България Биг брадър ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

България Биг брадър ли е?
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 4045 пъти
Здравейте, работя в чужбина и може би затова всеки път, когато си идвам, виждам промените по-отчетливо от живеещите постоянно тук. Вчера в едно луксозно кафене с на вид интелигентни посетители чух оживени коментари с подробности за поредния Биг брадър и снощи реших да погледам – потресох се! Що за кретенщина е това? Какво интересно има да се гледат с часове елементарни разговори, махленски скечове и просташко поведение, и това в най-гледаните часови пояси? Каква е целта на авторите на тази помия и разбират ли, че мачкат съзнанието на тийнейджърите, доколкото е останало такова след заливането на ефира с олигофренски предавания, в които журита оценяват нещастници с болна психика, въобразили се за звезди?

Ако не бях българин, бих останал с впечатлението, че медиите са окупирани от три -четири т.нар. „плеймейтки” и пошли светски изяви на парвенюта или и това е поредната акция за изпростяване на нацията. Само че като слушам разговори на обществени места и споделено от познати за бит и работа все повече придобивам усещането, че прошляците от Биг брадър не са само в предаването, а навсякъде, интелигентните хора са изтикани по периферията и са оставени на доизживяване. Бих се радвал да не съм прав и България да не е Биг брадър, затова ще ми бъде интересно да прочета и други мнения по темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 месеца
hash: e20c6cf53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен това е най-простото предаванер и аз се питах рдали това наистина е извадката на България,ако е аз съм без думи тогава.Все още се надявам това да е просто режисура , както казват приятелите ми.Но все пак са откроени основните проблеми ,като:алкохол, насилие ,невъзпитание и селяния.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 5ea2dc818e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-лошото от всичко е, че си прав!

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: a5b4640ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно си прав в преценката си за хората, живота и отношенията в родината ни. Жалка картинка, която става все по-сива и грозна с годините...Защо е така? Защото умните, будните и амбициозните хора не могат дълго да виреят в такава отровна среда и търсят по-благоприятни условия за личностно, социално и професионално развитие извън България.

Аз съм на 27 години. Завърших висшето си образование в България. Направих следдипломна квалификация в чужбина. Поработих в България и навън и на тази възраст твърдо реших сама за себе си, че моят предел е до тук. Не мога да поема повече простотия, шуробаджанащина и безхаберие. Заминавам още тази година и няма да се обърна назад. Няма и да съжалявам. Няма за какво...родина, която сама пропъжда чедата се не е мила и свидна. Жалко...много жалко...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 4141107654
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Сериозните и интелигентни хора, които за съжаление са малко, нито гледат Биг брадър, нито висят пок кафенетата и обсъждат тв предаванията, нито се въхищават на псевдозвезди като Златки, Галени, Марии и т.н. Те учат езици, работят, възпитават си децата, а представите им за света и за живота не се градят от това какво дават по бг телевизиите.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d85ba287f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Определено Биг Брадър не е нашето предаване! У дома много отдавна още по време на първият решихме, че това не е нещото което си заслужава да гледаме и чалга не слушаме, синовете ми също, явно правилно сме ги възпитали и вкусовете за музика и забавление са им добри. А при нас в България е станало така, че от време на време трябва и да си простак иначе ще те смачкат! Колкото и да си интелигентен свит ли си, говориш ли им възпитано просто те прегазват без да се замислят.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: e19a693481
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   България не е биг брадър. Просто там нарочно са подбрали такива селяндури, за да има "шоу", тъй като отрицателната новина продава. Нали си забелязал и по новините - да си чул някъде да кажат нещо хубаво - не: кой кого убил, ограбил, катастрофи и т. н.А тинейджъра какво ще гледа...зависи в каква семейна среда живее, зависи родителите му какви са...по върховете също мърсотията е страшна (при политиците и така наречените управляващи) но е по-прикрита и излъскана.Та най-вече зависи от семейната среда.Аз например на мойта дъщеря съм и чела книжки, а не да гледа глупостите по телевизията.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 3471659740
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ми една много голяма част от хората в България, по мое мнение, са такива, като в предаването.Тея там не са никакво изключение, но никои не го признава.Всеки си казва "не ние не сме като тях"- не, ама да.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: edff3ddde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм още на 15 и ми е много интересно в другите страни наистина ли е различно???
И честно да ти кажа в моето семейство и в семействата на останалите ми роднини има кадри от 5 семейства в сегашната къща на Биг Брадър.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d1ac3f73ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Номер 9, поживял съм малко навън. Поразгледал съм тук там и знаеш ли приятел, повечето българи отчитат само плюсовете в чужбина. Много обичат, когато се върнат в България да изтъкват само плюсовете на местата, където са били. Мъничак си, и аз сам малак но помня филми като "Господин за един ден" с Т.Колев. Който го е гледал, знае за какво говоря. Единствения проблем на България са българите. Следите от миналото...виж, нещата бървят така срам-комплекси, мизерия-корупция, всичко е следствие от миналото. Всички са зле, в един момент някой става добре-хоп мразим го. Защо той е добре а аз съм зле.

Един познат ме пита, нормално ли е пилотите да получават такива високи заплати а един инженер да взима 300 лева. Всеки в бг смята, че той заслужава най-много, най-доброто. Че държавата и околните не правят нищо за него. Ок, не си инвалид, млад човек си, направи нещо. Да се оплакваме не върви. Не помага. Аз мога да се оплаквам с дни. Никой няма да ми реши проблемите. Няма смисъл.
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d6fc2828e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да попитам само...
Защо твърдите, че България НЕ Е Биг Брадър, от момента, в който за мое (а и не само мое) огромно съжаление предаването се ползва с висок рейтинг?
Това не означава ли, че на много хора им харесва? Много е жалко през 21 Век да цари тотален декаданс както в културата, така и в ценностната система на българите! Много жалко!

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: d716402205
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Mного си прав.аз съм потресена как може да го дават и какви са тези хора, които го гледат!??

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: ce01c6f6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ралф,за пореден път мога само да се съглася с теб..

Колкото до Биг Брадър,нито съм го гледала нито някога ще го гледам. В държава като Германия ,той също има голям рейтинг,както и весника Билд и един куп токшоута,които показват как момиченца на по 14/16 години са вече майки и всякакви подобни. Малко глупаво е да заключиш: е.те това е Германия. Всички знаем,че не е така. Има маси и маси и както за едните трябва да има забавление,така и за другите. В България е същото.

Мила

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 7ba164fb3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   В други страни, пък, излъчването му беше спряно още от 2ра част. Та..защо ли...?

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: bbd3df0ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14,защо и ние не се поучихме от тези страни? Нова телевизия може да излъчва много по-полезни неща от Бай Ганьо и семейство... т.е. Биг Брадър Фемили по това време.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: f59a81afcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Факт е, че има много висок рейтинг и това може да се тълкува по два начина - или няма какво друго да се гледа, или простотията е приоритетна за широките народни маси. При наличието на толкова много други канали, едва ли е валидна първата причина. Какво остава? Не намесвайте чужбина - нещата не са съпоставими. Но когато гледам филм / например с Де Ниро или Джеръми Айрънс / дочувам, как наоколо масово гледат турски шербети или Биг брадър, едно от предимствата на блоковото строителство е добрата чуваемост. Или да вярвам, че и тук рейтингът е измислен, както при политиците?

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 23acbcb726
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Брат, а кво ще кажеш за Цената на Истината? Изгледай и нея и ще видиш на кое се вика упадък. Само че този проблем не е само в България, заспали овце има навсякъде. Недей да приписваш всичко на българите.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 7f4ed369d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Да дам за пример Гърция, която определено не е в редиците на развитите ( и интелектуално и икономически) държави в Европа. Биг Брадър 1 - 2000г. Много висок рейтинг. Биг Брадър 2 - 2001г. Започна с висок рейтинг и се приземи много рязко и безславно. Поради неприлични сцени, каналът Антена (майчица на Нова тв) плати огромни глоби и бе забранен Биг Брадър 3. Да отбележа, че нито в 1, нито във 2 част имаше камери в тоалетните, за разлика от родния ББФ. Часът (цената по нашенски) на истината - 400 000 глоба и край. Това не означава ли, че Майка България е ББФ???

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 642b0737b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Вид търговия - една шепа идиоти забавляват много идиоти и последните пускат ли пускат есемеси и така плащат добре на малкото идиоти, а и остава немалко за всички по веригата. Иначе го има и в чужбина, само че там е от лигавщината на демокрацията и от високия стандарт, а тук стандарт няма /няма и да има с такива малоумници/, но простотия - с лопата да ринеш.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 811da670c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не прочетох всички коментари, но искам да кажа кратко и ясно на автора. Не, това не е България, или поне тази около мен! Ще бъде наистина жалко и страшно, ако повече хора се разпознаят в тези типажи. Наистина ще е жалко за България. Все още се надявам, това да не е представителна извадка, а само трик на продуцентите. "Хляб и зрелища"...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 76f3b54113
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не знам дали има по-тъпо и по- просташко предаване по телевизията, продуценти защо грабите народните пари - дарете ги за стари хора, за болни хора стига сте си чесали егото което не струва и пет стотинки... бих ви напсувал ако разбирате...

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2637d5eb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   Това наистина е абсолютно селяндурско предаване и когато и да се спре, все ще е късно. Вярно е, че една голяма част от българите са точно или близки до индивидите вътре, но пък има и една също поне според мен не малка част, която са си нормални. Който иска да си живее по този начин-да го прави. Не гледам Биг Брадър и не се движа с хора, подобни на събраните вътре. Още по-малко пък ми пука за мнението им. Простотия има навсякъде, важното е да не й се обръща внимание.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c778a37d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Думите които искам да напиша за Биг брадър няма да ги публикуват, затова ще кажа само едно повръща ми се като го гледам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker