Злоупотреба с личните данни (унижение) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Злоупотреба с личните данни (унижение)
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2495 пъти
Здравейте! Пиша тук с надеждата ако може някой да ми бъде полезен със съвет, защотото не знам към кого да се обърна. Нямам на кого да споделя и да получа съвет. Моля не ме упреквайте! Аз съм момиче на 20 години. Преди време правих секс с един господин и тайно ме е заснел как му правя урална любов без аз да знам. След време установявам, че има разпространен видео клип из порно сайтовете с мен на който ясно се вижда, че сам аз! Това нещо много ме измъчва. Тази натрапчива мисъл за този клип ми вреди на ученето. Дори не подозирах, че съществува такъв клип, който е направен и пуснат с цел да ми бъде навредено. Някой от сайтовете не са български. Въпроса ми е дали да подам жалба в полицията и, дали могат да бъдат премахнати тези клипове? Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 0f42b4e03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

2.   1. "Лични данни" са трите ти имена, ЕГН-то ти, адреса по местоживеене, телефонните ти номера, и-мейлът, подписът;
2. "Урална" всъщност се пише с "о" и се отнася до устата, а не до урината, до планината Урал или до "Ура!"-то, което вика този, на който му я правиш...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 88fa1d541c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aми честно казано не мисля, че полицията би могла да ти помогне в този случай. Ти няма как да докажеш, че клипът е заснет без твоето съгласие и затова надали ще ти обърнат внимание. Според мен единият вариант е да говориш с този човек (явно пълен кретен) и да опиташ да се разбереш с него да свали клипчетата. Другият е да помолиш някой познат програмист, хакер, абе човек, който разбира от това да ти помогне да ги изтриете.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7c3071572b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   ох, ще падна! :-)) и с кои по-точно лични данни е злоупотребил? номер 2 е написал вече кое е лични данни по закона.
а ако питаш дали можеш да махнеш клиповете - не, не можеш. можеш да пишеш на собствениците на сайтовете и учтиво да ги помолиш да ги махнат, но напълно зависиш от доброто им желание. не можеш да подадеш жалба, защото няма извършено престъпление.
вероятно можеш да заведеш граждански иск за уронване на престижа ти, но нали се сещаш, че така повече ще раздухаш историята?
друг път внимавай с кого правиш секс и не знам какво учиш, но наистина си доста неграмотна и неука. вместо да духаш на разни нещастници, вземи да четеш и поне да си повишиш общата култура.
Ж42

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: f2533fe29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Към ГДБОП има отдел "Киберпрестъпления", подай сигнал.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 207cc75239
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Можеш да поискаш да ти махнат клипа, поради нарушаване на авторските права да речем. Всички знаем, че напоследък стана модерно да се водят дела и не знам си какво още, именно заради авторските права.

И значи си много глупава, за да не обърнеш внимание, че те снимат. Мисля и че съм попадал на въпросния клип.
Засрами се! Представи си, че майка ти или баща ти го видят. Кой знае какво ще си помислят. Било й ставало неудобно - ми мисли другия път какво правиш, пък. Ужас!

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9a79a32031
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Напротив, 2, личните данни включват и всичко покрай личния ти живот!

Авторке, според повечето сайтове, на които попаднах точно по тази тема (явно не са малко хората, които ги снимат без разрешение), можеш да направиш следното по въпроса:

Да подадеш жалба до комисията за защита на личните данни. Само че не чакай прекалено много по въпроса, защото има срок за жалбата до 1 година след като си разбрала за публикуването на материала и срок до 5 години след снимането му.

А също така можеш да подадеш жалба и до административен съд. Можеш да претендираш за обезщетение в такъв случай, за имуществени вреди ако шефът разбере за клипчето и вземе те уволни, например, или не те наемат на работа заради него, или както е при твоя случай - за неимуществени вреди, защото ти е нанесъл психическа и емоционална травма.
Проблемчето на претенцията за обезщетение обаче е, че трябва да се докаже вредата, което означава да ходиш при психиатър.

Та определено има какво да направиш по въпроса и можеш без проблем да си гониш правата. Само че дали наистина си струва е друг въпрос - ако много ти бърка в психиката, потърси помощ от адвокат. От друга страна можеш да се свържеш с въпросния господин и да го заплашиш, че ако не изтрие тия клипчета от интернет, ще му вгорчиш живота.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: f5e3e349b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 - да, ама друг път!

"Чл. 2. (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., изм., бр. 103 от 2005 г. ) (1) (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2006 г. ) Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци. "

Номер 2 си е прав! Самата дума "данни" изключва още преди законовото тълкуване каквато и да било връзка с видеоклипове или снимки. Авторката по-добре да се образова малко вместо да... осигурява материал за порно сайтовете. Не помня кога последно чух, че някой е бесен заради качено негово видео в Интернет, на което чете "Под игото" на Вазов или се учи да сглобява ДВГ. Как пък все се оплакват тези, които практикуват секс? Да си направят нужните изводи и готово! Щом не могат да си намират качествени сексуални дружки, да се спрат изобщо или да свикнат с последствията и да станат близки дружки с всеки собственик на порно сайт с цел по-лесно заличаване на клипове с тяхно участие, ако не им се пръскат пари по съдилища! :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 69a0dea8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Щастливия господин със скритата камера женен ли е? Или въобще обвързан ли е? Колкото това е неудобно за теб... може да се првърне неудобно за него :))

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f032c95c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей момиче. Имаш много голям проблем и ще ти кажа, че разрешаването му ще е много трудно. Интересното е, че тези сайтове са като една мрежа, и много често, когато бъде публикувано видео се сваля от даден потребител, и се качва в друг сайт.

Възможно е човека да е качил видеото в един сайт, да е качено в друг от друг човек, и така се стига до един омагьосан кръг, който може да не бъде спрян. Може да пишеш на господина да премахне видеото, или ще се оплачеш в полицията. Ако не го махне го заплаши, че това видео ще го покажеш на хората, за които работи и ще му създадеш проблеми. Има много начини, чрез които можеш да го накараш да го махне ако вземе да упорства.

Ако господина има семейство нещата пък стават още по-лесни. Можеш да го покажеш на жена му например. Има начини, които са много неудобни за теб, но много по-неудобни за него, защото може да му провалиш всичко по този начин. Може да разкажеш например на шефовете му за това как е публикувал видео без твое знание, може да го покажеш и в полицията. Естествено, че полицията, ако се оплачеш там трябва да го види.

Но първо поговори с него и му кажи да го премахне от всякъде.

Друг е въпроса ако пишеш на екипа на сайта да премахне видеото... Мисля, че това няма да се случи, защото както казаха по-горе има хиляди такива клипове по сайтовете и до някаква степен това е от полза на сайта, защото в тези сайтове са поместени много реклами, от които се печелят пари, и то сериозни. Пък и има стотици хиляди хора, които са регистрирани и активни, и отделно има такива, които влизат. А реално ако няма клипове, или ако са по-малко сайта е има по-малък рейтинг и няма да влизат толкова хора. За това един вид печелят от такива като вас, които биват публикувани.

Но пробвай, пиши на екипа, и кажи, че видеото ти създава проблеми в личният живот, сред приятели, роднини, работа, семейство, може да кажеш безброй неща.

Успех, и дано всичко свърши в твоя полза. Сподели какво е станало.

Големия, 20 :).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 861edbbb3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   номер 5 съм. 11, щом въпросният господин е пуснал клипа не в 1, а в няколко сайта, очевидно няма от какво да се притеснява :-) дали не е женен / обвързан или просто лицето му не се вижда на въпросния клип, не е важно, но едва ли ако беше неудобно за него, щеше да публикува клипа в Интернет.
Ж42

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6409c48244
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз бих подал оплакване, въпреки негативните коментари тук, които между другото са на правни лаици с тяхното интуитивно тълкувание на термина лични данни. Аз не съм по-образован от тях в областта на правото, но съм чел конституцията и там пише, че никой не може да бъде филмиран без негово съгласие. Със сигурност правата ти са нарушени и ще се намери точен юридически текст, под който въпросният господин да бъде подведен под отговорност. Дали видеото може да бъде изтрито от всички сайтове не знам. Лошото е, че подобни клипове се разпространяват със скоростта на светлината по десетки сайтове, хората си ги свалят и могат да ги качат пак и вбъдеще, а и щом някои от сайтовете са извън юрисдикцията на България, на практика ще е доста сложно. Човекът, който ти е дал съвет да търсиш помощ от хакери явно гледа много филми и вярва, че всичко е толкова просто, както го показват там. Такъв професионалист, който може за нула време да превземе дузина различни сървъри с различна конфигурация и софтуер ти със сигурност не познаваш, а освен това също е незаконно.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 081a8edafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Виж, аз не живея в България, но в държавата, в която съм това деяние отскоро се признава за криминално и вече има няколко случая на хора, които отидоха в затвора за по една или две години след аналогични случаи.
Според мен си струва да се посъветваш с адвокат или направо да отидеш в полицията и да подадеш жалба.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker