Сексиски реклами - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сексиски реклами
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 2248 пъти
Нека това което пише не предизвиква първо сигнални реакции и сексиски изказвания и всякакви хейтърски буламачи
Това което искам да отбележа са рекламите по телевизията. Те са откровенно сексиски против мъжа. Те са осмяни, заляни въобще грозна работа. Който не гледа телевизия си заслужава да обърне внимание и да напише коментар. Във всички реклами където дирекно или ИНДИРЕКНО са съпоставени двата пола жената е с предимство и е спецялна.

Например в една реклама една ще продава мъжа си, който е облече в женски пуловер, умрял от страх и направен за посмешище. Тази която ще го купува е много по-едра от него с което се намеква, че може да го набие ако поиска, тя се приближава да го разгледа а той горкия ще се напика едва ли не. В друга реклама за одеколон май че беше се дават последователно силни мъжаги които правят гримаси все едно ще се разплачат. В следваща реклама за бисквити ореон малко момиче се държи като възрастен и дразни и подчинява мъжа в случея... баща си.

Започвам да се замислям дали всички реклами не са такива в една или друга степен. Не съм обръщал по-подробно внимание може да е пресилено за всички, но тенденция има. Тука не става въпрос за мъжа а за човека като цяло.

Това се прокрадва и живота като цяло. Например бях на кино във филма Вълкът от уолстрийт мъж и жена се сбиха, като в сцената бяха напълно РАВНОПОСТАВЕНИ ФИЗИЧЕСКИ. Жената удари мъжа смях в киносалона, той и отвърна спонтанно и последва искрено и непотправено възмущение(ахкания възклицания).

Тук става дума за общи впечатления а не за някакви неща извадени от контекста. Самите реклами са така изпипани правени са дублажи, дублажи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 54a073f5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пълни глупости. Ако има сексистрки реклами те са в ущърб на жените! Мара отварачката с "дините"... има ли нужда ОЩЕ да се обсъжда!???

А това с детенцето и бисквитките как си го възприел- ужас направо! Башата бил унижаван!??? Абе, ти добре ли си или си женомразец или комплексиран мъж!??

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8b53817709
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледай по-малко реклами и повече образователни програми... Може и да си преговориш материала по Български език от 1 до 6 клас...
На мен лично не ми дреме от тъпите реклами и какво се показва в тях, защото не съм комплексар..
м27

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6f3506e106
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Виж сега, рекламите са нещо, една от най-важните цели на което е ДА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО И ДА БЪДЕ ЗАПОМНЕНО! Сам/а разбираш, че за да се постигне това, самата реклама трябва да съдържа някаква необичайна, нетипична или направо абсурдна ситуация, единствено за да направи впечатление с нещо по-специално.
Типичен пример е рекламата за Лорд Съмърсби и там неговите каламбури - как лаптопите се продавали за 2 круши, как открил танците като се пързулнал върху разсипаните бучки лед + още сумати майтапи и исторически "недомислици"... Нали се сещаш, че това не е образователен филм по история? По-скоро прилича малко на кандидат-студентски бисери, което пък цели да привлече аудиторията на средна възраст.
По същия начин са и рекламите с "горкичките" мъже и с безпардонните жени... трябва да е нещо различно, и силно контрастиращо с реалното ежедневие, така че да привлече вниманието и по този начин да бъде запомнено.

Имам един приятел - много добър компютърен аниматор. Гледам му работите и му казвам: "Тази експлозия не е реалистична!" или "Това движение в действителност не е такова!", а той: "Не е важното да е реалистично, важното е да е ЕФЕКТНО!"

Разбираш ли сега къде е скрит ключа от бараката?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bea9bd8287
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човече, наистина ли ще обсъждаш тъпи клипчета, създадени от още по-тъпи хора? Едва ли имат тайна цел, но ако това ще те успокои - феминистките превземат света! Те искат да подчинят мъжете и да се почувстват като господарки, а рекламите им помагат за това.

Сега сериозно - намери си друга тема за размисъл! Или стани автор на реклами за телевизията и демонстрирай какви трябва да бъдат рекламите според теб. Никой от нас не може да се намеси в работата на телевизиите, рекламните им отдели или авторите на подобни клипчета, затова няма особен смисъл да обсъждаме това. А и пак казвам - да търсиш скрит смисъл в нещо толкова тъпо като съвременните реклами... виждал ли си рекламите на онази бира, които завършват с "Време е за нещо специално! "? Или онзи шоколад, за чиято реклама жени седят на столове и шпионират мъже в отсрещната сграда, които се намират в нещо като съблекалня? А може би рекламата на Кит Кат с асансьора? Няма скрит смисъл - по-скоро явна липса на такъв. Бъди здрав и щастлив! :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 92ca063212
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Автора. Рекламата за Мара отварачката с дините излъчва ли се НЕ. Аз също съм ПРОТИВ. Аз не пиша за мъжа а за ЧОВЕКА. Може да е сезирана комисията срещу дискриминацията. Това обаче само потвърждава това, което пиша, защото важно е общото впечатление а не отделна реклама. Не твърдя, че се прави нарочно а НЕСЪЗНАТЕЛНО и това се прокрадва от живота.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 68998ae6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мен лично ме дразни онази реклама за цифровата телевизия, където можеш да гледаш на повторение, самата реклама е:Дават как две момчета гледат гимнастика на момичета и едното момче постоянно връща един и същ каданс с думите "и отново", толкова ли не може да се измисли нещо по смислено, тази реклама си е направо подкана за секс.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: eb521e6cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Май проблема не е в рекламите, а в твоето ниско самочувствие. А помниш ли рекламата "Какво му трябва на човек, едно добра жена и една бира"? И как всички лелки бяха писнали, че с тая реклама се принизявала жената до нивото на вещ. Е, същата работа. Въпросът е ти с какви очи ги гледаш. А колкото до рекламата на Орео, явно не си баща. Защото да знаеш, малките дечица точно така си се държат с бащите си. Особено ако знаят, че са любимците на татко. Така, че в рекламата няма нищо сексистко. Ама като умишлено търсиш такъв смисъл във всяко нещо, нормално е и да го намериш. Колкото до рекламата на "Продавалник", целта й е да разсмива хората, за да я запомнят като нещо различно от стотиците други реклами. И следващия път като се чудиш какво да правиш с ненужните си вещи да се сетиш за "Продавалник" и за "оная дето щеше да продава мъжа си". Така, че по-спокойно! Не гледай на нещата толкова сериозно. Да знаеш на света какви по-сериозни проблеми има. Ти за някакви глупави реклами си се хванал, а има места по света, където още пребиват млади жени с камъни, защото са си позволили да говорят с мъж! Ето това вече е проблем.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6f657254b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Има нещо такова. Виж братле даже в Библията пише, че жената трябва слуша мъжа си. Мъжът винаги е 1 ниво отгоре като цяло, жените имат други качества- примерно в някои ситуации гледат по-реално на нещата. Все пак никога не го казвай на глас, някои истини просто трябва да си останат неизказани. Те ни осмиват в рекламите, ама вкъщи познай кой командва? ! :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: dd02167bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе 7, толкова ли ти е високо самочувствието, че не ти идва на ума, че за да се стигне до пребиване с камъни, се е започнало отнякъде? ! Прав си е автора - не е задължително да го изживява болезнене но важно е да го забележи. Което е и направил...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 92ca063212
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Автора: Не смятам, че рекламата за Лорд Съмърсби е унижаваща, тя е тъпа и безмислена за да привлече внимание и успява.
В тези с жените с далекокледите, цифровата телевизия и Кит Кат също, защото те гледат на тях само, като сексуален обект.
Аз пиша за тези, където има лично отношение. Например банковата реклама пет процента и половина. Гледайте я внимателно, какво означава мъже под чехъл, как тя го поглежда той се сепва и променя смисъла на това което казва.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 77c0c29019
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8, вкъщи командва майка ми, защото тя носи парите. Тя е доктор и е била такава цял живот, това е професията, която си е избрала още в гимназията.
Баща ми е безработен и е така от много време. Познай кой кого командва.

Така че тъпата ти Библия няма да ти помогне, ако не си се реализирал и ако жена ти е по-добра от теб от професионална гледна точка. Настрана от темата за рекламите, аз не мога да разбера как може в този век все още да гледате какво пише в Библията.

Друг въпрос е вече, че мъжът винаги е бил потискан от обществото да се стреми към високо платена професия, за да бъде успешен в живота и ако не успее да постигне тази наложена норма, значи е отрепка и провал. Това най-често води до депресия, липса на желание за секс и понякога и самоубийство, разрови се и виж статистиките (повечето жертви на самоубийство по света са мъже).

А автора го разстройват едни реклами, дето подкрепят потисничеството на мъжа. Просто приеми, авторе, че това което се смята за смешно, запомнящо се и шокиращо, е често отражение на самата истина. Просто много мъже не искат да си признаят или не осъзнават, че участват в рекламата, тъй като все още не са се откъснали от българския Ориентал.
Шок и ужас!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: dd02167bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   12, това, че у Вас командва майка ти, не означава, че в повечето семейства е така. След като останалата част от мнението ти се базира на тази грешна теза, значи и тя е грешна - т. е. цялото ти мнение е такова. Включително за Ориента и особено за библията. Шок и ужас щеше да бъде, ако повечето становища са като твоите!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: f898bdfbee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14, чети малко по-внимателно. Става въпрос за това кой се е реализирал повече, кой носи парите и следователно на кого се крепи цялото семейство. Става въпрос и за това, че изкарването на парите се води "мъжка работа" и просто се опитах да наблегна на последиците, до които тези очаквания водят.

Айде представи своята теза, да видим колко вярна е тя. Само със заявление, че моята е грешна, не мисля че коментара ти има сила. Много извън темата стана, но хайде, убеди ме.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7cd79ecf38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не знам за вас, но в последно време има една реклама за бира, която СТРАШНО МНОГО ме изнервя-за оная бира "Каменица", където ползват оная отвратителна песен: "Ла, ла, ла, ла... ", нали се сещаш? Е, тая реклама, като я видя, направо сменям канала. А пък има една с гайди-още по-изнервяща:малиии... А пък нея като я чуя, ми иде да изхвърля телевизора през прозореца и да си промия ушите... Не проумявам, защо всяко глупаво нещо трябва да се рекламира по телевизията? !?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d6d4c393ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Гледате ли грозните, сексиски реклами с това еииииииии което казва мъжа след като е забравил нещо да купи. Има и с жени като че ли за да свикнат хората за да ги възприемат по-лесно.
След време може да се правят само с мъже.
Самата идея е от западни реклами които се правят само с мъже.

Това е така наречената позитивна дискриминация която започва в медиите.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8474020840
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторче, не знам дали още си следиш темичката, но родителите ти тотално са те изпуснали.
Откажи телевизията и вземи да се образоваш малко.
http://rechnik.chitanka.info/w/сексистки

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ac927433b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   17, ами по-често жената е запозната с това, което трябва да се купи, особено пък хранителен продукт. Ако ролите в рекламата бяха разменени сигурно щеше да кажеш "Мъжа знае кое масло трябва да се купи (и инструктира жената) - значи вероятно той готви".
На правещите реклами не им пука за индиректни влияния в/у обществото, за отношенията в семействата и т. н., пука им да се купува продукта и да печелят.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 300b957e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ама вие сте луди да гледате реклами. Последните хубави ги въртяха 2013-2014 г. Сега са глупави и не стават за гледане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker