Къде да уча? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Къде да уча?
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 9670 пъти
Извините, но искам мнение от студенти, за висшето образование и специалности. Влече ме историята, психологията, философията, чуждите езици, какво мога да уча с тези предмети. САМо не искам математика и икономика. Доста се поразрових, но в саитовете на Вузовете само похвали пише разбира се, така че дайте вашите мнения. Насочил съм се към Варна, но там освен математика няма други, само във ВСУ"ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР" има избор на различни специалности, но пък е много скъпо семестъра. Във ВИНСА И ТУ трябва мат и икономика, а аз както писах по горе наистина съм зле по тия предмети...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: 6d7ca71a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами не съм много компетентна по този въпрос..Но с историята може да учиш право ((но доколкото знам, искат и математика))..С психологията,може да се ориентираш към медицината ((биология))..
А и това с чуждите езици - ще ти бъде голям плюс

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 08aa69e6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За психологията знам, понеже аз това уча в Пловдив.Изпита е по желание общо взето, може само с български език, тест, съставен от 4 компонента, като последния е есе на обществено значима тема-това мисля, че е лесно.Психологията е хубава специалност.
Историята е главно за право, само че това си е сложничко и като материал, и като прием...
Потърси информация в сайта на ПУ (Пловдив) или в сайта на Великотърновския университет.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: eb1e61ce34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Aз завършвам ВИНС-а тази година,икономика.Не беше кой знае колко трудно, аз също не съм добре с математиката, дори бях кандидатствала с история :) Не знам какво да те посъветвам, аз не съжелявам за избора си и съм доволна от обучението си тук.Ти си реши какво те влече и с какво искаш да се занимаваш.Щом си добре с езиците, може пробваш МИО или туризъм,не ти ли харесват тези специлности? Аз пък сега обмислям каква и къде да ми баде магистратурата.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3867fdf58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,аз съм студент по Право, както разбра се иска исторя и БЕЛ. Харесваши уждите езици ,та мога да ти кажа че ще ти бъдат голям плюс за юридическта професя.Английският език е от голямо значение навсякъде, знаеш.Испански! Заради сериозния инвеститорски интерес на техните предприемачи в строителния бизнес у нас. Почти всички консултантски къщи в София( по мои наблюдения ) работят с испанци. Ако вещното право те влече испански...
Психологията също може да са съетае.. но това е доста дълга тема...

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3e101bf474
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   A Социален Мениджмънт става ли ?

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 6fec022f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Абе 4., според теб какъв юрист ще излезе от този, след като дори не знае какво иска да учи? Аман от такива като него.

До автора - абе момче, висшето образование не е задължително!!! Като не си сигурен какъв искаш да станеш, какъв е смисъла да учиш? Много са ми интересни такива като теб. Пълните университетите, а нямате никаква визия за развитието си. Намери си работа на някоя бензиностанция и си върти синджира. Там няма математика ;) Не искам да те обиждам, но ми се струва, че не ти трябва висше. Ако си искал действително да се реализираш като добър кадър, до сега щеше да си се ориентирал, а ти не си. И още нещо - дори да имаш висше, нямаш ли знания- само си си давал парите на вятъра. По-добре не заемай мястото на някой, който иска действително да учи, а и си е насочен от малък!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3b21ec18cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Hомер 6 , значи право да учат имат само хора "насочени от малки" най-вероятно под натиска на родителите си. хайде по-леко с претециите. момчето щом има желание изобщо да продължи образованието си, все пак някаква визия за бъдещето има. друг е въпроса, че на такава крехка възраст е доста трудно да решиш какво точно ти се учи и дори да вземеш такова решение, не се знае дали ще останеш докрай верен на избора си.

Единственият ми съвет е добре да обмислиш с какво ти се занимава. Не са малко хората на по 30, които са първа година студенти за 6-7 път. Не завършвай нещо, колкото да кажеш "аз съм висшист" - това не е достатъчно, повярвай ми..

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3e101bf474
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Автора: до номер 6 какво толкова лошо съм попитал, просто исках да знам мнението на студенти, които много добре знаят как са ВУЗовете, а и не си въобще права в коментара си. Аз съм на 20 год имам си диплома 5,70 уча си. Но не съм само аз, който се колебае, всичките ми връстници незнаят какво да учат, с какво ще се реализират. Има толкова много специалности и Вузове. Ти от 11 годишна ли знаеше какво ще учиш ( дори не каза на колко год си и да ли следваш).

Познавам хора, които учиха право, защото е модерно, а не защото това им се учи и сега са безработа не им се работи по специалноста. Но то в тази страна всички са като тебе, като ги питаш за съвет или да ти обяснят нещо сериозно, те ти с подигравката ти отговарят.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3867fdf58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Авторе, аз съм N4.
"A Социален Мениджмънт става ли ?"- това,признавам, не ми говори много. Знам, че след завършването получаваш професионална квалификация „Специалист по социални дейности”. Учат се социални науки, право (е, естествено по-отгоре-отгоре...), философски дисциплини...
Ще ти дам пример за работа след дипломиране- служител на БЧК.

В тази специалност учат предимно момичета.
"Къде да уча?" -за ПРАВОТО-ако живееш в един от големите градове и желаеш да работиш в този град(по специалността нали...)бих те посъветвал да си учиш в твоя град (ако някой от университет предлга тази специалност де) защто по време на обучението си ще караш практики в съдилища,прокуратури и пр., а именно там,ако си добър естествено, се създават връзките(казвам ти го от личен опит) !... А, не знаеш ,кой колега(студент) на кой е син :))) ако ме разбираш.

П.П.: Съжалявам ,че отговарям бавно ,но съм доста зает и да се ровя из нета както едно време-е това вече безполезно губене на време...
Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3e101bf474
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ти, значи аз се поразрових доста. В Социалния Мениджмънт ми харесаха дисциплините, няма математика има Философия, Психолигия, Учи се брак, семейство, Чужди езици, Политология и т.н., все неща които ме влечат и са ми любими предмети. Знам че повечето момичета учат за това, но това е по-добре за мен:)

Правото незнам да ли ще мога да влезна, а и съм от малък град, чудя се после как ще се реализирам, тък като от познати знам,че след като завършиш Право, трябва поне 5,6 год стаж. Във Варна има право, но е много скъпо, а и се говори,че може да закрият свобдните Вузове и Колежите. Въобще много се обърках, Социалния Мениджмънт ми хареса, но пък наще не искат това, искат да уча Икономика, като Маркетинг, Мениджмънт, но пък мене икономиката никога не мее влечало, а и не съм учил в Ик. Гимназия. :( Аре да спирам, че много е дълга темата.

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 65c9b8bacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Учи нещо, което те привлича и което виждаш като своя професия. Съгласна съм с коментара, че не е нормално да си задаваш въпроси като неориентиран първолак ''Какво да уча?'', все едно ще си добър във всичко еднакво. И най-великата специалност да учиш, ако не си за нея, ще влезеш в графата на некадърните и ще стоиш без работа.
Учи това:
-в което се чувстваш най-силен;
-което виждаш като своя професия и те привлича (не говоря само финасово);
-в което имаш потенциал за развитие.

А вашите- кажи им, че втортата ти специалност ще е тази, която те искат. Първата ще е тази, която ти избереш.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 49f2f8fb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зависи какво искаш да учиш. Как да си вземаш изпитите, и колко си готов да платиш за семестър.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker