Как създам познанства в София? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как създам познанства в София?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1720 пъти
Здравейте, уча задочно и пътувам само за очни и изпити до София. От известно време се подготвям да се преместя да живея и работя там. За жалост нямам много познати - само колегите ми, с които се виждаме изключително рядко и не поддържаме особен контакт. Притеснявам се, че няма да мога да завържа приятелства и реших, че ще можете да ми препоръчате някакви места (примерно някакви кръжоци/курсове/сбирки/не се сещам какво друго може да има), където бих могла да се запозная с някой. Мислих си за танци, но честно казано не съм особено надъхана точно за танци. Другият ми вариант беше фитнес, но там хората отиват, свършват онова, за което са отишли и си заминават, и не знам как бих могла да се сприятеля с някой там. Други идеи нямам. :( Вие сещате ли се за нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 80103ccd98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хмммм ти си момиче =) Лесно ще завързеш запознаснтва. Все някое момче ще те заговори. При момчетата е сложно =).

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bcc1941e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От думите ти разбирам, че вече си била редовно и си решила да се преместиш в задочна форма. Виж, бях в положение, в което трябваше да избирам между задочна и редовна форма на обучение непосредствено след първи курс в университета и ужасно много се радвам, че избрах да си остана редовно, въпреки многото трудности. Следващите години за мен бяха най-хубавите до този момент - просто всички се промениха до неузнаваемост. Не искам да те съдя, но ти самата си затворила една прекрасна възможност за контакти. Разбира се, че може да посещаваш курсове и т. н. както си изброила, но мотивацията ти следва да бъде преди всичко нуждата от посещаването на подобни места, а не идеята, че ще се запознаеш с някого. Мисля си, че просто трябва да бъдеш търпелива. Аз самият си имам двама-трима, на които истински държа.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f8552418b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм авторката - не не съм била редовно, задочно съм. Само че искам да се преместя в София да живея и не познавам никой. Наблегнах на образованието, понеже си мисля, че това е основното място, където можеш да си намериш познати и помислих, че това ще е първия ви съвет, но при задочната форма е по-трудно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ad42def2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правиш свирка на някой софийски окапаняк, дето никоя не би го погледнала. Той естествено хлътва до уши по теб и започва да те води навсякъде. После се оглеждаш в неговото обкръжение и намираш най-богатия и влиятелния му познат. Налазваш него. После се оглеждаш в неговото обкръжение...
Така, по метода на Евита Перон, за няколко годинки можеш да станеш президент на републиката! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: baf58a2d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Може би не ти е писано да си в София, но за в момента си мислиш че трябва да си там защото вероятно си твърде малка и не си отсяла нещата. Човек рано или късно се озовава в средата с която е идентичен. Нещо като подобното отива при подобното. След време ще осъзнаеш колко грешно е било мисленето ти сега. И ще си благодарна на съдбата че не ти е съдействала, защото средата променя и човека и го дооформя в своя калъп.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e9b40c1be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Интересен въпрос, който и мен ме интересува. Познанствата и приятелствата не се създават преднамерено и целенасочено, няма как да планираш това да стане с конкретен човек. Ценни, истински приятелства, според мен, се създадат в училище, в университета и донякъде и в работа. Или с други думи в среда, в която ти и останалите хора покрай теб имате основна цел и покрай нея имате възможност да се опознаете един друг, да проверите дали може да си имате доверие. Има и друго, че човек докато е по-млад и докато учи е отворен към нови хора, нови идеи. По-лесно се сприятелява, макар и да не е завинаги. След това, като навлезе в живота се налага да поема отговорности, да преследва цели и няма време за самоцелни контакти. А в работата може да намериш приятели, но като цяло сте някакви конкуренти. Мисля, че условие да се създаде познанство е да има някаква взаимна изгода, като това всеки негласно преценява сам за себе си. А дали от познати ще станете приятели само времето може да покаже. Според мен, един човек може да е приятел с двама, трима, десет човека, но не и много повече. Чисто физически няма как да се срещаш и да имаш редовни контакти с повече хора, а ако не се срещате изгубвате връзка, забравяте се. Неминуемо, почти всички хора са били лъгани и предавани и затова с времето, човек става резервиран и не се доверява лесно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e9b40c1be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами как да създаваш познанства, може по всякакъв начин просто трябва да си по-контактна и да търсиш хората, а не да чакаш те теб да те търсят. Номер едно е прав, че ти като жена, с жените по-лесно ще се сближиш, а мъжете сами ще те търсят. Докато за едно момче, жените ще бягат от него, а и мъжете няма да го търсят за приятелства. Но като цяло зависи от самата теб доколко ти си общителна.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1ef00a8ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 5 - въобще не разбрах каква е връзката на коментара ти с темата. Мисленето ми е грешно понеже искам да се запозная с някой? Или искаш да кажеш, че на човек не му е писано да се мести да живее в друг град? Никаква логика не намирам в думите ти.
До номер 4 - не се ли чувстваш прецакан, че си загубил няколко минути, за да напишеш такъв безполезен коментар?
Нали има модератори защо не следят какво се пише. На останалите благодаря за отговорите.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 478b81dc4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5-ти до 9-ти. Ами ето в това е проблема-малка си и не разбираш нещата, защото не познаваш живота достатъчно. Виждаш нещата повърхностно. Иначе ако имаше опита щеше да знаеш че това какво искаш и това от какво се нуждаеш са две различни неща. Ти знаеш како искаш в момента но животът знае от какво се нуждаеш а то очевидно е различно от това което искаш в момента, и затова ти поставя стена към него. После когато достигнеш това от което се нуждаеш ще разбереш колко неправилно е било за живота ти това което си искала сега-да си в София. А може би това от което се нуждаеш е урок! Не е изключено! А дали част от желанието ти да искаш толкова да се запознаеш с някой от София не се дължи на това че все не се получава? Възможно е това допълнително да те надъхва, чисто психически. А дали останалата част от това желание не произлиза от желанието да създадеш познанства с определен тип хора защото смяташ тези които са ти налични за недостойни и смяташ че заслужаваш нещо по-добро? Ако си била идентична със средата в София отдавна да си се запознала с много хора там и оженила даже. От това по-лесно особено за момиче здраве му кажи. Най-добре спри до опитваш и насилваш нещата защото тоя път ми мирише на пропаст. Още не си узряла и не си се изградила, за да отсяваш плявата от зърното. Не бързай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d4b77b2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   до 10 - мисля, че въобще не разбираш какво се пита в темата. Случайно да не би да имаш приятели във всички градове в България? Нормално е като се местиш на ново място да не познаваш никой. Какви стени, какви уроци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker