Селянията в Ахтопол - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Селянията в Ахтопол
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 4518 пъти
От 5 години не бяхме почивали на нашето море и водени от някаква носталгия решихме със семейството ми да отидем в Ахтопол. Първата сутрин решихме да закусваме баници или нещо друго от пекарните по центъра. Когато отидохме до най-близката се оказа, че врабчетата вече кълвяха от наредените неща за ядене. Когато показах на продавача той шеговито отговори, че нямало да изядат кой знае колко и гладните туристи хич няма и да забележат. Нас за местни ли ни взе не знам? Баници повече не ядохме. Следващата вечер влязохме в едно магазинче и започнахме да разглеждаме нещата които продаваха. В момента в който пипнахме един сувенир последваха крясъци, че ще го счупим и кой щял да го плаща!?? Навсякъде в чужбина по курортите в магазините ни посрещаха с усмивка, но тук селянията е просто нечовешка! Паркинга в хотела където спяхме не беше предвиден за коли за всички гости и собственика и момчетата от рецепцията всяка вечер ни молеха да пренареждаме колите, но поне го правеха учтиво. След като се случи и да чакаме около 1 час за 3 пици, които уж трябваше да станат за максимум 5-10 минути в полупразно заведение и си ги получихме със скандал от сервитьорката започнахме вечер да ходим до Царево. Там и в магазините и в заведенията отношението беше доста по-нормално. На плаж ходехме на Силистар, понеже Ахтополския е много зле. Последните 2 дни решихме все пак да ходим в Ахтопол на плаж, което се оказа огромна грешка. Аз получих някакъв обрив, за който после личния лекар ми каза че бил от стрептококи от мръсната вода, а жената и детето се разминаха само с разстройство. Безкрайно съжалявам за провалената отпуска, но повече на море в България няма да стъпя. Не искам да рекламирам курорти в Гърция, Турция или Испания, но подобно отношение там не съм видял. Местните селяндури-търгаши поне веднъж да се прежалят да отидат до Гърция и може би ще разберат защо хората там печелят толкова много от туризма. Тук явно ще си остане цигания завинаги. Историята стана малко дълга, но ми се иска да спестя разочарованието и на други хора ако очакват да прекарат нормална почивка в Ахтопол!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: a409c4c600
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Който ходи на почивка в село, да не се чуди, че имало селяни. Аз всяка година съм на СЕВЕРНОТО черноморие! Водата е страхотно чиста, кристална направо, но няма голямо иху-аху, битаци и селянии. Навсякъде има такива курорти за масите като при нас на юг, но никой няма да те кара да ходиш там.
В Гърция. турция и Испания е същото мухъл и мръсотия по хотелите, защото за малко пари - толкоз.
Няма да препоръчвам конкретен курорт на Север, че ми го пренаселите :), но които търси спокойствие, ЧИСТА ВОДА и плаж, ще ги намери на Север от Балчик. Ако имате кола, има много забележителности, крепости нови и неща за гледане. Храната е чудесна, има една мидена ферма, където хората от Букурещ идват специално събота и неделя. В същото време не е съвсем пусто, а ако имате дечица ще се запознаете с интелигентни семейства от София, Румъния, Украйна и Русия, немци, французи, но ги няма пияните простаци като на Южното Черноморие.
Хубаво е обаче да отиде човек малко в чужбина, за да оцени какво имаме. Аз скоро бях на Пукет и останах разочарована - половината остров е един огромен Слънчев Бряг, но отпадачните води директно на плажа.
И при тях на Север имаше елитни и скъпи комплекси, но беше пусто като при нас, имаше цели цигански села и от хотела не можеш да излезнеш, обслужването в 5 звезден хотел беше ужасно, макар че Тайланд се слави с добър сървиз, а храната в началото е ти харесва, но ако искаш европейска кухня - нъцки. В Гърция и Турция сами си вижте- въпрос на късмет също, а в Майорка е подобно като на Пукет - ако искаш да ти е добре, приготви пари и то доста
У нас за малко пари можеш да получиш всичко, но трябва да търсиш и като една година не си доволен от едно място, защо изобщо пак ходиш там? Сега абсурдното е, че на Север е още евтино, но та ще бъде за по-богатите и алтернативни туристи. Ходете, докато не се е напълнило и цените не са скочили. Има селца, където до преди две години нищо нямаше, сега вече по 3 хотела, ресторанти. Радвам се, че не се правят грешките от Юга, не се презастроява и плажовете не се пипат. Местните са много дружелюбни, живеят от риболов, не от мамене на туристи и ядене и цени са супер!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 01a2e919b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ахтопол не е било правилното място и няма да бъде. Аз лично всеки път съм си на Приморско и съм повече от доволна. Вярно има доста хора, но пък няма как и плажа ми харесва и главната абе хубаво местенце си е и не съм имала такива проблеми. Също и Созопол и Несебър повече от доволна съм от тези курорти.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0ffa4ef92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Попитали радио Ереван:
- Може ли в България да избухне гражданска война?
- Няма начин, всички са селяни :)
На почивка не се ходи с кола, а със самолет.

Y D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e83b47a7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Taзи година бяхме в Созопол и съм много доволна от всичко... Плажовете наистина са зле, но с кола отиваш навсякъде. Обслужването в заведенията, хората и т.н. бяха съвсем наред. Факт е, че има една "весела уличка", от която дъни само мазна чалгия, но тактично я заобикаляхме. :)
Честно казано очаквах да е много зле, но съм приятно изненадана.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cb081f00dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   така е братче,но се чудя щом сте отишли до царево,зсщо не сте отишли на плаж на къмпинг Арапя,той е на около 3км от Царево по посока лозенец,а плажа там е наистина уникален..не веднъж съм ходил,и съм адцки очарован

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d71a1f42e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 1.
Не знам защо си останал с впечатление че курортите по Турция, Гърция и Испания са мухъл и мръсотия? Бил съм и в трите държави на различни курорти и не мога изобщо да се оплача. Единствено ако е по-евтин хотела можеш да попаднеш на нахални руснаци, но не е задължително. Сравнението с България е немислимо - без значение южното или северното черноморие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 52d9f4fbca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ахтопол е можеби един от най-лошите курортите по Черноморието. Дори не знам как сте решили да идете точно там и какво точно сте очаквали. Има много по-хубави курорти в България, където всичко е на ниво от плажове до заведения.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5761eeaa93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тази година и аз ходих в Ахтопол и забелязах нещо, ако има празни места значи заведението не струва!!! Чакахме час и половина за 2 салати и 1 сач но има и такива заведения който ти носят нещата доста бързо макар че нямат достатъчно персонал.



Съгласен съм с това че плажа не става. Затова винаги бяхме на Силистар.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a7e49ef064
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Три години ходихме на почивка в Ахтопол. Първите две години бяхме в хотел "Ескада бийч", а третата година наехме студио в апартхотел "Генезис".
Не сме закусвали с баници, защото в "Ескада" имаше нормална закуска - кафе, препечени филийки, яйца, зеленчуци, плодове и пр., а в "Генезис" си приготвяхме същото сами, тъй като имахме кухненски бокс.
Ходехме на неохраняемия плаж, който се намира най-близо до двата хотела (те са един срещу друг) и затова на плажа чалга нямаше. Селяни - също.
Вечер се разхождахме по една дълга, много тиха алея край морето, която минава покрай гръцкото училище и слизахме долу, до пристанището. Понякога сядахме на пейка край брега и гледахме нощното море. Преди това вечеряхме или в ресторанта на "Ескада" или в двете заведения за бързо хранене, които са наблизо, или си купувахме плодове от пазара, който също е там и си правехме разтоварващи дни.
Поради всичко това, за мен Ахтопол е много спокойно и красиво място, което харесвам.
В интерес на истината съм поглеждала отдалеч към главната улица вечер и съм виждала неописуем народ плюс чалга и миризма на скара, но ние никога не сме минавали оттам. Понякога сутрин ходехме в тази посока заради аптеката и банкомата, но тогава атмосферата е друга...
С две думи - кой както си го направи. И със самолет да отидеш на море, като ти идва отвътре да се тъпчеш с баници и да се вреш в простотията, няма защо да се ядосваш, че другите били селяни. Аз селяни в Ахтопол не видях, защото на местата, на които бях аз, на тях не им беше готино.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ff4122c1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А бе приятелю! Като ожидаш да ядеш баници, какво си правил последните 5 години? Май не си ходил на море с баници, а? Като, че ли си бил на село да хапваш любимата баница с праз на баба, а пък се учудваш, че я кълват врабците! Ами, че тя си е вкусна, ама го знаят само селските чада, а пък ти се правиш на гражданин (виж коментар №4, без самолета, щото той не се е качвал на такъв). В заключение - през следващите 5 години ходи на село, хапвай баници и не се изказвай неподготвен. Желая ти много творчески успехи!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 96fb4893d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Такива като тебе правят селянията по курортите!? Който иска качествена почивка, отива на хотел с пълен пансион. Къпи се в басейна на хотела, където водата е пречистена, и проверена. Не ходи като тебе да се къпе във фекалиите в морето. Много си си навирил носа, а живееш като типичен селянин, закусвал с банички!? Това никой на село не го прави, там ядат селска баница, направена с екопродукти, а такива отворковци като тебе, ядат банички направени от цигани, и никой не знае какво има в тях. Не обиждай хората от село, те са много по възпитани от живеещите в големите градове! Селянията тръгва от градовете, а не от селата. Селянина няма време за почивки, циганията я правите гражданите!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 358e8439bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не виждам какво лошо има в яденето на баници и къпането в морето. Всеки е свободен да прави каквото му харесва и да яде онова, което му е вкусно. Това не означава, че баниците трябва да се приготвят и съхраняват при нулеви хигиенни условия, нито пък че плажът и водата трябва да тънат в мръсотия!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71247be243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ходила съм преди доста години в Ахтопол, но никога не бих повторила. На плажа по скалите имаше доста щипалки, а в квартирата ни... бълхи, които изпохапаха сина ми.
Тясно и неуредено ми се видя навсякъде.
Не бих отишла там пак.

Харесвам Созопол и Черноморец -има си всичко, сравнително спокойно е и на прилични цени. В близост са големите и дълги плажни ивици на много къмпинги-имаш голям избор. Последно бяхме в комплекс Sunny Island(Черноморец) в апартамент, отпред с басейн- беше спокойно и всичко ни беше наблизо, особенно ако пък си с кола. Очаквах, да е по-зле, но всъщност си беше ок.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71247be243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   П. С.
Ходила съм и в Испания, но не бих казала, че с нещо е по-добре там. Голям комерс е.
В Португалия съм ходила също-но там е по-екзотично и спокойно място.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cf3c4b076e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Мерси за споделеното, не че много съм искала да ходя там, но наистина няма да направя вашата грешка. До колегите-туристи: дупе знае 2 и 200, ако сте ходили на майорка и това ви е испанията или на треторазреден хотел в турция, то си е ваш проблем, но никъде в тези страни и особено в гърция няма да видите нелюбезен персонал и размотаване. особено в гастрономията. никой кръчмар няма интерес потенциалните клиенти да гледат как другите седят на празна маса. затова веднага се носи вода, маслинки-солетки или хляб с масло. и т. н. и т. н. Та не ми разправяйте колко еднакво е било. Извън майорка ми покажете чалги с маанета, мръсни прибори, вируси и т. н. прелести.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d71a1f42e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   от автора

Изчетох коментарите и се хванах за главата. В Ахтопол отидох воден единствено от носталгия за това, че като малък в завода в който работеха родителите ми имаха бунгала и години наред почивахме там. Опитах се да кажа че простотията е ужасна. Гледам половината са се хванали за тия баници като удавници. Ами на море не ходя със сака с компотите - закусвам, обядвам и вечерям по заведенията или каквото ми се яде. За варианта български "ол инклузив" както са писали съм се отказал много отдавна. Опорочен е до безобразие. На море ходя заради самото море, а не за да се къпя в басейните на хотелите. Басейни има навсякъде. Идеята ми беше да опиша отвратителното отношение на селяндурите в така наречения курорт. Това си е точно селяния. Относно почивките в чужбина - с жена ми имаме нормални професии и не ми е проблем ходенето навън за 10 дни лятото и 10 дни зимата за ски както и на нормалните българи като съдя по това, че в чуждите курорти често чувам българска реч. За толкова години ваканции навън явно прекалено свикнах на нормално човешко отношение. Умишлено не съм писал имена на хотели в Испания и Гърция, за да не звучи като реклама, но разликата в обслужването е до небето - имам чудесни спомени от всички места! За мен това беше последното ходене на нашето море, на всички останали оптимисти им пожелавам здрави нерви със селяндурите и добри кожни лекари за лечение на проказите от родните плажове!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 145eacff4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Какво да ти кажа. Добре че са немските вериги в България че покрай тях тия абуригени в България да разберат как се работи с клиент и как се прави бизнес. Българина е свикнал от социализма да е клатикуровец и селянин с клиентите, ама това време отмина. Сега гледат като в небрано лозе като започнат работа в някоя западна верига. В Кауфланд а някой си е позволил да не отговори на клиентско запитване по имейла защото смята че не е нужно и така отсрещтната страна ще приеме отговора за отрицателен, а са го уволнили веднага. Има система която следи запитванията и известно време след това се изпраща до клиента анкета в която го питат отговорили ли са му, любезни ли са били, и останал ли е доволен. Да не говорим какво би се случило ако разберат че някой се кара на клиент. Аз лично смятам че за да се караш на клиент, да му правиш забележки за дреболии, да го върнеш, да не му отговориш на запитване каквото и да е то, да му кажеш че не ти се занимава, или да не го посрещтнеш любезно и приветливо не е достатъчно само да си селянин, но е нужно и да си много, много прост.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ad2b43d78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз винаги почивам на север, във и около Варна. Тази година 3 пъти ходихме до Св. Константин и Елена и беше доста приятно. Плажовете бяха чисти, не беше супер пренаселено... изобщо добре си изкарахме. В Ахтопол не съм ходила от много време, ама спомените ми не са от най-хубавите. Помня, че бяхме се изпоразболели всичките заради мръсотията...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: f952e45de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Плажовете в България наистина са доста мръсни

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: d0e7544963
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторе, отиди в Турция. Там като видиш как турците се къпят с дрехите и ще повърнеш. И аз имам обриви от Анталия.
В Европа единствената държава, която има по добри плажове от нашите, това е Гърция и Португалия. За Гърция е безспорно, за вторите океана понякога е твърде бурен. Но нито Италия, нито Франция(и двете крайбрежия) могат да се сравняват с нашите плажове. Испания, тук таме има какво да предложи, но там вече е по-застроено и от тук.

Колкото до самолета на но. 4, също не съм съгласен. Тайланд, Виетнам и Шри Ланка, да. Бил съм там, разкошно е. Няма и дума за сравнение, но все пак аз си ходя на Смокиня и се радвам, че не ме третират местните като ходещ портфейл, защото тук съм си у дома.

 
  ...

...
преди: 6 години, 16 дни
hash: f952e45de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Съгласен съм, че в Гърция морето е много по-чисто от българското.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker