Вярвате ли в силата на съзнанието? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в силата на съзнанието?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1628 пъти
Вярвате ли, че съзнанието контролира материята? Наскоро бях прочел едно книга - "Методът Гейбриъл" и в тази книга пишеше, че за да отслабнеш трябва и да визуализираш желаното тяло. Включен е различни визуализации и т. н. Много ми е любопитно до каква степен е силата да контролираш материята с мисълта. Изкажете си мненията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4bb7d87372
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях спец в тази област, в смисъл бях изчел всичките книги. Практикувах всички неща с години, много години. Бях най-ревностния почитател. Обаче накрая нищо не излезе и разбрах, че е шарлатанство.

Има смисъл от това, но просто да гледаш по-ведро на нещата и да не изпадаш в някакви депресии, но чак да стават чудеса и да привличаш някакви простотии, едва ли.

Умишлено съм питал богати хора дали са вярвали и са си представяли, че някой ден ще бъдат толквоа успешни. Всичките ми казват, че не са вярвали и дори не са предполагали. Някои дори са били убедени, че ще си умрат бедни.

Просто са гледали да правят, каквото трябва по възможно най-добрия начин. Рабира се, не се е оплучило от първия път, но не са се отказали с години и се е получило накрая. Но не са се отказвали, не защото са вярвали, а просто не са можели да се примирят или са нямали друг избор.

При мен даже са се получавали нещата, точно когато съм бил най-отчаян и определно не съм визулизирал. Според мен една искрена и чиста молитва дори без вяра (просто за успокоение) може да помогне много повече от разните му визуализации.

Прави ми впечатление, че евреите са много успешни като цяло. Те са само 1-2% от населението на САЩ, а заемат адски много ключови позиции (не само в САЩ). Най-успешните бизнесмени, актьори, режисьори, лекари, политици са евреи.

Анализирал съм мисленето им и по-точно това, което касае вярата им. Техният начин на молитва е много по-различен от всичко останало и съм убеден, че там се крие разковничето. Не казвам, че всички се молят, но това отразява начина им на мислене, дори и да не са религиозни.

В основата на тяхната философия (да не казвам религия) стои спорът. Те спорят с всеки, дори с Бог. ДОри молитвите им са спор с Бог. Стремят се да убодят Бог, че трябва да им даде благословията си за богатство, щастие, здраве и т. н.

Даже има една притча, че равинът спорил с Бог и го победил и убедил. Такива са. От година практикувам този метод на молитва и определено има резулати, дори се случи едно чудо, за което няма да изпадам в подробности.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c20c3ce878
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това са глупости. Ти яж като прасе и визуализирай мечтаното тяло, пък после си вярвай, че ще го постигнеш със силата на съзнанието. Прави упражнения и яж нормално.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 18b4c10cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   визуализирай Анджелина Джоли или Брад Пит (в зависимост дали си мъж или жена), муай пръжки и сланина пред телевизора и чакай да станеш като тях :-))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cabc48794d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 направо изби рибата.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8fb171aa74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По-скоро вярвам в тези неща като цяло, но конкретно за отслабването не е достатъчно само да си представяш мечтаното тяло, а и да полагаш дори минимални усилия.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dedc3f8843
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора - №2 Нямам предвид само ако визуализираш мечтаното тяло ще станеш така, а трябва и да се храниш здравословно и да не ядеш обработени храни пълни със захар (кокаинът сред храните), но целта е да кажеш на подсъзнанието, че не е нужно да складира мазнините питал ли си изобщо въпроса защо някои хора не се тъпчат като прасе казано от теб и освен това са пълни? или пък някои хора ядат ядат и изобщо не напълняват. Нямам предвид да се тъпчеш като прасе и да визуализирай за идеалното тяло и хоп! Всичко да стане.

"Това, за което мислиш е това, което ще ти се случи"
Антъни Робинс

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b02cc7c36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И да вярвате, и да не вярвате - Съзнанието е най-висшата сила на този и във всички светове.

Кой доколко го владее, кой колко е осъзнат - това е съвсем отделен въпрос... Все едно някакви 4-5 годишни деца да се питат дали вярват в силата на автомобила и едното да обяснява, че автомобилът е жива шашкъния и е някакво дяволско изобретение, понеже за малко щяло да се утрепе в опит да го подкара!

Обикновено в живота нещата се осъзнават със задна дата. Бил си глупак, или зависим от нещо, или си имал някакъв друг бъг, обаче го разбираш ЧАК когато вече си надраснал това си състояние. Тогава си даваш сметка колко ЗЛЕ си бил преди, колко дълбоко си се лъгал и си грешал. Колко неуместно си се опитвал да налагаш примитивното си мнение на хората, само и само да убедиш себе си че си прав, а сега се оказва, че не си бил...
Когато е в центъра на събитията човек не си дава сметка почти за нищо. Все едно сънува наяве. Едва след като излезе от ситуацията, вече от позиция на времето и на новопридобитите си знания/опитност може сравнително трезво и реално да прецени в каква жалка ситуация е бил и колко незряло и неадекватно се е държал.

Така че на всички, които "не вярват" в силата на съзнанието (като №1...) ще им кажа: Сега колкото и книги да изчетете, колкото и да се напъвате, едва ли нещо ще разберете. Може да "повярвате" в известна степен, но такава "вяра" един ден може да се окаже както права, така и обратна действителността. Истинското познание ще дойде, когато преживявайки редица драматични ситуации един ден се обърнете назад, вече осъзнати, и си дадете сметка колко глупави и неопитни сте били. Как сте подлагали на съмнение фундаментални вселенски принципи, които вече ви се струват очевидни и кристално ясни.

Така е тя... Може да "повярва" в силата на съзнанието само една много тясна прослойка от хора, които и без това са на границата да го направят - които са натрупали достатъчно преживелищен опит, приемат принципа, и тръгнат чрез редица експерименти да го потвърдят или опровергаят за себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 21c46af3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   до 7 от 1

Прочети поста ми до края. Писах, че не вярвам в силата на съзнанието по начина, по който е описано в комерсиалната литература, а не по принцип.

Аз самият съм постигнал чудеса в живота си чрез силата на съзнанието без каквото и да е друго действие, но чрез молитва (не в религиозния и смисъл), а не чрез врели-некипели, за които пишат шарлатани като Кехоу, Луиз Хил и т. н. Пак казвам, техните методи не работят не само при мен. Умишлено съм си правил проучване за себе си сред други хора и не съм видял и един, при който да работи. Да, може и да работи при някого, както казваш, но ако те са 1 на милион, мерси за методиката.

Твърдя го най-отговорно, защото съм изчел цялата литература по темата, както и всички свещени книги - Коран, Библия, Талмуд, свещените книги на Изтока (най-вече Индия и Китай). За себе си намерих истината в Талмуда (подчертавам, абстрахирам се от религиозната му стойност и смисъл и следя скрития му подтекст с цел да открия начина да отключа силата на съзнанието). Прочетох го между редовете, научих се да го прилагам и благодарение на него постигнах чудеса в живота си (намерих си мечтаната работа, намерих Жената на живота си, купих си мечтаното жилище на безобразно ниска цена, излекувах се от неизлечима болест, баща ми се излекува).

Само едно нещо не можах, молих се баба ми да се оправи, понеже е на легло, но не става. Молих се поне да почине, че да не се измъчва повече, защото тя живее в непоносими болки, но и това не става. Явно така трябва.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 18b4c10cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   3 съм. авторе, сега съм сериозна. идеята на всякакви съзнания, внушения, висши енергии и пр. е човек да се самонадъха достатъчно така, че да гони целта си колкото е необходимо, изобщо да се мотивира сам. не съзнанието е ключът към палатката, а амбицията, търпението и усилията на човека.
цитирам те: "но целта е да кажеш на подсъзнанието, че не е нужно да складира мазнините питал ли си изобщо въпроса защо някои хора не се тъпчат като прасе казано от теб и освен това са пълни". отговорът се нарича метаболизъм - при едни хора е бърз, затова не дебелеят, а при други - бавен. не че не може да се регулира, но не чрез внушение :-) потърси из Гугъл или се консултирай с диетотог как се ускорява метаболизмът:-) аз съм от тези с бързия метаболизъм по рождение, не съм ползвала психо-техники :-)
на 7 ще кажа, че подобни приказки съм чувала от всякакви подобни методи, които не са за всеки, а само за просветлените. казано на прост език: ако методът работи при теб, значи действа, ако не - просто не си повярвал достатъчно:-) много удобни аргументи :-)))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b02cc7c36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, проблемът е, че няма просто просветлени и непросветлени, а реално всеки човек е на някакво определено ниво на просветление, различно от това на всеки друг. Един е на ниво 28, друг на 73, трети на 15, и така целия спектър от 1 до 100... Ако си на ниво 1, ако ще и на врата си да стъпиш, и да четеш, и да "вярваш", тези "методи" няма да работят за тебе, или по-скоро ще работят, но отразявайки несъзнателните ти страхове за неуспех - демек, пак няма да работят, но по друга причина, а не че не работят по принцип :)
Та такъв човек е невъзможно да го убедиш по какъвто и да било начин! Единствено като "попорастне" и поузрее той ще разбере... Пожелавам ти същото и на тебе.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b568b9801e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Дa! Всъщност вярвaм не е точнaтa думa- знaм!
Естествено aко не познaвaш съзнaнието си, нямaш и подходa/ знaнието зa контрол или мaнипулaция/ нaсочвaне. Освен товa, дори когaто имaш знaнието и " силaтa " дa речем, твоето нaй- дълбоко AЗ, знaе по- добре от теб, дaли нaистинa точно товa е, което искaш.
И aко не, ти се подaвaт други възможности, и обяснения под рaзлични форми ( понякогa дори стaвaме сaмо нaблюдaтели нa нещо случвaщо около нaс и си дaвaме сметкa, че не е всъщност товa, което искaме) случки, " знaци", a нa по- нaпреднaли им се кaзвa " прaво куме в очи".
Много сa ми смешни подобни aвтори, кaто се " изцепят"- визуaлизирaш, кaквото желaеш и едвa ли не - хоп и го имaш. Глупости нa търкaлетa, но пък печелят от товa.
Aко искaш дa контролирaш съзнaнието тaкa, че дa го нaсочвaш/ предизвиквaш събития, то трябвa дa опознaеш подсъзнaнието си.
И всеки, който твърди, че е достaтъчно без дa познaвaш себе си в дълбочинa, можеш просто ей тaкa със силaтa нa съзнaнието, ментaлно дa предизвиквaш събития рaзни, или се опитвa дa продaде нещо, или идея си нямa.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 823bcc3ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Чел съм някои книги от типа "self-help", мнението ми е, че няма никаква полза от тях. Има някаква малка истина вътре, но е наивно да се вярва, че като прочетеш една книжка и изпълниш съмнителна ежедневна рутина, живота ти ще се промени към добро и ще получиш всичко, което искаш, разбирай всичко материално. Смятам, че човек може да разбере една мисъл ако е преживял нещо подобно, влагайки своите сили, намерения и време. Но при това положение, и преди, и след това е излишно да се четат такива филосовски послания. Имам усещането, че живота се направлява от по-големи сили, неразбираеми за отделния индивид, и човек не може да се надскочи, колкото и да се опитва. Може би най-важното е да си в контакт със своите усещания и желания, да разбираш доколко желанията ти са твои или внушени от околния свят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 18b4c10cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   9 съм. да, 10, и аз това имах предвид: всички тези прехвалени методи работят само за определени хора (примерно с ниво над 60:-) иначе методът е върхът, просто безотказен, с него можеш да станеш Рокфелер или да се ожениш за Парис Хилтън, или да откриеш лекарство против рака, обаче има малка подробност, преди това трябва да се просветлиш:-) и тъй като много малко хора успяват да го постигнат, това си е проблем на останалите:-)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 284d2a8ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Как да разбера на кое ниво съм и какво да правя, за да повдигна нивото си? В крайна сметка, защо този, който ни е създал не ни е създал на най-високото ниво? Може би защото, за да получиш привилегиите на високото равнище, трябва да бачкат разни от по-долните нива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker