Мразя света! Жесток е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мразя света! Жесток е!
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 5744 пъти
Здравейте, приятели на този прекрасен сайт!
Аз съм редовен посетител на сайта, но за първи път се включвам с подобна тема. Този път ще давам по същество...

В момента съм на работа, но очите ми продължават да са пълни със сълзи от вчера по обед, когато разбрах за смъртта на една колежка от университета, мир на праха й! Истината е, че не бях приятелка с нея. Но в никакъв случай не е останала незабелязана от мен. Винаги беше толкова усмихната и лъчезарна... Хубава, поддържана...и само на 20...

Доколкото разбрах причина за смъртта й е болест, но не зная повече, не ми е удобно да разпитвам. Когато научих вчера това ме разтърси из основи, както преди 2 години виждайки на една спирка некролога на бивша съученичка на мой приятел. Младо момиче на 17-18 години, загива пак поради заболяване. Вчерашната новина не ми дава спокойствие.

Сутринта след 2 часа сън станах... оправях се в банята и дойде ред на слагането на лещите ми, а вчера си купих нови, очаквах ги с нетърпение поради факта че описанието им беше страхотно, толкова искам да виждам хубаво и мн разчитах на тях.... но едната я скъсах, не разбрах как стана но не това е важно ,в този момент в мен просто нещо се пречупи и ме смаза, не спирам да рева, за момичето което не познавам, за живота който се боря да имам а ми се предоставят много изпитания.

Зная че е нормално, това е живота, винаги съм била борбена натура, никога не съм се предавала. Макар често да изпадам в някакви моментни депресии, не се отдавам на тях, но това сега е ужасно различно.

Предстои ми заминаване в Америка, предстои ми след 2 год. живот и здраве дипломиране, предстои ми може би някой ден създаване на семейство, не знам...Но защо ?Защо трябва да се случват такива ужасни неща на толкова прекрасни хора? Защо се бориш да направиш нещо като не се знае, какво ще последва?ДА ЗНАМ ,ЧЕ ТОВА Е ЦИКЪЛА НА ЖИВОТА, НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ СМЪРТТА! Просто не разбирам... и не мога да проумея липсата на това момиче... Просто ми е адски тежко, сякаш измъчват душата ми, преди да ми я отнемат напълно. Много ме боли....

Таня

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: 3e95d963b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подсъзнателно те е страх да не се случи същото и с теб.

И на това момиче са й престояли същите неща, и тя е имала надежди, живот, обаче го е загубила от раз...
Осъзнаваш, че тази съдба може да сполети е теб... може би от там е тази емоционалност.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 299b140721
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е с всички, не само с тебе. И аз много пъти съм се питала защо и за какво е всичката тая мъка. И аз имам същото усещане като тебе, че аз се боря да се оправя и да живея добре, а отвън ме натискат и сякаш ми викат: "мри, мри"... Няма отговор на този въпрос защо някой човек се мъчи или умира, защо всички така се блъскаме. Мисли положително, колкото и банално да звучи, това е единственото, което можем да направим.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: cccfe712ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Виж, Таня... Искам да ти кажа хиляди неща. За които няма да имам време, затова ще ти кажа само най-важното.
Най-важното е да имаш силата да продължаваш. Животът тепърва ще ти поднася и други горчиви хапове, това му е работата, така да се каже. Не можем всички постоянно да сме щастливи и да ни се случват само хубави неща. Има и тъжни моменти и винаги ще ги има. От нас се иска само да сме силни и да ги преодоляваме, за да можем да се наслаждаме на истински хубавите мигове. Мъртвите биха искали да сме щастливи и да се усмихваме, затова трябва да мислим за себе си и за бъдещето, а не да се обръщаме с тъга назад и само да скърбим за тях.

Аз през годините загубих най-близките си хора, може да се каже, че почти не ми остана за губене. Но продължавам. Изморен, преждевременно състарен /макар и сравнително млад на години/. Продължавам, защото знам, че те биха искали така. И те бяха като нас, и ние ще отидем при тях. Някой ден... Обаче дотогава имаме право да живеем и да сме щастливи. Последното зависи от нас и нашето възприятие за света. Според мен той не е чак толкова жесток. Виж колко си млада, всичко хубаво още ти предстои.
Успех и попътен вятър!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: f7c56a71e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Прочетох историята ти и се опитах да те разбера, защото някога и аз бях като теб, но ... порастнах. На 16 години си мислех, че съм център на вселената, но животът ме приземи неочаквано и опустошително, изгубих най-близките си и любими хора! И ... ами, състоянието не може да се опише, само който го е изпитвал има някаква представа! Исках непрекъснато да спя, за да не мисля, за да не чувствам...исках да мога да плача, но не ми бяха останали сълзи, само едно тъпо вцепенение и безсилие! Проклинаш всичко около себе си, затваряш се в черупката си и се надяваш, че "времето лекува". Оказва се, че не лекува, просто се опитваш да не мислиш за болката или кой знае, може би свикваш с нея, опитвайки се да й надделееш, за да не те разяде напълно! И се опитваш да живееш напук, някак съвсем естествено, следвайки инстинкта си за самосъхранение, вдишваш и издишваш, сутрин отваряш очи и осъзнаваш, че е изминал още един ден от твоята борба с живота. Виж ме, ето ме, аз още съм тук и не съм се отказала и се опитам да живея, а не просто да съществувам! И вярвай ми, животът обича смелите, показва го като те среща с хора, които ти връщат вярата, че все пак има смисъл да се бориш, да живееш, да обичаш, защото си специална и обичана, защото за някого си целия свят!
Via

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 9ce7628920
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами какво да ти кажа. Всъщност може да ти се стори малко странен моя първи коментар/моля те прояви търпение и го прочети докрай/, но истината не е такава каквато ти изглежда. За всяко нещо, което се случва на този свят си има причина. И знам, че на теб сега всичко ти изглежда жестоко и несправедливо, но всъщност искам да ти кажа, че има ЕДИН, който е над всички и контролира мъдро и справедливо всичко. Да за Господ ти говоря и не искам да ти звучи остаряло, смешно, тъпо или пък сектанско но Господ съществува и именно той е в контрол на всичко. Сега темата за това е доста обширна но аз съвсем на кратко искам да ти кажа някои основни аспекти по темата. Първо виж света наоколо и ми кажи кое властва Доброто или ЗЛОТО. Докато решиш аз ще ти отговоря - ЗЛОТО. Да така си е.

Аз направо се учудвам на хората около мен днес. Значи когато правиш добро, държиш се добре с останалите, не говориш глупости, почтен си, честен и правиш добро - хората казват "Този не е добре" или "нещо му има" или пък "колко си прост" и т.н. А обратно хора, които са невъзпитани, невъздържани, груби, цинични, арогантни, похотливи, зли - именно те са важните, те са уважаваните или айде да съм по точен те са "нормалните".

Виж света около себе си, виж по телевизията какво има само насилие, секс и пари. Само това ги вълнува хората. Просто днешния свят е обърнал гръб на Бога и ето за това Господ дава жестоки знаци но ние отказваме да ги проумеем, като оправдаваме всички бедствия и катаклизми със "смешни" наименования.

Пример: Бедност и разбити семейства - ние му викаме "финансова криза", а причината е, че хора стават все по алчни и завистливи, изневярата става нещо нормално и даже интересно, безразборен секс и т.н. Какво още - земетресенията в Чили и Хаити. Ние му казваме природни катаклизми, а причината е, че много проста. Значи в Библията е казано "Бог ще унищожи тези, които унищожават земята". Да това е съд божии. Всъщност аз доста се отплеснах.

Сега по конкретно за момичето от никролога да ти кажа, че със сигурност има грехове, които са останали скрити и колкото и невинна да ти е изглеждала и добричка само Бог знае сърцето и и действията и. Така че недей да си мислиш "какво нещастие". Искам да ти кажа, че изрази от рода на "На всеки може да се случи" са пълна тъпня. Живота на всеки е индивидуален и за всички щастия и нещастия в нашия живот си има причина. Хората, които вярват в Бог и го следват трябва да ти кажа, че са "имунизирани" от такива лоши работи, както случая с това момиче.

Да това е което исках да ти кажа - потърси Бог и той ще дойде в живота ти и трябва да ти кажа, че всичко ще добие смисъл и никога ама никога няма да бъдеш сама, но винаги ще има един който ще ти помага и ще те подкрепя. Аз съм на момче на 26 и искам да ти кажа, че Господ е реален и многократно го е показвал в моя живот. Просто вземи една Библия и прочети като за начало Новия завет и ще разбереш какъв е характера на Бога и защо се случва всико това около нас. Ще разбереш, че живота ти е много повече от това, което е. Живей го с вяра, надежда и любов. Живей го с Бога.

 
  ...


...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4f6abd67a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Отдавна престанах да си задавам тези въпроси, а в живота преживях неща, които са страшно тежки.

Животът е непонятно жесток и абсурден понякога, а понякога те прави щастлив.
Той няма една страна. Би било твърде лесно...

Такава ранна и мъчителна смърт е нещо непонятно. Казваме си ''защо?''
А не си казваме ''Защо?'' когато убиецът убива жертвата си- въпросът ми е: Какви са хората, за да бъде животът им хубав и лек? С какво са го залужили?

Дори зад обикновения на вид човек може да се крие измамник, крадец (колко често!) предател или мошеник- още по-лошо- педофил или убиец.
Отговорете ми- заслужава ли човекът да бъде щастлив и да има безпроблемен живот (тоест да няма смърт на 20 години и други тежки неща и всички да умираме на 90 здрави, спокойни и щастливи...), ако той самият или неговият баща и дядо са разплакали някого?

Няма нищо случайно на този свят и за всичко се плаща, не си задавай много въпроси ''Защо я няма тая колежка'', има неща, които ти сигурно не знаеш в дома, в семейството, в душите на всички около нея, нищо не е случайно. Просто да бъдем добри... Нищо повече....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 28a6b8f49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Ох, да знаете колко неща бих искал да Ви кажа, но ако се впусна в подробности ще застраша анонимността си. Бих искал да Ви споделя, но на лична кореспонденция... ако искате ще се радвам. Кажете дали сте съгласна и ще ви оставя координати (имейл)

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 298f2c5f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Да..просто боли..това е живота, а смъртта е част от живота и няма логично обяснение защо млади хора умират. Времето помага на останалите проста да свикнат... до колкото е възможно това.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 7663fe1f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не е важно колко дълъг ще бъде пътят през живота към смъртта, от значение е просто пътуването. Един живот може да бъде толкова пълноценно живян на 20 години, дори повече от този на 60. Ние нищо не можем да направим, не можем да измамим смъртта. Една смърт никога не може да бъде достойна, тя винаги е грозна и подтискаща, но точно смъртта ни покава колко силно трябва да се борим, когато живеем тук, на този свят.
Тя е и тази, която ни показва колко много си приличаме.

Не се вглеждай толкова в нея, обърни се към живота, защото той е нещото, на което трябва да бъде придадена стойност. И аз мразя света. Той е жесток и коварен, но обичам живота, защото ми дава възможност да покажа това, което съм, към което се стремя и което някога ще бъда.

Истината е, че този свят е една непрестанна борба за надмощите, в която оцеляват достатъчно силните и най-вече тези, които успеят да се изправят срещу себе си, срещу собствените си предрасъдъци и несгоди.

Страхът от смъртта не е нещо лошо, той е необходим, защото кое е най-лошото нещо, което може да ти се случи-смъртта, но не твоята собствена, а тази на друг човек, който обичаш или просто уважаваш. Човек без страх е човек без вяра, че може да се избави от страха, а човек е трябва да се учи как да бяга от живота, а как да го живее въпреки, че е далеч от идеалният.

Всичко зависи от нас самите-това, което бихме могли да постигнем, да построим или да разрушим. Смъртта е навсякъде около нас, но не можем да живеем постоянно с мисълта за нея. Животът е нещо далече по-привлекателно за размишления.

Някога и аз бях като теб-мисълта, че съм познавала човек, който повече никога няма да видя, на който съдбата е отнела присъствието между живите, ме разтърсваше и ядосваше, но съдбата е нечестна и понякога целта й е да сломи човека.
А понякога просто се стреми да му покаже, че трябва да се оглежда и по-далече от обикновеното му ежедневие, да се стреми към истински ценните неща в живота, дори към това, което 'масовият човек' му сочи за невъзможно.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 09849e9e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Още една, която не вярва в Господ....толкова сте глупави...

 
  ...

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: df96cd270e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ти со добро момиче. Просто си в някакйв период и си уязвима.. Браво, че има хора като теб!!!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 5061488998
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Здр., преди няколко месеца почина моя колежка и една от най-добрите ми приятелки :((( много ми е мъчно, много ми липсва, тази година завършвам, а нея няма да я има на бала.и аз много често се чувствам като теб.питам се защо наистина животът е толкова несправедлив и жесток...не мога да напиша нищо повече в момента, защото много се разстроих

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: f1bcdf20a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА КОМЕНТАРИТЕ!ИЗЧЕТОХ ГИ С УДОВОЛСТВИЕ.АКО ТРЯБВА ДА СЪМ ЧЕСТНА НЕ НАМЕРИХ НЕщО КОЕТО ДА НЕ СЪМ МИСЛИЛА И ЧУВСТВАЛА.ДА НЕ СЪМ РАЗГЛЕЖДАЛА КАТО ВАРИАНТ И Т.Н.ПРОСТО КАКТО НОМЕР 9 КАЗА страх ме е от смъртта на близките....Вчера 2 часа след като пуснах историята,за пореден път разплакана,гледайки живота от маршрутката се замислих,колко време прекарваме с любимите хора,в какво оползотворяваме това време,дали им казваме достатъчно често,колко ги обичаме и т.н....

Към номер 5 и 10 Вярвам в Господ,винаги съм вярвала,но в последните 4 години това се превърна от заложената християнска вяра в истинското откритие на Господа!Убедих се по невероятен за мен начин!

Аз съм борбена личност,не бих се предала или поне така мисля,но не мога и да приема всичко хладнокръвно,както е казал номер 11 явно е такъв периода и аз съм загубила много хора,но не и на крехката възраст от 20 години.Макар че номер 9 правилно е направил сравнението 20-90...Просто наистина е гадно и понякога не мога да не се замисля по дълбоко и болезнено.

За номер 7 e-mail bluefenka@abv.bg

Таня

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 05fee2316c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Някои тук са силно заблудени - Господ накавла грешниците,така ли? А как тогава поощрява тези,които живеят както трябва? С Рая,ама никой не се е върнал,за да ги гарантира,че има такъв и наистина е бил допуснат там.

Авторке,нормално е.Никой не е толкова самоуверен,че да не го е страх от смъртта - било то неговата или чужда.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4f6abd67a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От номер 6 до номер 5:Разсъждаваш точно като мен. Радвам се, толкова рядко са тези хора, които намират някаква причина за злото в света, а не си мислят, че то е просто ей така-безпричинно, а видиш ли, ние хората, сме толкова невинни и чисти всички до един(!)


Хората страдат, боледуват защото са лоши- ако не те, близките им. Защото са лоши в душите и намеренията си....Ако човек е добър (наречи го верен на Бога или вярващ в Бога), мисля, че има по-голям шанс да бъде пощаден поне от тежки болести. Аз вярвам в това и всеки ден се моля на Бога дав иди намеренията ми и да ги оцени както той сметне за добре- и аз не съм безгрешна, уверявам ви,но не бих откраднала, измамила и убила, а много хора от нас го правят, особено първите две неща.

Хайде, кажете ако днес намерите скъп GSM или 2000 лв. на улицата, дали ще потърсите собственика им?

Колко от вас ще сметнат, че имат просто ''голям късмет''?
И ще си ги приберат...
ОК, и късмет да го наречем, но фактът, че някой ще си легне разплакан и пребит от тревога, има ли значение за вас?
Ако има, ще ги върнете на собственика (ще намерите начин). А ако няма значение, ще разплачете някого. Обаче ще си мислите, че вие сте мнооого добър човек, нали?
Ето това е всичко, кратичко и простичко обяснено...А всичко се записва Горе... Всяка дума и всеки жест....

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4f6abd67a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До номер 14: Какво означава ''да поощрява тези, които живеят както трябва''?

Какво поощрение искаш?Някой да те окичи с медал ''безпогрешен''?

За мен е достатъчно близките ми хора да са живи и здрави, да са около мен. Ако имаш предвид ''да ги прави Бог богати'', си много на грешен път. Такъв човек вече е алчен, той не е добър. А алчните хора са зли , стават зли....

Ти какво искаш от Бог- да изсипва торби с пари ли? Или луксозен дом от небето?

Ценните неща в живота не се измерват с пари и вещи. А ако ти си на етап да си задаваш въпроси '' как Бог поощрява добрите'', значи си още на много ниско стъпалце. Все ще си на стъпалото, в което изискваш от Бог, искаш, ламтиш... А това вече не е вяра в Бога, а човешка суета.

От номер 6

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: f1ae032d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ти си добър човек и се радвам че има хора като теб. пиши ми на goodboy_93@abv.bg ще се радвам да се запознаем

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker