Аборт - Вашето мнение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аборт - Вашето мнение?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3101 пъти
Какво е мнението Ви за тази процедура?

- За или против?
- Морално ли е да се прави аборт?
- Защо според Вас хората прибягват до тази процедура?
- Какво мислите за хората, които решават да го направят/ са го направили?
- Имате ли познати, които са го правили?
- Вие бихте ли одобрили да направят на Вас/ Ваши познати аборт?

(моля модераторите да публикуват темата)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: a45d194d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   - За или против? - Нито за, нито против, зависи от ситуацията.

- Морално ли е да се прави аборт? - Да, ако го изискват обстоятелствата.

- Защо според Вас хората прибягват до тази процедура? - Причини има много - от здравословни през финансови до битови и чисто човешки.

- Какво мислите за хората, които решават да го направят/ са го направили? - Всеки си е свободен в тази държава и никой няма право да живее живота му или да му налага мнението си, стига поведението му да не пречи на никого.

- Имате ли познати, които са го правили? - Да.

- Вие бихте ли одобрили да направят на Вас/ Ваши познати аборт? - За познатите те да си решават, моето мнение е неважно. За себе си не, защото вярвам, че всяко си идва с късмета и щом се е случило, така е трябвало, но все пак при определени обстоятелства да.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 95c7dbd9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Скоро гледах филма Тихият вик - за аборта. Съветвам всички, не се ли налага по медицински причини, не ставайте убийци. Показаха как вадят бебето в 12гстационна седмица на парчета. Ръчички, крачета, накрая понеже главата му е голяма просто я смазаха и изсмукаха. И край - проблема беше решен. Все едно е нищо. Смятам, че хората, които го правят са безотговорни. Не достатъчно зрели да поемат отговорност за постъпките си. Аборта трябва да бъде забранен със закон.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 168a3ab778
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За или против?
Аз съм против аборта по принцип, но ЗА оставянето на този избор на жените и оставянето на Аборта като легално решение в сегашните граници на принципа „По-малкото зло“. В държавите, в които абортите са забранени или има много тежка процедура за разрешаване се стига до осакатявания и смърт на жените.

- Морално ли е да се прави аборт?
Никога не е било морално да се прави аборт, но понякога за някои жени явно е наложително.
За мен е преди всичко ЖАЛКО да се прибягва до аборт без медицински причини или форсмажорни обстоятелства, защото живеем в 21 век - от 50 г. има противозачатачни и поне от 30 г. на нашия пазар свободно се продават кондоми, а за раждали жени има и спирали - все изключително надеждни методи.

- Защо според Вас хората прибягват до тази процедура?
Ако няма мед. причини - незнание и в изключително редки случаи заради изнасилване да кажем, но масово заради НИСКА ПОЛОВА КУЛТУРА. Ние сме на второ място по аборти след Русия и причината е липсата на елементарно полово възпитание не само при децата и младежите, но и сред възрастните. Главно омъжени жени са клиентките на клиниките по аборти! В града, в които живея, гинеколозите клиниката са на един коридор - достатачно е само да видиш опашките пред двата кабинета, в които се правят абортите - все жени над 30-35 г., измъчени, треперещи, с побелели от притеснение лица - жалкото е, че е напълно излишна работа, при положение, че има методи за НАДЕЖДНА контрацепция, но ако в цивилния живот говориш недай си боже с такава жена - ще ти изреди 100 причини да не ги ползва. За съжаление има и жени, за които абортът е станал едва ли не форма на контрацепция без да мислят за последиците за тялото си, а за морални някакви приумици и дума да не става.

- Какво мислите за хората, които решават да го направят/ са го направили?
Плащат за ниската си полова култура, жал ми е за такива жени, защото явно си нямат представа, че рискуват инвалидизиране и дори смърт от сепсис, а в същото време не искат да ползват противозачатачни заради глупави доводи, а и нямат явно самочувствието поне едни кондоми да наложат на мъжете си.... Затворен кръг, в който българката периодично прави аборти и има жени с над 3 аборта, които на 80% вече не могат да задържат и като се сетят на 30-40 г., че искали вече семейство?
Познавам случаи на жена с 15 аборта (от поколението 50 г.), която Е ГОРДА едва ли не с това и не го крие, но има наглостта на кафе да разубеждава младите момичета от взимане на противозачатачни (ще напълнеели) или ползването на кондом (като с ръкавица било) или пък абсурдните разкази, че кондомите се били пукали - това от хора, които НИКОГА не са ползвали кондом!

- Имате ли познати, които са го правили?
Всички мои познати и приятелки, които са по-възрастни от мен - най-вече познанства чрез майка ми и по-възрастната ми сестра. В университета масово бяха момичетата на противозачатачни, но аз съм учила в чужбина, където абортът е ненормалното, а противозачатачно взимаха някои момичета от 14 г. възраст - у нас е обратното - на 14 г. правят първите аборти. Правете си изводите сами -кое е по-цивилизовано и по-малко вредно.

- Вие бихте ли одобрили да направят на Вас/ Ваши познати аборт?
За себе си само при медицински причини, за моите познати не мога да взимам решение - всеки си има глава на раменете да си решава, но продължавам да съжалявам всяка жена, принудена на такава стъпка в наше време, именно, защото вече не е наложително - има си сигурни методи за контрацепция и НЕ МОГА да разбера жените, които не се възползват от тях, а вместо това рискуват физическото и ПСИХИЧЕСКОТО си здраве с подобна варващина.
Не разбирам и жените, които абортирали от финансови причини - пари за аборт имат, но пари за спирала/противозачатачно/кондом нямали???
Държавата инвестира милиони в инвитро процедури със съмнителен резултат, но не инвестира нито лев в половата култура на населението или в субсидиране на контрацептивите поне за социално слабите хора, непълнолетните, хората с медицински причини. За мен ТРЯБВА да има кондоми и санитарни материали за символична цена във всяка училищна и университетска тоалетна, във всяка болница и обществена сграда.

Говорила съм с лекари и някои вече отказват да правят аборти, защото чисто психически не успяват да се справят - противниците на абортите тук достатачно снимков и видео материал са ни дали, а и не могат да поемат вече отговорноатта към пациентките си. Има жени, които павят аборт след аборт без изобщо да си дават сметка, че забременяването е лесно, но ИЗНОСВАНЕТО на дете един ден ще е под въпрос.
За съжаление имам такава позната, която след 1 аборт по желание пометна и сега не може да забременее без да откриват лекарите конкретна причина или просто е възможно да е забременявала, но да е изхвърляла плода още в началото - от 3 г. се опитват да си направят бебе с мъжа ?, но не се получава. Проблемът е, че са и емигранти, а инвитрото на Запад не се плаща от фондове и държавата и не могат да си го позволят.

Като цяло не съм противник на правото на жената да решава под формата на аборт, но съм противник на аборта в 21 век като вид варварщина, която носи прекалено много рискове.
Дори да приемем, че ембрионът в периода, в който са позволени абортите няма мозък, то е доказано, че са се изградили наченки на нервната система и НИКОГА няма да разберем дали изпитва болка или не. В наше време дори прасетата ги упойват преди да ги заколят, но сме готови да дадем да ни изкарат/изсмучат/изстържат собствения ембрион доброволно и по желание? На лекарите им побеляват косите от тези процедури, но ние сме готови да ги повтаряме периодично ДОБРОВОЛНО, защото сме прекалено необразовани, за да ползваме контрацептиви?
И сме цивилизовани, модерни, еманципирани жени???

ж30

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 221f68c532
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Морално ли е да се прави аборт? Да, морално е. Защото може да се забременее по различни причини (изнасилване например). Също така ако майката е безотговорна и не се грижи за детето по време на бременността - то може да умре само или да се роди със сериозни увреждания. Също така майката може да е неспособна да роди (физически) и раждането да доведе до смърт. Има много причини и мисля, че абортът определено е морален в определени случаи. Освен това майка ми трябваше да абортира, защото лекарите не бяха сложили някаква специална инжекция на детето. Ставала съм свидетелка на ужасни обиди насочени към жена, която абортирала. Ако не може да се грижи за детето - нека абортира.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: da05db851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3 е достатъчно изчерпателна!Браво!
Но...е пропуснала нещо...Например аз на 27 изхвърлих спирала и направих възпаление,помня ли вече...Противозачатъчните ме направиха десеторно пъти по-нервна,отколкото съм всъщност...Я кажи какво се прави в такъв случай.С партньор,с който живееш 10-15 и нагоре години,е почти абсурдно да ползваш кондоми.За деца-имаме си 2 със съпруга ми,планирани,а не случайно станали/имаме и 2 аборта,преди второто ни дете/.За нас методът "преди края навън" е сработвал/в 90 процента :) /,работи и ще работи и занапред,не за дълго време разбира се.
Разбираш ли,има жени,които не понасят нищо чуждо в организма си.Ни спирала,ни противозачатъчни,ни дяволи.Едни обици от прост метал не мога да сложа,защото веднага ухото ми става на нищо.Само от златото всичко е наред...ама не съм толкова богата...Едни лещи очите ми ги изхвърлят и сърби,боли,та е чудо.И като го свържа това със спиралата и противозачатъчните-не на всеки понася.Реакцията на организма си е чисто индивидуална и няма и Господ да я предвиди.
Идеята ми беше,че не може на всяка тема за бебе и аборт да се препоръчват противозачатъчни,има жени,на които не им понася/нови,стари,млади,всякакви../.Кво праим тогава,секс ли да не правят?!Е,по-приложимо е за по-дъртите като мене,че младите не се контролират много-много,ама все пак...
Пък и никой не споменава за участието на мъжа в тая работа-отговорността е и на двамата.Ако жената не може да си позволи съсипване на здравето,мъжът трябва да е свободен от отговорност,понеже ние износваме,раждаме,абортираме и тн.А евентуалният татко къде пасе в цялата ситуация,не може да се контролира и владее ли що ли?!Ами да се научи бързо,като иска да ч.ка.Всичко става с отговорност!!
Авторке,няма да ти отговарям на въпросите един по един,защото си си изяснила предполагам отговорите.Оправдам аборта най-малкото защото бебето няма да е желано и от двамата,и дори само от единия родител.
Сега и да забременея/твъъърде малко вероятно../,може и да си родим детето,обсъдили сме /мъъъничката/ вероятност за бебе,с многото изследвания,които са нужни за 40-годишни...но и ако не сме в състояние,ще направим аборт.Аз самата,изоставена на 10-месечна възраст,оправдавам аборт,но не и изоставяне,защото последиците са стотици пъти по-гадни.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d4d3966965
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   - За или против? Само ако е в следсвие на изнасилване или подобна случка. Ако някой не желае бебе, то той ще трябва да се пази. Не може да го правиш с всеки срещнат и накрая да убиеш това невинно същество.

- Морално ли е да се прави аборт? Не, това си е чисто убийство.

- Защо според Вас хората прибягват до тази процедура? Защото не се пазят, което не го разбирам..не желаеш бебе, но не се пазиш!? Някой смятат, че без презерватив било по-хубаво, но никое малко същество не е виновно за зачеването си. Нужно ли е то да бъде убито заради немислещи недорасли родители?

- Какво мислите за хората, които решават да го направят/ са го направили? Някой не са виновни, понякога да притиснати, но тези, който не им пука за този живот нямат никакво добро в себе си. Тези хора за мен са напукисти..на мен само ми става мъчно като си представя само как горкото бебенце го убиват заради грешка.
- Имате ли познати, които са го правили?-Да.
- Вие бихте ли одобрили да направят на Вас/ Ваши познати аборт?- Това си е тяхна преценка, аз само бих изказала мнението си. Не бих желала после да изляза виновна, че бебето се е родило или не. Този, който стигне до тази ситуация, значи е достатъчно зрял, за да може да вземе собствено решение.

Кати

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4aaf654e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   За или против?
Това решение е личен индивидуален избор. Винаги е по-добре да се запази живота, защото това е най-ценното и красивото нещо в света. Но, ако бъдещето дете е нежелано, независимо по какви причини, е по-добре родителят да го извърши. Защото има огромна вероятност да не го обгрижва с нужната любов. И за съжаление познавам такива случай.

Бих дал и още едно доказателство за полезността на аборта. Има убедителни научни изследвания в САЩ, че именно узаконяването на аборта през 1970-те води драстично спадане на престъпността през 1990-те в САЩ. Освен това драстично намалява броят на изоставените за осиновяване на деца и случаите на убийства на деца. Но защо намалява престъпността? Тъй като жените, извършващи аборт най-често са от рискови групи (гета/самотен родител/проститутка). От тези деца е в пъти по-вероятно да станат престъпници, тъй като е нямало налице родител, който да ги възпита и да им предаде ценностти, възможност да различават добро от зло и да им даде шанс в живота. Затова разрешаването на абортите води до много повече аборти, но сред най-нискообразованото и най-рисковото население.

- Морално ли е да се прави аборт?
По-морално е отколкото да отгледаш нежелано дете, което ще израсне във враждебна и тъжна среда.

- Защо според Вас хората прибягват до тази процедура?
Защото обстоятелствата го налагат. В повечето случаи не е трябвало въобще да се достига до бременност, но хората не са били достатъчно образовани и интелигентни. За съжаление.

- Какво мислите за хората, които решават да го направят/ са го направили?
Нищо. Всеки казус е различен. Може да е само момиче на 16/майка разбрала, че има огромен шанс детето да се роди с тежка болест/непланирано дете. Зависи от конкретния случай и конкретния човек. Не съдя никой, обаче.

- Имате ли познати, които са го правили?
Да. Една позната.

- Вие бихте ли одобрили да направят на Вас/ Ваши познати аборт?
Аз съм мъж. Бих одобрил познати да направят аборт при определени обстоятелства.

Аз лично не бих искал аборт на една жена до мен, защото искам да имам деца.

Everhill.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8a029701bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз си мисля, че не е нещо лошо, защото по-добре да се отървеш от нежеланата бременност, отколкото да създадеш дете, чийто живот може да съсипеш по милион начини.
Разбира се има хора, които решават да го задържат и го даряват с любов, но ако става дума за ученички и студентки, или просто жени, които са сигурни че не искат деца, но са забравили да се предпазят, абортът е добър начин.
Просто след него трябва да се пазиш да не забременееш пак, ако не искаш.
Това не е убийство за мен, това е изчистване, а и освен това ако беше нещо лошо, щеше ли да бъде измислен?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 168a3ab778
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От номер 3 до номер 5 - какво ще кажеш за кондоми? Аз съм с мъжа си вече 11 г. и също сме ползвали кондоми през по-голяма част от времето, сега също сме на кондоми, защото съм раждала скоро и има вероятност от инфекции.
По-възрастните поколения изобщо май имате доста негативно отношение и към противозачатачни, и към кондоми и изобщо не им давате шанс. За съжаление тирадите съм ги чувала всичките, но оправдания другъде, защото 90 процента просто НЕ са достатачни. Не, че при прекъснат полов акт изобщо става дума за 90% сигурност! 70% е НАУЧНО доказания ефект- от 100 семейни двойки на този метод, след 1 г. 30 двойни забременяват - затова и не се води метод за контрацепция, а за ЗАБАВЯНЕ НА ЖЕЛАНА БРЕМЕННОСТ. Има разлика от небето до земята!
Противозачатачните от новото поколение не само не създават проблеми като задържане на течности, но и се препоръчват от гинеколозите за изключване на риска от рак на яйчниците и на матката, като първият вид е много опасен и е в следствие на по-малкото бременности у съвременните жени, което увеличава с пъти броят на овулациите - гинеколозите препоръчват 6 г. противозачатачни за всяка съвременна жена, което практически изключва вероятността от този вид рак. Аз самата в момента повече работя за създаване на деца, но сме се уговорили с гинеколога ми, че веднага след това ще почна 6 години непрекъснато с противозачатачни, защото съм непушачка и проблеми няма да имам. Противозачатачни се взимат вече от почти 50 г. на Запад и има много изследвания и за позитивни, и за негативни страни - ЧЕТЕТЕ и поне си направете сметката, преди да отхвърляте по принцип всичко, за да си намерите оправдания.
Противозачатачните са противопоказни само за жени пушачки (тромбози), а за тези със стомашни проблеми има тримесечна инджекция или спирала с хормони.

Иначе не знам какво знаете за начина на действие на спиралата, но тя действа точно чрез леки възпаления и е ОТ БЛАГОРОДЕН МЕТАЛ - никой няма да ви сложи в тялото тенекии, от каквито често са направени модните бижута.
Не знам и кога сте си я слагали тази спирала, защото в последните 5 г. на българския пазар са навлезнали и спирали ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ, които са и по-малки по размер, и по-поносими. Струва си един разговор с гинеколог.


За кондомите - особено са подходящи не само като предпазно средство при забременяване, но и да се предпази партньора от инфекции при слаб имунитет да кажем заради боледуване и т.н.
Кондомите специално за жената пък не виждам какъв проблем са и какво „чуждо тяло“ - напротив - те внасят известно разнообразие в секса, има вече на пазара какви ли не форми с екстри, а в сексшоповете има и японски кондоми, които няма как да не се харесат на една жена и като стимулация. Въпрос на култура, а в България специално и въпрос май на година на раждане. Специално при моето поколение (аз съм на 30 г.) и по-младите, кондомите изобщо не са проблем, но при майка ми, дори поколението на сестра ми (над 35 г.) ми е направило впечатление, че дори без да пробват ги отхвърлят - явно нямат достатачно самочувствие да се наложат поне временно в това отношение над партньора си или се срамуват да си купят кондоми, което е доста жалко, защото за аборти пък срам сякаш нямат.

Човек може хиляди причини да си намира, за да не ползва контрацептиви - гинеколозите са ги чували всичките, но това не променя фактическото състояние - пак ще киснете в гинекологичния кабинет за аборти, без да искате да осъзнаете, каква огромна цена плащате дори на старини (свличания на матката например), да не говорим за чисто човешкия и хуманен въпрос за това дали ембрионът е чувствал болка или не и мисълтта, че са отрязали с инструменти първо крайниците на ембриона, после са го разчленили още вътре във вас. Варварска процедура, за която аргументи просто няма как да намерим, освен ако се случи на изнасилена жена, но дори и тя е имала възможност да вземе Ескапеле например.
ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК В МНОГО СВОБОДНА В ТОВА ОТНОШЕНИЕ СТРАНА - в една много страни в Европа за Ескапеле искат рецепта и не дават рецепта в Католическите болници. В много католически държави като Ирландия, Полша жените нито имат достъп до Ескапеле, трудно до противозачатачни и АБОРТИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ или разрешително се изкарва много трудно - всякакви сакатлъци стават там. Ние имаме всички свободи, но пак ще си измислим 1010 причини да сме „невинни“ - виновни са другите, държавата, Господ или дори самата природа, както е в случая - бебето само и без наша отговорност (имаме причини да не я поемаме) си е поникнало в корема ни.

И не говоря тук за абортите по мед. причини - заради болен ембрион например - това са 2 - 5% от всички аборти, над 95% са абортите по желание!!!

За отговорността на мъжа - права си, но само от части. Ние искаме да сме РАВНОПРАВНИ, ЕМАНЦИПИРАНИ И МОДЕРНИ ЖЕНИ - това означава да умеем и да поемаме ОТГОВОРНОСТИ.
Как искаш да си модерна, еманципирана и равноправна жена, когато не можеш да поемеш отговорност за собственото си физическо тяло, за телесната си непрекосновенност? Един кондом не можеш да сложиш на партньора си, но си равноправна?
Мъжете винаги поемат отговорности, това ги прави и толкова по-успели от нас в бизнеса, политиката и науката, но в случая не се чувстват отговорни - нито им искат мнението за аборт, нито поемат те последиците от него - тяхното тяло си е непрекосновенно, дори един кондом не са готови да носят, за да не би да им стане нещо, а вие сте готови да се оставите да ви изкормят едва ли не заради ТЯХНОТО удоволствие?
Аз не познавам мъж, който би поел такъв риск и такава болка доброволно. Мъжете в крайна сметка си поемат отговорността - за своето удоволствие и добруване, а и повечето същност искат повече от двете деца, които сте готови да им родите, но не смеят да ви го кажат.
Доста често се случва мъжът да иска и да си прави трето дете да кажем, а после да се сърди, че сте абортирали. Това се е случило на повечето приятелки на майка ми и всички имаха големи проблеми с мъжете си заради тайни аборти.

Най-често обаче не ползват кондоми точно заради приказките за „чуждото тяло“ било не истински секс, било като с ръкавица и се били пукали кондомите ??? Все приказки, втълпени от възрастните на младежите....у нас....защото масово ВЪЗРАСТНИТЕ нямаме ЕЛЕМЕНТАРНА полова култура и сме главната причина и новите поколения изобщо да стигат до аборти, а съжалявам, но аргументите на номер 5 съм ги слушала и слушала, добре че се доверих на специализираната литература и на собствения си опит, защото ако ги бях послушала и аз да имах на моята възраст поне 2 аборта, ако не и повече (има и жени на 30 г. с 3-4 аборта!) точно заради метода с прекъснатия полов акт, в който жената е на 100% зависима от мъжа, а уж сме МОДЕРНИ жени, да не говорим, че предеякулата също съдържа семенна течност и така нататък.
Мъжът ми като студент този „метод“ го е практикувал и два аборта са правили момичетата от него, което до ден днешен го тормози да не говорим, че в последствие разбира, че негов близък приятел, а когото са излизали заедно по дискотеките и заведенията, се е заразил с ХИВ.
Сексът може да бъде най-голямото удоволствие, но може да бъде и вашият личен АД. Вие решавате!

ж30

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 612a408803
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По принцип съм против да се стига до там, защото това си е голям стрес и понякога последиците могат да са много тежки, но понякога просто се налага. Примерно при изнасилване или когато бъдещата майка е непълнолетна.
Самата аз не съм правила аборт, обаче имам приятелки и роднини, които са. Не ги съдя, това си е тяхно решение и те си носят отговорността за него. Обаче някои момичета ме изумяват. Познавам момиче с 3 (!!!) аборта по желание, което накрая роди нежелано дете, защото докторите и обясниха, че 4 аборт и то за толкова кратко време би бил твърде рисков. Обяснението? Амиии, една приятелка ми каза, че от противозачатъчните се пълнеело. Та за мен това вече граничи с малоумие. Обаче това е изолиран случай, останалите ми познати с аборти са само с по един и както казах, имат си сериозно основание. Примерно една съученичка беше станала жертва на изнасилване, а и беше непълнолетна, на 14 или 15, така че я оправдавам напълно.
За това не смятам, че абортът е престъпление, но трябва да се прилага само в краен случай. Живеем в 21 век и има толкова други методи да се избегне бременност. За това абортът е най-крайния вариант, но съм твърдо ЗА всяка жена да има право на избор. В крайна сметка това си е нейният живот и нейното тяло и е редно тя да има свободата, но и отговорността, за него.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: da05db851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От номер 5.
Аз говоря, че противозачатъчни съм ползвала преди 15 години, може и повече да бяха, спиралата пак там някъде сложих, а ти, номер 9, ми говориш в последните 5 години! Това ми е ясно, че сега са по-изчистени и качествени всички предпазни средства, ама навремето не бяха. Реакцията на организма си остава и преди, и сега строго индивидуална.
С мъжа ми сме се разбрали отдавна, заедно сме над 18 години, не сме си изневерявали, така че рискът от болести при нас е нула. Разбира се, едва ли някой ще ми повярва. Днес при младите е "всеки спи с всеки", изневерява се масово, но ние сме си били верни винаги. Мъжът ми не желаеше кондом и това е. И ето ни, почти 19 години заедно. Пазел ме е във всички тези години, с изключение на 2 пъти.
Въобще не рекламирам прекъснатия полов акт и абортите, за младите изобщо пък не са желателни. Но когато например вече имаш деца и стане белята-как да гледаш трето или четвърто дете? !
Познаваме близка двойка на наша възраст, които живеят заедно над 10 години, нямат деца, не искаха и да имат, не са правили аборти, но мъжът се е контролирал отлично. Често сме се майтапили четиримата, моят го закачаше-айде де, изпусни се, направете си дете. Не та не! Така и си останаха без деца-тяхна воля естествано. Та мисълта ми-значи ставало пазенето от страна на мъжа... със самоконтрол. Той обаче отсъства на 20-30 годишна възраст.
Затова за младите-кондоми и противозачатъчни, а в по-късна възраст при наличие на деца и беля, ако е невъзможно отглеждането-аборт. Разликата в аборт на 20 и на 35 е очевидна.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d57395de84
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нaпълно ми съвпaдa мнението с н3.
Нещо лично - имaм двaмa синa, щях дa имaм и трето дете, неплaнирaно, но се случи. По същото време констaтирaхa нещо, зaрaди което трябвaше дa се оперирaм по спешност. Прекрaтихa бременностa ми... още си мисля понякогa зa нероденото си дете...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7e8e9dba83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Абортът не е противозачатъчно средство! Искам да напомня на номер 5 за вазектомията. В сравнение с аборта е като ангелска целувка. Много ми е мъчно за децата, които съзнателно допускате да заченете, за не им дадете да живеят. За мен има разлика между осъзнатия риск и забременяването поради глупост и невежество.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: feffabc371
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   ЗА или ПРОТИВ аборта?-пита уважаемата авторка.

Смятам,че АБОРТА е УБИЙСТВО на НЕВИННО ЧОВЕШКО СЪЗДАНИЕ.
Така,че нормалния и умен човек ще бъде винаги ПРОТИВ АБОРТА! Никога "ЗА"убийство на неродено дете!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a01508925e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не мисли за аборта, а за действието Преди него. Какво те кара да го направиш? Ако си мислиш за аборти, най-добре не се занимавай с дейности, които могат да доведат до това. С други думи, поемаш отговорност за действията си. Никой не може да контролира действията ти освен ти самия, ти си отговорен за това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker