Омръзна ми от тия съседи! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Омръзна ми от тия съседи!
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 4783 пъти
Няма такава мъка. Понеже съм любезен човек и гледам да поддържам добри отношения с всички, то започва да ми излиза през носа. Излизам да пуша една цигара на терасата, или съседката отгоре, или тази до мен или дори тази под мен (не знам как ме вижда дявола) започват "Ооо, Кате, какво става?" и започват да ме подпитват дъртите клюкарки - кога отивам на работа, приятеля ми къде излязъл толкова рано, какво ще вечеряме (?!?!?!) и прочие.

Хубаво, спрях да излизам на терасата, пуша на прозореца в кухнята. Айде от другата страна, има един дядо, който наистина живее сам горкия и от дъжд на вятър се отбиваме да пием по едно кафе с него и той много ни обича нас двамата и ме заговаря. Ама той и глух и като почне да вика от неговия прозорец - "Какво правиш, Кате?" и не чува и "А? Какво?" Викам си на акъла, няма такова.

Тръгвам на работа, една майка, дето е два етажа по-надолу - "я ми кажи откъде си купила това, къде ходиш на маникюр, аау, страхотни обувки, за колко ги взе". Еми добре сега, тя има значително повече пари от мен и се поддържа много повече, и пак умира от любопитство откъде пазаруват другите. То човек пишман да стане, че е любезен.

Да не говорим, че редовно в събота и неделя, тамън си почиваме или почистваме нещо, звъни се на вратата - някой досадник да ме пита нещо, да помоли за услуга, "уж да намине", пък остава на кафе и пр.

Каква е тайната, бе хора, да ви оставят намира? Какво, гадно ли да се държа, да ги подминавам и на едно студено "здрасти" ли да съм? Ми не мога така, ама и това положение вече не се изтрайва - да не говорим, че веднъж забравихме да пуснем дебелите пердета с приятеля ми (имаме си тънки, от които не се вижда ЧАК толкова лесно вътре) и после една съседка възмутена ми обясни как можело да се ебем, всичко се виждало. Абе как ще се вижда, ако не се вгледаш особено старателно, нищо няма да забележиш.

Явно съм попаднала на страшно комуникативни съседи, ама това си е жива лудница. Нищо не можем да направим, без да се разбере - боядисвахме в банята, че горе изби мухъл от влагата и всички "Оооо, вие ремонт ли правите, а, какво, нещо ново?"
Ужас някакъв! Явно е голяма грешка, че съм мила и се усмихвам... Или какъв е проблема по-точно?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: f54a2f72de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   О, мила, не е само при теб тази ситуация. Това е масово. При мен например освен това за което говориш например последното беше, че правихме ремонт на жилището и половината комший се изредиха направо да влизат да видят защо аджеба правим ремонт?

Или другото което много ме боли е следния факт. Имаме финансови възможности и си купихме джип. До този момент ни поздравяваха и говореха с нас, но в момента в който джипа беше пред гаража ни спряха дори и да ни поздравяват. Или когато сме ходили да пазаруваме храна, последното което ме хвана дори смях беше, че комшийката се спъна и щеше да падне защото беше заета да гледа какво има в торбите:)))

Минават покрай мен и съпруга ми и си извъртат главата. Питам, защо? Защо, българина е толкова завистлив? Нима сме бръкнали в техните джобове? Не, но явно това си е остатъка от старото време в което всички бяхме еднакви, всички имахме едно и също в къщите си.

Затова, стигнах до извода, гледай си кефа и не обръщай внимание. Зависта и глупоста нямат граници. За съжаление живеем в такова общество и ще трябва да минат поколения докато това премине. И, знаеш ли, мисля, че си доста търпелива. Ще ти се качат на главата. Усмихни се когато те питат нещо, не отговаряй , подмини ги. Те сами ще се откажат.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 4b841129a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има два вида жилища - къщите и всички останали. Щом си в останалите значи си в общежитие с всичките му простотии. Фамилиарниченето е генно заложено в нацията ни, досадно е, но забелязвам, че напоследък по-младите възприемат западен маниер, т.е. поставяне на граница на доброто общуване.

Трудно беше, но все пак успях да набия в главите на близки и познати, че уикендът е за мен и семейството, след работно време да не ме занимават със служебни въпроси и да не ми излизат с просташките лафове "Ами чудех се какво да правя и затова ти се обаждам" или "Имам бол безплатни минути, та да не изгорят".

До човек си е, но опитай без грубости да поставиш чертата, която разделя човещината от нахалството и махленското любопитство, иначе управия няма.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: a667dd93bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Aз пък нямам никакви контакти със съседите освен по едно "здрасти".
понеже живея сам и по цял ден съм или на работа или някъде не ги виждам изобщо. а пък и са разбрани хора, никой не вдига шум, освен едни идиоти отгоре, дето с тях контактувам 2 пъти в месеца със заплахи да спрат да бягат като коне горе :D

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 327906722f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хахаха леко е смешно, понеже се сещам, че и мойте са същите.Дърти кукувици, които нямат работа и само се чудят с кого да говорят. Любопитни са хората какво да се прави.Говори им, просто не се впрягай толкова.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3ff2a32859
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   О, мила не страдаш само ти от това заболяване - любопитни съседи. Ние сме в къща с двор и то голям, и пак не мога да се скрия от любопитството им. Всяко мое действие или бездействие се наблюдава и след това коментира. Ама защо съм била работила цял ден в градината или защо цял ден съм пила кафе и пушила с приятели в беседката или кога съм се прибрала с колата и ако е в малките часове къде съм била ходила - побъркват ме. По едно време бях издивяла и заявих на най-голямата любопитка, че ако имах пари в излишък, щях да се оградя с три метров зид за да не ме гледат и аз тях да не виждам.

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 71a3d472ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Защо толкова се тормозиш? Има хора, на които и добър ден няма кой да им каже. За твоите съседи, не е лошо това, стига да не е прекалено. Ако е прекалено както казваш, ами отбивай топката полека. Като ти звъннат в неделя на вратата, и нямаш настроение да пиеш кафе с точно този човек, кажи "тъкмо щях да излизам" или нещо такова. Не вярвам тия хора да са сплетници и клюкари, които само искат да любопитстват относно тебе. Но дори и да са такива, дръж дистанция, но не грубо. Така мисля...ако грубо ги режем, накрая няма да има с кой да си кажеме добър ден.
Тебе те затормозява, но за мене е добър признак, че хората те търсят: ако не си добър и готин човек, едва ли ще искат да те виждат, и да пият с тебе кафе

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 301ca2d360
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто спри да говориш, поздрави ги и продължи без обяснения. У дома беше станало пушалня по едно време, щом се прибера от работа и съседките ми една по една да ме видят и да пушат с мен по една цигара, а у тях се не пуши, докато се осъзнах, два три пъти ги държах на вратата и сега ако не ги поканя не идват. Бъди по твърда!

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 484925230a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз живея в къща и във момента в двора баща ми прави една площадка с по-нови плочки,портата в винаги отворена и всеки влиза излиза все едно е Аврамов дом .. дори има един дядка дето до сега един път не ми е казал "Здравей" ама и той да види какво се прави. Казала съм на майка ми и на баща ми,че най-много 1 месец и поне 3 семейства ще си направят същата площадка.
От гадните завистливи и любопитни комшии няма отърване. Това за триметровия зид не е лоша идея.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 7b69ce1a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   В неделя ходих до магазин за един лев и купих няколко дреболии за по левче. Съпругата ми остана в магазина да доразгледа нещо, а аз я чаках пред магазина. Докато бях отвън всеки, който минеше покрай мен гледаше в торбата какво съм купил.Дори една жена каза на мъжа си :"Я, виж, този си е купил оранжево ренде.Направо си е смешна работа:))))))))))))))))

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 6a74616da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Теглий им една.

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 758b23b00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Леле майко как ги мразя тея дърти клюкари. найш ли как ги оправям лесно. първо почти не ги поздравявам, щото те това грешно го разбират. ако случайно поздравя някой, след 3-я път вече се отпуска и почва да ме разпитва 'а от работа ли?; 'а от магазина ли?'. пуу да ви е*ба майката клюкарска. като й прискърцам със зъби, че не е нейна работа найш ли как спират да питат. аз ако искам да ми знаят ежедневието, ще си ги викна за съквартиранти, дейба... кво разпитват само.

и кво викаш съседката ва гледала докато се клецате, хахха не е видяла добре и я е яд, за тва ти е казала за пердетата. ако на мене някоя ми го каже тва, ще й взривя апартамента.

сетих се, че в началото с приятела ми като се нанесохме в квартирата ни се е случвало докато се ебем да ни чукат по парното. беше ми адски смешно, щото той винаги ми е казвал че не викам силно и съм била много тиха. викам си тея дъртаци и тва си мсилят че е шумно, бах му майката честно! почнах да викам още по-силно от преди, повече не са ни чукали! съседите над нас, които също са млади, направо се счупват от секс- викат, крещят, събарят. на мен ми е кеф да ги слушам и даже с гаджето някой път се възбуждаме от това. ама виж дъртаците ги е яд, щото вече не могат и за тва тропат... да не се сещат на какво не са способни вече!

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 5b40c4b0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти си пълна идиотка и не заслужаваш вниманието на хората.Дръж се по прилично и слез на земята.Никой роден от жена не е божество.Ти също сладурано.А на милите съседи просто не им говори и не отговаряй на въпросите им.След 2-3 път ще спрат да ти досаждат.Ще те видим след някоя година колко ще си сексапилна,като ти се роди едно дете и не си доспиваш и си вечно уморена.Нека и гаджето ти тогава да те обича и боготвори.Всъщност съседите ти говорят с теб защото са любезни и може би въобще не се интересуват от отговорите ти/къде си прави маникюра и от къде са тия обувки/.Ами ако те просто те иронизират?!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: aa0a66bd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 12, ти си пълен идиот. Някъде да съм казала да съм сексапилна.. И вьобще какви собствени трактовки по моята изповед си правиш, при положение, че са доста далеч от истината?
И няма начин съседите да ме иронизират, защото за разлика от теб, аз разбирам какво говорят или се опитват да кажат хората. И не се държа неприлично, единствения, който трябва да слезе на земята си ти, защото явно си от тия безсмислените мърморковци, които чели-недочели и айде да оплюваме.

Кат.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: a86b1a6ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Е чели недочели,аз съм съгласен с №12.Може би не се е обосновал добре,но в общи линий е прав.Не се надувай малката и не се гневи.Не се мисли за нещо по-вече от съседите си.Който не уважава хората,живеещи до него-себе си не уважава.Ти пишеш,че те питат и разпитват за някой неща от външния ти вид.Това само по себе си е хвалба.И аз питам един"клоун"живеещ до мен за чудната му прическа,но това не означава,че много ме интересува от къде се е сдобил с толкова цветове по главата.Просто вържа приказка с момчето живеещо в ляво от мен.Нали знаеш "комшията пали,комшията гаси".С прическа или не,той е мой съсед и утре той до мен,или аз до него най-бързо ще стигна.Така че им отговаряй,защото не знаеш какво ще стане утре и кой ще е най-близо до теб.Успех момиче.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 5bd2381f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Има си жалби, има съдилища. Не е нужно да си любезен с хора, които нямат и понятие какво е лично пространство. В България е мор и примитивизъм навсякъде.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker