Мнение за храните за котки Whiskas, Kitekat, Simba? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мнение за храните за котки Whiskas, Kitekat, Simba?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 9978 пъти
Здравейте! Знам, че на някои темата ще се стори глупава, но за мен е важно.

Та какво е мнението ви за тези храни в пликчетата или консервите? Котката ми много ги харесва и и купувам около 3 бр. седмично. Храня я и с Orijen, Royal Canin-Дано да се пишат така... Понякога прибягвам и до храната Kis-kis.
Вярно ли е, че от прясното мляко котките хващат глисти? Струва ми се много тъпо, но искам да знам. Между другото котето ми е на около 6 мес. Какви храни са подходящи за тази възраст? И колко грама трябва да и се дава на ден( приблизително)?
Моля редакторите да публикуват историята ми, защото за мен е важно! Благодаря, че отделихте няколко минути, за да прочетете за моето терзание :)!


-L

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7de66b7802
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вярно е, че от сурово месо котката ще хване глисти, задължително ? давай хапчета против паразити.
Иначе три котешки храни на седмица са доста малко дори за 6 м. котка
Котките се хранят по 2 пъти на ден. Различно е количеството, но аз лично на порастнала котка една консерва от 250 гр. на ден си давам, ако не давам суха храна. При сухата храна внимавай, защото тя може да причини бъбречни заболявания и задължително вода да има на разположение. Давай достатачно храна, докато котката си се нахрани, но не по-често от 2 пъти на ден.
Иначе аз купувам от евтината храна в консерви със сос. Марката не ме интересува, защото котката яде всичко, но като ? омръзне една храна, взимам друга.
Въпросните скъпи храни не купувам.
От Метро много ми яде собствената марка, но купувам и от кварталния магазин консерви за около 1 лв. като ако ти е скъпо можеш един път да даваш суха храна и един път да даваш от консервата и ето ти ги две хранения, но по принцип просто давай на котката, каквото обича да си хапва. Котките не са глупави животни, те си имат сетива и си подбират храната. Моята котка е улична и не я знам какви ги яде по цял ден. Слагам ? на терасата си сутрин и вечер ядене и тя си се качва и яде, но ? давам само котешка храна, защото ми е по-практично.
Имах като малка вкъщи сиамска котка и тогава нямаше котешка храна в консерви и сме я хранили само с месо, риба цаца, краставици ядеше, картофи, яйца и суха котешка храна

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3aadb5eaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тези храни който си написал/а на заглавието са нисък клас. От прясното краве мляко не може да хване глисти, може да се разтрой стомахчето на котето. За това е по-желателно да се дава козе мляко. Орижен е висок клас и не трябва да се прекалява. Моятя котка яде само Роял канин, нищо друго. Също в менюто на котката трябва да има хубаво прясно месце-дали риба,дали пилешки дреболии, гърди и т.н. Е това е ос мен, дано съм ти помогнала. :)
Silver y Blaze

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2a3b21ffb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   Мляко изобщо не е хубаво да се дава на котка, освен ако тя не е много малка.
По- добре наблегни на домашните храни. Например нещо с месце и хлябче. Моята котка пука само варен дроб и хляб, като разнообразяваме със суха храна и от тези пакетчета уискас и всякакви такива.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3aadb5eaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам за втория коментар.
На тази възраст е много мъничко за хапчета, за това е пастата протев глисти. Също така вари месото преди да го сервираш на котето, за да обиеш микробите. :)
Silver y Blaze

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5b6516e256
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Котките не са кокошки! Защо казвам това? Ами защото в евтините (а и в скъпите "храни за котки") се влагат основно продукти като нишесте, царевица, брашно и други такива, които да правят обем, отделно са наблъскани с отпадни продукти, консерванти и оцветители. Много ясно е, че в храна със сьомга няма сьомга, или в храна със заешко няма заешко, а само силни аромати, на които котките не могат да устоят и се пристрастяват. В последствие заболяват от бъбреците и други органи, опадват зъбите. Най-добрата храна за котките е истинската, но за съжаление много домашни котки не искат и да помиришат истинско месо, защото са пристрастени към изкуствените храни.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 264874b734
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Maсовите храни за кучета и котки, които се продават в магазините, не са нищо повече от чиста отрова. Има специализирана храна за дом. любимци от висок клас, която я има в зоо-магазините или вет. клиники.
В този смисъл няма значение с какво я храниш.
На моето куче давам пилешки дробчета, сърца, воденички и т. н., защото не мога да си позволя да давам толкова пари за качествена храна. Предпочитам този вариант пред боклуци като Педигри, Чапи и подобните.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 45b19bb659
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Whiskas, Kitekat и всякакви такива рекламирани- пълен боклук. От ветеринар знам, че са фраш със сол, която разбива бъбреците на котките. Ако яде само суха храна (както моята котка), само Royal Canin. Има различни разновидности на тази марка. Моята котка е на Renal Special.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f42774d8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Моята яде само felix и понякога whiskas.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f80915192b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Имам котка която гледам в къщи вече 10 години. Преди това съм имал доста домашни из двора. Взех си я доста малка едва ходеше като пияна и е излизала навън само 2-3 пъти за 5 минути. В началото като малка я храних с прясно млеко с хляб като попара и пастет със средата на хляба с малко вода разбъркано като кашичка. Два пъти хвана глисти и беше на хапчета. Забелязах че глистите идваха след хранене с пясно и кисело млеко. Като порасна малко започнах да я храня с насипни котешки гранули Уискъс и като се храним и давахме месо- основно пилешка пържола. 10години вече основното и меню е тази насипната Уискъс и пакетчетата с заешко, пуешко и риба. До сега е нямала никакви стомашни и други здравословни проблеми, жизнена е и доста игрива за годините си което доста ме учудва. От време на време полудява и започва да яде и да си играе с маслина- предполагам че миризмата е близка като на разгонена котка. Мой познат има дворна и я храни само с остатъци от готвено. Топи филия в соса и я дава и по малки пилешки кокали. Мисля си че храненето си е доста индивидуално за всяка котка- кой както си я научи. Доста хора тук гледат котки и може да получиш добри съвети относно отглеждането и храненето им.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7de66b7802
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 1 - не съм фен на индустрията за производство на котешки храни, но си правете сметка дали ? е ложо на моята улична котка, след като тази година роди и отгледа ПЕТ котенца и всичките ? оцеляха и ги кърми докато станаха огромни направо.
Аз съм видяла и двете страни - домашна котка съм хранила с месо, цаца и като можех да си позволя малко гранулки, но тя живя само 10 г... Моя приятелка има котка на 12 г., която е много жизнена и здрава, а е хранена само с котешка храна.
Моята улична котка иначе яде и каквото ? пуснат от терасите съседите, но мисля, че моята храна ? е основната храна същност.
Само краве мляко не давайте на котките си, защото те не го понасят това и е мит, че котките яли мляко.
Месо, риба, яйца, дори зеленчуци, ако яде е супер. По принцип не трябва да се дават и кокали, защото котката може да се задави, но моята котка обожава пилешки кокали и сърце не ми дава да не ? ги дам. Случва се да се задави, после изплюва кокала и пак го схрусква.
Не знам какво слагат в котешката храна, но е факт, че е силна храна, обогатена с витамини и минерали. Отделно давам от ветеринар и таблетки срещу глисти и други вътрешни паразити, витаминчета... , но се обзалагам, че котката ми яде и мишки, стига да намери.
Понякога ? давам и колбаси, преди всичко за за тест - ако котката ги яде, са ОК. Случвало ми се е да ми отказва да яде кренвирши и салам. Обожава телешки салам на Сачи и в Народни кренвирши -)
В нашия град има много улични котки и жива мишка не се вижда -), но мисля, че и мишки яде.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e6018d0f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз храня моята котка със най-евтините, за 2 лв 800 г, мисля че латвийска. Съжалявам, беден съм.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3c057b4e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   на моите котки купувам само kitekat, защото го обожават, уискъса не щат и да го помиришат, не знам защо...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 87421fda8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Абе, 9 това млЕко докога ще го повтаряш :DD

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cc5ba69bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

14.   Номер 13. Ти май си бягал от даскало много. За твое уграмотяване ще ти кажа че млеко и мляко е правилно да се пише и в двата варианта. Няма граматическа грешка. Аман от не образовани даскали

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 56bb6f193d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Номер 14, и ти НЕ си грамотен! Думата "уграмотяване " се пише с буквата "о". "не образовани" се пише слято. Пред "че" има запетая. Първо гледай себе си и след това другите!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 393357bfff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   В момента имам породисто бяло котенце в къщи и покрай него се заинтересовах изключително много в нета за котетата. Ето няколко полезни съвета от мен : Прясното мляко е вредно за червата на котето (за глисти не знам, но знам че не влияе добре). Най-полезната, хубава и качествена храна която може да предложим на коетето си, това са ГРАНУЛИТЕ. В момента на пазара има доста видове и ако избереш такива, които да вкючват витамини минерали и хранителни вещества ще направиш отличен избор. Аз когато купувам гранули смесвам няколко видове, за да е разнообразна и вкусна. Всяка седмица й купувам 2-3 пликчета Whiskas с риба (защото моето коте обожава риба) като и давам едно пликче на 1-2 дена. И ЗАПОМНИ ОТ МЕН : Избягвай да даваш купени кренвирши, салами, шунки, пастети и т. н. на котето. Тези неща са вредни за нас хората, а да не говорим за малките животинки. По принцип не е лошо да даваш парченце пилешко или свинско(разбира се не мазно) на котето но само ако месото е домашно и си сигурна в качеството. Надявам се да съм помогнала :) Ааа забравих да добавя и че от изброените марки моето коте най- обича Whiskas, купувала съм и много по- скъпи и много по- евтини храни, но винаги е оставала на половина в купичката, докато Whiskas се изяжда за 6-7 минути хихи :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d1b97dce99
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Различни неща съм чувал за различнитд марки, но то може да си е и от котката. Тези марки твоите са добри. Принципно ветеринар ми каза за сухата храна, че по - малко от 10 лева за килограм е лоша храна. Аз купувам на моята еднократните пакетчета от 50-60 ст. от тия марки и й давам по половинка вечер. Останалото с една суха храна, която е 300 грама за 1. 90. Повече от 5 лева на седмица надали ще ти излезе.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3beff87f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Благодаря на ВСИЧКИ за съветите. Ще ги имам предвид! Значи и моята котка омита уискаса по-бързо дори и от роял канин-а, орижен-а ... Та нищо и няма от Kitekat,Simba, Whiskas... НИКОГА, НИКОГА не съм и давала прясно мляко, ако искате ми вярвайте. Давала съм и 2-3 пъти кисело мляко, но изгуби интерес... до номер 11: Откъде пък е тази храна? Аз съм на 11 и доста, често фалирам с 2.50лв. дневно, особено със по-скъпичките неща. Все пак и себе си трябва да изхранвам. :D Не съм срещала лавтийска храна, но ще се разровя. Пък и то едва ли ще и стане нещо от няколко пъти... То не, че ние сме милионери, но ми доставя удоволствие като гледам как котето се наслаждава на храната. Все пак ще се радвам да чуя още мнения! :)

Какво става със сайта? Излиза, че е злонамерен, но влязох на свой риск сега. Някой да каже?


-L

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5c62d4b6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Котките са различни, както и хората, много различни.
Едната ми котка пие кафе, яде кроасани и влиза да спи в пералнята.
Другата бяга от пералнята, но сама си пуска и спира климатика. И обожава пуканки :)
А преди имах котка, която ловеше търтеи в градината.
И никога не бъркаше пчелите с търтеите :)
Просто им предложи различни храни и ги остави те да си изберат.
Цената няма нищо общо с предпочитанието на котката, тя не разбира от цени :)
Както и да ви звучи, за храната се доверявам на моите котки.
Ако те не ядат някакво филе и аз не го ям.
Мен може да ме излъжат, че някаква храна била хубава, но котката никой не може да я излъже, тя не гледа реклами и не чете статии.

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7fe1f43cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Истината е следната - котките са строго индивидуални животни и всяка котка обича различен вид храна. Не може да се поставят под общ знаменател. Първо трябва да опитваш с консервирани храни, ако ги отказва, опитвай с гранулирани, но гледай да не са оцветени. Моя котарак напримен - персиец на 1 год. и 3 мес. не близва консервирани храни. Взимали сме му всякакви, просто не ги поглежда. Пробвали сме го с пушена сьомга, която купуваме за нас - отказва, пилешко филе - отказва, сирене - отказва, мляко - отказва. Просто отказва всичко, което не е гранулирано. И най-важното е да смърди колкото се може по-отвратително. Каква ли не гранулирана храна сме му взимали, която е имала що-годе приятен за нас мирис, забрави. А вземе ли се някоя смръдлива - яде като разпран. Принципно взимаме Nutram. Канадска е и е горе-долу с приемлива цена. А грамажа на храната е в зависимост от килограмите и възрастта на котката. Има си таблици, както и мерителни чашки. Но не се заблуждавай, че с дадена мерителна чашка ще можеш да измерваш всички видове гранулирана храна, поради простата причина, че са с различна големина на гранулите и примерно, ако на Royal Canin е 70 гр., на Whiskas до същата чертичка, може да е 50 или 90. Сипвай му по една шепа, пък котето ще яде, колкото му се яде.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cef7622d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Това, че в купичката остава храна не означава, че котката не я харесва!
Това, че омита Уискас-а не значи, че това е добре за нея!
Запомнете тези неща, защото котетата ви се пристрастяват към нискокласните храни, а те не им се отразяват добре. По-добре не им давайте салами, манджи, хляб - тези неща не се усвояват добре от животинките, а човешките подправки им дразнят стомаха.
Високият клас храна ги засища повече, защото има по-добър състав и затова ядат по-малко, което намалява шанса от затлъстяване при правилна дозировка и достатъчно движение на животното.
Като ще гледате животно, го правете както трябва.
Да имате домашен любимец не е евтино, затова преди да се снабдите с такъв е по-добре да си направите сметката, защото се дават много пари.
Редовните посещения при ветеринар, ваксините и КАЧЕСТВЕНАТА храна са жизненоважни за здравето на котката/кучето (или каквото си гледате).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 657aaa7328
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Аз съм с моята котка от 12 години, от както бях на 4. Давахме и преди 4-5 години Whiskas на гранули или Royal Canin, но изведнъж спря да я яде и получи запек. Затова решихме да спрем със сухата храна и преминахме на консервирана. Отначало и давахме Whiskas, много я харесва, но решихме да сменим храната, защото не било добре една котка да се храни цял живот с една и съща храна, а и най-малкото и омръзва както е при хората. Ветеринарният й лекар ни препоръча да и даваме Carny, така се казва храната. Малко по-скъпа е от останалите, излиза за консерва от 800гр 6-7 лв, но мама е на мнение, че както не е хубаво хората да ядат некачествена и евтина храна, така не е хубаво и животните. Разбира се и даваме понякога, когато мама сготви пилешки пържоли или сьомга, НО да НЕ е солено или пикантно, защото може да и се раздразни коремчето и за бъбреците не е добре. Има случаи, когато не е яла нещо наше, а в такива моменти е добре и хората да не ядат тази храна, защото котките като цяло са с по-обострени сетива от хората и усещат кое е годно за ядене и кое не. мама и взима витамини от зоо-магазина, но не знам на коя марка са. Мисля, че се продават в самите магазини в бурканчета и може да си взимаш на бройка. Даваме и котешки пастет пак на тази марка Carny, понякога и даваме котешка трева, за да изкарва токсини и косми от стомаха. Странното при моята котка е, че не пие чешмяна вода, само минерална и винаги за нея има отделна бутилка. ;д Абе доста е капризна. Веднъж беше й свършила минералната и и сложих в купичката чешмяна, но само я помириса, въобще не пи от нея. Мляко и бях дала веднъж като по-малка и й го давах в устата с биберон, представяйки си, че е мое дете. Абе детска му работа ;д Но нищо не и стана. От тогава не съм и давала, а ветеринарният й лекар ни каза, че глисти не се получават, но има голяма вероятност да я заболи корем или нещо да се възпали в червата. Тъй като тя яде консервирана храна, държим консервата в хладилник естествено, за да не се развали, но винаги преди да и сервираме я затопляме на стайна температура в микровълновата, защото това също може да предизвика болки в стомаха. Но аз все още съм на мнение, че всяка котка е индивидуална и яде различни неща. Ето на съседката ни котката яде най-различна храна-от попара до краставици и домати ;д Моята котка е много каприза и мисля, че това се дължи на мама, защото тя много я разглези и яде само определени храни, пък такива, които са за 1-2 лева 2-3 кг не ги яде, а и не мисля, че е хубаво да се дава на която и да е котка. Та една храна може ли да е качествена за толкова малко пари, а да е такова количество. Също така не означава, че храната не и харесва, ако е останало в купичката. Може да означава, че сте сипали повече от необходимото. Аз си оставам на мнение, че по-скъпата храна е по-качествена.
Е успех от мен и най-важното-радвай се на приятелчето и му обръщай много внимание. :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7908ad10c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   "какво е мнението ви за тези храни в пликчетата или консервите? " - Не много добро. Повечето имат изкуствени оцветители и ароматизанти.
"Вярно ли е, че от прясното мляко котките хващат глисти? " - НЕ.
"Мнение за храните за котки Whiskas, Kitekat, Simba? " - Най-добра е Whiskas.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d417d0e77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Веднъж направих експеримент с моята котка и се оказа че яде само истинско месо, например от село като донесем свинско яде, но салам от магазина не винаги и веднъж му купихме whiskas- веднъж я подущи и повече не я погледна! С останалите скъпи храни също така.
Той си харесва евтината храна от фантастико :ДДДД
Всяка котка различно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 17 дни
hash: 9b4b7d4251
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   имам котка храня, я с месо! Имах, куче хране го с най-висок клас гранули, давах луди пари за боклуци! Храната, за хора бъка от боклуци а камули храните за животни, всичко е реклама и химия! По добре, си хранете животните с продукти от месо от колкото с химия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker