Изчезващи предмети?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изчезващи предмети?!
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 9188 пъти
Здравейте,
искам да споделя история, която сигурно ще се стори доста странна на повечето хора тук.... но имам нужда да я споделя с някой.
Преди 4 дни мистериозно изчезна дистанционното за декодера. Обикновено, когато нещо изчезне вкъщи, това е по вина на някой от семейството, който по невнимание го е забутал някъде и е забравил.... и обикновено нещото рано или късно се намира. В този случай обаче изчезна нещо, което винаги стои на едно и също място и е малко вероятно някой да тръгне да го разнася из другите стаи. Освен това не е нещо чак толкова малко, че да може да се скрие и да не можем да го видим, ако е оставено някъде другаде. Да, може някой да го е държал в ръка.... нещо да е станало - примерно да е звъннал телефона и по невнимание да е оставил дистанционото някъде другаде.... само, че трима души вкъщи претърсихме къде ли не - на всички възможни и невъзможни места... и дистанционно просто няма - сякаш е потънало в дън земя. Разбирам вкъщи някой да страдаше от склероза или нещо подобно... разбирам някой да беше идвал вкъщи тези дни... а и на кой ли ще му потрябва да краде някакво дистанционно. Обаче нищо такова няма... и никой вкъщи не може да си обясни къде изчезна това дистанционно.
След тази случка... започнах да се чудя какво става и се разрових из интернет... оказа се, че съществува такъв феномен на изчезващите предмети и много хора по света са ставали свидетели на нещо подобно. Още по-странното е, че попаднах и на други случаи, в които са изчезвали дистанционни. Някои си го обясняват с човешката памет, други с работата на мозъка... трети обаче намесват паранормалното. Четох например, че полтъргайстите обичат да крият предмети. Според друга теория, предметите по някакъв необясним начин отиват в някакво четвърто измерение.... и понякога се връщат обратно след известно време на места, на които вече е търсено многократно или дори на обичайните си места. Аз съм скептик по принцип и винаги търся рационални обяснения за нещата.... но в случая наистина не знам какво да си мисля. Вкъщи нямаме нито домашни животни, нито малки деца, които да обвиним за случващото се. Ще се радвам, ако някой сподели дали е имал подобни преживявания и ако може да помогне с някакви напътствия! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9605bc9879
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   ;))) Ние живеем сaмо двaмa- aз и съпругът ми. И двaмaтa сме мaлко смaхнaти нa темa ред и чистотa. Всичко си имa точно място и винaги след употребa се постaвя тaм. От няколко месецa дребни предмети се местят някaк си - ключове, дистaнционно, мои бижутa, дори нaскоро душ- гелa.
A от съвсем скоро се включвaт сaми - тв, вентилaтор.
Особено вентилaторa. Излизaм и проверявa по 3 пъти ( след двa случaя с него), включен към контaктa, но изключен от копчето. Прибирaм се, рaботи нa пълни обороти при товa, a никогa не го включвaме нa повече от 1. Често сегa в жегите си смъквaме венчaлните хaлки и ги постaвяме нa тоaлеткaтa, в двaтa крaя нa плотa. След няколко чaсa ги нaмирaме или плътно еднa до другa или еднaтa върху другaтa. Все едно пaлaво духче се опитвa дa привлече внимaние;) Но, нищо лошо не се е случвaло и вече дори посвикнaхме и се бъзикaме понякогa, кaто се опитвaме дa прикaнвaме дa си " игрaе" нa друго място.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7f1d1d45e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако е истина, НЕ викай свещеник!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2bbb9a1554
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Довечера ще ти върна дистанционното. Аз съм полтъргайста, който го открадна. Знам, сега си мислиш, че някой потребител те бъзика, но аз наистина съм полгъргайста и те наблюдавах, докато пишеше темата. Довечера ще ти го докажа.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 30f55df92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ха. Това ми напомня, за случая, когато баща ми отиде на вилата с дистанционното на телевизора, вместо с телефона си. Майка се уби да го търси и почна да звъни на баща ми и много ясно, че тела почна да звъни от секцията. После се изясни какво е станало:))) Много му се смяхме след това.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2fd7352d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Странно и интересно. На мен така ми се случи да ми изчезнат ръкавиците за тренировка. Но може и да съм ги загубил, знае ли се... хм...

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ebce6c348b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако изчезват тънки и дълги неща като дистанционни и краставици - питай приятелката си... :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: da56e7d282
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   от автора: Благодаря на включилите се! Виждам, че доста от хората приемат нещата на шега... което е съвсем нормално. Все пак искам да ви уверя, че нямам причина да си измислям история за някакво дистанционно. Дори в случая не е толкова важно самото дистанционно - самата идея, че нещо изчезва просто така - безследно... е доста странна и леко плашеща.
до номер 1: доста интересна история. аз не знам дали бих могъл да живея спокойно, ако непрекъснато се случват странни неща около мен.
За сега нищо друго не е изчезнало, но и дистанционното не се е появило.
Между другото, някои хора приемат това и като един вид предпазване от нещо друго - тоест, нещо изчезва, за да те предпази да направиш нещо в даден момент. Значи, ако трябва да го приема като някакво предупреждение или нещо такова - може би е да не гледаме толкова много телевизия... или направо да се откажем от кабелната.
Абе... странна работа.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4287a9eda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Изобщо не го слушай този номер 3 !
Аз съм лицензиран полтъргайст и имам и сертификат.
Преди някой да ти връща дистанционно, или да ти го краде - искай сертификат!

Значи, виж сега...
Иди и провери там ли е телевизора.
Това е първото, което трябва да се направи в такива случи.

След това отиваш в банята и се оплезваш пред огледалото.
И ако Оня отсреща си завърти палеца около слепоочието...
това показва, че ти си съвсем наред, а Оня от огледалото малко е мръднал.

След което сядаш удобно пред телевизора и го пускаш.
След като го пуснеш вече имаш и дистанционно.
Защото след като си пуснал телевизора, значи имаш дистанционно, нали така.

Следиш ли ми мисълта....

И накрая, изключваш телевизора, мяташ го през прозореца и тичаш по стълбите долу, за да ти падне на главата.
Това е напълно безвредно и е последна част от Процедурата.
Когато вече си долу и телевизора....НЕ ти падне на главата....разбираш, че ти всъщност нямаш телевизор.
Нали така, метнал си го през прозореца, а той...не пада.
Значи не ти трябва и дистанционно, нали така.

И просто отиваш да се поразходиш на чист въздух.
Това помага при случаи на изчезнали дистанционни.

Надявам се да съм бил полезен :)

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a2100e2501
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И на мен ми се случи нещо галова днес

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6d98dd4285
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Какво стана с дистанционното на автора?
Ако полтъргайстът го е забравил в нечий джоб и после е решил да изхвърли тази стара дреха, да го търсят при клошарите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a2d61a9741
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ох много ме разсмяхте с това дистанционно.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4f9d929d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   При мен стана нещо подобно... Спиралатя ми изчезна... Възможно е някой да я е взел... Също така маските ми за лице... Но кой ще ги вземе? ! ... А сега ми изчезнаха тънкописците... Мисля че бяха 20! ... А сега по необяснима причина ги няма... Живеем само аз и майка ми! ... Няма други.. От известно време не сме виждали нещата... Мисля че става месец... Започвам да се притеснявам :/

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 26f0e565bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Когато бях малка веднъж изпуснах сапуна в тоалетната чиния. Голям, син сапун, спомням си го. Естествено не го извадих, ами пуснах водата и го оставих да отплава.
Майка после дълго и упорито търсеше сапуна, а аз бях невъмутима.
Мислех си, че ето, тъкмо най-сетне майка ще повярва във вълшебства, защото постоянно спорехме на тема има ли вълшебници, магии и т. н.
Майка ми не можеше да се примири, защото усещаше, че е невъзможно да изчезне нещо толкова видимо, и което няма защо да мърда от мястото си, както вашето дистанционно :))
Интересното е, че нито веднъж не погледна някого от нас със съмнение, защото няма логика някой да краде сапун, но слава богу, НЕ повярва във "вълшебства".

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f26b0c845f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   На мен пък ми изчезна цяла торба с тетрадки с лекции и ми е на тръни как ще завърша българската филология без собствените си неща, които писах... Години труд на вятъра, а ся не мога да си намеря и малката тетрадка, в която бях написал много неща за тропите... Направо не знам... Също толкова мистериозно ми изчезна и MP4-та, още преди и записките ми, значии, ако от някъде случайно се бръкнат да се появят, ще бъде ебаси в чудото, но ми е чудно къде биха могли да бъдат и как са се озовали там, (... )?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 12a22d1d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   зарядно батерия, изчезва мистерично, преди 2 седмици в испания. проверих стаята преди да напусна хотела от испания, но си казах можеби съм я прибрал дълбоко из раницата си. хаиде като се прибера в БГ ще погледна раницата си. обърнах я надолу с главата но не намерих батерията.. звъннах на приятел в испания да провери хотела, но му казаха че не намират батерията... точно си купих нова батерия когато отворих раницата където винаги поставям батерията си и намерих старата си батерия.. нямам си обяснение как стана... почнах да си мисля че си халюционирам но факт... мн добре помня че претърсих внимателно раницата си..

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9126878566
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До автора , да не си мръднал това е нормално нещо, да се губят предмети, понякога се случва да се разменят от хората в къщата, примерно това дистанционно всеки го е пипал и го е оставал къде падне по удобно, Обаче има случки в който се губят предмети и се намират по късно на същото място дето се поставя и си търсил няколко пъти, не не е дух който го взима а е изгубено в паралела, Чувал ли си за Паралелни светове, има теория в която се казва че има няколко може би хиляди като нашия свят но в всеки паралел е различен, примерно там съм доктор, другаде съм шеф на фирма и тнк, понякога се случва да се преплитат паралелите когато 2 свята са пропорционално един към друг по датата и годината и преместването на някой звезди планети наредба това е сложно и няма да го обяснявам, ще ти кажа само че това дистанционно докато го нямало някой друг го е държал и използвал, може би ти или роднините ти в другия паралел са гледали тв, при мен се случват да изчезват дрехи, който прилежно съм изгладил и поставил в гардероба след час време го няма панталона , живея сам и няма кой да го е взел, последно помня как го прибрах на закачалка в гардероба която сега е празна а имам 4 закачалки за ризи и панталон и сако, и на другия ден се прибирам с нов панталон и реших да о поставя на мястото на предишния, отварям гардероба и закачалката е с панталона а аз я свалих долу сега е подредено, попитах дали са идвали да ми подреждат всички отказаха, мина време часовника ми изчезна притесних се че е откраднат, другата вечер го намерих на мястото където си седи когато не го ползвам, следващото което ми изчезна е сакчето на лаптопа а то е обемно и не може да се скатае някъде, стой да фотьойла ми когато не сядам там и не ползвам, разместих дивани фотьойли е не някой го взе ядосах се, но помня че последно го поставих там и си легнах после тръгвам на работа няма го а вратата бе заключена, вечерта се пребирам вечерях и седнах на фотьойла и тъкмо да стана да си лягам и нещо ме бучкаше в гърба обърнах се и видях сакчето бях се облегнал върхо него, а преди да седна почистих остатъците от пуканки който бях изсипал там и нямаше сак, викам някой се ебава с мен или има нещо зловещо, погледна в в нета и се оказа че имало пространствена дупка в паралела и неща който ползваме и в 2-та свята на едно и също място се преплитат, стана ми интересно дали сега не ползвам лаптопа на шефа на компанията в др свят :D и той се чуди къде е ах, и когато изчезват хора може би отиват там, доказана е такава дупка в бермудския триъгълник прочетете това в нета е интересно да. така че не се притеснявай просто когато го няма това което търсиш изчакай другото ти аз да го остави :D аз съм коко приятно ми е да се запознаем ;)

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1f368bd647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз съм доста скептично настроена спрямо такива неща. Преди няколко дни изгубих (за малко) любимия си гердан - бая му плаках, защото ми е скъп спомен от едно пътуване, а и много си го обичам. Търсих много, но в края на краищата се примирих и реших, че ако е някъде в къщата, все ще изскочи. И хоп - след 1-2 часа го намерих на някакво супер елементарно място, от което е трябвало да почна още от самото начало на търсенето. :)
Същото се случи и с майка ми, само че с любимия и шал. И тя му поплака, поради същата причина като мен. Търси го къде ли не и накрая се отказа. На другия ден го намери в колата :)
И това с дистанционното ми се е случвало - търсих из цялата къща и накрая просто се изморих, на другия ден се оказа в една торба, сложила съм го заедно с другите неща вътре без да искам. Най-малко съм подозирала, че може да е там, ама на. :)
Та мисълта ми е, че колкото повече се напрягаш и търсиш нещо, толкова повече не го намираш. Просто не трябва да ти става фикс идея. Успокойте се и спрете търсенето за няколко дни и ще видите, че ще излезне отнякъде когато и където най-малко сте очаквали. Какви четвърти измерения, какви полтъргайсти. Няма начин да сте проверили всяко едно кътче от къщата. Аз и майка ми сме от хората, които постоянно губят неща, и двете сме водолей и е малко трудно да се живее в една къща с нас, и ви разбираме. :) Не забравяйте, че дистанционно не е някаква вещ, която да се носи навън или да се размята по стаите. Там някъде е и стои и ви чака.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 464693674f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   ee цялата къща е едно а апартамент с по малки стай и мебели е лесно за преглеждане на всиакаде като говорим за предмети който не са като игла,да паралела е реален ланчето тии не е било изгубено а ползвано от другото ти аз и поставено там не че не си го търсила точно там нямало го е като си погледнала после се е появило,същото с шала той е голям не се скатава както пръстен да падне някъде и в паралела някой се е возил в колата евентуално 2то аз на майка ти и не го е прибрала а оставила в колата , дистанционното в торбата не е поставено от теб там а в паралела е било местено може би в др къща, на мен ми се е случвло да давам дистанционно същия модел за пренастройка на тв и да си ми го върнат ,да там някаде е стой оставено от др в паралела , гледала ли си ТОР мрака там дет пак така се преплитат тея паралели ?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 28 дни
hash: 8a2b45efc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   22, не те ли е срам, бе човек? !

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: fedd01e2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз пък вярвам в тези неща. Но ги отдавам на някаква игра на мозъка, може би подсъзнателно неодобрение към този предмет, свързването му с нещо болезнено за нас. Наскоро ми изчезна кредитна карта от портмонето. Претърсих всичко и накрая отидох в банката да я анулират и да ми издадат нова, защото допуснах, че може някак мистериозно да е открадната. Там ми съобщиха, че първо трябва да платя дължимото по нея. Ама аз какво дължа, като никога не съм я използвала? - питам. Ето - казват - изтеглени са кеш 700 лева. Направо ме обля студена пот. Откъде са изтелгени? От банкомат в Благоевград. И тогава започнах да възстановявам истината. Докторант съм в тамошния университет и е трябвало да си платя таксата, отишла съм без пари и съм решила да свърша работата на място, така че съм използвала кредитната карта, за да не се мотая, с идеята да възстановя сумата щом се прибера в София, но по пътя съм забравила. Самата кредитна карта, вече невалидна, открих вчера в чекмеджето с козметиката ми, което всеки ден ползвам и което също многократно претърсих. Как от пормонето ми се е озовала сред червилата и лаковете за нокти, нямам представа. Но истината е, че винаги съм имала притеснения към задължения от финансов характер, така че някак си сама съм се "отървала" от кредитната карта. Не съм луда, но съм си намирала едни обувки, които много ме стягаха, в камерата на хладилника. Явно съм искала да ги "замразя". Т. е. прибирам се от работа с торба покупки и неудобни обувки и бързам да се разтоваря от всичко, което ми тежи - слагам го в хладилника. Преди да се разведа редовно губех брачната си халка. Ей така, събуждам се и я няма на пръста ми. Откривах я в кутията с кафе, в буркана с ориз, в някоя саксия... Просто съм изкала да "заровя" тази връзка. Дистанционното, авторе, е някъде у вас. Помисли до каква степен те натоварва телевизията.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3fb4961325
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   И на мен започна да ми се случва след като почина майка ми. Вече три прибора за хранене изчезнаха, като единият се появи след два месеца на мястото, където обикновено си стои. А сме го търсили там многократно. Не знам какво да си мисля.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5f3a81a71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Вие се смеете, но ако ви разкажа аз какви истории съм чувал, онзи, дето се прави на полтъргайст, ще хукне да емигрира към Антарктида по къси гащи и хавайска риза, а човекът, който предлага да метнеш телевизора и да отидеш долу, за да те удари ще влезе в манастир. Нищо лично, пичове! Чувството за хумор е хубаво нещо, но с някои неща е по-добре да не се шегуваш!

П.С. Ако довечера на вас двамата ви изчезне сапуна, не съм бил аз! Просто някой ви го връща за майтапите. Хихихихихи!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d04cab082b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Случката се разиграва преди 3 седмици. Хвърлям си портфейла на седалката на колата, излизам и заключвам. Връщам се портфейл няма... така отивам до КАТ обявявам го за откраднат и в последствие си вадя нови документи. Днес баща ми влиза в автомобила, хвърля си неговите документи и изведнъж моят портфейл пада извън седалката на земята. 3 седмици съм возил хора на седалката и е търсено няма нищо и изведнъж магически се появява след удар с неговите документи на седалката отново. А то е голямо нещо и да седнеш отгоре ще се усети, обемисто е. Е нямам обяснение, а само ядове.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a272d22288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   И на мен ми изчезнаха някой дребни неща в рамките на няколко дни едно тиксо една кърпичка и златна закопчаване на майка ми пре търсих ме навсякъде живеем в горсониера така че не е трудно да провериш.Няма ги сякаш потънаха

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8d904333db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   При нас имаше подобна случка. Да изчезне тиксо.Тогава моето дете беше оставило тиксото донего, а като се обърнал тиксото го нямало.
Ако искате да знаете от къде се образува това вижте от по-горния линк както и аз направих.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 31ee754721
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   На мен ножа ми изчезна, но сигурно съм го хвърлила с някви нарязани неща, дето съм го ползвала.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: b2a1deafde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Така, здравейте, преди няколко години имах един телефон (Леново). Понеже тогава доста се карахме с приятеля ми, той ми беше пожелала тогава да изчезне. След по-малко от седмица изчезна безследно и то докато всички сме на работа. Търсихме го и го чакахме да се покаже в продължение на 6 месеца, от никъде не се появи, абсолютно и двамата го търсихме, но никога повече не го видяхме, а интересното е че апартаментът е мой и никой друг няма ключ освен нас двамата. След това той ми се извини че е пожелал подобно нещо, но наистина никой не го беше местил, а и не вярвам че ще излъже още повече когато беше изчезнал докато няма никой у нас. Търсихме навсякъде, под легла над гардероби, дори извадихме всички мебели от всяка стая, но го няма и това си е, сякаш беше потънал.
Това нещо с телефона се беше случило преди 4 години, никога повече не сме го виждали, така че вече приехме че явно някой дух го е прибрал.
Но това което се случи днес ме накара да се разтърся до дълбоко по тази тема. Преди няколко дни си бях купила бурканче със сладко от смокини. Днес го отворих и го опитах, оказа се доста по-сладко от колкото си мислех и след като го опитах го оставих във шкафа при чашите, никой друг нямаше във вкъщи, нямаше вятър или нещо такова. Аз отидох в една от другите стаи гледах малко телевизия, пих лимонада и след известно време реших че искам още малко от сладкото. Отидох в кухнята но когато отворих вратичката на шкафа се изумих защото го нямаше, а аз отлично си спомням че тук го оставих. И вече не знам какво да си мисля...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker