Турски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124231)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19294)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Турски език
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 6472 пъти
Здравейте.
Моля хората, които са ходили на курсове по турски език в София и са доволни от начина на преподаване, да ми препоръчат школа/и ( за възрастни).
Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 328bf254cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Турски бързо ще научиш на място, беден език е с много елементарна граматика или си хвани за приятел турчин - братовчедка ми така го научи, но доста се опари с този ненормалник иначе. Иначе, ако не ти трябва за работата ти, не се занимавай - у нас имаме 1 мил и нагоре турци, които знаят по-добре турски от теб. Хвани и научи нормални езици като английски, руски, немски, френски, италиански, турският е за сериалите за старите бабички.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e3aeb826cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Елементaрнa грaмaтикa? Турският? :)))
Н 1, когaто не знaеш нещо е по- добре дa зaмълчиш.
Турският е един ит 6- те езикa, които говоря и определено ми беше нaй- сложен зa учене. И съжaлявaм зa " родолюбците ", но зa рaзликa от бългaрския имa приложение, освен товa е много по- богaт нa думи/ изрaзи.
Зa Бг, дори не знaех, че имa възможност дa се изучaвa, тaкa че не могa дa ти помогнa.
Тук, където живея сa ме викaли понякогa от турското посолство дa им превеждaм от испaнски. Зa чaс сa ми плaщaли м/ 70-100 евро. Отделно, понякогa богaти бизнесмени, извън тaксaтa сa остaвяли огромни бaкшиши.
Зa обрaтното, когaто испaнци сa ми се обaждaли, сa ми плaщaли по около 50 евро нa чaс. И пaк след товa, турците сa ми остaвяли бaкшиш;) Дори имaх предложение зa рaботa нa Босфорa, зaрaди езиците. Предлaгaхa ми почти двойнa зaплaтa нa пaрите, които изкaрвaх тогaвa, но вече се бях " зaземилa " тук.
Кaто изключим Гермaния и Aвстрия, турският език е дефицит зa други зaпaдни държaви.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a378e66603
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   1, човекът пита за школа по турски, а не какъв език да учи и за какво ще му послужи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f1355997e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

4.   №1, ти акъл имаш ли изобщо?! Как може изобщо през ум да ти мине да съветваш БЪЛГАРКА да ходи да я е.ат турците?!?!?! За да научела език?!... Малко са ни таковали и клали 500 години, та и още?
Безумно поколение!!!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bc9d26c9d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

6.   Номер 2, след като очевидно не си родолюбец, вземи се изнеси поне, че по-лошото от турците, са българите, които не милеят за родината.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 749ad48221
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   В темата е зададен конкретен и елементарен въпрос, а вие го обърнахте на съвсем друга тема. Ама то когато няма с какво да се гордееш, го обръщаш да псевдонационализъм при всеки повод с и без причина.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7b7554b472
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

8.   Към номер 2 ти сама си отговорила на въпроса труден ли е турския език. Научила си го за известно време а турците които живеят в България за цял живот не могат да го научат българския.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a0f9b4a842
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Н 6 кaк точно стигнa до изводa, че не съм родолюбец?
Тaзи думичкa ( родолюбец) умишлено е постaвенa в кaвички, точно зa тaкивa кaто теб. И също мисля, стaвa ясно от коментaрa ми, че НЕ живея в Бг. Но не зaщото не съм родолюбкa, a зaщото имaм повече повече възможности нaвън и не съм толковa тесногръдa и зaслепенa кaто теб.
И в Турция НЕ живея, но естествено, типично по хейтърски си се хвaнaл зa еднa думa, из.. aл си се отгоре и, зa дa изглеждa мaкс. грозно и пошло.
Съжaлявaм много зa тaкивa кaто теб, които си търсят опрaвдaние зa липсaтa нa инициaтивa и aмбиции, в минaлото( преди няколко векa).
Aз пък имaм приятели турци ( и всякaкви други нaционaлности) и ми е все тaя кaкво ще кaже някой кaто теб.
Коментaрът ми беше нaсочен единствено в посокa - евентуaлнa комерсиaлизaция нa езикa.... примерно.
Изкaзa ми относно " родолюбци" беше зa н1.
Кaквa е тaя злобa в днешно време. От 9 клaденецa водa ще извaдиш, ще преинaчиш всякa думa, сaмо и сaмо злъч дa изхвърлиш. Aко искaш дa си полезен, чети, осмисляй и aко можеш дa помогнеш, се включи. Aко не - зaмълчи!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e1303929b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   №8, " турците"/те не са никакви турци, защото прабабите им са били българки/, толкова знаят и турският, затова говорят някакъв смесен-българотурски. Послушай ги, и ще чуеш как мешат български и турски думи, а за писмен турски, изобщо да не говорим. По татово време ги караха да учат задължително турски, но те бягаха от часовете, а ние през това време ритахме топка на двора. Сега е чиста политика, искането им да учат майчин език. И без да го учат в училище, всяка майка може да научи детето си на разбираем за нея език, няма нужда да ги насилват. А като се върнат към корените си, турският в България си е заминал заедно с пашите, още след освобождението й. Колкото по натрапчиво демонстрират своето чуждопоклоничиво поведение, толкова повече се капсулират от българският народ, от където са техните корени. Това е в голяма тяхна вреда, капсулираните хора, са като диваци в гората, изостават от цивилизованият свят, към който всеки би трябвало да се стреми!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 328bf254cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

12.   От н. 1 - потърси си курс по турски в Гугъл и не ме занмавай с глупости. Аз имам доста приятели и познати - турци, те са ми казвали, че е лесен, лесна граматика (нямат дори родове! ) и значително малко думи. Братовчедка ми ходи точно 3 г. с истамбулец и го знаеше езика, но я заряза, защото „не искам нетуркиня да е майка на децата ми“ -) Моя бивша съквартирантка също беше преживяла такава връзка с турчин, но явно сексът ? беше харесал и понеже знае езика ходи там само за това, но никога не би тръгнала отново с турчин.
Националисти са големи, ако ще да не са били никога в Турция. Българите не са никакви националисти, точно обратното, което ни е голям проблем. Турчина не му дреме да развее и турски байряк на 3.03 у нас, знае че нищо няма да му се случи.
Моя добра позната-туркиня беше изнасилвана от баща си и семейството се отказа от нея, защото не била девствена и нямало как да се омъжи така -))) не носила кърпа и тем подобни, но за насилника-баща и дума.
Учи си турски, ако щеш и ромски учи, но не ни занимавай с глупости, моля те!
Този език ще ти помогне само да хванеш някой турчин за секс (няма да се ожени за теб! ) и да те хванат на работа в някоя дюнерджийница. Ако беше много хубаво да си турчин, нямаше да умрат над 100 хил. души, за да ни освободят. Питай кюрдите, който още са под турски робство, колко са хепи!

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 9c87209bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ненапразно се казва "прост народ, слаба държава" Нямате и елементарни знания за Турския език пък пишете: беден бил елементарен бил. Все още вие самите Българи използвате много Турски думи без да си имате свои. Например: чекмедже, капак, чаршаф юрган чанта торба баир и още десетки други. Турският език си е доста древен и богат. Древните Шумери имат подобен език като турския и много общи думи. Старата им родина е Туркменистан. Най старата писменност е на Шумерите. Този Турски, който се говори в България не е богат понеже беше забранено да, се говори на Турски по времето на тато. Нямаше никакви уроци.
И народът си говореше само това което знае.. Поне днешните 60 годишни не са учили Турски език. Беше забранено и да се говори на Турски. Имаше глоби дори и побоища.
Турците в България не са българи. Аз като Туркиня си зная миналото. Моите деди са преселници на Балканите именно от Анадола. Лошото е че вие не си знаете историята. Прабългарите са си Тюркси племена. С времето претопени от многобройните славяни. До насилственото християнизиране Българите си говорят на Тюркси език. Аспарух Кубрат Омуртаг са, си Тюрки. Хуните Аварите Уйгурците Онуйгурците Куртуйгурците са си Тюрки. Маджарите печенегите Къпчаците също. Тюрки са и древните скити. Имаме доста богата история. Богато минало богати традиции и език. Чета ви и ви се чудя на акъла. Между другото акъл не е Българска думичка изземка е от Арабския език.

2. То Българско царство е Куманско. Петър Иван Шишман са си Кумани. Тюрки. И в Гогол пише. Но няма кой да чете.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: cfb1e9da2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Няма кой да ти преподава турски език в България. Тук е Европа, а не Мала Азия. Най-гнусно звучащия език на света, заедно с циганския.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: 263fd8d7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Тя авторката за 10 години сигурно е научила турския. Или пък се е отказала.

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: 91f913d7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Н 15, те дори си приписват части от нашата история; гени, а сега някои твърдят, че кючеците са част от българската култура хаха
Иначе отдавна претопените щели "претопяват"... Остави ги да си говорят, даже когато говорят на турски, а не го осъзнават.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 445985ca4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До 15. Авторката много се вживява в идеологията на пантюркизма. Българите не са тюрки, а индоевропейци. Християнизацията не е насилствен, а естествен процес, който е протичал в българските земи още от 1-ви век. Почти до края на 18 век османската върхушка е говорела на арабски и персийски, защо е смятала, че не и подхожда да говори на турски, който е бил език на простонародието. Съвременния турски език се оформя едва през 20 век. За най-голямо съжаление на авторката, Османската империя няма да се възстанови. Колкото и Ердоган да ви набива тази идея.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker