Коя религия е най - правилна Православие vs. Протестанство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Коя религия е най - правилна Православие vs. Протестанство
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3497 пъти
Здравейте. Аз съм вярващ християнин и от скоро се насочих към протестантите, защото те ми се струва, че те са най - прави от всички християни. Обаче те също се делят на различни доминации и се чудя към коя от тях да мина - методизъм, баптизъм , калвинизъм, педетсятничество , или адвентизъм. Според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8c62c244d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Няма правилна или грешна църква или религия - дори да си атеист не е правилно или грешно. Обаче МНОГО ВНИМАВАЙ с разните секти от САЩ, защото са обсебващи, забраняват мед. процедури, а някои са антидържавни и направо забранени.
Има ДВЕ утвърдени в историята, НЕсектантски църкви - Англиканската - това е просто църквата на Англия, която е подобна на Католическата, но НЕ СЕ подчинява на папата - иначе НЕ Е СЕКТА, просто са се отцепили.
и Лутаранската църква, създадена от Мартин Лутер в Германия - над 50% от немците и повечето хора в Северна Европа са лутаранци - ТОВА СЪЩО НЕ Е СЕКТА, напротив - просто Мартин Лутер подобно на нашите Кирил и Методий е решил да преведе библията и да спре разните му откупвания на греховете и тем подобни, които ги е имало в католическата църква.
ВНИМАНИЕ - протестантите НЕ ЗАЧИТАТ СВЕТЦИ, НЕ ЧЕСТВАТ ИМЕННИ ДНИ, за тях Коледа е важна, а Велик ден почти не отбелязват - в църквата се пеят песни, подобни на това, което сме учили като детски песнички в училищ (без майтап), имат попове-жени и тем подобни. ВНИМАНИЕ - повечето църкви имат ЦЪРКОВЕН ДАНЪК ОТ 10% от твоя доход, който трябва да внасяш доброволно, за да си член.
Заради това и заради куп други причини и скандали (педофилия в протестантски интернати например) много хора напускат протестантските църкви.
Православието като теглиш чертата не е по-различно от протестантските църкви, защото то неизменяйки се през годините е останало много близо до началните форми на християнството, включително като церемонял, към което решават протестантите да се върнат в Ренесанса - с две думи православието просто не се е изменило, преживяло е реформите си по-рано (Кирил и Методий например), докато протестантите са решили да реформират съществуващата католическа църква и... ами са се отцепили.
В САЩ пък са емигрирали всякакви сектанти, които са били преследвани в Европа и така там има много крайни християнски църкви, които са подобни на ислямистите при Исяма. Не се занимавай с такива църкви - в началото много помагат и подкрепят, после им ставаш роб до живот.

Ако искаш БЕЗПЛАТНО и без рискове да имаш християнски живот, просто намери българска църква с ДОБЪР СВЕЩЕННИК, който да проповядва, където се пее и чете на НОВОБЪЛГАРСКИ - има поне 1 такава църква във всеки град - просто отиди в неделните служби, докато не попаднеш на такава. Аз така станах член на много добра и активна църковна община, в която се събираме всяка неделя на кафенце, събираме помощи, участваме активно в избори в църквата, ходихме до Рим при един църковен събор и т. н.
Предимство на БПЦ е и, че има известна демокрация - църковните настоятелства могат да гонят свещенници, дори да си избират такива, управляват касата на църквата и организират църковни училища. Освен това като активен член на българска църковна община, ти си правиш връзки в обществото, намираш нови приятели и си повишаваш като цяло общественото положение. Ако не можеш да пееш в хора, можеш например да станеш организатор, четец (на Евангелията, ако имаш силен глас) и т. н. - има място за всеки като не става дума само за християнски църковен живот, но и за изпълняване на обществени ангажименти, събиране на помощи, ораганизация на неделно училище и екскурзии за децата от социално слаби семейства, погребения на бедни и т. н. и т. н.
Хубавото на БПЦ е и, че е много по-неогранизирана от другите църкви, което значи.... свобода. Много зависи всичко от свещенника на място, от епископа и практически всяка църква си е доста свободна. Освен това БПЦ не задължава никого да дарява насила, не взима пари от данакоплатците да поддържа интернати, домове и детски градини, в които се създават предпоставки за педофилия например, а се съсредоточава изцяло към духовното, медитацията едва ли не, към НЕматериалното, НЕ се занимава с политика като при протестантите (много често там на проповеди говорят за политика! ) и така нататък.
Аз съм била на множество служби в католически, лутарантски и православни църкви и избрах Православието, но всеки си решава сам. Пази се обаче от фалшиви пророци и секти!
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d8ee884388
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Правилна от каква гледна точка? Според вашата библия само вашият Бог е прав, а хората са грешни. Религиите са рожба на хората и не може да са прави - обикновено всеки човек си е прав за него си. Библията е противоречиво четиво и дава плодородно поле за спекулации и манипулации. Аз не съм вярващ и бих ти препоръчал, вместо да се заблуждаваш, че си избрал правилното място, да търсиш през живота си стойностни хора и самият ти да станеш такъв. Приобщаването към определена деноминация не се различава по нищо от футболната фенщина - възвеличаване на своето и отричане на различното, което води до зло.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 179518a318
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Какво значи най-правилна? !? Аз примерно не съм религиозна, но ъм вярваща. И какво - неправилно ли е? :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 66d6e9a922
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Може ли първо да те питам изучавате ли библията при протестантите? И да си християнин не означава просто да кажеш че вярваш, без да изпълняваш това което пише в библията. Аз изучавам библията с свидетелите на Йехова. И сигурно си чувал от някои, че е секта, но истината е че единствено те изучават точка по точка от библията и изпълняват, това го знам защото отдавна съм ги опознала. Не казвам че са безгрешни, защото никой не е безгрешен, но те просто се стараят да следват библията правилно. И авторе ако си християнин вярвай на библията, но в крайна сметка това си е твоя личен избор. Моля редакторите да публикуват коментара ми.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 04f2cf8c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   Атеизъм е най-правилната "религия"

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 908538bc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Как коя? !? Протестанството е клон на Православното Християнство, което е от над 2000 години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6321ff72bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Като цяло религията си е доста сбъркана работа според мен. А на въпроса ти: няма по и най, това не е съзтезание. Въпрос на светоусещане и частен избор е да принадлежиш някъде.

Аз съм дълбоко вярващ човек, но религията за мен е просто похват на властта да разделя хората

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d8ee884388
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   "Атеизъм е най-правилната "религия" "

Ако сме реалисти, най-правилната "религия" е агностицизмът.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c990bf2c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Всички религии произлизат от зороастризма.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fe0b4a984a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   ний ако знаехме коя е най правилната щеше ли да ги има другите, ако разчиташ ние тука в сайт за истории да ти кажем в какво да вярваш тва значи по добре да не се занимаваш с религия, вярата трябва да си я намериш сам иначе не е вяра в самата религия, а е вяра в нас дето сме ти препоръчали нещо. Има написани достатъчно книги сам трябва да направиш своя избор, картите са на масата ти само трябва да ги огледаш внимателно и да си избереш. Преди в зората на християнството е имало нужда от хора които да проповядват да разказват на хората по света за своята религия, това е било примитивния интернет така се е разпространявала информацията знанието за религията, сега не е нужно да има такива проповедници които да скитат по света и да разказват на всеки срещнат, сега религиите са достатъчно известни, навсякъде има църкви, храмове, пълно е с книги, а и имаме интернет, тоест религията и информацията за нея е постоянно около нас, който го интересува ще прочете ще отиде на място ще разгледа за какво става въпрос ще пита и накрая ще направи своя извод в какво вярва и в какво не. Все пак имам препоръки към теб, първо има много измами, много трябва да внимаваш, през цялото си съществуване религиите са използвани от непочтени хора играещи си с вярата на хората, това са крадци които те карат доброволно да си дадеш всичко, където искат пари членски внос или задължително купуване на някакви неща, то това е секта и ти нямаш работа там. Второ когато разгледаш всички варианти и направиш своя избор, нека избора ти не е повлиян от твои близки, познати, или от някой на който се възхищаваш или заради модата или заради близостта на молитвения дом с твоето жилище, нека избора ти да е само заради теб и заради фактите които си прочел и видял и най вече заради това което чувстваш и усещаш вътрешно за правилно. Трето, вярвай, вярвай истински от сърце, повечето разрешени религии проповядват едно и също, да бъдем добри, това е! Нужна ни е вяра, ако тя проповядва добро, значи ни е нужна

slepia

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1175726628
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До автора на темата.
Ако наистина искаш да откриеш правилната деноминация и църква - моли се на Бог и Той ще ти посочи правилното учение.Това е лично мое мнение.Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0d1dcf1d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Ако допуснеш светия дух в теб, да те управлява, тогава няма никакво значение към коя християнска църква се причисляваш. Ако светия дух не е допуснат в човек тогава за да се въздържа от изкушенията и греховете, на човек му коства огромни усилия, и е много мъчително, да не говорим че въздържанието му е предимно физическо, но в сърцето желанието остава да тлее. Да се пребори сам човек без помощта на светия дух е невъзможно. Но когато светия дух влезе в човек тогава нещата придобиват съвсем друг вид. Сравнението е следното. Ако човек не е допуснал светия дух в него, той е като наркоман за изкушенията на земния живот и може да бъде вкаран в грях с лекота без да се усети. Ако той се лиши със силата на собствената си вола от тях, ще се побърка, и просто не може да живее така. Не може да живее без секса, без да задоволи нагона си, без да гледа порнография, без да пие и пуши, без да пожелава всяка хубава жена която види, веднъж започнал да печели пари без да иска все повече и повече, без да иска власт, без да се вълнува от мнението на другите хора за него, и дали е голямата работа в обществото и куп други неща. Но ако светия дух е влязъл в човек тогава за да избегне тези неща и да го поддържа в себе си, за човека е въпрос само на малко дисциплина. За него те не са наркотика без който не може а са просто като мръсната сергия с уличен сладолед за минувача. За него е въпрос на елементарна воля да я подмине, без да изпитва мъчителна нужда или болка от липсата и, като в повечето случаи дори изпитва отвращение към нея. Да понякога има малко зрънце на изкушение но то се измита на боклука с лекота. Ето това измитане на малкото зрънце на боклука е цялото усилие което коства на човек да е в кондиция с Бог когато той е допуснал светия дух в себе си. Тогава усуканите хитрости на Сатаната и цялата му сила са безсилни пред него. В коментар се спомена че няма правилна и грешна религия. Но уви има и още как. Има безброй лъжерелигии. Единствено Христос е мост между човек и Бог. Лъжерелигиите няма да ги изброявам тук, но само ще кажа че те се познават по това че допускат демоните в човека. И в следствие на това той обезумява и убива, реже глави, извършва насилие, извършва перверзии като си мисли че с това постъпва богоугодно, а текстове от тях се използват за направа на магия. Лъжерелигиите могат да правят всичко друго но не и да допускат светия дух в човек. А без напътствието на светия дух човек е безсилен да се пребори със Сатана. И когато човек направи грях този грях заглушава връзката на този човек с Бог! И тази връзка остава заглушена за винаги, и човека е обречен, до момента в който той не се разкае дълбоко в душата си, изповяда греха си и поиска прошка от истинският Бог. И най-важното никога повече не го повтори. Но при лъжерелигиите го няма и този момент, нито пък те се отнасят до истинският Бог.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8c59a2187c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Тъжно ми става, като виждам толкова ограничено мислещи и заблудени хора, като автора. Християнството, както всяка една религия е глупост. Метод използван хиляди години за контролиране и манипулиране на обществото. Убил си човек? Направи едно "дарение" на църквата, "Бог" ще ти прости и ще отидеш в "рая"? dafuq. Всичко е една измама, гледай документални филми, как Църквата през Средновековието е използва огромната си власт, за да прави, каквото си иска. Противоречиш и - ти си антихрист, демон пратен от дявола и трябва да те убият по възможно най-бруталния начин. През ранния Ренесанс, десетки, ако не и стотици учени, са били съдени, защото са атеисти и показват на обществото факти, че религията е глупост. То само, като прочетеш библията и е достатъчно. Пълна е с противоречия.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 638bd8faaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Няма правилна религия. Религията е причинила най-много убийства и то само на невинни хора. Тя е виновна за много беди на този свят. Не е нужно да казвам за Светата Инквизиция. Не избирай нито една от тях, а живей живота си според твоите собствени разбирания. Номер 5 е прав - атеизмът е най-правилен. Както каза Номер 15, много учени са доказали, че религията е глупост и са свършили на кладата. След 2000 години ще обявят някой сектант или терорист, само защото има последователи и така и неговата пропаганда ще започне да се печата по книги, листовки и тн., както сигурно вече е започнало.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ec348bd6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Подобни "дилеми" са погубили милиони невинни.
Не е ли най-важно да бъдеш ПРОСТО ЧОВЕК?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b28d51cc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Има само два вида вярвания, едните са в човеколюбието, а другите, в човеконенависта. Поначало, християтството е религия на любовта, в Библията се говори само за любов към ближния и Бога, а исляма е религия на потисничеството и насилието, виждате какво поражда той в близкият изток/ тероризъм и насилие/. Няма смисъл да се фанатизира вярата, който обича хората, може да вярва в христовото учение за любовта. А който започне да се дели в секти и разни течения в християнството, за мен не е истински християнин, а ползва религията за съмнителни цели, т.е., за манипулации, а това вече е лицемерие, но не и вяра в Бога!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a1a77e6dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Религията е нещо използвано за заблуда и контрол над останалите.
Къде е този белобрад старец?
Бог за мен е сила, енергия, която лежи в нас самите.
А относно създателя ни... ами друго в момента не се сещам освен Космоса.... та ние сме на едни кирливи 20к г. развитие, дори не можем да разберем Космоса и пространството напълно, а ще ми говорите за Господ и какво иска.
Или сме създадени от Извънземни или сме еволюционни същества.
Айде....

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1496fb18d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Най-правилната религия е индуизмът.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 200ac5ad64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здравей, най - правилната деноминация в християнството се казва ХРИСТИЯНСТВО. Аз съм православен, но приемам всеки, който обича Господ Иисус Христос. Не ми харесват приказките на някои християни срещу иконите, срещу паленето на свещици, срещу Дева Мария, че трябва да се дава десятък на някоя деноминация. Но какво да се прави, всички сме хора, грешим, но нали затова сме християни, да молим Бог за прошка, като сгрешим, и да не повтаряме греха си. Мир вам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker