком, които предлагаха отново 2000 минути към един номер, но и още 100 към всякакви оператори. Таксата беше малко по-висока, но си ме устройваше. Отидох в Мтел и поисках да развалим и без това изтеклият договор. Служителят пъшка, охка и накрая попита какви условия са ми предложили. Казах му как стоят нещата и той излезе с великото предложение да ми намалят таксата с ЦЕЛИ 3 лева. Отговорих му, че плащайки по 50 лева на месец, 3 лева повече или по-малко изобщо не ме устройват. След още няколко минути охкане и пъшкане изплю камъчето. Предложението беше, като онова на Виваком, но при доста по-ниска такса. Най-интересното бе, че този план го нямаше никъде, нито в сайта, нито в брошурите на Мтел. Скоро този договор ми изтича и мисля съвсем съзнателно този път да им погодя същият номер!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker