Нормално ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нормално ли е?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1493 пъти
Нормално ли е така наречените"тийнейджъри" на по 12-16
да се обличат с дрехи купени от "Мол-а"(H&M, LCWaikiki, Terranova и т. н. ). Нормално ли да ходят с телефони за 1000 и кусур лева(винаги iPhone) и почти всяка година да си купуват нов и обувките и да си ги сменят толкова често, като носни кърпички. Нали уж сме в криза, нямаме пари, най-бедни в Европа, а цял ден по центъра на града ми се разхождат 13 годишни пикли облечени с дрешки от мола, които са ниско качество, и споделяйки снимки в Snapchat или Instagram? ! И всичко това при условие, че сме най-бедни...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 11d2155ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Май усещам злоба и завист??? Какво ти дреме другите какви дрехи носили - ами носи си стоката от Димитровград и толкоз. Истината е, че у нас вече има средна класа, която може да си позволи въпросните „марки“, макар че изобщо това не са някакви хипер скъпи и маркови дрехи - напротив, това са сравнително евтини модни дрехи за един сезон и защо младите хра да не ги носят? Туркалъците и един сезон не изкарват, а особено от H&M има и много качествени стоки, дънките и панталоните например, якенцата - само трикотажът им е калпъв, но който купува там не търси качество, а ДИЗАЙН на нормална цена.
Радвай се, че българите можем да си позволим вече да носим що-годе нормални дрехи, вместо да се обличаме само в боклуци и туркалъци като преди. Стандартът на живот от 2000 г. насам се е вдигнал с 40%, нормално е сега да не се мисли за дрехи и обувки, а хората да си имат достатачно, но вместо да се радваш, че явно живеем по-добре, ти мрънкаш - ами никой не те кара да носиш въпросните дрехи и обувки, да влизаш в социалните мрежи, гледай БНТ на Велико Търново-то и си свиркай. Всеки е свободен да си живее както иска и мина времето, когато не можем да си позволим едни парцалки и едни обувки - дори най-голмият бедняк може от втора употреба вече да си позволи въпросните марки и дори там качеството и цените са в пъти по-добри от преди. Всеки има право на избор.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c2bf1384ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нормално е за България, човек. Българите се оплакват от всичко и драматизират за най-дребните проблеми. Колко често четеш неща като "в България е толкова зле, че хората умират от глад", а същевременно никой не е умрял от глад в България от края на ВСВ.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 05d122c41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   изброените марки са за масова употреба, така че не виждам нищо странно в това да се носят :-) не са скъпи, а като включим и намаленията, които редовно се правят, са съвсем достъпни.
за телефоните имаш право, макар че може да са на изплащане, да са от майка или баща (един вид втора употреба) и др.
на теб какъв ти е проблемът? че не можеш да си позволиш и толкова?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 380b285731
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, aз имaм дрехи от Terranova, но не се смятaм зa готинa. В училище ме нaричaт зубър. :Д Извинявaй, но според теб 10лв много ли е зa тенискa? Купувaм си дрехи от тези мaгaзини, но когaто сa нa рaзпродaжбa или промоция. И не рaзбирaм кaкво лошо имa, всеки сaм избирa кaк дa се обличa. Нямaм Iphone, a някaкъв евтин смaртфон (Под евтин рaзбирaйте под 100лв. ), но не ми пукa, зaщото телефонът ми е, зa дa говоря, a не дa игрaя игри или дa чaтя с непознaти типове. Имa и хорa с възможности, кaкъв е проблемът? Не гледaй тях, a себе си. Товa е. И съм сигурнa, че и ти си от тези т. нaр. "тийнейджъри".

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e901c3254c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съгласна съм за телефоните, но за дрехите не. Както каза номер 1 - в магазини като H&M има много по хубави дрехи, отколкото тези турски боклуци. И не може да се каже че са скъпи. Аз гледам от там да купувам. За прекалената смяна на телефони, да това вече е някакъв каприз - всяла година да ги сменяш, само защото излизат нови модели си е чиста лиготия.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 694555db49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Еми всички тези, които живеят скромно, просто не обикалят МОЛ-овете и не купонясват по нощните заведения. Няма как да ги засечеш по тези места:)

Отиди в някое от оборотните софийски заведения и ще видиш такова щастие, благоденствие, пръскане на пари с шепи. Младежи профукват половин-една заплата за една вечер кеф. И да, столичния хай-лайф е толкова смешен - моделки, тв водещи, бизнесмени, бг музикални изпълнители и тн и тн. Всеки се знае с всеки.

Не съм част от това, само понякога ходим с компанията по такива места и е много забавно. Като видиш някои от известните бг личности каква грандомания и арогантност ги тресе. Стъпват тежко по земята, кифлите гледат лошо, нацупено:)

Не знам на кое толкова се учудваш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 312a73994a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, погрешно схващаш написаното от авторката. Става въпрос за деца. Деца, чиито родители се блъскат от сутрин до вечер за да изкарват пари. Деца, които харчат тези пари. Деца, които не си дават сметка за труда, полаган от родителите им. Пикли като мен, които само мислят за поредния скъп парцал и след два дни казват, че повече няма да го носят. Моито родители имат собствен бизнес, но я си помислете, че повечето хора са на държавна работа. Разбираш ли сега, че става въпрос за тези лигави деца като мен, които са свикнали да получават всичко на готово, а не за големи хора, способни да изкарват пари сами и да си купуват заслуженото? Защото когато тези деца порастнат и започнат сами да си изкарват прехраната и да градят семейство и дом в днешно време, последното, за което ще мислят ще са скъпите маркови парцалки. Разбираш ли сега, че въпросът не е в едните му дрешки, а в перспективата?
Не желая да изпадам в нито една крайност. Нека децата имат дрехи и да градят стил, нека имат нужното самочувствие за да станат личности, а не лигльовци, подчертавам. Но не да се възползват от това, че родителите им имат малко повече възможности и да се правят на големи като си купуват дрехи по последния писък на модата, защото нама смисъл.
Не ме интересува дали ще ме нападате, хората винаги нападат, и аз нападам, в кръвта ни е. Просто не е въпросът дали днес ще си кажеш "О да, аз имам обувки за два бона, и блузка за сто лева, и скъп телефон, вижте ме", и да парадирате с това. Хората не ги интересува. Парадирайте с мозъка си и целите си, не с паричките на мама и тати!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 11d2155ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, който иска да си живее скромно и е доволен от това, не злобее срещу хората, които искат да си живеят нормално - Авторът НЕ иска да живее скромно, но не може да си позволи нормалният живот.

„Скромността е добродетел за тези, който нямат друго какво да покажат“, гласи немска поговорка - затова са добре тези хора, защото не са скромни, а бачкат от сутрин до вечер, за да постигнат нещо - ние тук сочим с пръст дори хората, успели мъничко, колкото за едно телефонче и едни парцалки, защото ние или нямаме качествата, или не сме достатачно работливи, за да си позволим дори една тениска от 5 лв. На крива ракета, Космосът ? крив!

Номер 1

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 11d2155ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7 - не знам вие как си възпитавате децата, но моите нямат достъп до банковите ми карти да ми харчат парите. Не децата, а ВЪЗРАСТНИТЕ харчат парите и си е техен проблем, ако са твърде слабохарактерни да откажат нещо на децата си - не ви е виновно детето, а вие, че не сте го възпитали на първо време и на второ време, че нямате топки да му откажете някаква глезория. Това си е ваш, личен проблем, не на обществото. Просто завиждате, че някои може да си позволи по-висок стандарт от вашия и вместо да се мотивирате да се образовате и работите повече или да се примирите и да намерите щастие в малкото, вие се готвите в собствената си жлъч и завист.
Изобщо си нямате представа, отидете и влезте в един от въпросните магазини да видим дали има обувки за 2 бона??? То такива обувки в България не вярвам ИЗОБЩО да има. Най-най-най скъпите МЪЖКИ обувки от естествена кожа, МАРКОВИ на истинските марки като BOSS и тем подобни са за 300-400 лв. Децата сега са луднали по едни маратонки на Найк, които действително са много хубави и струват 200-300 лв., в интернет ги има и по-евтино. Може би не можете да си ги позволите и това ви ядосва?
Ами РАБОТЕТЕ - 200 лв. все се изкарват, ако човек иска нещо. Поне сега всичко има на прилични цени у нас, просто трябва човек силно да желае нещо и да раоботи за него, но със злоба не става
н1

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b40fb3be8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, моля Ви, четете коментарите до край, защото изглеждате доста смешно. Първо, аз не съм голям човек, нямам деца, момиче на 14 съм и на няколко места в по-горния си коментар съм използвала самоирония за да го покажа, но поради липса на наблюдателност и внимателност от ваша страна не сте забелязали този факт.
Второ, не искам да се хваля, но казах, че родителите ми имат собствен ЧАСТЕН бизнес, не са на държавна работа, и парите, които печелят годишно са повече от достатъчно за да сме много над средната класа.
Трето, нищо не знаеш за марките. Изброените от теб не са нищо. Защо не вземете да влезете в сайта на CASADEI или Loubotin и да видите по колко струват ботушите им? Много добре им знам цените, защото точно такива ботуши получих за рожденния си ден. А и тези марки са ми страст. Не ми разправяйте, че нямам възможности и ме е яд. Яд ме е на хора като вас, които не могат да защитат една теза, а тръгват да нападат другите. Май вие се "готвите в собствената си жлъч и завист". Яд ме е и на деца, които се превръщат в материалисти и преди да се са осъзнали пропадат. И на родителите, които позволяват това да се случи. Аз поне има цели, ум и възможности, за реализация. И съм се научила да се радвам и на малките неща в живота. Последното, което желая бе да превърнем темата на нечий автор в спор за това кой какви възможности има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker