Възможна измама с роднина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възможна измама с роднина?
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 3575 пъти
Здравейте, преди няколко седмици получих e-mail че мой роднина е починал и аз наследявам дадена сума защото само аз съм останал някакви такива, беше ми пойскана информация за мен ( банкова сметка, име, адрес, телефон ) и лична карта - аз казах че личната карта няма да я дам и човека ( представил се за негов адвокат ми каза не няма проблем ) да дам само останалата инфомрация. Той иска да делим дадената сума 50/50 даде ми снимка на него, сертификата му за адвокат и паспорт, от Того е ( където и да се намира това ). Като му дадох информацията получих e-mail от банка която иска информация за починалия и писах на адвоката да я даде. Някой попадал ли е на това и това някакъв вид нова измама ли е? Защото без личните ми данни от личната карта няма какво да направи но все пак да попитам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: bfb9b3c9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пълна глупачка/к си! Това е известна телефонна измама по принцип, винаги идват от Африка. Не се занимавай!
Като ти имат банковата сметка, мейла като ти кракнат и ти имат личните данни е въпрос на секунди да ти опразнят сметката - съвет - отиди още утре в банката и си изпразни сметката, която си дал/а!
Ти какви роднини в Того???? можеш да имаш???? Я СЕ СТЕГНИ!
В СЛЕДВАЩ ЕТАП ЩЕ ПОЧНАТ ДА ТИ ИСКАТ СУМИ ЗА ТАКСИ И ТЕМ ПОДОБНИ ИЛИ ДА ИСКАТ ДА ИЗПЛАТИШ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПАРИ НЯКАКВИ

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1525f4bc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aко си дaл бaнковa сметкa ВЕДНAГA блокирaй!!!
ВЕДНAГA!
НИКОГA, НИКОЙ, дори от бaнкaтa нямaт прaво по имейл или телефон дa ти искaт лични дaнни!
Вероятно ще ти се обaдят пaк и ще поискaт дa им внесеш някaквa сумa. РЕЖИ!!! Кaжи, че си подaл сигнaл в полициятa зa изяснявaне. Не, че ще ги стреснеш, звънят от освободени телефони, но поне нямa дa те притеснявa повече.
И зaпомни - лични дaнни и бaнковa сметкa, сaмо нa оторизирaни лицa. И то - лице в лице!
И имейлa, който си получил от " бaнкa " е от същото лице.
Товa си е измaмa!
Не позволявaй повече никaкъв контaкт!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9c9856273d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се връзвай, то сертификат, дипломи и такива за всичко всеки може да си извади фалшиво ако иска. Не се връзвай на тоя номер и не давай никакви данни!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 12cedadfc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чудя се, как може да има още толкова наивни хора?!
Съвсем скоро публикуваха информация за този род измами.
Бъди сигурен, че е измама - не се връзвай! Аз съм получавал мейли за роднини с наследство (дето никога не съм си и помислял, че съществуват), други за богати наследници, които са решили да ми се доверят (точно на мен), защото съм им вдъхвал доверие и т.н.
Не давай никакви банкови сметки и лични данни.
Тези измами, обикновенно идват от африкански държави.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5506f1dcee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Стига бе, човек! Още ли има хора, които се връзват на подобни неща?! Аз съм получавала поне 5-6 подобни емейла през годините. Това е някаква африканска мафия, която си намира балъци от цял свят, от които да точи пари. Нищо повече недей да даваш! Никаква информация, ама абсолютно никаква! Схемата винаги е една и съща, само историите са с малки разлики - може да си наследник на неизвестен роднина, може тоя, дето ти пише да е наследник, а ти трябва да му помогнеш, просто защото "изглеждаш благороден човек", може и човека да е банкер, който се сдобил с поверителна информация за починал клиент на банката с тлъста сметка и без наследници и отново ти си "големия мозък", който може да помогне с/у 50% от сумата. В следващи писма ще започнат да ти искат дребни суми за разни таксички, за оформяне на документи и т.н.т. Тия такси, ако почнеш да ги плащаш, няма да имат край и ще стават по-големи, всеки път с уверението, че е последна такса и ей сега вече ще си вземеш милионите. Недай Боже пък се докопат до някакви лични данни, може и по-зле да се случи, дори и заплахи да получаваш за теб или твой роднина. Така че бъди по-умен следващия път и преди да решиш, че може няколко милиона да ти паднат от небето, се замисли каква е реалната възможност да се случи точно на теб.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ed66ee8251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това е толкова стара схема за измама ,че се зачудих още ли я ползват.Дано нямаш пари в тази банкова сметка която си дала ,че ще останеш без тях.Изпразни се банковата сметка ако имаш пари в нея веднага и опитай да я закриеш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: be4e499fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да си "умен", да си "умен", колко да си "умен"? Колко трябва да си "умен", за да се хванеш на толкова евтин номер? Добре, че поне данните на ЛК не си си дал.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9948605999
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Того е в Африка
и да - измама е
Има я и в друг вид - за да получиш примерно 50 000 , ти искат да преведеш 500 - нещо такова
не се занимавай с тях . Защо да делите сумата , ако всичко е ок ??????
Той си работи за комисионни или определена тарифа - адвоката
Ако се вържеш , ще те завлекат с пари

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: dbeaf9c672
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   ДА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИЗМАМА Е И ТО ДОСТА СТАРА ПРИ ТОВА. НАЙ-ЧЕСТО Я НАРИЧАТ АФЕРА 419 -ПО НАКАЗАТЕЛНИЯ ЧЛЕН В КОДЕКСА ИМ. НЕ ДАВАЙ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ПОВЕЧЕ ЗА СЕБЕ СИ. АКО ИСКАШ ДА НЯМАШ ПРОБЛЕМИ РАЗБИРА СЕ. ТЕЗИ ХОРА СА НАЙ-ЧЕСТО В АНГЛИЯ И СА МНОГО ДОБРИ КОМПЮТЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ. ИМАЙ ТОВА В ПРЕДВИД. ДАНО ВСИЧКО С ТЕБ Е НАРЕД И СИ СЕ ОСЪЗНАЛ НАВРЕМЕ. С МЕН НОМЕРА ИМ НЕ МИНА, С ТЕБ МОЖЕ БИ СЪЩО, НО КОЙ ЗНАЕ КОЛКО МНОГО ХОРА СА ИЗГОРЕЛИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО НАСЛЕДСТВО. ЧЕТОХ НЯКЪДЕ ЧЕ НА 30 ПРОЦЕНТА ОТ ИНТЕРНЕТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ СА ИЗПРАЩАНИ ТАКИВА ПИСМА ИЛИ ПОДОБНИ. ТАКА ЧЕ СМЕЛО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ ТЕЗИ ХОРА ПЕЧЕЛЯТ МНОГО ДОБРЕ. ПАЗЕТЕ СЕ. УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 95322f229b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нарочно дадох празна банкова сметка, какво мислтие че веднага се хванах и оо имам милиони супер, кеф паднаха ми от небето, бахти пък и вие за толкова прост ли ме имате или вие сте прости? Просто ми беше интересно дали ще почне да ми иска пари, мислите че не знам че е измама ли кво? Имаше съде няколко коментара които бяха човечни не веднага да нападат, бахти хората. НИЩО ЛИЧНО НЕ СЪМ МУ ДАЛ И НЯМА ДА МУ ДАМ, ДАДОХ САМО БАНКОВА СМЕТКА ПАК КАЗВАМ ПРАЗНА И НИЩО ПОВЕЧЕ

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6038d7dfb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   10, келеш, наистина си много прост! Щом знаеш, че е измама, защо си се хванал изобщо? Или тайничко се надяваш измамниците да се самоизмамят чрез тебе, или да ти направят подарък някакъв? Накакво такова чудо да стане?!
Наистина можеш да видиш "чудо". Като си им дал банковата сметка, това да ти я източат далеч не е единствената беля, която може да ти направят... Могат да ти сипят в нея 10 милиона, примерно, като пишат че е хонорар за еди-какво-си, след което да ги порепратят на друга сметка, като пишат че е дарение... Да, обаче на теб това ти се явява ПРИХОД, за който ДЪЛЖИШ ДАНЪЦИ - в сучая - един милион! А те са си препрали и легализирали парите...
Лукова главо, мисли много добре като се хващаш на подобни простотии,и не се дръж като келеш да обвиняваш пишещите тука, които се опитват да ти помогнат, дори и чрез наругаване. Шамари заслужаваш, не разбиране!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 008e4db04c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От историята: "Някой попадал ли е на това и това някакъв вид нова измама ли е? "

От коментар 10:" Просто ми беше интересно дали ще почне да ми иска пари, мислите че не знам че е измама ли кво? "

Е, авторче (ако си номер 10) на КОЕ да вярваме, че не знаеш, че е измама или че мноооооого добре го знаеш, ама бъзици си правиш с измамниците, ама и с нас, а!??

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 95322f229b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   до номер 11, добре тогава келеш съм окей, сгрешил съм но пазя всички e-mail-и и все пак това си е вид доказателство нали? Повече нищо не съм им писал или давал и няма да го направя

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 06abbb273b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Получиш ли предложение по имейл за транзакция на пари в милиони долари, знай че е измама! Не се подавай и им тегли едно ФЪК и т. н.!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 895014f208
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   е да ама аз май много съм се завлякла защото ми имат всички данни сега какво да правя... ужас как можах да се вържа.. някакви идеи какво да правя сега

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7d14cb768d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16, Блокиране на карти и др.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker