Бъдещето на България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бъдещето на България
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2445 пъти
Идеята ми е да направя една реалистична прогноза за бъдещето на България. Според теорията на Хаоса всяка комплексна система като държава не може да се прогнозира. Може да се дадат само насоки и приближения,
Така България е малко по население и територия държава с много история, но неясно бъдеще. Държавата е сравнително бедна на ресурси. От изкопаемите горива единствено лингнитни въглища (най ниския клас), известно количество метали и нематални полозни изкопаеми с не толкова голяма стойност. Климата е умерено континентален и средиземноморски на юг. Със глобалното затопляне има тенденция да става все по сухо и гореще, обширни райони бавно, но сигурно опустиняват. Макар че това ще запоне да се проявява след 20-30 години според доста прогнози. Все пак може да има години с порой и наводнения. по водни ресурси България е на едно от последните места в ЕС имаме доста минерални извори все пак. И тези водни ресурси ще продължават да намаляват.
По население сме около 7 200 000. Макар според някой независими източници сме под 7 000 000. За последните 25 една от най намаляващите държави в света ниска раждаемност, високо смъртност и емиграция. От почти 9 000 000 на сегашния брой. По времето на кумунизна е имамло раждаемност в размера 110 000 -150 000 бебета на година, но после прогресивно спада до 64 000 през 1997 Жанвиденовата зима. Вдига се до 74 000 през 2000 спада до 66000 2002г. расте до 81000 през 2009 и през 2013 е 67 000 закръглено. Според предварители изчислениея през 2014 ще е малко по висока. Но като малките поколение от 90те стигнат детеродна възраст ще има драстичен спад, а и много емигрират и имат деца другата. Смъртноста е постоянна на 100 000. Така според НСИ намаляваме с 40 000 годишно, но според други източници е над 50 000. При последното преброяване фактическия брой се оказа 200 000 по маък от изисленията на НСИ. Останалото население се концентрира в големите градове и по коруртите. Другите 95% от България умират. Наблюдава се тенденция за циганизация. Много цигани не се пишат цигани, а турци или българия. Според независими изчисления са 700 000-800 000 може би и повече. Според НСИ 70% от новородените са българия други твърдят около 50% От изминалата година имаше бежанка вълна според различните източници или 10% или над 50% искат да останат в България, тази година се задава нова бежанска вълна. При такова положение е доста реалистично в доста части на страната българите са станат малцинство. остналлите българи или емигрират или отиват в големите градове. Ръботната ръка намалява за 100 излизащи от работоспособна възраст ги заместават 62 човека, а след имиграцията е и по зле положението. За да задържи хората държавата трябва да развива икономиката но освен куртостите и големите градове другото умира. Образованието определено е лошо само СУ се появява в световните класации. Абитуриентите записват много специалности с които ще се безрабни или няма да работят по специалността. Пълно е с икономисти, юристи и хуманитари. В научно техническо положение много изоставаме. На последно място сме по иновации в ЕС. В БАН са останали основно старци. Управлението е хипер неефективно и институциите не са координирани.
На югоизток Турция продължва да увеличава моща си. В момента са 77 000 000 -78 000 000 милиона и растат близо милион на година. Скоро ще надминат Германия по население. България има само 26 000 човека армия а турската е над 600 000. Другите балкански страни положението до голяма степен прилича на това в България макар по отделните индикатори може да са по добре или по зле. Поне не намаляват толкова бързо. Сегашните управляващи в Турция са използват идеологията на Неоосманизъм за въстановяване на Османската империя. Турция се оформя като една от великите сили в ислямския свят.
В бъдеще ресурсите ще стават все по дефицитни, ще има ресурсни войни и повече бежанци. Нашата държава няма проспекти да ги печели няма нищо особено което да предлага, голяма икономика, платежоспособно население, наука и техника. Територията на страната се опразва, а на мястото на българият идват цигани и арабски бежанци. Останалото българско насление е по големите градове. Така и България да е още независима държава най вероятно ще се превърне в турска полуколония.
Това е само прогноза може и да не се сбъдне, но поне според мен на там вървят нещата. Може да пишете коментари дало сте съгласни или не да дадаети критики, забележки и допълнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4180717c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Интересен анализ, има доста истини в него! Основните проблеми са циганизацията, емиграцията на българи(при това квалифицирани), корупцията, слаба икономика. Това са трите основни проблема в държавата ни, заради които след 20-30г. може да няма държава.
Не може под Родопите да е пълно със ЗЛАТО и ние да не печелим почти нищо от него, за сметка на западни компании, не може да имаме най-много ЛЕЧЕБНИ минерални извори и да сме развили само тези за минералната вода, не може да икономиката ни да се крепи само на услугите и туризма, без да развиваме промишлеността, не чоже българските зеленчуци да са по-скъпи от гръцките и турските!
Слабата икономика води до по-ниска заплащане и стандарт на живот, което води от своя страна до емиграция на квалифицирани професионалисти от страната. Вече започва да се усеща сериозен недостиг на IT специалисти, инженери и лекари.
Социалната система се източва от безработните цигани с по над 3 деца!

Общо взето ниското заплащане и неуважение към труда кара масово професионалистите и младите да напускат страната. И ако продължаваме с тези темпове след 20-30г. е напълно възможно българите в България да сме малцинство.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 796b05de7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм съгласна с теб, защото през цялото време критикуваш България. Така ли пък от тва съчинение, дълго няколко абзаца не можа да вмъкнеш и някоя положителна новина ?!?!? Вместо да се оплакваш от малкото, което имаш се опитай да го превърнеш в много. Защото според мен България не е зле заради циганите, а заради такива като теб.. които все оплакват положението в което са. Ако беше в Африка, където дъжавата не предлага дори елементарни условия като хигиена и вода за пиене, по-добре ли щеше да си ?! Да гледаш как детето ти умира по улицата накацано от мухи, само защото не си имал средства да му дадеш чаша вода и филия хляб. Ноо не някой хора не се сещат за това и постоянно България им е виновна. Един съвет от мен - ако имаш нужните качества и земята ще изровиш, само и само за да стане човек от теб. С това песимистично мислене никой не е стигнал далеч.. а ако условията тук отново не ти харесат, има лесно - багажчето и в Германия (казвам точно Германия щото там се напълни с такива като теб, които си мислят, че в чужбина е рая). Отиди там, докажи се, стани човек с високо положение и тогава казвай, че България ти е била виновна!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 37df0e6a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Вие с какво се занимавате? Социолог ли сте?

Нещата със сигурност ще стават все по-зле. Проблемът с циганите е налице от години и никой не се занимава да работи по него. Ако тези (1 000 000 цигани) не се интегрират и образоват няма кой да издържа и да спомага за развитието на тази държава. Данъкоплатеца няма да е в състояние да изплаща данъците, които ще се увеличават заради ромските помощи и осигуровки.

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0fc4bb72bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За жалост си прав, авторе. Моите прогнози са, че след 30 години Република България официално ще смени името си - вече ще бъде просто Катуница. Българите са застрашен вид. След още 20-30 години, Катуница (бивша България) официално ще стане част от Турция, като последните оцелели българи се броят на пръсти.

Разбира се, всичко това може и да не се случи; все още има вероятност Обама (или следващия некадърник президент на Америка) да ни бомбандират по техни си причини или пък да взривят планетата. Освен ако Владимир Путкин не ги изпревари :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4ead48dce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Забрави да кажеш за големите залежи на злато, които милото ни правителство "подари" на Канада...

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8fe8814282
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Като изключим някои от елементарните правописни грешки обобщението е окей, НО не това е лошото на нашата държава. Нямаме морал. Много сме завистливи и сме готови да закопаем и най-близките си. Винаги гледаме с лошо. Ще дам пример. Играе се мач Лудогорец - Стяуа. И естествено това е голям мач за нас. Ноооо някои българи да кажем фенове на Левски или на Цска, започват да оплюват и да викат "ууу" на Лудогорец, защото Левски били по-добри, и защото Цска били по-класни и някакви такива (да знам това не е перфектният пример, но за това се сетих сега). Вместо да се радваме, че български отбор е стигнал в Шампионска лига, че кажи речи доста голяма част от света ни споменава, защото сме в група с едни от най-големите Реал Мадрид, ние сме тръгнали да плюем и да се мразим (А да и изключвам, че в отбора има само няколко българи, все пак отбора е български). Прочетох в мрежата след жребия някакви момчета си пишеха. И единият беше написах, че Реал е в много добра група. А другия беше написал "Лудогорец, какви са тези? " нещо от този сорт и другият беше казал "Отбор от България. ". И всеееееее пак тук го обърнах на студио :D Извинявам се, не става въпрос за това а за самите нас като хора. Имаме един такъв нрав... Не сме широкоскроени към нищо. Все мразим, все не сме доволни...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e711f97de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, да казваш на някой, че не може да е нещастен, защото има хора, които са по-зле от него, е, като да му кажеш, че не може да е щастлив, защото има хора, които са по-добре от него ;)
Ако не беше корумпирана цялата държава, съвсем друго щеше да е, ама... Циганите също са един от главните проблеми. Много преброявания, но никое не може да каже с точност колко са. Някой казват 1 милион, други 2. Буквално бъдещето на страната е черно. Циганите се множат, като хлебарки, след 20 години ще са мнозинство и това няма как да се спре, понеже, да речем, че решат да ги изселят, Запада ще скочи, защото сме "расисти". Естествено те си гледат техния интерес и знаят, че, ако ги изгонят (няма да стане, де но) те ще тръгнат към западните държави, ще изсмукват техните социални системи. Да не говорим, че като "ромите" емигрират сега в други държави, те си мислят, че това е населението на България. В документите му пише, че е българин и толкова. Защо мислиш, че Англия, не иска българи и румънци при тях (точно държавите, където има най-много цигани. Какво съвпадение само? ! )
Ако страната ни продължава така, съвсем няма да се замислям, за емиграция, както и ОГРОМНА част от българи, не само млади, но и възрастни.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76bb9bb516
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторе, правиш се, че работиш с данни, но това съвсем не е така!
Първо в „кОрУртите“ не живее никой, а изречения от типа на „Така България е малко по население и територия държава с много история, но неясно бъдеще. “ нямат никаква смислена натовареност - ами то това важи за всяха ХУ страна на света, освен ако човек не е Ванга, за да знае, какво ще е бъдещето.

Тирадата за ресурсите в 21 век е напълно безсмислена, защото в наше време най-ценният ресурс е КАЧЕСТВЕНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, специалистите, които имаш. В сравнение със страни като Холандия да кажем (МНОГО БОГАТА), Австрия (БОГАТА и РАЗВИТА) и т. н., ние сме и като география много добре, и като климат супер, и като природа и дори като ресурси. В Холандия например нямат дори почва, а се борят всеки ден да отводняват, за да имат малко повече.... ливади или площ да си построят къщичките, но са като образователен ценз 100 ПЪТИ по-добре от нас.
Най-богатите на ресурси страни като Русия, Бразилия, Африкански държави имат най-нисък стандарт на живот, тънат в корупция, военни и други конфликти.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 834b4f6ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Автора не е българин, а ако е български гражданин е явен ***, това си личи ясно от коментара му-анализ/фантазия/! Накрая сам го пише-"Това е само прогноза може и да не се сбъдне, но поне според мен на там вървят нещата. Може да пишете коментари дало сте съгласни или не да дадаети критики, забележки и допълнения. " Това е подмолната дейност на Турция, ползва такива провокатори да опитват настроението в България, не случайно говори за полуколонии и неоосманизъм!? Това е основната им цел, там са им намеренията, дано българите се опомним, че иначе, може и да се самозатрием!

Модератор 2 - моля, без обидни думи!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 33de0aa200
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Докато продължаваме да образоваме и втълпяваме на младите, че България бъдеще няма, наистина изтърваме българското бъдеще. Депресираме младежите и те стягат куфарите, докато чужденци дошли в България й се възхищават и виждат бъдеще в нея, ние разболяваме психически нашите млади с подобни твърдения.
А българите са силен и издръжлив народ. След турското иго са били 2, 5 милиона и са нараснали за сто години три пъти, без никога да са били богати.
Ние констататорите на "лошо положение" правим така, че бъдещето на България да затъва. Децата ни не знаят друго щастие освен финансовото, децата ни не умеят да се радват, ние им забраняваме това.
Покажете ми дете над 10г, което да оценя щастието от красотата на наситено синьото небе, да не забравяме че вече все по рядко някой се радва на дъга или залез.
Да не говорим за страха от второ дете при младите семейства. Как няма да се справят с изхранване на поколението, макар техните баби да са хранили от българската земя по 10 деца, а тя не е станала по малко плодородна. Но някой от нас ги възпитаха че не могат да си позволят повече деца, щом нямат възможност да им купуват по поне по един смартфон най-нов модел годишно, че дете без скъпи вещи не може да се отгледа и възпита добре, че всеки юноша трябва да има дрехи на световноизвестни марки, че всяко българче трябва да има поне три висши иначе е некачествено отгледано.
Моето мнение е че всеки миньор, стругар, готвач, заварчик е качествен българин. Всеки от тях е полезен на обществото и съществуването на общество без такива специалисти е невъзможно.
Специално до автора, да вярно е че на 15 септември тази година над 45% от първолаците ще са с различен от българския етнос, но вината си е наша, защото младите българи ще пратят 7 годишните си деца на училище в страните, в които работят и живеят.
Колко често виждате баща или дядо на риболов със сина/внука си? Възрастните от алчност за пари работят всекидневно, децата от стрес и нервност не могат да се насладят на природата около езерото/реката.
Кога последно сте чули някой да шие рокля на куклата саморъчно у дома с дъщерята/внучката си? Всеки ще каже ще купим нова и не оценя щастието от грозноватата рокличка направена от ръцете на детето. Просто никой не учи децата да се радват от саморъчно постижение.
Грешката е наша, не е нито на политиците, нито на някой друг. Бедните и безработните граждани никой не им пречи да идат на село и по-малко по-малко да постигнат богата селска ферма.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ebcd689550
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Пиша само защото прочетох коментар 10 - не съм чела темата.

"Ние констататорите на лошо положение"

Човек бих ти стиснала ръката сърдечно ако бих могла.

По времето на бълг. възраждане се говореше за "броители на време" - за онези, които виждат, отчитат и не правят нищо. Днес е по-страшно, защото въздухът вече не се диша от песимизъм и констатации.

Да, съсипвате ни самочувствието (на 22 съм), да правите САМО това вие уморените от живота възрастни. Навсякъде го чувам: "Лошо е за вас сега" "Спасявай се" "И за какво го учиш това, утре няма да има работа" "И за какво ти е еди кое си като всичко е безмислено"

ИСТИНАТА е, че сме смазани психически. Виж студенстските протести, Господи, аз наистина вярвах, че ще успеем. Но ни потопи не друго, а онези маса българи, цъкащи недоволно пред телевизора, които повярваха, че ние ПРЕЧИМ. Или още по-страшното, които ни повтаряха ежечасно "Защо се хабите, няма да успеете"

Отровихте ни, подбихте ни самочувствието, скъсахте връзката ни със земята... и въпреки че сама птица пролет не прави, аз съм си обещала до края на живота си да се боря срещу това, да възпитавам децата си по един по друг начин, да им предам любов и грижа към земята.

Така, както мен са ме възпитавали на село баба и дядо.

Сега е срамно да кажеш, че си на 22 и отиваш на село да пасеш козите, за да помогнеш на баба си и дядо си, които вече са стари. Срамно е да връзваш домати, да носиш помия на прасето...

А колко по-срамно е да седиш пред компютъра и да пишеш платени коментари за някоя партия примерно, с каквито мрежата се заля при последните протести.
По-срамно е да цъкаш и негодуваш и да не правиш нищо, по-срамно е да пуснеш на детето си детско филмче в ютуб, защото не ти се занимава да го изведеш навън. По-срамно е, че се храниш с боклуци, водещи до затлъстяване, но модерни боклуци, дошли от Америка като макдоналдс кфс и т. н. Срамно е да не накараш детето си да прочете "Под игото", но да му се караш, че си е издраскало екрана на новия смартфон. Има по-срамни неща...

И в заключение само ще припомня един Вазов разказ "От оралото до Ура-то"

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 33de0aa200
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Благодаря №11, радвам се че има млади българи, като теб. Наличието на само един българин с мислене, като твоето, дава надежда на цялата държава.
Не съм привърженик на нито една партия гласувам всеки път по усмотрение. Но ми направи огромно впечатление, когато Бойко прати хората да садят картофи и младите да пасат овце, беше нападнат от цялата нация. В никакъв случай не защитавам политиката на герб, казвам го за да оценим начина на мислене на българския народ. Народът смята саденето на картофи и пасенето на овце за нещо много срамно, непривично за "образован" народ като нашия, макар през последните 1000 г да е оцелял именно благодарение на земеделие и животновъдство.
Нямам против и високото образование на хора на които им се учи, но трябва да съчетаем земеделието и животновъдството с образованието. Трябва да научим децата на селски труд независимо, че ги пращаме в елитно училище, така ще им дадем по голям шанс за оцеляване. Когато не може да намери работа по специалността от висшето или не е в състояние да работи по други причини /стрес, психическо разстройство, депресии, нервност/, работата на село ще му помогне, хем да оцелее физически, хем да възстанови психиката си. Селският труд лекува психиката, колкото и да не ви се вярва. Ако не може да излекува, поне предпазва от влошаване на състоянието. А първопричината за почти всички негативни психически състояния е липсата на щастие, назряващото недоволство, навиждането на смисъл, негативизма като цяло. Това което може да ти даде селото е щастие, щастието от това да видиш първия почервеняващ домат на корена, който си отгледал от доматена семка. Щастието от подскачането на млади козлета, красотата на крайселските скали и т. н.
Така сме осакатили младото поколение, че то е зависимо от наличието в близост на wi-fi и kfc, направили сме ги роби на зависимостите, вместо да ги научим да оцеляват във всякакви условия.
Куриозно е че ходят да берат ягоди в дъждовна Англия, вместо да си направят собствена ягодова плантация в плодородните почви на България. Последното доказва, че и образованието ни е на доста ниско ниво, щом не могат да се справят с мениджмънта на собствена българска ягодова плантация, независимо че доста от тях са студенти. Е ли нормално Холандия с нейните почви и климат да е най-добрия производител на цветя? Е ли нормално Англия с техния климат да е най-големият производител на berry. В България условията са по добри, но ни липсва мениджмънт, а уж университетите бълват мениджъри всяка година.
От №10

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 476b2ff06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   10 и 11 са прави според мен. Старото поколение засипва новото с негативизъм. Баща ми ме караше да ходя в Германия да работя, защото завърших немска паралелка. Казваше ми колко повече пари ще вземам там. Да, ама аз останах тук и вече 7-ма година след завършването си на гимназията се чувствам отлично!

Старото поколение, понеже е идеализирало Запада, постоянно повтаря колко е по-добре там, колко е по-уредено и колко са по-богати. Което е вярно, но не казва абсолюююютно нищо за това как НИЕ може да си го направим по-добре тук, по-уредено тук и да сме по-богати. Общо-взето старите казват "бягайте на метеното, щото ние старите сме мързели и не сме подобрили държавата, пък вие не ставате за нищо, затова и вие не можете да я подобрите".

А и друго важно нещо - българите сме стиснати. Много много стиснати, най-стиснатия народ май. Начи пълно е с български семейства с много високи доходи и с по едно дете или без деца. Е кой да прави деца в тази държава, бедните българи ли? Циганите не са стиснати и с малко пари правят деца. Българите с много пари пак не правят. Изводът е, че българите са или стиснати или импотентни/фригидни. Ама понеже знам за какъв масов секс става въпрос, най-вероятно са просто стиснати. Нещат да си дават нито енергията, нито парите, нито времето. Стиснати егоисти. И накрая само се оплакват за още пари. Злобата не е чак такъв проблем като стиснатостта. Последната е истинския проблем.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76bb9bb516
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Съгласна съм с 10, че не бива да пълним главите на младите с негативизъм и глупости. Аз заради подобни идиотщини напуснах страната на 18 г, скитах се в 4 държави, изучих се и се прибрах.... не че съжалявам, но времената бяха други и пак оцених България не само като страна, но и като държава и родина. Ние се наслаждаваме на свободи, каквито и на Запад ги няма, да не говорим за начин на живот, природа и климат.
Не съм съгласна, разбита се, с идеята да работим селскостопанска работа, просто защото в днешно време бъдещето е у механизираното производство, включително и в първичния сектор и 1% от населението са напълно достатачни за обработването на цялата земя и животновъдството - бъдещето е в секторите с висока добавена стойност, науката, иновациите и технологиите, но ако само пълним главите на децата си с глупости, как ще стоят да развиват нашата страна?
За селскостопанската работа като трапия - ОК, но само по желание. Аз съм работила като дете и юноша по принуда селскостопанска работа и изобщо не е релаксиращо и лекуващо за всеки.

НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА С 13!
Само старите, които не са ходили дори на екскурзия до една посрана Гърция говорят глупости и пълнят главите на наивните, необразованите и младите с митове за обетованата земя на Запад и за комунизми и прочие тарири-рам. Истината е, че живеем в обетованата земя вече, Рай и от нас зависи какво ще направим от него, освен това НИКОГА в историята на страната е нямало толкова висок стандарт на живот и продължителност на живота като сега. Само за 10 г. СРЕДНО се е вдигнал стандартът с 40% - т.е. с една средна заплата можеш да си купиш 40% повече стоки и услуги, да живееш 40% по-добре! Това никога го е нямало, а който не може да достигне среден стандарт и е недоволен, да се ОБРАЗОВА, ЗАЩОТО И НА ЗАПАД И ЗАД ЗАПАД да отиде, все ще е СРАВНИТЕЛНо беден!!! Не България ни е виновна, а липсата на квалификация и трудови навици
....колкото до децата - българите имаме прираст в раждаемостта като единствен етнос в момента - раждаемостта и при цигани, и при турци намаля, макар че още е повече от при българите, но като етнос само при българите нараства раждаемостта!
Аз смятам да имам 2 1 дете като поотраснат първите две. мъжът ми е от Западна Европа, но живее с кеф у нас и децата са ни българчета - той е с докторска титла и не е глупав, но виж, все се намират хора да се опитват да го изкарат глупав, че е избрал да живее в България, а той им се смее на акълите. Имаме приятели от САЩ, които също са се нарочили да живеят у нас и изобщо не познавам западняк да не ку е харесало - спокойто е, чиста природа, кеф ти планина, кеф моренце, от София имаш връзка с целия свят посредством България Ер, която НИКОГА не стачкува, евтино ти е здравеопазване, безплатно образование..............НАЧИН НА ЖИВОТ НА 6, а една къща с двор от 1 декар в страхотно и зелено село....10 хил. ЛВ КУКЛА. Имаме познати от Англия, които развъждат коне, имат 3 деца и уж бяха свидетели на Яхова, ама елате ги вижте по софрите в селото, бързо се интегрираха. Руснаци, евреи....сума ти хора С ОБРАЗОВАНИЕ, ЦЕНЗ, ПАРИ И ИЗБОР идват да живеят у нас, вир имате уреден живот, къщи, апартаменти и отивате да миете чинии на Запад???
Ж30

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9e1ad538a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   За жалост ние сме изгонени от нашата България, защото тя не предлага никакви пари или работа, а и това лошо отношение от страна на повечето хора /лично мнение/. Не очаквам България да се издигне от дупката в, която стой толкова години. Ниски заплати , никаква работа това е равно на загуба на време, труд и никакво развитие. ~~~kalimera~~~

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 33de0aa200
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Ето пример №14, една объркана млада жена на 30г, тя си мисли, че е щастлива, но не познава истинското щастие, защото е осакатена, като малка.
Тя подкрепя коментара ми №10, но щом става въпрос за селски труд, тя го превръща в производство. А не разбира какво е написано в №10, не познава онова щастие, докато пасеш двете бабини кози да потопиш босите си крака в хладния поток край селото. Тя търси веднага паричната печалба, че не е рентабилно 1 козар да пасе само две кози. А идеята не е пари и алчност, идеята е, докато си ученик, през уикенда, докато помагаш на баба, да излекуваш душевните си рани, от проблемите в училище или като по голям на нейната възраст да отидеш на село колкото е нужно /няколко месеца или година/ ако си наранен душевно и в депресия и докато се лекуваш, да не умреш от глад, а да има купичка мляко и два домата отгледани от семки от самия теб. да пиеш от извора както се казва. Да познаваш и друг начин на живот не само комерсиалния.
Тежкия селски труд може да помогне на агресията в училище, ако агресивните тинейджъри помогнат на някой да прибере в хамбара балите плява или житото си, или изнася чувалите с набрано грозде от лозето, много по малко ще се ядосва на дребни ситуации, кой имал по скъп смарт.
Идеята е от малък да знаеш къде да намериш щастието и спокойствието, да можеш да усещаш щастие, което не е свързано с пари, да се научиш да цениш дребните неща в живота. Да се научиш, че имаш само един стомах и на него му е достатъчно да се разходиш в планината и да набереш малко боровинки, горски ягоди или да си направиш салата от див чесън, или тученица, или да наловиш сам риба на потока, да си я опечеш сам на огън. Там пари не са нужни, просто трябва да си научен къде, кога, как и какво може да се яде. Всички знаем че ягоди има в хипермаркета и те са огромни, а промишлено уловената риба е по-голяма на размер, но не е това идеята.
И най-главното да се отучиш от навика да се сравняваш с другите по бедност и богатство, защото ще осъзнаеш, че най-богат е този, който е физически и душевно здрав и не му се налага да се сравнява, а се фокусира върху себе си.
Монасите в тибетските манастири бедни ли са, като не ползват България Еър? За тях със сигурност знам, че са здрави и нито рак, нито депресия ги хваща, защото знаят какво е щастие.
А №14 познава само "щастието" свързано с пари, кеф ти планина, кеф ти моренце, кеф ти България Еър ли беше.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 99c2af3397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Модератор №2, ПОТУРНАК не е обидна дума, а е определение за човек, който приема чужда вяра, в случая, исляма!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c047077c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От Автора.
Доста забележки приемам ги. Но изобщо не познахте какъв съм в действителност. Написах текста бързо за да вмъкна повече инфо, а не да си проверявам грешките (предимство на съдържанието пред формата). Не съм социолог, не съм стар. По народност съм българин, студент на 21 години икономическа специалност. Поне такива са ми вижданията за страната. Изобщо не съм фен на Турция и исляма. По религиозна принадлежност съм атеист. Но от съседите ни само Турция има експанзионистични намерения. То като че ли само България ще има проблеми. Много държави като Египет и Йемен са заплашени от масово измиране на населението защото не могат да се изхранват. Много държави в Западна Европа най -вероятно ще има гражданска война защото повечето чужденци няма да се интегрират. Американския югозапад опустинява и ще бъде напуснат. Огромното социално неравенство може да предизвика революция.
Относно мога и да посоча положителни страни за България:
1. Много минерални извори.
2. Над 30 000 исторически обекта.
3. Младите са по информирани и учат повече езици.
4. Успешно развиване на туризма.
5. Развит IT сектор.
6. Аутсорсинг.
7. Преди 10г. една жена имаше средно 1, 2 деца сега е 1, 5 деца.
8. Живеем по дълго.
Иначе такива са ми наблюденията. В момента уча в София, но съм родом от малко градче, където всеки 3 е циганин. Много хора се оплакват от кражби, включително са влизали в моя двор няколко пъти. Един път за малко да ме бият циганите и ми взеха някой вещи които носих. Разпитвам съучениците къде ще останат след като завършат и какво получавам София или чужбина, тук там Пловдив, Варна. Подобно е с колегите тези от провинцията не искат да се връщат по родните си места. В училището където учех имаше 3 класа и циганите бяха не повече от 10 човека. Сега са 2 класа като единия е само от циганета, другия от българи. Някои от познатите ми цигани от випуска завършиха 8 или 10 клас и сега имат по едно дете даже някой чакат второ. Качеството на образованието е много паднало. По селата са останали предимно старци и е пълно с рушащи се къщи. Повечето ниви пустеят.
Вижте и висшето образование кандидатите са повече от местата. Влиза се с 3 даже от поправка. Които влезе завършва. Учим по стари програми, стари неща, всеки преподавател прави каквото си иска.
В демографско отношение ще имаме много проблеми. Сегашните тийнейджъри са наполовина от хората на 30-40г. тези които носят икономиката. София и големите градове не са цяла България разходете се из провинцията.
В Близкия Изток не спират войните, залежите на петрол намаляват, а населението расте. Не всички арабски държави имат петрол. Арабите внасят 90% от храната си. Света трудно се изхранва. Това неминуемо ще предизвика бежански вълни. В Ливан всеки 4 е бежанец сириец. Не само България но и Гърция, Италия и Испания. А нашата провинция обезлюдява. Турция е единствената ще годе стабилна държава. за разлика от другите съседи се увеличава по население и към средата на века се очаква да стане 100 милиона. А и под полуколония разбирам чужденци да владеят много от земите ни и да управляват бизнеса в България. Каква част от банките, застрахователите, хипермаркетите, бензиностанциите, предприятията са с български капитали?
Все пак мога и да сбъркам да застанат управляващи които ще направят дългосрочна стратагия за развитие на страната във всички сектори и да я спазват като се сменят правителствата. Раждаемността да се повиши, да започнем да привличаме квалифицирани кадри. Да се подобри качеството на образованието. Да развиваме науката и техниката.
Това не го казвам че трябва да емигрирате и че не може да се развивате в страната. Просто ако стане да не кажете не го очаквахме, защо никой не ни е предопредил. А и такива сценарии трябва поне малко да ви стреснат да промените нещо в себе си за да не стане така. Гледайте и документални филми за глобалното затопляне казват в какъв ад могат да станат някои части от планетата ако не се променим.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7a13f79be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Поздравления за номер 11! Няма как да й отправя каквато и да било критика (освен, че не я познавам лично - ще ми се да познавах нея, а не Гошо Оплаквачката и Тошо Негативиста да речем). Номер 12, който не е "герберче свободно", но ги спомена - проблемът не беше толкова, че ни пращат да садим картофи и пасем овце. Проблемът беше в това, че същият човек ни сравняваше понякога с кучетата си и от устата му това прозвуча като "според мен не ставате за друго освен за това, защото сте лош материал! Бягайте на село, докато аз и съпартийците ми източваме това, което можем от държавата! " Е, сигурно има и такива, които се срамуват, но аз се възмутих именно от мнението, което има за нас този човек, а не от предложената ми задача. Помагал съм при земеделска работа (дори за прословутите картофи) и не виждам проблем в това. Но такива хора да ме наричат лош материал (не се цепя от колектива, за да изляза с "това се отнася за другите, а на мен всеки ми се възхищава") и да намекват, че мога само тези неща - е, това няма да го бъде! Особено от устата на човек, чиято професионална реализация включва основно охранителна дейност, пожарникарство и отскоро политика. На основание на какво той ще ни подценява, ще раздава такива "съвети" и ще е на всяко гърне мерудията дори в опозиция (Волен Сидеров при наличието на собствена телевизия се показва по-рядко на телевизионния екран от него)? Ако толкова го е грижа за земеделието ни, да даде едно рамо и да отиде да сади картофи лично! В България има твърдя много анализатори и твърде малко анализирани - всеки се е научил да "дава акъл" на останалите какво да правят, докато той прави тъкмо обратното на думите си.

Авторе, много мрачна преценка, но от нас, българите, зависи да я направим само мокър сън на някои хора (в това число и граждани на Турция най-вероятно). Наречи ме наивник, но докато има хора като номер 11 да речем не вярвам, че сме толкова обречени, колкото твърдят такива като теб. И подобри грамотността си, ако ще ставаш социолог или изобщо някакъв учен. Никой не иска да чете такива анализи, които изглеждат като написани от бивш мой съученик с тройка по български език.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 50880bd642
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   16, какво очакваш от хора, които никога не са имали баба и дядо на село? защо мислиш, че всички споделят твоите спомени, че са прекарвали летата сред гората и ливадите, пасли са овце и са ловили риба и им е носталгично по тези времена?
аз съм на повече от 30, но също не съм имала такова детство, за добро или зло съм израснала в град, ходила съм по почивки и екскурзии из планината, но не е същото. мен селският труд изобщо не ме влече, не ми носи удовлетворение. нямам нищо против хората като теб, напротив, харесвам здраво стъпили на земята хора, но чак да кажеш, че всички други са объркани, ми идва малко в повече.
животът е разнолик и хората намират щастие в различни неща.
Ж43

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8cf3aa85dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Хора, възхищавам се на вашия оптимизъм, но аз също съм на 22 и не намирам причина да остана. И как да я намеря, след като гледам само отчаяни лица на улицата? След като родителите ми изнемогват, а държавата се е изгаврила с тях и продължава да го прави? След като уча и се мъча да бъда образована, а някой насреща ми предлага 500 лв. без данъците? Кажете ми какво да правя в държава, в която не се цени дори човешкия живот, камо ли този на животните??? Деца умират на пътя, няма наказани. Хората нямат какво да ядат, а ако се наложи да се лекуват? А-а-а-а, и да не забравя най-пресния случай. Телефонните измами, имаше някакъв репортаж. Питат полицията, те казват "НЯМА КАКВО ДА НАПРАВИМ". Това като го чух направо побеснях! Нямало какво да направят! Не е ли смешно? Не е ли нелепо да се чувствам по-сигурна в страна, в която съм за месец, отколкото в собствената си родина? Нали уж имаме права? Май излиза, че имаме само задължения - да плащаме данъци. А нашите мургави побратими ДОРИ ТОВА не правят! Пак казвам - възхищавам се на оптимизма ви, но аз не искам децата ми да растат в този абсурд! Аз го изживях и не искам да го изживеят и те.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 476b2ff06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   до 21:

Какво вишу си изкарала, че си толкова образована? Предполагам някаква икономика или социология или подобна нереалистична специалност, с които пазарът е пренаситен. Общо-взето за по-големи пари се иска и по-трудна специалност. Що не учи за инженер? Щото е по-трудно нали...

Нашите мургави побратими евала им правя, че хората се множат в среда, в която българите само мрънкат и правят средно по едно дете на семейство.

Ти си от разглезеното поколение, което само знае да иска, иска и иска. Сигурност... ами що не отидеш в някоя страна извън Европа и Северна Америка и да искаш да се чувстваш сигурна?

Не оценявате какво имате и ламтите за още, ама ламтенето ви е без да положите труд. Не оценявате, че колкото и да е бедна, България е в клуба на богатите държави. На света има 7 милиарда души и 6 милиарда от тях имат по-нисък стандарт на живот от този в България. И българята пак мрънкат ли мрънкат и искат без да си мръднат пръстта, само генерирайки критика, да се изкачат социално... ама най-лесно им излиза да отидат някъде по чужбина и да кажат после "ето вижте ме, аз съм велик".

Впрочем, къде си видяла хора да нямат какво да ядат? Аз умрели от глад в България не знам да има от края на Втората Световна. Това е типичната българска драматизация - "хората в България умират от глад бла бла бла". Ами НИКОЙ не е умрял от глад, НИКОЙ. Това е просто драматизация - просто един шаблон, който българите обичат да разпространяват помежду си. Защото ако един българин излезе и каже "ами на мен ми е добре, добре се чувствам, хубаво ми е и съм доволен от живота" всички ще му се чудят тоя как може да е доволен от живота, а аз да не съм? И почва една завист и едни вътрешни терзания... а тоя дето е казал, че е добре, почва да се чувства виновен, че е добре, пък другите не са. И затова вместо да каже, че е добре казва "абе долу-горе". И питащият е доволен, защото и той въпреки, че като цяло е добре, по-лесно му е да каже "абе долу-горе". Щото ако каже "добре съм, супер се чувствам" значи, че е поел отговорност за живота си - отговорност за това да се чувства добре. Обаче това да поемеш отговорност май не е много българска черта...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 56bcb891cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 22, грешно си ме разбрал/а. Не изпитвам удоволствие от това да се оплаквам и да "мрънкам" (не че бих го нарекла мрънкане да посочиш наболелите проблеми). И не го смятам за по-лесно. Напротив, много бих искала да остана тук и да бъда част от промяната, но просто не виждам как ще стане, след като на никой реално не му пука. Само си чешете езиците. Хайде, отречи ако можеш, ама май не можеш. Аз лично неведнъж се писала жалби до прокуратурата за разни неща, които не ми се струват правилни от морална гледна точка (а и от законова, разбира се), НО НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА. Как очакваш да съм възхитена от това? И да разправям напред-назад в каква прекрасна държава живея? На черното не мога да кажа бяло. Веднъж един мой близък човек беше нападнат и само късметът го спаси от тежка телесна повреда. Знаеш ли каква беше присъдата? Пробация. А извършителят беше криминално проявен. Сега пак ми кажи, че тук е МНО-О-О-ОГО ДОБРЕ. :)
Колкото до глада... Според теб пенсионер със 150 лв. пенсия как живее? Ако не са синове и дъщери да помагат, си е направо жив-умрял. Разбира се, не го приемай буквално.
А що се отнася до образованието ми... Не мисля, че има някакво значение. :)

От мрънкащата 21 :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 44b576d7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   до 23 от 22:

Правиш някакви констатации за случки в живота ти или живота на твои близки без очевидно ИЗОБЩО да нямаш база за сравнение. Ще ти кажа само, че последно като ходих на екскурзия в Сан Франциско се случи приятелката ми да бъде нападната от две жени в клуб, в който бяхме. След като се намесих, приятели на двете жени дойдоха и само охраната на клуба успя да ни спре от много много сериозно сбиване.

Така че малко събери база за сравнение, ама не само от прехваления Запад. Неслучайно казах, че 6 милиарда души от общо 7 милиарда живеят с по-нисък стандарт от българския. Но пак казвам - българите са свикнали да се оплакват, мрънкат и драматизират и така заразяват околните. Ако някой е доволен и каже, че се чувства добре, всички го гледат накриво и се дразнят, че те не са добре.

Впрочем, що не погледнеш малко статистики за убийства по държави? Потърси в нета "homicide rates by country" и виж къде е по-опасно да се живее. Повечето от градовете с население над 1 милион в САЩ са по-опасни за живот, отколкото София. Парадоксално изглежда на българите, щото са свикнали да идеализират всичко що не е българско. Ама реалността е различна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e20f03ea5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До 22/24: Имам база за сравнение. Пътувам и общувам с хора от доста страни. Да, прав/а си, че има много по-бедни държави, а пък престъпления има навсякъде - неизбежно. Тук говорим обаче за справедливост - като извършиш престъпление, да си понесеш последствията. По този въпрос няма изток и запад. Или го има, или го няма. Аз ТУК тези последствия не ги виждам.
Далеч съм от мисълта, че на запад всичко е идеално, а и къде ме видя да го твърдя? Напротив. Но от законова гледна точка се чувствам по-защитена, а и ... няма какво да се лъжем... заплащането на труда е в пъти по-високо. Не ме мързи да работя, просто не искам да работя за жълти стотинки. (Съжалявам, но не всички можем да бъдем инженери :)
Нека се върнем на темата за циганите. Правилно ли те разбрах, че ПРАВИШ ЕВАЛА на хора, които са изцяло на издръжка на данъкоплатците, а държавата нехае за това?! Честно ли? Ще има още да се чудиш защо българите не раждат деца, като ти гледам разсъжденията...

П.П. Спирам да спамя темата, не виждам никакъв смисъл. В никакъв случай не пропагандирам за това хората да бягат в чужбина. Нека всеки сам направи избора си на базата на лични наблюдения и изводи.

21/23

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 476b2ff06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   от 22/24:

За циганите да, колкото и да не ми се иска да го призная, истината е, че след 100-200 години цигани ще има, а българи може да няма. Няма нищо по-важно от еволюционна и природна гледна точка от оцеляването на гените на дадения човек. Нито скъпата кола е важна, нито големия празен апартамент. Явно модерните технологии и философии на живот толкова силно могат да ни влияят, че да ни накарат да не раждаме деца. Проблемът си е в нас, за съжаление.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 33de0aa200
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   №16 съм, пак ще се намеся. Първо да отговоря на №20. Не съм имала никога баба на село, но родителите ми са се погрижили да познавам селския труд, да познавам природата не само в България и да оценя нейната полза. Не сме имали и къща на село дори, от един от 10-те най-големи града на България съм. Затова не можеш да твърдиш, че тезата ми се дължи на носталгия. Родителите ми понякога хващаха палатката и в гората за 5 дни без храна без пари, "сървайвър по желание", от там познавам растенията и кое за какво може да ми послужи.
Тезата ми се дължи на това, че знам, че само природата може да помогне в борбата с втълпението, че единствено в парите е щастието. Козите не е задължително да са на собствената баба, нито е задължително край селото да има скали и поточе, това е просто примерна ситуация, която не е задължително лично да съм преживяла.
№20 хора като теб, които познават само един начин на живот и твърдят че има правилен начин и това е техният са ограничени и вината не е тяхна. Разбира се че на никой не му харесва да копае с мотика в жегите, няма и селски човек на който да му харесва. На всеки най-добре би му дошло да е като теб на почивка и вместо да си сготви сам, красива млада сервитьорка да му поднесе избраното от менюто.
Обаче ако се зачетеш в по горните ми коментари в частност №10, ще откриеш, че имат връзка и в №16 е доразвито, обяснено. Става въпрос за безработни гладуващи граждани в депресия. Става въпрос, че на всеки може да му се случи да е трайно безработен и в депресия, да преживее житейски катаклизъм по независещи от него причини, независимо от висшето му образование или да остане без подкрепа от никой. Та става въпрос за такива хора, че младото ни поколение не познава другите начини на живот и при катаклизъм в живота ще останат нещастни, както повечето млади в момента. Тези хора като теб №20 са без изход при настигнала ги дългосрочна световна криза или дългогодишен самостоятелен проблем с финансите. Не познават къде другаде освен с пари да открият щастието. Дори да идат до морето те няма да се радват на морските вълни, а ще гледат цената на предложените услуги и ще стават още по нещастни. За българските младежи да ядеш риба означава или да имаш пари или да имаш скъпа въдица и скъпи там въдичарски стоки. Оставиш ли наш младеж сам без пари и без възможност да се хване на работно място, да е в България, но далеч и от родното му място в затънтена гора, без роднини приятели и т. н. за седмица е умрял от глад, нещастен и депресиран до неузнаваемост.
И само да отбележа, че разговорът на №21 и 22 ми харесва и твърдо засега съм зад №22. Циганите по моята теза, знаят че има и друго щастие освен парите, намират щастие в дребните неща и затова са щастливи и затова раждат и затова гените им ще се запазят. Грешката е в нашите български начини на възпитание, показваме на децата си само един нюанс на живота, изрязваме им крилата, втълпяваме им че без пари щастие няма и ето го резултата. А нима в Европата няма сравнително бедни, нима те са така нещастни, като нашите бедни? Не разбира се, просто нашите млади не познават друг начин на живот освен щастието свързано с пари. Не познават и истинската любов от родител дори, щом доста от пълнолетните казват нашите не ми помагат с пари значи не мислят за мен и не ме обичат!? !? Лошо няма да познават и живота с парите, но трябва да им се показва и начините на живот без пари, трябва да знаят да оцеляват във всякакви ситуации. Както и да са щастливи въпреки всичко, да намират щастието в дребните неща, да могат да се радват на природни дадености.
В интерес на истината, България е една от малкото държави по света, където можеш да живееш без никакви средства и да не нарушиш почти никой закон. Но бедните българи стоят в градовете гладни, нещастни, депресирани и безпомощни, защото не познават друг начин на живот, не познават безплатно щастие.
Пример за грешно възпитание: като им купим нещо скъпо им казваме "купих ти го защото те обичам", след време чуват "платената любов е грешна" та те се объркват, грешно ли е или не, да платиш за да покажеш любов? Избират разбира се в тяхна полза и ако им платят не е грешно, но ако те самите платят е грешно. Затова и Европа е пълна с български деца продаващи се за пари по един или друг начин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8cf3aa85dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Не знам защо обръщате проблема на "има пари-няма пари". Както писах по-горе, проблемът съвсем не е само в парите! Напълно съм наясно, че и тук, и в чужбина има бедни хора! И съвсем не свързвам парите с моето собствено щастие. Извъртате ги нещата. Карате ме да се повтарям, но...
1. На запад имат закони и ги спазват. Не е достатъчно да ги има само на книга, а да има реална ПОЛЗА от тези закони.
2. На запад хората имат права! Аз в България не виждам какви права имам... май отново само книга, защото както отбелязах, аз реално дори да се възползвам от правото си да пиша жалби, резултат няма да постигна никакъв (разбрах го по доста неприятен начин).
3. На запад човешкият живот се цени (неведнъж съм била свидетел), а освен това има и зоополиция. Нещо, което е много показателно, защото много може да се каже за една нация по отношението й към другите живи същества.
4. Въпросът за циганите въобще няма да го коментирам, защото ми е болна тема, а като гледам, че даже имат поддръжници... Не, не. Без коментар.
И така нататък, и така нататък. Мога да изброявам до утре.


Вече не помня кой номер съм, а и едва ли има значение...

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 11a8c6306c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Ако мислите така значи никога няма България да се оправи. Българина все чака някой да го оправи. Ако българите не се събудят и да направят това което трябва България няма да се оправи.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 1e9edcab6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Да бе... и Левски е чакал българинът да се събуди и затова само 3 турски заптиета са го разхождали из цела България, щото е нямало един, който да му се притече на помощ.

Българите отдавна са будни, ама не искат да правят нищо и чакат някой да ги оправи.

Аз лично се добрах до политиката, и ще точим европроекти с едни авери, ще правим зулуми и едно ще заявя на българите:

ЩЕ ВИ СМАЧКАМЕ!

Бедният, болен, жалък, застаряващ, мързелив и глупав българин ще изчезне. Ще ви затрием като народ, мръсен добитък такъв!

Българинът е РАЯ - племе, което не може да се управлява само. И затова други ще го управляват скоро.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 67c39903e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Здравейте.
Сега попадам на темата, 9 години след началото й. Имаме шанса да сравним настоящето ( ноември 2023 ) прогнозите на автора от преди 10 години. Без емоция.
Аз лично виждам доста попадения, познал е човека, както и добавките в коментарите.
Обезлюдяване, етнически състав, морал, ниво на образованието, морал, емиграцията, слугинаж в политиката.
Аз съм инженер, всичко което зная съм го научил в БЪЛГАРИЯ, имаме уникално умни и можещи българи. И в момента поддържаме контакти (не са на ръководни постове за съжаление). Аз съм в САЩ от близо две години, вече помогнах на едно момче да дойде тук ( не казвам, че е розово положението). И на други ще подам ръка ако искат да емигрират, човешко е.
В БГ работих в една от най-сериозните фармацевтични фирми в Югозападната БГ, покривах широк спектър от задачи, от компютърна мрежа за вътрешно ползване с чувствителна инфо, видео, шлосер, покупки и бюджет, преговаря съм със Запада за отпускане на пари, участвах в проекти когато ще се строи, автоматични врати и бариери, евентуално ако има кражби <не казвам че има такива неща>, абсолютно съвестен човек по вяра и разбирания. Наличен 24/7. Правил съм тестове и обучения на не малка група хора, за да могат да се класират за 13та заплата. Достъпът ми бе по-широк от този на директора, защото аз самият го създавах, познавах и работех с всички хора. Имаше изискване да не съм родом от региона, за да няма роднински връзки и злоупотреби, затова и бях на квартира.
В май 2022 стигнах заплата 1200лв. Благодаря. След наема и един резервоар гориво едвам преживявах. Сега тия пари ги изработвам за 1-2 дни.
Това е БГ. Дано аз да съм бил частен случай.
Бъдете здрави, сега чувам планове идващи от Запад за БГ, за настаняване на имигранти и т. н.
Поздрави за колегите във фармацията, не съм ви забравил и ми липсвате, хубави хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker