Може ли човек дa бъде нa 100% откровен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли човек дa бъде нa 100% откровен?
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1500 пъти
Здрaвейте!

Кaк мислите, дaли човек може дa бъде нa 100% откровен? Дaли може дa си кaже всичко, дори пред нaй-близкия приятел или нaй-голямaтa си любов?
Според мен не. Според мен човек имa тaйни, които никогa не би признaл доброволно, a понякогa дори би отричaл до последно.
Подтискaме тaкивa тaйни, докaто те изгубят вaжносттa си и стaнaт бледи спомени, от които просто ни жегвa под лъжичкaтa зa секундa-две, когaто се сетим зa тях и толковa.

Aз сaмия съм вършил нещa, които не бих споделил пред никой лице в лице, без знaчение колко е близък. Просто не искaм дa ме съдят зa грешките, които съм прaвил.
Не, че съм вършил нещо незaконно, но съм издевaтелствaл нaд хорa, мaнипулирaл съм ги, може сигурно и дa се квaлифицирa кaто психически тормоз, не знaм. От еднa сa си зaслужaвaли, от другa не...
Лошо е дa нaрaнявaш хорa. Библейсктa поговоркa е дa дaдеш и другaтa бузa, aмa имa и еднa другa, пaк библейскa, a ине по-стaрa дори: "око зa око, зъб зa зъб"
Кaкво мислите? Aко стaне дискусия, може дa. споделя нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 014758dd99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не.
Аз не мога и съм общувала с достатъчно хора ,за да се убедя че и те не винаги казват всичко. Най-лични неща съм споделяла с майка ми и приятелят ми ,но едно нещо мога да го кажа на него или на нея ,но не на двамата .
Има неща ,които са дребни но ги прикриваш защото могат да наранят човека срещу теб и знам ,че щом аз прикривам такива значи крият и от мен и го приемам.
Ако някой иска от мен да му споделям всичко до последно няма да мога все ще има нещо ,което няма да мога да споделя,това е все едно да си ''разголя душата''.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b2ee030980
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Обичай всички... доверявай се на малцина!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dd6d0a89b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не става. Човеците са равни, те не са съвършени за да се съдят един другиго(затова винаги ми е странно, някой ако критикува друг, а аз съм някакъв посредник, който познава и двамата и знае що за стока са). Ако им казваш всички грешки, освен, че ще ги отблъснеш ще ги провокираш да ти намерят и твои.
Едната перефраза си я дал от Стария Завет, но нали знаеш, че тогава Господ е направил й големия потоп(точно защото хората са били порочни). Другата ти перефраза(с бузата) е от новия завет, там вече ни учи на любов(оттогава мисля Бог колкото и зле да се държи човека- с порочността си, завистта си, алкохолизма, гордостта, той няма да накаже всички както преди). Като вникнеш дълбоко в смисъла на тази с Бузата какво разбираш? Представяш си на заведение си и някой ти се прави на играч, и ти шибне един шамар пред приятели, какво ще направиш? Какво си викаш, къв е тоя е, сега ще го смажа и точно от тая Омраза и Гняв ти може да убиеш човек(което е най-големия грях) защото човеците са едно цяло. Затова е казано, ако ти ударят едната буза, обърни и другата. Като обърнеш другата какво става? Онзи ще те удари, но до бой няма да се стигне. Да хората ще си помислят, е виж го тоя слабия как го засрами, но това са лаиците, те не знаят, че кармата ще го преследва тоя човек и я, след време ще заболее, я децата му няма да са здрави. Затова са и повечето проблеми на хората(изпитания), които те така и не осъзнават. Майки се чудят защо децата им са болни, жени защо не им върви с любовта, мъже защо не са здрави или защо на хората не им върви, а не вникват по-назад в своя живот и не осъзнават какво са вършили.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6f0bfeb0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не е възможно, не само, че не може, но не би било и много добре. Човек "лъже", за да прикрие свои грешки и недостатъци, за да се представи в по-добра светлина. Това е най-елементарно и първосигнално поведение. По-изкусните лъжци опитно те замотават, за да изпееш неусетно някаква информация или пък, за да направиш/не направиш нещо. Няма как да се даде рецепта за справяне, освен да развиваш интуицията си на принципа на проба и грешка. Но при положение, че всички слъгват повече или по-малко, ти да си откровен не е оправдано. За да може човек да просъществува е една среда трябва да е адекватен на тази среда. Не знам при теб какво се е случвало, но не ми звучи добре, че си "издевателствал" над някого, особено ако това продължава много време, дори години. Аз мисля, че рано или късно лъжите излизат наяве и отношенията стават грозни. Сега си припомням какво са ми говорили преди някои хора, и то близки до мен, и си давам сметка, че са ме обработвали. Донякъде ме е спасявало това, че не се заслушвам прекалено в разни мнения, но от друга страна са успявали да злоупотребят с доверието ми. Затова вече свикнах да давам по-малко информация и да не се доверявам почти на никого.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2ecd3c0b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отговорът ми е не, не може. Дори да иска да разкаже пак не може да погледне случилото се отстрани. Винаги ще разкаже ситуацията от негова гледна точка, малко или много защитавайки действията си. По простата причина че никой никога не е 100% виновен или невинен. От тая гледна точка няма как разказът да е 100% истина.
А и какъв е смисълът да натоварваме близките си с всичко което ни се е случило преди? Миналото няма да се промени, обаче разказът за него може да промени бъдещето. Какъв е смисълът да разкажем на настоящо гадже че сме обичали прекалено много бившото?
Веднага след разказ за това, че си издевателствувал над хора, слушащият си прави едно на ум, че може един ден да постъпиш така и с него. Колкото и да го убеждаваш, че сега те е срам, че си манипулирал хора, с разказа си само ще събудиш съмнение за себе си у него.
От трета страна разказвайки всичките си терзания на някой ние му даваме коз, коз който той винаги може да използва срещу нас. Когато нещо не му е угодно може да ни нарани с него дори уж на майтап.
Също колкото по малко знаят близки и познати за теб толкова си им по интересен. Ако има човек който знае всичко за теб то той няма да иска да разговаря с теб той вече може да си прави извод за мнението ти по който и да било въпрос.
Има още много причини против искреното споделяне, но мисля за сега това е достатъчно.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c434d53e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, за да си толкова откровен, трябва да намериш подходящ за това човек, а повечето хора не знаят дори какво е да си добър приятел - приемат го като някой, на чието рамо да плачат при нужда (но той да не си отваря устата, защото ги отегчава), а после да го зарежат като стара дреха, когато спре да им бъде удобен. А ако си правил нещата, каквито си представям след думите ти - недей да говориш за тях! Току-виж ги кажеш на някоя жертва на подобен тормоз и реши да накаже теб вместо мъчителя си. Не знаеш колко опасни са тези хора благодарение на помощта на такива като теб - истински бомби със закъснител. Няма да си кривя душата - не, че чак толкова ме е грижа за теб, но не ми се иска човекът да лежи в затвора заради теб. Та по-добре се прави на примерен гражданин на Република България. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8ab0a9f632
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Идеята на "око за око, зъб за зъб" беше, че това е един пагубен цикъл, които води към една сигурна смърт.
А иначе откровеността е привилегия за едни и наказание за други.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ac98295bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всичко може. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker