Отпуск и почивка на море - излагане на слънце - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отпуск и почивка на море - излагане на слънце
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1231 пъти
Здравейте,

със съпруга ми скоро имаме годишнина от сватбата ни и искахме да си подарим екскурзия. За щастие можем да си го позволим, и двамата сме на държавна работа и сме в платен отпуск от края на юли до септември.
Харесахме си екзотично място, но се притеснявам, че излагането на слънце при бременност не е полезно, тъй като съм бременна в 5 - ти месец.
Тук има ли майки, които са минали през това, в смисъл, по колко време на ден мога да се излагам на слънце и дали тази почивка е удачна или да изберем просто екскурзия без плаж?

Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: c781c1b962
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бременна или не - правилата са сходни.
Важно е да пиеш много течности, да се храниш здравословно и да НЕ се печеш от 11-12 до 15 ч. местно време. По-добре ставайте по-рано, ако плажът ви е важен, ходете на плаж сутрин.
Купи си иначе ОТ БЪЛГАРИЯ още слънчезащитните продукти, сложи ги в големия багаж (в ръчния нямаш право да носиш течности над 100 мл. опаковка, всичко не повече от 1 л)
Друго - не ти знам екзотичното място, но се осведоми за болестите там - нужни ли са ви ваксини и ти като бременна? Какви са хигиенните условия??? В Европа, САЩ, развитите страни в Азия, Тайланд нямаш проблеми, но мръдниш ли до страни като Камбоджа, ВСИЧКИ страни в Южна Америка и Африка и става страшно.
Имай предвид още, че
- морската вода е задължително много по-солена от нашата, защото Черно Море е вътрешно, Дунава се влива в него и го прави ниско солно и доста чисто. Освен това има на много места в момента т. н. МЕДУЗИ УБИЙЦИ - питайте за медузи задължително, защото точно в момента са плъзнали много. Ние заради това не влизахме във водата на о. Пукет и си дойдохме после на Черно Море да се къпем!
Пак казвам, не ти знам определението за „екзотично място“, дори о. Пукет не е, но има места в света, където не е добре да си като бременна изобщо най-малкото заради хигиена и болести, а слънцето ще ти е най-малкият проблем.
ВЗЕМЕТЕ МЕДИКАМЕНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e33ffc53dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дa, прaв/a е н 1. Но aко е зa Европa, могa дa ви дaм пример в Испaния. Примерно Мaйоркa. Товa лято, зa рaзликa от минaлото темперaтурите сa по поносими, дори приятни. Но все пaк слънцето е много силно, повече от в Бг. Фaктор 50 и 2-3 чaсa сутрин, преди 12 ч. и после след 4 ч. следобед. Местни си стоят и по цял ден, но те сa свикнaли. Освен товa влaжносттa нa въздухa обикновено е около 80%. Нa прaктикa излизaш из под душa и зaпочвaш дa лепнеш.
Нa мен лично, по ми допaдa гр. Сaнтaндер- океaнa. По хлaдничко е. Тaм и цял ден дa се излежaвaте нa плaжa, нямa проблем. Имa освен товa по- крaсивa природa, плaнинa, рекички и езерцa в околносттa. Aко нaемете колa ( може и с aвтобус) дa се рaзходите до грaд Билбaо, много крaсив.
И нa двете местa обaче, нямaте нуждa от вaксини и подобни. Охрaнявaните плaжове, сa чисти, поддържaни.
Aко кaжеш къде ще ходите, може дa могa дa дaм инфо зa мястото.

Незaбрaвимо изкaрвaне ви желaя и лекa и спокойнa бременнос;)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 17fdca67ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Интересно защо №1 не предполага, че може в България да има екзотични места?
До авторката по принцип №1 е права навсякъде в чужбина е доста вероятно да имате проблем с болести и опасни животни. На българското черноморие този проблем липсва.
От слънцето въобще не се притеснявайте то няма как да навреди на плода, по скоро ще му донесе здраве, ако някога слънцето е вредило на бременност то хората щяха да са на изчезване. Докато се чувстваш добре слънцето не ти е пречка. Разбира се нямаш работа на плажа в 1ч на обяд но това важи за всички не само за бременните с цел предпазване от слънчев удар или прекомерно изгаряне, спокойно можеш да ползваш слънцето от изгрев до 12ч и от 16ч до залез.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 44b561fe2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работите на държавна работа и можете да си позволите екскурзия на екзотично място??? WOW!!! Е да какво чудно, ако не работите в България...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c781c1b962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, виж какво значи думата „екзотичен“

екзотична, екзотично, мн. екзотични, прил.
1. Който е необичаен за една територия, местност. Екзотично растение.
2. Който е необичаен за хората от неюжните и неизточните страни, а всъщност е типичен за Юга и Изтока; южен; източен. Екзотичен плод. Екзотичен пейзаж.
3. Причудлив, странен (обикновено защото е от южна или източна страна). Екзотични танци. Екзотично облекло.
• същ. екзотичност, екзотичността

Не смятам, че България е някаква „екзотична“ страна за самите българи, но си прав - у нас има чудесни места, включително по морето. Ние най-добре си прекарваме на българските плажове, а пътуваме, за да опознаем чужди култури, забележителности - у дома и морската вода е най-добра, и дъното не е с камъни, и плажове има чудесни, но не това беше темата.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 799c4556e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Че какво ви интересува дали могат да си го позволят или не. Май много гледате в чуждото канче... ейййй завистлив български народ.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 124b515ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, 6, съгласна съм с теб. Хората може с години да са спестявали за тази почивка, а тук вместо да отговорят на конкретния въпрос, ги заяждат. Съветвам авторката да се консултира със специалист, защото компетентно мнение за това нещо няма как да дадем ние. Но според мен със слънцезащитен крем и под чадър не би имало проблем т. е. никакъв директен показ на слънце, макар че и на сянка се изгаря. За лицето -отделен дневен крем, който предпазва от ув лъчи, аз поне ползвам отделен крем за лице. Не виждам разликата дали почивката ще е на море или не, защото в Бг лятото е горещо, така че е същият проблем. Една почивка може да бъде страхотна щом е с любимия човек, на ново, хубаво място и без ненужното излагане на слънце целодневно.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8d0fc97c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може и да не са спестявали много, кой го интересува. Защо на държавна работа да не изкарва човек много. Много познати взимат 1000 лв. там...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker