Тренировки за питбул - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тренировки за питбул
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 13933 пъти
Здравейте имам питбул на година и четири месеца, виждал съм как се тренира питбул, нещо от типа да дърпат гума или да висят на въже закачено на дърво, проблемът е, че не искам да отглеждам кучето си така предпочитам да бягам с него няколко километра както съм правил досега. Все пак не го гледам за бой. Въпросът ми е трябва ли да ги има тези работи в една тренировка на такава порода куче, ако непременно трябва да се съдържат, моля дайте примери с различни тренировки със същият ефект. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: b3ad417cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи си куче, а не убиец! Такива кучета налитат на бикове, опасни са за жени и деца! Вярно е, че много зависи и как ще го възпиташ, но тези упражнения го озлобяват допълнително. Гледай си го нормално, извеждай си го, гали си го, чешкай си го, ама защо трябва да виси по дървета? Знам, че това е тренировка а защо трябва да я има? Защо не си излезеш с кучето, както един обикновен човек си извежда сетера? Самия факт, че ти искаш да тренираш това куче, показва обратното на това, което пишеш. То и без това изразходва енергия с всяка една разходка. Преди два месеца един приятел щеше да бие един нацепеняк-гъзар с питбул, защо ли? Защото кучето му щеше да го захапе за крака, а той само минава покрай него. И вмето да се засрами стопанина, той се развика и вика: какво си ми се изнервил, не виждаш ли че е куче? Да ти се изнервя ли аз? И тогава приятеля ми му беше казал да си върже кучето някъде на някой стълб, и да дойде да му се изнерви. Тоя млъкна и си тръгна с кучето. Преди половин година едно такова скъса панталоните на майка ми, после от страх стопанина се прибираше с по 3ма, 4ма яки бабаити, за да не ме среща пред блока си. Не си правете проблеми и не си взимайте тия кучета. Ти може да си добро момче, но ако кучето ти налети на погрешен човек, не се изненадавай, че виси по дълго на някое дърво. :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8f85fed0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Питбулa е създaден от човекa хибрид специaлно зa боеве. Те сa глaдиaтори. Зaхaпкaтa е обрaтнa. При тестовете сa им дaвaли дa зaхaпят нещо, отсичaли сa им глaвите и идеятa е билa, въпреки товa, дa не могaт дa освободят от зaхaпкaтa. Чaк когaто сa постигнaли товa, зaпочвaт дa рaзмножaвaт рaсaтa.
В този смисъл, нямa нуждa от подобни тренировки. Дори нaпротив, aко живее в семейнa средa, трябвa дa подтискaш мaксимaлно този негов инстикт нa убиец. Не е виновно кучето де, но зa товa е създaдено, товa му е в природaтa/ генa. Вaжно е дa знaе, че водaчът си ти, дa очaквa рaзрешение, примерно зa дa се кaчи нa дивaнa до теб. Дори зa хрaнaтa, дa е поне нa метър, седнaл, докaто ти му пълниш купaтa и едвa когaто го покaниш, тогaвa дa се приближи. Всичко товa, зa дa бъде подчинен нa теб. Трябвa дa имaш пълен контрол. Знaеш, че сa много упорити/ инaтести дори. Не бивa дa позволявaш товa. В добрa средa, сa добри приятели, кaто всички остaнaли кучетa. Но в него си " дреме" глaдиaторът.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f9e5d830b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Заради малоумници като тебе, питбулите имат лоша слава. Това е домашен любимец! Той е за да се грижиш за него, а той от своя страна да те обича.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 59c551d731
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре де н1/3, дa му се не види, момчето питa дaли трябвa дa влезе в обучение/ тренировкa товa. И кaзвa, че НЕ го отглеждa зa бой.
Aвторе, н 2 съм. Искaх дa добaвя, че тичaнето е супер зa тренировкa, дa хaрчи мaкс. енергия. С подобнa породa обaче, по- вaжно е възпитaнието. Трябвa дa ти е подчинен. Приятел, но подчинен. Пробвaй понякогa, съвсем небрежно без дa го провокирaш с поглед и поведение, дa му нaреждaт дa се оттегли от купaтa с хрaнaтa му, след кaто е зaпочнaло вече дa яде. Трябвaбдa ти се подчини и дa си отиде нa мястото, нa което изчaквa, докaто му сипвaш. Aко покaзвa неподчинение или дори aгресия, имa рaзни трикове, с които дa му покaжеш ( с много търпение) кой е водaчa/ шефa.
Знaм, че въпросът ти не е относно възпитaнието му, но зa негово( нa кучето) и твое добро, е хубaво дa знaеш тези нещa.
A онези дето тренирaт с гуми, някой " мотивирaт" с гумени мaркучи, товa е зa нaхъсвaне. Те сa зa боеве, или хорa, които ей тaкa виждaли сaмо, но не питaт, кaкто ти.
Тaкивa стaвaт aгресивни и тук е прaв н1, че могaт дa нaпaдaт, но зa товa сa виновни стопaните.
Инaче питбулът може дa бъде верен и обичлив приятел кaто всяко друго куче. Просто не зaбрaвяй, че тaзи породa е създaденa, зa дa се бие до смърт.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ce9112b4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Какви са тия глупости с висене по дървета? Ако ще правиш тренировки, прави тренировки за кучета, а не нещо с което опитваш да убиеш животинчето... Потискай му инстинктите, дръж се добре с него, щото ако ще го караш да виси по дървета ще направиш точно обратното! Все пак всяко куче е вълк по душа. От теб се иска просто да не събудиш този вълк.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 66b28a0e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Да гледаш тази порода е комерсиално, не виждам нищо интелигентно в това куче. Всеки гледа тази порода за фукня, никой не мисли за последиците, може да го прихванат лудите и при добър стопанин. Човек няма измъкване от такова куче.. Жестока захапка и нанася страховити поражения. За мечката се споменава, че е хищник по природа, вегитарианец по предпочитание и всеядна по необходимост. При питбула е следното: Хищник по природа, месояден по предпочитание и жесток по необходимост. Галил съм женски питбул и беше кротичък, амаа колко хора ше си го гледат така? На всеки 100 по 1.
Това и останалите разновидности на тази порода, трябва да се забранят!!! Щял да го тренира по дърветата. Гледат на тази порода като на някакво бодибилдърче-зверче. Даже някои го пускат по кварталите да гони глутници бездомни песове, къде така? Да го пуснат зимата в гората, да видят как ще го удави първата вълча глутница, ама то пък преди да я срещне ще завие от мъка, че нали ще е далече от купичката с вода и педигри.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b775975d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Имам питбул на 1, 5 месеца. Тренирам го по точно тази схема с висенето и тн.... Не е вярно че става агресивен от това!!! Тези тренировки са за различни видове мускули. Четете малко преди да пишете!!! И въпреки тези тренировки няма човек който да дойде до него и той да не легне и да чака да го погалят. Винаги когато му давам храната мога да си правя каквото искам в купата му и той се маха назад и сяда без да ръмжи или друго. Разграничавайте нещата, едното е тренировки другото е възпитание!!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 37175cf71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Стига с тези глупости, вече 5 години гледам само стафове и питбули! Имам питбул на 2 години и стафордшир на година и половина..

Тренирам ги всеки ден:
1 Влачене на гуми - Оформя тялото!
2 Гризане на дънери и висене на въже - Така се оформя главата на кучето!

И двете ми кучета са добродушни и интелигентни, никога не са налитали на бой на друго куче освен ако не ги насъскам! Обичат малки деца. Има деца в парка които сядат на гумата да се возят докато тренираме! Кучетата не създават проблеми, а родителите на децата не изпитват страх защото познават кучетата ми още откакто ги взех!
Да стафордшир и питбул са гладиатори, но тук важно е възпитанието! Ако не насъскваш кучето си и прекарва време сред хората няма проблем да практикувате и силовите тренировки!
Ако не искаш питбула ти да прилича на хрътка постарай се да оформи главата и тялото си, това е много важно за развитието на един питбул! Възпитавай го добре и го поущрявай когато се държи добре, кучето ти трябва да знае кога да е мило и кога агресивно! Никога не го насъсквай без причина, питбула е бодигард и в същото време е добро семейно куче. Важно е възпитанието, а тренировките за глава и тяло са желателни ако искаш да има хубав външен вид!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d75f5d226b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Четете повече хора! Стига с тези предубедени и глупави коментари! Били агресивни, луди, опасни, че дори и убийци, а да не говорим за глупостта със "заключваща" захапка... това са абсолютни глупости! Да, тези кучета са мускулести, много силни, издръжливи, смели, упорити и т. н., но не са луди убийци.
Аз гледам питбул и трябва да ви кажа, че без тези тренировки, тя не изгаря достатъчно енергия и не може да се стои край нея от лудорий и бели. Хората организират състезания и клубове свързани точно с тези упражнения. Те НЕ правят кучето агпесивно с правилна дисциплина и контрол - кучето трябва да спира винаги, когато му се каже. Кучето ми обожава тези тренировки, а и те са полезни за нея. Въпреки нашите игри тя е много внимателна с други кучета и деца (най-доброто й приятелче е йоркшир, а детето на съседката ми я язди).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 дни
hash: c0dbf21bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Пред нашия брок всеки ден се разхождат по 20 кучета от всякакви породи, пуснати свободно, който желае може да дойде да види кое е най послушното куче, моя убиец, женски пит!!!
От всичси прехвалени добри породи само питката слуша и не напада, имам няколко случая от единия има дупка на ухото, защото едно хъски я ухапа, на което тя избяга и се скри в краката ми, когато хъскито дойде да я до ухапе в краката ми, за пръв път видях какво значи да имаш пит бул, едвам спасихме хъскито, да доволен съм кучето ми на два пъти избяга от хъскито и след като то не беше вързано от стопанина си си понесе последствията! Моя пит бул и до днес когато го нападнат бяга и се крие в мен, а който го доближи да го лае и хапе тогава получава бонус, посещение при ветеринаря, по повод децата, няма такава лигла, относно висенето, веднъж в парка видя един стаф да виси и от тогава това е любимото и упражнение, види подходящо нещо за висене започва да иска да отидем да скача и да виси! Лично мое мнение:питбула е истинското бойно куче, със всичките добри и лоши ктрани на породата, стафа също но ми е малко изложбено куче!

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4d0cdee186
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гледам питбул от година и половина.
Пишете пълни глупости и обърквате момчето!

Питбула не е нито убиец, нито жестоко и неконтролируемо куче. А към хора никога не е толерирана агресия при селекция (все пак малоумниците които са провеждали боевете е трябвало да останат цели).

Всеки от семейството може да му бърка в купата и устата докато яде без дори да бъде отразен. Агресията към хора е изключително рядко срещана. 90% от питбулите които виждате по пътя може спокойно да бъдат погалени и са готови за игра. Изключвам тази част, която се гледа от комплесари, които умипшлено озлобяват "любимците си" и ги радва факта че са озъбени и недружелюбни..

Накратко:

Агресия - избирателно към същия пол куче. Не позволяват да бъдат доминирани и най-често сбиванията стават когато върху пита се качи друго подобие на куче. Разтървават се лесно, целта му винаги е отсрешното куче. Дори непознат може да го хване без риск.

Характер - пълен идиот в добрия смисъл :D Винаги иска да играе, винаги иска да се закача и да бъде център на внимание. Не понася да бъде доминиран от себеподобни.

Интелект - само човек, който не е гледал питбул може да каже че е тъп или нещо подобно.. Много своенравен, безкрайно упорит. В тази голяма глава, обаче, освен мускули за челюстта е пулно и с мозък! Винаги знае какво се иска от него, изключително бързо учи команди, но трябва да слуша и да знае че ината му няма да мине.

Тренировки и енергия - изключително енергичен, обича всякакви физически занимания. Колкото по изморен е - толкова по малко бели прави в къщи и повече слуша. Склонен съм да вярвам на твърдението "Изморения пит е щастлив пит"

При моя най- добрата тренировка е игра с друго куче. Сега си има приятелка, женска питбулка и две разходки по час им стигат да са кротки кротки...

Успех със зверчето и не слушай колемите капацитети с "Добрите лабрадори и голдъни".. Моя вече има 2 белега от такива.. Да си гледат дългокосместите бълхи и да си спестят копментарите за порода, която не поззнават. И без това от такъв човек няма какво да научиш.

П. С. Ако го караш да тегли тежести задължително с хамут! За предпочитане е да му го направиш ти. Има доста теми из нета как, предимно на английски.

Ако го караш да виси - съобрази възрастта и теглото му. По ефективната тренировка е да иума предмет, който като захапе, задните крака да са му на земята. Гумата е добър вариант, но го наблюдавай, тъй като има телове, които съсипват зъбите.

Играта и борбата със себеподобна женска според мен е най-добрата тренировка за домашен любимец :)

 
  ...
преди: 8 години, 17 дни
hash: d8cee8aeae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Вие на кви се правите бе? Куче убиец ей ало къде се намираш 5 години гледам питбули и не само американски какво си мислите, че са убийци хаха оправете си главите това, че той пита за тренировка не значи, че иска да го пуска за бой? Аре мислете преди да пишете малоумните си коментари като не сте гледали питбул нямате право на мнение и изобщо не знаете нищо за него това, че сте чели нещо не значи, че е вярно! Никога не можеш да съдиш за една порода а за тренировката.. е изключителна важна за питбула и знаете ли защо? За да прилича на куче ако няма тренировка кучето се съсипва! Мислете с тия глави!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 13 дни
hash: af18226107
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Подкрепям номер 6. То и тигрите може да се гледат добре, ама са тигри и винаги може да убият човек. Не се правете на много знаещи последните коментирали. Кучето е убиец и както 6 казва - забрана за отглеждане на тази порода СЪС ЗАКОН!

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: e961575aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Стига сте писали Глупости!!! Породата била убиец - Това не е Вярно.. Имам питбул на 9 месеца, преди това съм имал 2 немски овчарки.. Немските овчарки според мене са много по заядливи кучета... мога да ви кажа че говорите пални небивалици... особено 14 които казва че трябва да се забрани със закон..! не породата е виновна а хората които отглеждат кучетата за Бои... моето куче си играе с всички деца в квартала и няма проблем.. Няма по голям лигльо от него... дали е до порода или моето е такова не знам.. но Ви казвам породата не убиец, хората които ги отглеждат за бои са за ЗАТВОР!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: af5522c94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   №15, пушката един път гърми празна, кучето ти може да е кротко, но не знаеш какво става в главата му, не знаеш в какво емоционално състояние е когато е сред хора. Все пак е животно, не можеш да предвидиш как ще реагира. Наскоро даваха по телевизията, как е нахапан баща който води детето си на детска градина. С нищо не е подразнил кучето, просто се разминавали. Кучето е било водено на повод, но без намордник. Водело го младо момиче, което не е могло да го контролира. След като кучето й е нахапало човека, момичето избягало и се скрило, дори не помогнала на човека. Не знам как се е развила историята, но наистина трябва да има точни правила, не може сулю и пулю да отглежда зверове. Наистина кучетата стават такива, каквито ги направят стопаните им, затова хората трябва да отговарят за поведението на кучетата си. За нехайство-затвор, иначе ще заживеем като в джунгла.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 дни
hash: e961575aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   № 16 Вярно е неможе да знаем какво се върти в главата на кучето, но не е само с питбулите така немските овцарки, ротваилерите, дого аргертино, турския кангал, булмастифа, стафовете и още много породи да неги изброявам всичките ли трябва да бъдат забранени защото са големи породи, важно е кучето да се гледа с много обич и да му се отделя необходимото време което то изисква ако нямат време стопаните по добре да несе занимават... Аз примерно сам галил много и различни породи кучето но досега имам охапване само от Пинчар... малките породи кучета са много по агресивни от големите... № 16 - Собственика на кучето трябва да го даржи на разстояние от хората а не да се бута в хората моят питбул винаги го даржа изскъсо и на разстояние, карам го на разсходка там където няма Деца и Възрастни хора. и чак там го пускам да тича на воля.. пък има и нещу друго неможе да се гледа в апартамент питбул дори и да го гледат хората в апартамент трябва на близо да има голяма алея кадето не ходат много хора да може кучето да се пуска да си играе... че трябва да има някакви изисквания сам съгласен не да се дава на всеки куче... Но забраната е наи глупавото нещо... защото има хора които обичат различни породи...

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 9b7532158d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Добър ден Видях че опсъждате отностно питбулите.... А замислили сте се, че повечето хора хич не им пука за не породистите си кучета и постоянно се чудят как да си намират храна.. Ако не намерят и нападат и човек това не се вижда нали все питбулите ви са виновни... Няма да ги оправдавам но има и такива хора некъдърни който не заслужават такава красота като Питбула... Да съгласна съм с вас, но характера на такива кучета и начина им на живот зависи от цялото им развитие... И в коя среда се на мират, ако е среда където има злоба и насилие спрямо питбула и му е затръшен живота то кучето само си намира начин да оцелее или намразва всички хора до един който мязат на стопаните и затова има нападения на хора а не те са виновни а хората който ги имат.... Съвет на тея който искат да имат такова куче не ги третирайте като, останалите не са като тях и разбират всичко... И някой ден ако са били наранени ще си го върнат.. както хората когато си отмъщават така и те са... Най -добрите и чуствителни животни са питбулите и неща да си ги сменям...!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 58a2e949d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   14 чети приятелче ти говориш пълни глупости на хора като тебе трябва да се спре нета защото малаумните коментари дето пишете не саответстват с реалността зверове били агресивни и какво ли още не замислите малко професоре като си купиш пистолет и застрелял някого пистолета ли съдят :D така е с всяко куче стопанина е отговорен за действията на животното без значение Пит или друга порода ние хората сме отговорни за тяхното държание и тия глупости с агресивна порода кучето не се ражда агресивно човека го прави агресивно сега разбираш ли и аз съм сигурен че ако ти изредя снимки на различни породи приличащи на Пит ти няма да го познаеш а тва за закона аз искам да гледам куче което ми харесва а не тва което ми се казва и като не си гледал Пит а само си слушал някой да говори за тях ти неямаш право на мнение држ си го за тебе и си гледай камилите, немски овчарки каракачанки мастиви и не пиши защото си необразован в тази света

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker