Нацията- причина за омраза ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нацията- причина за омраза ?
преди: 14 години, 27 дни, прочетена 17236 пъти
Пиша това... защото бях, меко казано ,смазан от коментарите в публикуваната скоро история за Арабите (не помня как се казваше) Нямам за цел да натяквам мнение. Не претендирам, че точно моето е становище е правилно, но аз лично така го усещам!

Аз съм турчин.Живея в България. Студент съм. Не разбирам защо всички ни гонят, тъпчат, плюят и изобщо игнорират по всякакъв начин. Всички сме направени от пръст, тъй да знаете! Турчин пише просто в личната ми карта. Гордея се, че съм турчин, гордея се и с моята нация! Но харесвам повече България. Харесвам и българите. Каква е тази омраза м/у народите???? Няколко гърци пребиха от бой мой роднина докато беше на почивка в Гърция...предсавете си - Османската империя била "мачкала гръцките народи!! "!?? Над 100 години след това момче яде бой заради това!!?

Верно че не е маловажно, но гърците не са ли били с огромна влас в Европа , дори много преди съществуването на Османската имперя? А за Златния век на БГ дори и не говорим! Ужасно е това хора! Цялата тая етническа агресия е дело на политическа пропаганда ,тъй да знаете! Ние сме "заблудените" маси, а управниците ни настройват постоянно - DIVIDE ET IMPERA /РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ/ - било тоз чрез турски новини , партии, тв-програми и пр.

А ако някой мрази даден народ , защото е пострадал от човек с нациолналст от същия този народ,то това е грешно или казано по друг начин - кон с капаци. Познавам отвратителни турци,, на които не бих се доверил никога!!!!! ПОзнавам и други, на които бих поверил дори живота си. Същото е и с българите.

Един от най-добрите ми приятели е българин ... от малки сме заедно и наличието на бариерата от национална омраза е НЕВЪЗМОЖНА! Когато ние (всичките народи) се обединим и свалим властимащите провокатори(а именно от това "проглеждане" на 'овцете '(ние) се страхуват те), след което поемем властта в наши ръце ще настане демократичен мир без граници. Един свят с всестранни култури, обичаи и вярвания, но с една разлика- ЖИТЕЛЯТ НА НОВИЯ СВЯТ ЩЕ СЕ НАРИЧА ПРЕДИ ВСИЧКО- "ЧОВЕК"!!!!!!!!!!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 161

преди: 14 години, 27 дни
hash: 99b5f869f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70 гласа)

1.   Изчезвай от България. Турчин гаден. Винаги ще бъдете мразени!!!!!

 
  ...
преди: 14 години, 27 дни
hash: 3b7a2e6f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ЖИТЕЛЯТ НА НОВИЯ СВЯТ ЩЕ СЕ НАРИЧА ПРЕДИ ВСИЧКО- "ЧОВЕК"!!!!!!!!!!!!! Това са най-великите думи изречени от нечия уста.Аз съм момче-българка,приятелия ми е турчин и три години се опитвам да кажа това на хората,на нас,които се пишем големи европейци,широко скроени и отворени към света.Дано някой ден разберем,но не само на думи,че преди всичко ,всички сме хора и после всичко останало!

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 88c22fac5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

3.   Hе се пали да обясняваш. баща ми е турчин, не от българските. майка ми е българка. живяла съм 20 годни в Родината си, възпитавана съм като българка, дори не говоря езика на баща си. той се върна след 20 години "работа в чужбина" и ме преби почти до смърт, защото не съм възпитана като туркиня.
Тук не става дума за 2 народа, а за 2 религии! Фанатизирани сте, криви са ви разбиранията! Добри и лоши хора има навсякъде, но религиозните различия не могат да се заличат.
Самата аз съм на половина туркиня и по този въпрос не изпитва срам или гордост, а само СТРАХ! Страх, че ако бях отраснала в Турция, сега щях да съм подобие на всичко на което плюя !

 
  ... горе^
преди: 14 години, 26 дни
hash: cfe7ef4dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Това, че българите имат нещо против турците, не е вярно като цяло. Баща ми е от Велинград, там 2/3 са помаци - българо-мохамедани. Никога не е имало етнически противоречия, българи и турци живееха заедно, църквата и джамията една до друга. Противоречията ги раздухват политиците, но хората не се интересуваха, както и не се интересуват, от политика - всеки си гледа работата, семейството, да си отгледа децата, да ги изучи, и да работи и да оцелява - и в сегашното време, и в миналото.

Ние имахме фабрика за терпентин и катран. Там 99 процента са работели турци, дядо ми казваше, че с тях най-добре се разбира. Това, че ние ви мразим, не е вярно. Но исляма е много агресивна религия бих казала, създадена от мъже за мъже. Ти като си турчин, кажи как биха възприели твоите родители да се ожениш за българка? Не че ние сме много съгласни нашите деца да се женят за турци. Това са остатъци от миналото... всички сме едно и сме хора, прав си за това. Но темата беше за арабите, а те са много назадничави като манталитет.

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 570bf63016
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   И аз съм турчин, но не мразя българите. Смятам ги за братски народ.. Но 90 процента от бълг. мразят "фесовете" с цялата си душа и сърце. Да разбирам не е малко 5века робство, но какво общо има това с днешното поколение, защо българите живеят с вечните стрериотипи. Причината може би се крие не толкова в политически игри на тая "управляваща" напаст, отколко във възпитанието на децата от страна на родителите.

МНого пъти съм чувал как български семейства учат децата си да не играят с турчета, постоянно да ги обиждат и т.н. България е велика страна, с изключително минало, обичам бълг.история, знам всички средновековни владетели, славни битки и пр.

Защо хора, защо сте толкова против нас? Защо не погледнете Англия и Франция, които са воювали 100 год. помежду си-Но в днешно време са братя. Защо продължавате да пренепрегвате турците във всички слоеве на общестовото? Защо като в университета ме питат-" Къде ти е феса бе турче, ходи си в Турция".:( Темата е много дълга така,че спирам.!

 
  ...


...
преди: 14 години, 26 дни
hash: a633c1b2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Поздравления за написното .Съгласен съм с теб на 100%.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 26 дни
hash: 6ef35b8179
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте на всички, конкретно към автора и номер 5.Незнам дали става въпрос за омраза(пиша лично от мое си име, а не отимето на всички българи),но противоречия, търкания, и пр. в съвмесното ни съжителство има.Съгласна съм че историята и робството нямат нищо общо с хората живеещи в 21 век и също ми става болно когато се подиграват с тези фесове и глупави подмятания-сега никой от вас не ходи с фес.

Аз съм българка но живея в район със смесено население даже около70% турци, мен лично ме дразни това че в българско училище турчетата си говорят МАСОВО на турски(говорете си го той ви е майчин език, само че в къщи с бабите и дядовците).Мисля че публично всеки бг. гражданин трябва да се даржи като такъв.В кметства и общини кадето чиновниците преобладават от турски произход също джавкат по цял ден , а какво да кажа за музиката ви по заведения ,собственост на турци.

Вярно е имате си право и свобода законът не ви го забранява но работата е там че вие по някакъв си начин налагате ващия език ,вашите традиции и вашата религия в обществото а тук е БЪЛГАРИЯ да ви препомня.А какво ще ми кажете за пресата на турски език?По-точно за в. Заман, спис. Юмит и др.Защо работещите в тези редакций са само турци иходят забулени?А иначе България ги е образовала да стигнат до редактори.

Турците в Турция -е много силно казана реплика и не ми харесва,но много даже повечето от вас се държат по-турски даже и от турските си побратими.

Религията ви също е такава сила че яко промива мозаците на децата ви. Ние всички бяхме свидетели на събитията в село Рибново.Как може млади момичета вместо по-възрасните да ги насърчават да учат, да са интелигентни и да се държат в обществото като млади дами по европейски стил-те да ги забулят, да им навлекът шалварите и в училище цял ден да барборят на турски.А как бихте коментирали братя Юзеирови и техния паметник на турски войн.Полумесецът си е герб на турция какво го боготворите и му се кланяте всички-нали сте като всички нас,уважавайте българските символи.Не ви мразя но всичко което описах, а и мн. други неща не мога да кажа че не дразнят българите.

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 15f88eb13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   В България има много различни хора. Някои от тях ви мразят, други не. Това е въпрос на лично мнение и предпочитание. Към номер 5- не мисля, че родителите са виновни, а за петте века робство разберете, че няма как да не ви се сърдим (като нация), щом обичаш българската история, трябва да знаеш, че България е била много развита по това време. Ако Османската империя не ни беше превзела сигурно щяхме да сме много напред, а не да изоставаме от другите държави. Затова няма как да спрем да се сърдим. Аз лично нямам приятели (познати) турци, а и честно не искам да имам.

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 0e5ff33a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Ако бях българин, също щях да мразя турците като народ. Единствената причина, поради която не се мразя е че и аз съм от "рязаните".

 
  ... горе^
преди: 14 години, 26 дни
hash: ee915a1935
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Hеми се пише всичко което искам да кажа по темата, но да знаете всички вие български момичета бягайте от турците!!! Със сигорност след време ви чака нещо страшно, запомнете това!!!

 
  ...

...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 3288c3fc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като сте толкова милички турците защо сте мразени от всиките си съседи плюс западните държави? В Иран се обиждат на турци, на немците име дошло до гуша от вас... Мразят ви,не защот сте били ЧАСТ от великата османска империя, а защото когато ви се подаде пръст, вие налапвате цялата ръка. Където и да отидете отказвате да се приобщите, има все още семейства, които живеят деситилетия в Германи да речем и жените не знаят капка немски, а децата им говорят със силен акцент,въпреки,че са родени и израстнали в дадената държава... е за това ви мразят.

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: af2e800807
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Българка съм. Сестра ми е омъжена за турчин повече от 20 години. Мъжът й един от най-свестните хора, които познавам. Много го уважавам. Имат две дечица, които носят български имена, и не знаят повече турски думи, отколкото аз (чуждиците, които всички използваме). Една от първите ми приятелки в детството също е туркиня. Родителите й, лека им пръст, много се гордееха с петте си дъщери и имаше защо. Ако дъщеря ми си избере за съпруг турчин, ще го преценявам като човек, а не като националност. Както бих постъпила и ако беше българин.

Не харесвам отношението към хората "по принцип" по какъвто и да е критерий. Не обичам поставянето под общ знаменател. Всеки е отделна личност, със своя ценностна система, със свои разбирания за живота. Отношението трябва да е лично. Харесвам или не харесвам хората заради тях самите, а не заради националността им или религията, която изповядват.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 26 дни
hash: 82d483fc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   11 Номер , толкова си ограничен и прост...

 
  ...
преди: 14 години, 25 дни
hash: 48a8710fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

15.   Вечна омраза за турците!До където са стигнали все са направили поражения. Като гъгрица са. И са много притворни и подли.В която държава са влезли все е изостанала от света. А Кипър? Нали е от по-ново време. Мазнят се, мазнят се, и чакат удобен момент да забият ножа до дръжката в гърба на довчерашния си приятел-нетурчин.Сега ги тресат земетресения и дават жертви, заради стари и нови грехове, но те не се променят. Вечна омраза за турците!

 
  ...
преди: 14 години, 25 дни
hash: ee4ecfe062
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Като не сте лоши турците защо в градове като Търговище , Омуртаг, Антоново и др.българите бягат от хората наричащи се "български турци" защо като влезеш в магазин ако не си поискаш хляб на турски език няма да ти го дадът? Как да не ви мразят вие сами си предизвиквате негативите по ваш адрес или поне 70% от вас. И все пак трудно се забравя 500 ГОДИНИ РОБСТВО. Заради това българите са обременен народ. И още нещо претендирате че не ви зачитаме били сте малко в парламента в БГ. А питам аз колко българи или чужденци са допуснати в турският парламент. Каквото почукало такова се обадило.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 25 дни
hash: 0a32c62917
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Където има омраза има и причина за нея, робството е последната. Има големи райони в България, където се говори само турски език / мнозина не знаят и дума български /, а по въпроса за официалния език конституцията е категорична. Въпреки това туземците в тези места най-демонстративно говорят турски.

Бивши и настоящи милиционери от ДС шетат и лъжат необразованите простаци с приказки за великата майка Турция и говедата гласуват за ДПС и блъскат за стотинки на тютюна, и живеят на вересия - хак им е, да мрат по нивите, докато една шепа тарикати си оправят живота. И е факт, че е имало случаи да ме гледат накриво в турските райони само затова, че съм българин и не зная турски, само че говоря 3 езика и не си мисли, че ще търпя някой неграмотен и фанатизиран плужек да ме нарича гяур в собствената ми държава, каквато и да е тя - има си закони и правила - комуто не отърват, прав му път.

А религията ви няма да коментирам, написано е достатъчно. Иначе има и приятели турци и помаци, но те са от малкото интегрирани, не са фанатици, образовани са. За съжаление са малко.

 
  ...
преди: 14 години, 25 дни
hash: 82d483fc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Автора: До всички, които нападнаха турците: защо не приемете, че някъде спред всички онези "лоши" и "ориенталски" тип изостанали "фанатици" наречени ТУРЦИ (по Ваши думи) се крият малцина, които са достойни да бъдат сред Вас. Това са онези човечета, на които им е писнало от изостаналото разбиране на семейството им: " Няма да играеш с арменец! Ако видиш грък - БЯГАЙ" , Писнало им е и да гледат псевдопатриоти като ДПС или както някой спомена братя Юзеирови с неучредената им партия ОТОМАН, и за това не гласуват за тях....
Те , Тези съвременни хора искат да се приобщят към другите народи (в случая българския) ... Не бъдете егоисти! Дайте им шанс да водят нормален живот! Не ги слагайте под общ знаменател с онези дето "говорят на турски в училищата" и ознези, които "с фес учредяват партия в България! " ......

 
  ...
преди: 14 години, 24 дни
hash: ae2df7421a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

19.   Много ми е болна тази тема. Да, аз съм от тези българки, които не обичат турците. Но не без резон! Родена и израснала съм в Кърджали. Мразя тези хора, които по цял ден се биеха в гърдите и казваха - "Ние сме Турци, искаме си в РОДИНАТА, МАЙКА ТУРЦИЯ", за да се завърнат само няколко години по-късно, но казвайки, че са БЪЛГАРИ! И това е масово явление в моя роден град! Предполагам и другаде е така. Не е, разбира се, само това, но ако тръгна да пиша, ще ми трябват часове.

Знаеш ли, казват, че между овцете в едно стадо, винаги има и по някоя черна. Нищо лично, но моето мнение за турците е, че "измежду черните овце тук-таме се белва по някоя". Една нация, недопринесла с нищичко, ама нищичко положително за световната култура. Една нация, която само с Кемал Ататюрк може да се "похвали". Една страна със скотски закони. Аз съм длъжна да гледам грозните джамии и да слушам отвратителните аманета на ходжата.

Ти, скъпи авторе, би ли ми казал какво става с най-големия християнски храм-паметник? какво става със Света София? С училището Халки? Говориш за гърци, пребили назд сто години след освобождението турци в Гърция. Ами да ти кажа за Кипър, тогава. До ден днешен турци тъпчат гърци. До ден днешен въздушното и водното пространства на Гърция пространство се нарушават от турски самолети и подводници. И казват, че никога не е давана заповед за тези нарушения. И аз го вярвам. Гаврата с превъзхождащите ги нации, е в кръвта на турците, заложена е в ДНК-то им.

Да, сигурно има свестни турци - даже познавах едно такова семейство, което за съжаление почина при земетресението през 1999 година. Но като цяло нацията ви е порочна, неподлежаща на морални и етични норми ( поне не както те се възприемат от НЕТУРСКИТЕ нации ).

Сигурно сега ще ми кажеш, юе намесвам политиката и че народът ви не е като управниците ви. Да, така е, но вие ги избирате. Не помня някой да се е разбунтувал срещу...например онзи нечовешки закон за правото на две деца. Да ти го цитирам ли??? Май не е нужно. Та, независимо харесва ли ви, или не, тук, на Балканите, а и в Европа като цяло, никога няма да станете обичани. Историята си е казала думата, а настоящето само я подкрепя!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 24 дни
hash: 383cda340b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Еми.. вярно е, че има хора които си заслужават. Така като има германци, англичани, китайци и какви ли не още чужденци тук и нямаме нищо против тях нали? Вие сте много, опитвате се да наложите езика си, навлизате в правителствата, не ни зачитате, как може в нашата държава да има някъкви чуждоземци които ще ме убиждат, ще ме псуват на турски, ще слушам денонощно техния език, ще гледам тяхната мода, ще слушам техните песни и т.н.

Аз ако исках да слушам и гледам такива неща щях да отида в турция. Вие щом имате претенции за толкова велика държава, толкова "благозвучен" език и т.н. ми вървете на юг. Ако искате само кажете, сигурна съм, че няма да има българи които не биха помогнали, ще ви купим билети, заминавайте си. Ако не.. стоите тук, приказвате на български и се съобразявате. Как може да почивате на Коледа, Великден (вярно е, че са национални празници) ама да почивате и за байрямите. Не е чесно. Щом сте български граждани ще ни оважавате.

А вие българи стига сте се оплаквали. НЕ сме ли ЕДИННИ нищо няма да постигнем. Крайно време е да се сетим за Левски и всички други наши патриоти дали животра си да не сме под робство. Сега сме станали толкова продажен народ. КАк може да гласувате за ДПС. После се оплакваме нали? Еми.. трябва да се правят забележки на турците говорещи на турски в училищата и други очреждения. Това е забранено. Само когато се надигнем всички и сме заедно, а не да се предаваме само тогава ще постигнем нещо. Така както се обвнияват оправниците.

Вижте гърците- събират се на протести и всичко се опратя. Това е демократичната държата- управлявана от народа. Знам, че изказването ми е малко крайно, но се надявам администраторите да ми го побликуват и ще следя темата.. ИСкам да чуя вашето виждане и упреците, които предполагам ще отправите към мен.

 
  ...
преди: 14 години, 24 дни
hash: f27e78187c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Напълно съм съгласна с номер 20.
Къде отиде нашата гордост от това, че сме българи?! Къде е честа ни? Всики ни мачкат и ние си мълчим. До като е така наистина може и турски да се наложи за национален език и старите турски имена на градовете ни да върнат!!! И ние какво?! Пак ще мълчим нали?!

До автора: как искаш да ви уважаваме, когато вие не ни уважавате. Аз ви мразя с главно "М" от дъното на душата си.

И тези българи, които казват, че е отживелица да ги мразим заради робството. Абе не ви ли е срам?! Българи са давали своя живот за да се освободим от тези изроди!!!!!!!!! А вие не го зачитате. Не мога да повярвам това. Как можете да се наречете българи?

Наистина трябва да сме единни както какзва номер 20.
Знам, че изказването ми е твърде крайно (не съжалявам за написаното). Надявам се да бъде побликувано.
Призовавам всички хора, които се мислят за истинкси БЪЛГАРИ да оставят ред-два.

 
  ...

...
преди: 14 години, 24 дни
hash: 3260b35f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Номер 9 ходи се гръмни, не османските турци са виновни за положението на България. Ти чувал ли си за Балканското икономическо чудо (периодът на просперитет след Освобождението)?! Или тоя период от историята ти е малко неясен. Ще ме прощаваш много ама това, че изоставаме от останалите европейски държави е плод на нашите усилия. Всеки народ заслужава съдбата си. Единственото, което ни е останало от петте века съвместна история е робското мислене и това, че каквото и да стане ние търпим ли, търпим. За протокола само ще кажа, че също имам турски произход, ама такова понятие като "български турчин" или "немски англичанин" няма никъде, баси колко тъпи хора има тука не е истина просто.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 24 дни
hash: 82d483fc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Автора:
До всички(особено номер19): разбрах...разбрах колко са отвратителни, изостанали, необразовани, фанатизирани и мразени турците! Но какво да прая аз и другите, които по Ваши думи сме около 1% от 100% турците ??? Аз не искам напражение не искам омраза -уважавам Вашите празници и религия!! Какво да правя ? Къде да отида ? Тук,в България, аз чувствам най-добре,но не искам да ми рисуват графити на стената на къщата :" Мрете ФЕСОВЕ! " Как да постъпя? Да се променя името на българско? Да изгоря всички документи, които ме свързват с Турция?

 
  ...
преди: 14 години, 24 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Упреци няма да отправя. В общи линии съм съгласна с теб. Но по отношение на гърците грешиш. Това не е демокрация, а анархия. Протестите са коствали не един човешки живот. Нищо неподозиращи и живеещи на ръба на мизерията гърци, намират колите си потрошени, къщите си - също. След като са толкова бунтовнически народ ( за което, шапка бих им свалила), нека отидат да опожарят народото събрание, или някое от министерствата. Обществото не им е виновно. И в Гърция има градове с много турци, има и села, чиито население е изцяло турско. Но гърците не им позволяват фриволностите, които ние позволихме и позволяваме на турците. И така всяка жаба си знае гьола!

Колкото до Левски - сигурно се преобръща в гроба си при гледката на стадното ни общество. Няма вече такива българи...ПОКЛОН!

Бай Тошо хубаво ги изпрати там, откъдето ТЕ твърдяха, че са. Грешката му беше, че не им отне българското поданство, което те пазят и до днес ( ами как иначе ще се нарекат европейци??). Може би, ако се съобразяваха малко повече, нямаше да бъдат толкова омразни, но ... НО НЕ Е ЛУД ТОЗИ, КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А ТОЗИ, КОЙТО МУ Я ДАВА!! Т.Е. НИЕ, скъпи съотечественици! Пуснахме ги в парламента, позволихме им да ни управляват... чак ме е срам! Не знам дали съм расистка - черни, жълти, с дръпнати очи, индианци-не ми създават и 1/1000 от негативизма, който изпитвам към турците! Питам се..ако имаше толкова българи в Турция, как ли щяха да живеят?? Какви ли претенции щяха да имат и кой ли щеше да се съобрази с която и да било от тях?

 
  ...
преди: 14 години, 24 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   До автора:
Ти решаваш какъв се чувстваш! Ти решаваш българин, или турчин се чувстваш. Предполагам си роден в България...Действай както ти подскаже самосъзнанието и сърцето ти!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 23 дни
hash: 570bf63016
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   До номер 19, личи си, колко си неграмотна. Ти въобще чела ли си някога. То ти вече се изложи, да кажеш: Турция с нищо не е допринесла са световната култура. Малко да те светна: Турция е страна с голяма култура, благодарение,на която е достигнала могъщестовото си. Нейната сила се криела не толкова във военнатите и човешките ресурси отколкото в културата, неслучайно след като превземала земи не е унищожавала храмове, църкви, ценна книжнина, а ги е запазвала. Знаеш ли колко арехетектурни и книжовни достижения има в музеите им.? Турция допринася за развитието на строителстово, текстила и козметика, храната също. Десетки са примерите, които мога да ти дам.

За това,че има много прости турци сте прави, които ме дразнят и мене, прави сте и за това,че повечето мъже вземат жени, само,за да им готвят и родят деца, цял ден ги затварят вкъщи. Но аз не съм такъв, говоря си на бълг.език, както е според чл.3-от основния закон на държавата. Всичко си е до човека, моят баща може да се каже,че е типичен турчин, консервативен и пр. ,но аз въобще по характер и държание на приличам на него.

Така,че спрете като чуете думата "турчин" да си мислите лоши неща за нас, сред нас има много интелигенти хора, които не ве мразят, а ве смятат за братски народ.(сега някой ще се заяде 100%). АКо Турция беше съставена, както казвате само от неграмотни и т.н., нямаше да е такава сила- една от водещите страни в Текстила, Туризъм, кулинария, бяла техника. Имат най-силната и самоотвержена армия след тая на САЩ. Водещите гиганти на автомобилните компани имат фабрики в Тур, спортните им бази са от Топ ниво. Надали всичко това се постига с необразовани хора.

Аре темата не много дълга да спирам, извините ако съм допуснал правопусни и граматични грашки, бързам.!!1 ПАк казвам аз не мразя българите, въпреки,че съм "ФЕс"
номер 5

 
  ...

...
преди: 14 години, 23 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

28.   Хах, говориш най-вече за ИКОНОМИКА, моето момче, която няма много общо с КУЛТУРАТА. Вземи прочети някой тълковен речник, за да разграничиш значенията на двете думи и след това характеризирай "неграмотността" ми. Турция е огромна държава, нали се сещаш? А това е един от водещите фактори както за икономикса и, така и за армията и. Не е уищожавала, казваш, храмове, църкви и прочие културни паметници???? Отиди в центъра на град София. Точно до храм-паметник Александър Невски се намира църквата Света София. Влизайки в нея, в дясно, на стената има нещо написано ( историята на храма). Прочети я, ако обичаш и другия път се изказвай по-подготвен. Но това принадлежи на миналото.

В КОНСТАНТИНОПОЛ, пък, се намира друг храм, със същото име. Прочети какво е написано там, с червен шпрей, от твоите КУЛТУРНИ СЪНАРОДНИЦИ и пак ще си говорим!

За разлика от теб и 90% от многочисленото население на скъпата ти Турция, аз съм с две висши образования и определено не бих допуснала "правопусни" грешки, защото...бързам!

От номер 19

 
  ...
преди: 14 години, 23 дни
hash: 3288c3fc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Първи сте в производството на текстил и бла бла само защото имате евтина работна ръка... но Китай ви настигат и задминават :) И не турците, а арабите са допринесли много за културата на света, това че в началото не сте унищожавали е било за да успеете да приобщите и прклоните народа по-бързо, не само вие сте я следвали тая практика... има я описана и в китайските книги за войната. У не забравщй,че днещине турци са само част от Османските племена... вашата държава, в този смисъл , е доста млада... колкото до войската ви... не съм сигурна,че е само след тази на САЩ,но нека да оставим коментарите... Дерзай...
От номер 12

 
  ... горе^
преди: 14 години, 23 дни
hash: 42d3bc481d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   ОМРАЗНА НАЦИЯ НА НАС-ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ.
С ПО-МАЛЪК КАПАЦИТЕТ НА РАЗВИТИЕ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ.
ИЗГЛЕЖДАТЕ ОТВРАТИТЕЛНО.НЕ СТЕ БЯЛА НАЦИЯ,КОЕТО ГОВОРИ ДОСТАТЪЧНО.ОРГАНИЧЕСКИ НЕ ВИ ПОНАСЯМЕ.
ТАКИВА ТЕМИ КАТО ТАЗИ СА ИЗЛИШНИ.

МОЯТ БАЩА БИ МЕ ЗАПЛЮЛ АКО СЕ ХВАНА С ТАКЪВ ПОДЧОВЕК-ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКО БЪЛГАРСКО...
ОТИВАЙТЕ СИ В ТУРЦИЯ!АРАБИ СМОТАНИ!МРАЗЯ СИЧКО ТУРСКО И ГРЪЦКО..СЕГА МНОГО НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯТ С МЕН ТУК.ОТСЕГА КАЗВАМ КОИ ЩЕ СА:
ТУРСКИТЕ ПЕДАЛИ,БЪЛГАРСКИТЕ КУРВИ-В КОИТО НЯМА НИЩО БЪЛГАРСКО И НЯМАТ НИКАВО ВЪЗПИТАНИЕ И НЯКОЙ ЛУДИ ХОРА,КОИТО НЕ СА СИ ПИЛИ ХАПЧЕТАТА.
АЙДЕ СТЯГАЙТЕ СЕ И ДРУЖНО НАПУСНЕТЕ БЪЛГАРИЯ!НЕ Е СЛОЖНО!

 
  ...
преди: 14 години, 23 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Тоя па - 27ми номер- написал най-неграмотния коментар, а вини другите за неграмотност. Единственият изложил се си ти. Вземи прочети "Железнит светилник", глупако и след това пиши коментари. Да вметна, че ВМРО почти събра 200 000 подписа, необходими за референдума. И познай кога ще влезнете в ЕС ( абсурдно, дори и само заради географското ви разположение) - точно никога!

 
  ...
преди: 14 години, 22 дни
hash: 570bf63016
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Чети поне коментарите докрай , аз не съм писал,че е първа, а една от водещите. Пак се изложи момиче, то значи вие трябва да мразите и останалите арабски страни, щом казваш,че Турция е била съставена от араби.....аре да спирам,че не ми се спори с неинформирани хора, ако нямахме силна армия, нямаше Американците постоянно да се съобразяват с Тур. Що не спори за спортните бази, за туризма, за образованието и т.н. в сравнение с тази в България. Недей да се опитваш да спориш с мене, само защото съм турчин. Говори ми с факти....

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 22 дни
hash: 570bf63016
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Номер 19 мерси за твоя "подготвен" коментар. Нормално е да има, разрушени сгради и т.н. Нима България не е унищожавала земи, българите сте разрушили маджарските земи(това са днешните унгарци) до такава степен,че сте ги принудили да се заселят в Панония. Дадох примери от икономиката, тъй като по горе в коментарите, ако си прочела наричате турците неграмотни и т.н., но ти имаш 2- висши, според тебе дали всичко това се постига с необразованост?

А и за робството до голяма степен сте си виновни вие българите. В н.14 век, започнали да се появяват все повече самостоятелни владетели, които били водени единствено от своите интереси. Като през 50те год на 14 в. Б-я е разделена на 3- царства. Когато османците навлизали в бълг.земи повечето крепости- доброволно са се предавали. Ако бяхте единни, сега нямаше да не мразите толкова и да не игнорирате в обществото-може би:).

И не съм много съгласен с тебе, че за икономиката от първостепенно значение е населението, защо не погледнеж Швейцария, Лихтенщайн(страна с най-добра ик в ЕС), които са с много по малко-население от Турция. За армията- да те питам, според тебе, да няма задължителна казарма- добре ли е? От коментарата си вижда колко злоба имаш към "фесовете".

 
  ...
преди: 14 години, 22 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Ама много си прост - нкъде не пиша нито за брой на население, нито за първостепенно значение. Пиша, че е един от основните фактори. А да сравняваме икономикс на азиатска и европейска страна е...поне неудачно за момента и мястото на ...беседата ни. За армията - не! Не съм нито съгласна, нитодоволна от факта, че в България няма задължителна военна служба.

За робството, казваш, сме виновни до голяма степен ние. Ок, а гърците и те ли са виновни? И те ли не са сплотени??? Злоба? Не, това е прекалено силно чувство. Безразлично ми е съществуванието ви. И негодувам за това, че съм принудена да ви търпя в родната си страна, в родния си град...

За протокола: А ти какво правиш тук, а не си в Турция, която така превъзнасяш и на която приписваш толкова положителни факти?

 
  ...
преди: 14 години, 22 дни
hash: a8c6d638d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Автора: Стойте в заблуда всички!!! В истинското приятелтво няма етнически прегради!!! В музиката няма политика!!! Стойте в заблуда всички!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 22 дни
hash: 570bf63016
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Номер 31 Турция може да не влезе в ЕС, но е доста по напреде от вас. Вие като сте в ЕС много ли сте добре, постоянно получавате санкции и плащате глоби, така че си трай имам само 2 грешки и то към края, а и бързах, освен това аз знам български+английски говорим. Ти знаеш ли турски? Сега ще се заядеш: " притрябало ми е вашия език"-ще ми кажеш. Но това да знаеш колкото се може повече езици е плюс за всеки човек. Много омраза, много. Но все пак аз не ве мразя, Б-я е страхотна страна, има прекрасна природа и история. Сред вас има и стойностни хора, които са много напреде от повечето турци, които познавам! Тая злоба обаче, ще ве довърши.:(

 
  ...
преди: 14 години, 22 дни
hash: 3288c3fc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   32, никъде не съм казала,че Турция е съставена от араби... чети и ти до край... казах,че ако някой е допринесал за световната култура,това са арабите... Вие сте просто част от Османите... Амерсиканците не се съобразяват с турция защото имате силни войски,а защото сте на стратегическо положение... Номер 12

 
  ...

...
преди: 14 години, 22 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   36, жълоклюно патенце, говоря 4 езика перфектно (освен родния си) :) Пак си неподготвен :)

п.п.:
"ве" не "ви" ли е равно???
Май са ти доста грешките :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 22 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Автора, да не изпадна в криза някаква?? "Приятелят" турчин ще ти "забие ножа в гърба", когато най-малко го очакваш...Просто сте такива!

 
  ...
преди: 14 години, 22 дни
hash: 2b7a340219
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   Къде напред бе фес?Само 3 големи гради има в скапалата Турция и другото е колиби и камъни.Гледах по Нешънъл Гиогрзфик как в ,,напредналата" Турция сушат тор и после се греят с нея.Ахахаха покажи ми в България кой се топли с лайна.

 
  ...
преди: 14 години, 22 дни
hash: 2b7a340219
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Каква музика бе ?Тая противна чалга и урудливите Ви маанета немога да ги търпя.Вървете си и си вземете с Вас и гадната си музика.И защо не са ми публикувани предишните коментари да попитам.Сигурно защото съм нарекъл религията, която изповядване човеконенавистна каквато си е действително.Махайте се от майка България фанатици гадни

 
  ... горе^
преди: 14 години, 21 дни
hash: 3288c3fc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   36„ ако ще си говорим кой колко езика знае, аз знам български,англииски,немски (плюс диалектите) и френски, мога да те поздравя и да те питам как си и да ти отговоря на арабски, турски,сръбски,гръцки, руски и не знам още какъв език,а съ,м сигурна,че тук има хора,който знаят още повече... така че дай да не се хвалим кой колко езици говори. А ако обичахте България, нямаше да се опитвате да създадете държава в държавата, да настоявате турския да се изучава в училище и да изграждате на българкса земя паметници на турския воин...

Между другото последно ми се наложи да отскоча до турция, за съцаление... заварих българска църква превърната в базар... не съм видяла някоя от джамиите ви да е подредена така...

 
  ...

...
преди: 14 години, 21 дни
hash: 570bf63016
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Първо без обиди, номер 34, ти явно незнаеш и какво пишеш(голяма територия означава и големи човешки ресурси, за икономиката). "Нкеде" няма да се харесаш с тая нетърпимост. Колко си ограничена само- по твоята логика-германците трябва да си живеят в Германия, гърците в Гърция, албанците в..... Хората са свободни в избора си къде да живеят. Тия явно живееш, още в средновековието, опа извинявай ти си с "2-висши", да не се засегнеш.

За робството сте си виновни до голяма степен Вие, това не го казвам аз, а български истрорици като П.Мутафчиев и Ив.Божилов. Говори с факти, а не се води по някакви стериотипи, при тебе повечето емоцията надделява над разума, може би за пишеш такива работи, докато има такива като тебе няма да се издигне Б-я, продължавайте да се делите и така ще сте-дълго време.

 
  ...
преди: 14 години, 21 дни
hash: 5bab94118f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Защо просто не се махнете, като не ви изнася? Ходете си в Турция и там си налагайте воля, не в България!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 21 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   43, човешките ресурси зависят от ГЪСТОТАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО, така че не винаги едното означава и другото. Ако живеехте тук, УВАЖАВАЙКИ КУЛТУРАТА, ИСТОРИЯТА, ЕЗИКА И БИТИЕТО на българите, нямаше да има проблем. Аз ти посочих два ФАКТА в упор с драсканиците ти, които ти подмина в коментара си. Така, че не виждам защо трябва да го правя отново. А ако съществуваше описаната от теб слободия по отношение на местожителството, нямаше да има визов режим НИКЪДЕ. Дори и на територията на ЕС това не става толкова лесно. Ограмоти се малко, нали си велик фес?!

 
  ...
преди: 14 години, 21 дни
hash: d5e72907de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Осъзнавам че .... повечето хора които ... са расисти и тем подобни ... които мразят българи или пък турци .. са хора ... които ... да се изразя малко по-меко ... не разсъждават правилно (говоря за негативното отношение на база .. само че са турци или българи .. ако има .. лични мотиви .. това вече е друг въпрос, но тогава става дума за даден човек или група от хора , а не за цяла нация )... тази умраза ... тези конфликти ... до нищо хубаво няма да доведат .... прочетете малко история и ще разберете че всички хубави неща са ставали през мирно време .. защо ние трябва да създаваме от нищото нещо .... от мухата слон ... БГ...5 века под робство ... ок .. та това е било ....историята не може да се промени ... защо трябва да използваме този факт за ... изкуствено озлобяване между хората ... може да се каже още много , аз спирам до тук :)

 
  ...
преди: 14 години, 21 дни
hash: 9723ac4203
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Автора, като един по-интелигентен и съвременен човек е нормално да се опитва да търси отговор на този въпрос. Аз само бих искал да му отговоря на въпроса какво е породило тази омраза в повечето от нас към турския народ. не сме простили 500 години в които те са убивали по жесток начин, палили храмовете ни, изнасилвали жените ни и тн. Днес сме независима държава. Толкова независими сме, че в някой наши градове предимно с турско население не можеш дори да си напазаруваш ако незнаеш турски. В столицата е същото, но там има часова зона. Имаме новини на турски по националната телевизия. А уж националният ни език бил български.

Автора е прав за едно. Не са ни виновни турците. Виновни сме си ние, че допуснахме те да станат част от политиката ни.част от държавата. На автора ще кажа, че ако негов близак е бил пребит в гърция, тук в бг.... Преди години в студентски град турските студенти колеха българи. всяка седмица имаше наръган с нож българин. те все още се чувстват господари тук явно а ние явно нямаме закон и воля с които да ги спрем. здраве да е....времето лекува всичко и хората се променят. дано един ден се променим и ние. дано се научим да се уважаваме като нация и народ, за да могат да ни уважават и другите.

П.С. Не прочетох всичките коментари, но този дето говори четири езика перфектно, го моля да потърси какво означава думата перфектно. Аз не говоря български перфектно да не говорим да претендирам за друг език, че говоря перфектно.
Ралф

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 21 дни
hash: 1c4a7ab693
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Все още се чуда как щеше да е България без тъпото турско робство ... по-напреднала и не толкова бедна 100 %

 
  ...
преди: 14 години, 21 дни
hash: 3288c3fc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   43, Англия е с малка територоя,икономиката ? се развива перфектно, швейцария- малка държава, страшна икономика,простивопоставям: гърция- икономиката им е срината, испания-на път са... италия и те... Връзката голяма държава, отлична икономика няма... Нека Гърците и Германците и Албанците и Словените ако щеш да си живвещт където искат,нито нещо натрапват,нито пречат някому, опитват се и да се прибщят... Вие просто не искате.

И е ужасно глупаво да оплюваш среаната, в която живееш, и после да се чудиш защо ти казват да си ходиш... Никого не сме вързали да живвее в България, та като не ти харесва, шапката,торбичката и пътя. Не сме длъжни да търпим такива изказвания на наша територия. Кой е виновен за падането ни по робство е наш проблем, там въобще не виждам смисъл да коментирам,виж за целта ви да ни набутатае отново в робство, може да си поговорим...

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: f882b48e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

50.   Аз лично съм говорила с много български турци и като им задам въпроса , добре бе хора като не ви харесва в България какво правите тук? Отговора им е ,че и в Турция не ги приемет ,като турци.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 20 дни
hash: a443d11b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Скъпи Ралф,
значението на думата "перфектен" е съвършен, отличен, превъзходен. И да, имам претенции, че освен родния си, говоря така и останалите четири езика. С това си вадя хляба - преводачка съм. Явно ти не си наблягал на уроците по Български език, за разлика от мен. Аз пък, не съм летец :)
Както разбираш, всеки е специализиран в нещо. Ти в авиацията, аз във филологиите.
Поздрави!
Мегън

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: 21d096fdc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Скъпа Мегън, :)
Дълбоко съжалявам, за това че подложих на съмнение филологичните ти способности. Наистина е впечатляващо да говориш 4 езика. Аз все пак съм просто шофьор както сама знаеш. Колкото българският ми е перфектен (съвършен, отличен) толкова и английският. С това си вадя хляба и аз (а и спокойствието) :) Колкото до коментарите ти...имаш мойта симпатия на 100%. ...добре де, да ги направим 99%, никой не е перфектен :)))
Ралф

 
  ...

1-50 от 161
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker