Фолкът и чалгата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Фолкът и чалгата
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2765 пъти
Здравейте,

Някой може ли да ми отговори защо? Защо индивидите слушащи чалга, наричат това недоразумение "фолк"? Нямам предвид "поп-фолк", а точно "фолк", без "поп". Хората забравиха българската народна музика, но това не означава, че чалгата я е заместила като българската фолк музика! Кондьо не е фолклорен певец. Валя Балканска не е чалга певица. Разликата между фолк и чалга е огромна!

Фолклорна музика означава народна музика; традиционната музика на една страна, позната на цял свят.

Чалгата от друга страна, е смесица от различни стилове. Нагло граби от туркста, циганската, сръбската, гръцката и българската музика, но най-ощетена остава порно индустрията!

Коли, жени, пари, разни тупалки, богати чичковци и "любов" са темите на повечето чалга песни (под "любов" имах предвид секс). Народът ни все повече и повече деградира благодарение на този стил "музика". Младите слушат това, което е модерно. За жалост в нашата държава чалгата е на почит, а май няма скоро да замре.

Не искам да коментирам слушащите чалга, защото със сигурност ще засегна много от четящите. Само искам да Ви попитам - какво влияние могат да окажат гореспоменатите текстове върху младите? Добро ли е това влияние?

Какичките със силиконовите цици, облечени като магистрални феи дали се отразяват добре на младите си слушателки? Големите мускулести маймуни (от чалга клиповете), облечени в имитации на маркови костюми добър пример ли са за мъжката аудитория? А какво ще кажете за... Азис? Перфектният пример.

За жалост обаче има родители, слушащи чалга, които не виждат нищо лошо в тази "музика" и "култура"... и затова излагат децата си на отровното й влияние. Че като седнем на маса Металика ли ще слушаме?! Ние сме българи и българско ще слушаме! Азис е ЛЕГЕНДА на българската музика! Поне в текстовете й има нещо смислено за живота!

Децата, които са изложени на чалга влиянието, започват от ранна възраст да си мечтаят за силикон. И за чичко-паричковци. И скъпи коли. За това, което се пее в чалгата и което се вижда в чалга клиповете. На 13 години вече са изпробвали всяка поза от Кама Сутра. На 16 години вече са експерти в занаята и са закоравели любители на алкохол. На 18... дори не ми се мисли.


Най-лошото е, че хората, слушащи чалга наричат това нещо "фолк" (от незнание), заблуждавайки света, че това е нашата народна музика. BBC имаха репортаж за чалга "културата", където ясно казаха, че това е "народната музика на България" (от незнание). В чужбина ни се присмиват...

Вие какво мислите? Правилно ли е чалгата да бъде наричана "фолк" музика?

(моля модераторите да публикуват темата)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 149b175775
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз съм си най-добре - слушам и харесвам музика САМО от 80-те.

За съжаление чалгата ще бъде слушана още доста дълго време в България...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c6e651c48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хаха, прав/а си, за пореден път се излагаме пред света :D

Но стига с тези стереотипи.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 322e1a5c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Живеем в свободна страна и всеки е с правото си да слуша каквото иска. Друг е въпроса, че повечето (не слагам всички под общ знаменател, защото има и умни и свестни хора) идивиди слушащи чалга са деградирали отвсякъде. Общо взето мъжете са селяни - мутряги , а жените са проститутки, чудещи се на кой богат чичко да налетят. Тези хора, които посочих са нищо повече от ограничени същества с неясна цел в живота. На тях им дай яко чалгия, разврат по дискотеките, алкохол, дрога и т.н В очите на интелигентните хора, тези са пълни смешки. Познавам и хора, които я слушат, но са далеч от тези отрепки, които изброих.
И разбира се, че фолк не трябва да се нарича чалга. Чалгата си е чалга - кючек, ориенталски танци, както искаш го наричай. Но не и фолк. Аз никога не бих си причинила да слушам такава музика, въпреки че като изляза на заведение съм принудена. Сега ще бъда 12 клас и като се сетя как ще пускат само чалга, не ми се мисли....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 18cec9418a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моето мнение е ,че чалгата трябва да се забрани със закон,но тази история ми навява добри спомени от далечните 2003-2004 г. Събирахме се кораджий и анархисти и ги причаквахме чалгарчетата около дискотеките и после олеле майко. :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e300ccfcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Аз не съм чувал някой да го нарича "фолк", даже си го наричат "чалга", макар и да не слушат "кючеци", защото именно тези кючеци са чалга, останалото си е поп-фолк, а ако го сравним с преди години си е повече поп. И не разбирам защо толкова се възмущавате, че тази музика е водеща в България, та ние сме на Балканите, в Гърция, Сърбия, Турция, Румъния да не се слуша нещо по-различно?

И много ви е удобно да обвинявате чалгата за деградиралия народ, ама нали на българина трябва все нещо да му е виновно, такива сме си.

Не разбирате ли, че всеки жанр музика си има както положителните така и отрицателните страни? Ще дам за пример два стила музика, основните в България, "българиски поп" и "чалга".

Я да видим попа, какво се пее в най-големия хит - "Видимо доволни"? "Тялото ? мазно, пипа си го бавно
Фаща ма за джоба, вика "Нещо ми е жадно"
Аз ? викам "Найш кво? ",
знайш ли някво място,
някъде къде ше прайм секс много бясно? ", да уникално смислен текст.
А да видим другият идол на тийновете "100 кила", които се мислят за вървежни като го слушат" какво пее той: "Охраната ме бара, на плажа ще го вадя,
викам и пикая, само си играя! " - супер добро влияние ще окажат върху младите, няма що... Ето такива са най-големите хитове, но чалгата е виновна, нали?
Естествено има и много добри и смислени песни от попа, но не ги виня, че пеят посредствени неща, правят това което лесно се продава на българина.

В чалгата също ги има двете крайности, но поне водещите имена като Джена, Преслава, Галена... не пеят такива крайни неща.
По целия свят е така, и не е редно да обвиняваме само един стил музика, по точно не е редно да обвиняваме музиката за изпростяването на народа и проблемите в страната.

Аз слушам всякакъв стил музика, включително и поп-фолк, както и горе споменатия поп, но това не значи, че съм някой деградирал, задръстен, или най вече някой, който не слуша това е нещо повече от мен.
Давайте нападайте ме сега, но ми омръзна всякакви индивиди да обвиняват някаква музика за случващо се, защото така им е удобно.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2430217667
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На мен фолка ми харесва т.е. народната музика, не чалгата. Иначе съм Die Hard фен на метъла, слушам метъл предимно от 80те (Slayer, Venom, Dark Angel, Metallica). На маса слушам Металика, че и много по– "тежко". :D
Мисля, че в повечето случаи хората казват "фолк" на поп фолка и чалгата на кратко. Не знам, рядко ми се е случвало да го чуя, но стига вече с тези стереотипи! Това, че някой слуша чалга, не означава, че е деградирал, макар, че в това има немалко истина. Много мой приятелки слушат чалга, включително и едни от най– добрите ми такива, и не са деградирали, познавам и девствени такива. И не всичко в чалгата са силиконови ц*ци, нахакани и бокати чичковци, безсмислени текстове и т.н.! Има и изключения! Всеки един музикален жанр си има своите добри и лоши песни и изпълнители! Стига вече с те'я стереотипи!

Black Sabbath
Момиче на 16 години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cb9d5d05d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ...на другарската вечер слушагме азис...станах и излезнах просто...нямам си идея защо слушат песен в която се повтарят точно две изречения??Аз съм фен на метъла, рока, рапа ,а когато седнем на маса народна музика...като видя някоя с два тона грим и дето се вика полугола направо бягам..истината е ,че новото поколение (поне повечето ) са адски изпростели,не знаещи историята на българия,таблицата за умножение, но пък знаят всяка чалга певица както и от кой град е , на колко е и т.н...
Момче на 15

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 99b34e85f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Автор:

До Номер 4: Точно това казвам и аз! Забранете чалгата със закон и смъртна присъда за слушащите! Тогава чалгарите ме нарекоха нацист :(

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 99b34e85f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Автор:

До Номер 5: Чалгата масово е наричана "фолк". Така наречените певици се самонаричат "фолк диви", "фолк фурии", "фолк певици" и т. н.

В OLX напишете "фолк" в търсачката и вижте какво ще се появи. Чалга навсякъде - касети, дискове, списания, вестници, лепенки от дъвки, тоалетна хартия с невинното лице на Азис - всичко под наименованието "фолк".

Селянията в тази държава няма край!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d5015e1a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много качествена тема. Не ги обичам чалгарите. Не харесвам манталитета им и никаквата им интелектуалност. За жалост това е България вече... Гадно място с гадни хора!

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a1510b63af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз слушам музика предимно от 90-те години.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9fcee8edfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   О, заобиколена съм от деградирали чалгари, завиждачи и повърхностни хора. Очаквам доста хейт относно този коментар... Просто имам чувството, че истински живеещи хора почти НЯМА. Принудена съм през учебно време да живея на общежитие с такива индивиди... не се търпи! Нямат най-елементарни обноски, не се съобразяват изобщо, натрапват гадната си чалга навсякъде. Не учат... вместо това пушат цигари, някои трева, при всеки "повод" се наливат с водка, уиски, мента, вино, ракия, абе каквото им попадне, че даже ги и смесват... И не е като да "седнеш на маса" и да се напиеш, ами се наредят с някакви шотове и се НАЛИВАТ по буквалния начин! След като вече не знаят на кой свят се намират се разхождат по коридорите и демонстрират глупостта си, с която се гордеят! През цялото това време се кефят на песни на това същество Азис и себеподобни... и просто не знам вече. Изключително грозно и гнусно е да гледаш 14 годишни момичета, приличащи на пияни проститутки...
"Хоп, и влиза малко по малко.
Хоп, движи се бавно и бавно.
Хоп, и вкарай го точно сега.
Ритъма на любовта! "
На това ли му викате любов бе хора? ! Само секса ли ви е любовта в днешно време? Къде е романтиката, къде са елементарните обноски и жестовете?
Съгласна съм и с номер 5 относно това, че Криско, 100 Кила и разни подобни на тях, що се отнася до текст, не отстъпват по простотия. Наскоро ми попадна един от "летните хитове", а именно СкандаУ - До Морето... цитирам: "Гърдите ? са "Оу, шипка, ръката ми е щипка, мята се като рибка, мъжа ? мека китка"; "Иска да делиме кърпата, да ме запознае със дъртата. Знаела някакъв пинис, прай бриз на цел корниз"; "Имам гaзели - цяло ранчо. Гъзар като чичо Манчо. Проблема ше го решим - скачам повече от Ice Cream"; "Пода ми са мърда, нема му са сърда, нещо ми се дърпа, бе тая много дърта".
И на какво учи това? Каква е поуката от цялата песен, какъв е смисъла? Няма такива... или май е "на плажа съм, за да гледам голи жени и се чудя коя ли ще ми пусне". От чалги цитати няма да търся, нямам нерви за това. Ако НЯКОЙ може да ми обясни, какво хубаво виждате в тази музика, цялата съм в слух! Пък такива "аз чалга не слушам, освен на маса" са ми много смешни. Е от текст, съдържащ "напипай го", на което припява цялата "компания", как не ви се приповръща? ! Или други са ми отговаряли "аз на маса гръцко и сръбско слушам", ама и те са същите като българското, само че на техния си език. Аз на маса и със Slayer и Pantera съм сядала, макар, че едва ли много хора знаят за съществуването на тези групи. И като седна, не, не си размахвам главата и не дивея като диво животно, а разговарям ЧОВЕШКИ с останалите от компанията! Все пак музиката би трябвало да е нещо за фон. Колкото до танците, не пречи да се пусне диско? В чужбина как ли се забавляват без чалга? :( Сигурно им е мнооого скучно. Милите те, не живеят истински живот... колко жалко!
Лошото от цялата тази история е, че текстовете и еднообразните ритми на тази "музика" промиват до такава степен мозъците на хората, че те затъпяват и заприличват на Атанаска (фенката на Азис, която разтресе vbox7 преди дни), а цялото това нещо се превръща в начин на мислене. Разбира се всяко нещо си има и своите изключения. Не всички хора, слушащи чалга са деградирали идиоти... дори бих казала, че има и доста умни хора! Не искам коментара ми да засегне никого... Просто изразявам мнението си и искрено се надявам модераторите да го одобрят.
Напълно подкрепям и номер 4!

Поздрави,
Metal Fenka 99 ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a4f51f8db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Дано има повече хора като номер 4.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d42cbee102
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не знаех, че толкова много хора ще нападнат чалгата...

Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 99b34e85f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Black Sabbath, наистина съм объркан, имайки предвид името ти и факта, че защитаваш нещо толкова долно като чалгата. Наистина ли си фенка на Black Sabbath, или просто реши, че името звучи готино? :)

Ози би ти отхапал главата!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d42cbee102
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От Black Sabbath до номер 15.
Не защитавам чалгата, просто казвам, че има нелоши песни, макар и малко, и че не всички певици са полуголи к*рви без музикално образование. И казвам, че ми е писнало от всякакви стереотипи, без значение за какво става на въпрос. Не че в думите на автора няма истина. Омръзнало ми е да ходя по улиците и хората да ме гледат надменно или така, все едно съм болна от нещо. Една моя много добра приятелка слуша чалга. И какво от това? Музиката не прави човека, ти си такъв, какъвто искаш да си, музиката и дрехите не са от такова значение. Но за някои хора, обаче, е прекалено трудно да го проумеят и на мен започва да ми писва от тях. Никои не им е виновен, че са задръстени, обаче такива, като мен, го отнасяме, без да имаме вина!
Също, не съм съгласна с номер 4, защото като цяло съм против насилието! Както някои беше казал – живеем в свободна страна и всеки е с правото да слуша каквото си иска! Също и да ходи облечен както си иска, при това без да съди другия за изборът му! НО, да не пренебрегваме и фактът, че много ученици, които са метъли, биват тормозени в училище, заради техния избор, което е крайно тъпо и нелепо!
Разбирам да са се събрали петима чалгари да бият метълист, защото, разбираш ли е "виновен", и после той да викне дружките си и да им го върнат тъпкано на оне'я петимата, така по– бива. Но насилието поражда насилие... затова не съм съгласна със номер 4, но и не го съдя.
И да, слушам Блек Сабат, но има групи, които слушам много повече от тях.
Не очаквах, че толкова хора ще нападнат чалгата и че почти никои няма да се застъпи за нея, с изключение на един човек. Обикновено става обратното, все пак това е най– слушаната музика у нас.
:)
Поздрави:
http://******
http://vbox*******
Качени са от моят профил. :)

Black Sabbath
Момиче на 16 години.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 99b34e85f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От 15 до Black Sabbath,

Разбирам те, но за мен лично е невъзможно да толерирам същества като чалгарите. Имам по-позитивни мисли за хлебарките. Когато разбера, че някой слуша тази "музика", гледам да бъда колкото се може по-далеч, преди да съм се заразил и аз със селяния. За жалост тази доживотна болест е неизличима.

Колко пъти съм излизал по нощите да се карам със съседи, които имат чалга партита и крещят. Веднъж в нашия блок и 5-6 пъти в отсрещния - винаги след полунощ. Е, писна ми да се занимавам със същите хора и извиках полиция в 1:30. Мина половин час, но те така и не дойдоха. Изненада!

Прибегнах към по-драстичен метод за който няма да говоря. Радвам се да кажа, че оттогава не съм имал проблеми с тези хора.

Наистина нямаше да ме интересува ако, например, въпросните индивиди слушаха Black Sabbath, Елвис Пресли или Майкъл Джаксън. Би било неприемливо, но поне поносимо. Доколкото разбрах онази вечер, слушането на кючеци не е нарушение в Чалгария - без значение колко е силно и по кое време на денонощието е. Изненада!


В метрото неведнъж се е случвало някой да пуска чалга на телефона си без никой нищо да направи. От "Младост 3" трябваше да слушам чалга в продължение на няколко спирки. Накрая не издържах и седнах да си поговоря с момчето/момичето (наистина не съм сигурен от какъв пол беше).

Помолих го най-учтиво, а въпросното същество ме изгледа с един празен, зомбиран поглед в продължение на 5 секунди... после с клозетен диалект ме попита: "Проблем ли имаш, брат? ", все едно не можеше да повярва, че пречи. От цялата работа съществото спря чалгата, но аз така и не разбрах момче ли беше, момиче ли беше :)


Проблемът е, че живеем в чалгарска държава. Град, село, няма значение - всичко е Чалгария! Най-малко 90% от нашето население живее с чалга манталитет! Което ме кара да се чудя... защо сме на последно място в Европа? Защо така лесно Бойко манипулира овчите ни мозъци? Чалгата е просто една "музика", хората щяха да си бъдат тъпи и без нея - едва ли е част от проблема.

Но в края на краищата живеем в свободна държава, където всеки има своето право по рождение да бъде кретен. За добро или за лошо. България ще възкръсне в деня, когато чалгата бъде забранена със закон. Тогава ще им покажем на европейците кои са истинските европейци! С други думи адът ще замръзне преди това да стане... да живее Азис и все така да ни радва! Гордост за Чалгария!


Още много може да се говори по темата, но сигурно съм изписал цял роман. Съвсем отделна тема е чалгаризирането на училищата, университетите, кварталните кръчми, нощните клубове, обществените тоалетни или парламента например.

Последно, не мисля, че хората, които са против чалгата са задръстени, както ти каза по-горе. Всеки, който има IQ по-високо от номера на обувките си, ще ти каже, че тази "музика" е чиста проба Простащина.

Както е казал поетът в онази картинка:
"Опасно! Слушането на чалга Ви превръща в шибан ИДИОТ! "


Поздрав с Iron Maiden - Back In The Village :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d42cbee102
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От Black Sabbath до 15/17.
не съм казвала, че хората, които са против чалгата са задръстени. Казах, че хората, които се поддават на стереотипите са задръстени. Също и хората по улиците, които ме гледат злобно, 'щото не съм полуголо курвенце, на което гримът на лицето тежи повече от дрехите. Да метълка съм и какво от това, означава, че не струвам ли? Снощи тръгнах да се разхождам по улиците – същата кенефна история, злобни погледи, колкото искаш... Накрая ще хвана и ще наритам някой такъв, стига да не е прекалено корав. Честно ти казвам насъбрало ми се е много от такива!!
Другото, което исках да кажа е, че не определям хората по музиката. От чалгар до чалгар има немалка разлика. Интересно ми е на колко години си. Не може да не познаваш поне един интелигентен човек, които да слуша чалга. Но разбирам думите ти много добре, по– добре, от колкото ти си мислиш.
Съгласна съм с теб, че някои хора са прекалено нагли и си пускат чалгия като вървят по улиците или по тролеите и метрата. Като малко по– малка с една приятелка вървяхме надолу по една улица. От другата страна в същата посока вървеше един много мазен циганин, които си беше пуснал една отвратителна чалга. Ние с моята приятелка извъртяхме очи и аз реших, напук на него, да си пусна Arch Enemy. Циганинът запраши надолу, а хората почнаха да ме гледаха буквално уплашено :D.

Поздрави:
Holy Moses - Space Clearing
HOLY MOSES-Black Metal (Venom cover)
Dark Angel - Merciless Death

Black Sabbath
Момиче на 16 години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 99b34e85f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От 15/17 до Black Sabbath,

Нямам кой знае колко много приятели, но досега не си спомням някой от тях да е слушал чалга или да се е обличал в стил "Азис" или "магистралка" :) Познавам чалгари, но не бих казал, че сме приятели с тях. Както вече разбра, имам фобия от чалгари... а и те май се страхуват от мен - всичко е ОК.

Поздравления, че сте натрили носа на циганина! Дано да не е получил сърдечен удар след това. Трябва да има повече хора като вас :)


Поздрав с Ozzy Osbourne - Hellraiser

М, 24

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 82a46d7040
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От Black Sabbath до 15/17/19:
Оф, а бе, като се замисля, че някои хора имат страх и от мен. Случвало ми се е да вървя по улиците и някой да почне да ме гледа уплашено, буквално :D :X, все едно съм таласъм. А аз дори и не съм ядосана в повечето случаи. Разбирам да съм ядосана, защото тогава наистина имам вид на.... чудовище, не само заради дрехите, ама т'ва на нищо не прилича :D :X Много ми е любопитно какво си направил, за да спреш купонясващите в блока. :D

Поздрав с Marilyn Manson – The Dope Show

Black Sabbath
Момиче на 16 години.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 99b34e85f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От 15/17/19 до Black Sabbath

Малко повече от половин тубичка секундно лепило в двете им ключалки. Така де, не ми беше за първи път. Правил съм го няколко пъти по същите причини. След това е невъзможно да завъртиш ключовете без да направиш беля... Наистина ужасен номер и все още не мога да спя спокойно при мисълта. Та те просто слушаха чалга!

Да се смееш или да плачеш? :)


Поздрав The Offspring - You're Gonna Go Far, Kid

М, 24

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 41ad1fcc4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От Black Sabbath до 15/17/19/21:
много гаден номер си им врътнал на те'я :D, но поне сега имаш спокойствие. Аз мислех да слагам топлийки в ключалката, на съседите, но не защото надуват чалга, а поради съвсем други причини. И все още имам някакви намерения ако продължават да се осират по то'я начин, като се прибера у нас.

Поздрав с Nuclear Assault – Save The Planet.

 
  ...
преди: 9 години, 10 дни
hash: b3b803c592
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Номер 6, наред ли си? ! Как може да слушаш на маса Metallica? Защо трябва, винаги като слушаш музика, и да се храниш? Ти да се тъпчеш с кюфтета и кебабчета и да звучи: "Master of puppets, I'm pulling your strings, twisting your mind and smashing your dreams... ". Звучи толкова нелепо, че чак ми се доповръща.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8196d20cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 23, и как разбра, че хапвам точно кюфтенца и кебапченца? ! Аз лично си те представям как ги хапваш на Азис и ми стана зле...

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: e16d37f082
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Според мен трябва да забранят чалгата. Иначе от балканските песни само гръцките стават

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 063a650368
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Фолка и чалгата са вече от години демоде (за мое щастие), но, да, още има доста хора, главно от по - малките населени места, които им се кефят.
Това е музиката на нисшата класа в България.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 3a4dd6bbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   28, не е нужно да обиждаш хората по музиката, която слушат. Ти да не би да се имаш за, , висока класа''?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 3a8fb42add
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Чалгата влияе по психологически начин върху поведението на хората. Интегрира българите към циганската и турската култура. Абсолютно ме е срам да кажа че съм българин, поради това че хората като чуят от къде идвам и свързват мястото с проституция, корупция, цигания. Искам да бъда разглеждан като индивидуална личност, поради това че националността ми не ми дава гордост а унижение заради групи индивиди.

Само се замислете, какви и кои са шефовете на Пайнер? Българите биват повлияни по психологически начин по същият по който биват повлияни от корпорациите всекидневно...

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: c1ef47c0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Към номер31: " Българите биват повлияни по" - Грешиш.
Идентифицират, съвсем доброволно при това.
Ако ставаше с повлияване...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker